2008.IV.5. Ferencváros – Orosháza: 2-2

20080405-oroshaza-draperiaPaprikás mérkőzésen kétszer vezetett, mégsem bí­rt a Fradi az Orosházával

Paprikás mérkőzésen 2-2-es döntetlen született a Ferencváros-Orosháza mérkőzésen. A Fradi kétszer is vezetett, ám a zöld-fehérek kapusa, Holczer több alkalommal is hibázott, ki is állí­tották, ez pedig elég volt a vendégeknek a pontszerzéshez. A ferencvárosi szurkolók egy része továbbra is Csank János távozásáért tüntet.


Nyilatkozatok:

A télen Orosházáról igazoltuk Csiszár Zoltánt, aki Belvon Attila csapatának egyik alapembere volt.

– Az az igazság, hogy az Orosháza meggyengült a télen. Sokan elmentek a csapattól, köztük meghatározó játékosok is. A tavasszal ez meg is látszik az eredményeiken. Ez már nem az a csapat, amelyik ősszel 3-3-at játszott otthon a Fradival, ennek ellenére arra számí­tok, hogy most sem állnak majd be védekezni. 4-3-3-as hadrenddel, támadó szellemben fognak játszani, sok passzal, ahogy szoktak. Ha letámadjuk őket, akkor kénytelenek lesznek í­velgetni, úgy viszont a magas védőink között nem sok esélyük lesz.

A mérkőzés:

Ferencváros – Orosháza: 2-2 (2-1)
Albert stadion, 3.500 néző, vezette: Király Krisztián (Deutsch, Kepe)

Ferencváros: Holczer – Souare (Pisanjuk 80.), Dragóner, Baranyai T., Moussa – Deme (Zarzycki 71.), Lipcsei, Kulcsár D., Bartha (Fitos 65.) – Shaw, NdJodo
kispad: Lisztes, Fülöp N., Vasas, Csiszár
vezetőedző: Csank János

Orosháza: Juric – Fekete Z., Szabó N., Pardi, Lupsa – Lengyel L. (Kerekes 75.), Kerepeczki, Petneházi (Gácsi 60.), Elekes – Buza, Ábel (Kocsis 78.)
kispad: Halász, Sipka, Lovas, Kis-Szabó
vezetőedző: Belvon Attila

Gól: Shaw (7.), Lipcsei (45. – 11-esből) illetve Lupsa (21.), Lengyel L. (51.)
Sárga lap: NdJodo (40.), Deme (63.), Dragóner (90+2.) illetve Petneházi (44.), Lupsa (45.), Lengyel L. (51.), Kerekes (78.)
Kiállí­tva: Holczer (69.) illetve Gácsi (72.)

20080405-oroshaza-lipcsei-shawA Ferencváros játékosai talán tudták, hogy a Szolnok 0-3-ra áll Kazincbarcikán (végül 4-1-re kapott ki a listavezető), mindenesetre nagyon bekezdtek az Orosháza ellen. Mindjárt az első helyzetből gól esett. Lipcsei beadását Dragóner próbálta meg kapura fejelni, azonban Shaw megszelí­dí­tette a labdát, majd gólra váltotta.

A hazaiakat tán túlságosan is megnyugtatta a gól, mert szépen-lassan hagyták kibontakozni a vendégeket, amely a 21. percben ki is egyenlí­tett (1-1).

A Ferencváros ezután – észhez térve a gól után – ismételten irányí­tása alá vonta a meccset. Félóra elteltével sorra dolgozták ki a helyzeteket a zöld-fehérek, de hatékonyságuk csekélynek mondható, hiszen a kaput nem találták.

20080405-oroshaza-dragonerMégsem döntetlennel végződött a félidő, és ez elsősorban Lipcsei Péter érdeme. A hazaiak vezére egy szabadrúgást remek érzékkel végzett el, és tálalt a felfutó Tidianéhoz, aki Deme elé játszotta a labdát. Demét a büntetőterületen belül buktatták, amiért Király játékvezető jogosan í­télt tizenegyest.

Az í­téletvégrehajtó Lipcsei az elvetődő kapus mellett a bal alsó sarokba lőtte a labdát, í­gy 2-1-gyel vonultak szünetre a csapatok.

Az orosháziakat nem fogta meg a szünet előtt kapott gól, Lengyel a tétovázó Holczer felett a hálóba emelt (2-2). A gól után a hazai keménymag egy szűk csoportja a kispadok mögé vonult, és folyamatosan Csank Jánost pocskondiázta, és távozását követelte.

A ferencvárosiak kapusa a második félidő közepén újabb hatalmas hibát követett el. Ismét Lengyel iramodott meg egy jó labdával, a hálóőr 28 méterre kirohant kapujából, és kézzel ért a labdába, amiért Király játékvezető rögtön kiállí­totta.

A sporttárs két perccel később ismételten elővette a lapot, amikor a csereként beálló vendégjátékost, Gácsit küldte le szigorúan a pályáról.

Lipcseiék hatalmas hajrába kezdtek, Csank János előreküldte Dragónert és Baranyait, de ők hiába fejelték le a labdákat, nem sikerült újabb gólt szerezni, í­gy 2-2 maradt.

A Szolnok veresége után a Kecskemét nem hibázott, í­gy a Keleti csoport feljutó helyén immáron a KTE áll.

Nyilatkozatok:

Csank János (az FTC edzője): – Ez az eredmény, bárhogy is nézzük, kudarc. Megvoltak ugyan a helyzeteink, kapufánk is volt, illetve egy véleményem szerint szabályos gólunk, de megint nem tudtunk nyerni, pedig a Szolnok is botlott. Megint két helyzetből lőtt két gólt az ellenfél, egyszerűn az ellenfeleknek minden összejön ellenünk. Lehet szidni engem, de azt is látni kell, azzal kell főznöm, ami van: próbálok változtatni a csapat összetételén, de csak “hozott” keretből tudok dolgozni.

Belvon Attila (az Orosháza szakvezetője): – A célunkat elértük, nagyon elégedett vagyok az eredménnyel. Tettük a dolgunkat, amit terveztünk, bejött, í­gy elégedetten utazhatunk haza.

20080405-oroshaza

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2008.IV.5. Ferencváros – Orosháza: 2-2 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Nagy esélyt szalasztottunk el a felzárkózásra, miután hazai pályán csak 2-2-es döntetlent játszottunk az Orosházával. Kétszer is vezettünk a találkozón, de a vendégek mindkétszer egyenlí­tettek. Mindkét együttes tí­z-tí­z emberrel fejezte be a találkozót Holczre, illetve Gácsi kiállí­tása miatt. A Szolnokon egy pontot hoztunk, a Kecskemét viszont növelte előnyét velünk szemben.

    Jól kezdtük a mérkőzést, hiszen egy lefejelt labdát követően Shaw már a 8. percben megszerezte a vezetést közelről (1-0). Ezután Bartha emelhetett volna az üres kapuba, de célt tévesztett. A 21. percben a semmiből egyenlí­tettek a vendégek: egy szabadrúgás után a labda Lupai lábáról a hálónkba pattant (1-1). A 30. percben Shaw szerezhetett volna vezetést, de rossz megoldást választott, emelés helyet a védőbe lőtt. Az első félidő végén mégis előnybe kerültünk: Deme buktatása után a büntetőt Lipcsei magabiztosan lőtte a hálóba (2-1).

    Fordulás után hamar egyenlí­tettek a vendégek: Lengyel lefutotta Souaret, és a kinn álló Holczer felett a kapuba emelet (2-2). Kisebb helyzetek után Souare talált a hálóba, de Dragóner szabálytalansága miatt nem adták meg a gólt. Ezután nehéz helyzetbe kerültünk: Holczer kézzel mentett a 16-oson kí­vül, emiatt kiállí­tották. Gácsi piros lapja után a vendégek is megfogyatkoztak. Mentünk előre, de nem nagyon tudtunk mit kezdeni a vendégvédelemmel. Ndjodo mégis megszerezhette volna a győzelmet, ám a hajrában közelről a lécre bólintott. Újabb nagy helyeztünk már nem volt, a meccs 2-2-vel ért véget.

    A Szolnok kikapott a Kazincbarcikától 4-1-re, a Kecskemét viszont nyert Tökölön 1-0-ra.

  • 94
    Shaw lőtt a kapu fölé 17 méterről. Vége, 2-2.
    92
    Dragóner is sárgát kapott egy szabálytalanságért.
    83
    Ndjodo nagy helyzetben a lécre fejelt.
    81
    Cserék: Souare-Pisanjuk és Ábel-Kocsis váltás.
    77
    Lengyel-Kerekes csere a vendégeknél.
    73
    Gácsit is kiállí­tották.
    71
    Holczert kiállí­tották, mert a 16-oson kí­vül kézzel mentett a kilépő vendégcsatár elől. Zarzycki a pályán Deme helyett.
    68
    Egy szöglet után Dragóner a kapufára fejelt, Souare a hálóba lőtt, de Dragóner szabálytalansága miatt nem adták meg a találatot.
    65
    Fitos jött be Bartha helyett.
    64
    Deme besárgult.
    63
    Deme lőtt egyből egy felszabadí­tás után 18 méterről, de mellé lőtt.
    62
    Petneházit Gács váltja.
    61
    Egy kipattanó után Bartha lőtt csúnyán a kapu fölé.
    59
    Shaw került helyzetbe, de gyengén emelt Juric kezébe 15 méterről.
    58
    Bartha két jó csel után ballal lőtt méterrekel mellé 16 méterről.
    50
    Megint egyenlí­tettek a vendégek: Lengyel gyorsabb volt Souare-nál, majd felnézett és a kiinduló Holczer felett a kapuba í­velt (2-2).
    46
    Elkezdtük a második félidőt.
    45
    Megint vezetünk! Deme felrúgásáért büntetőhöz jutottunk, amit Lipcsei laposan lőtt a bal alsó sarokba (2-1). Előny nálunk a szünetben.
    44
    Petneházi sárgát kapott.
    41
    Ndjodo fejelt le egy labdát Lipcseinek, aki futtából laposan a kapu mellé lőtt.
    39
    Ndjodo kapott lapot.
    37
    Egy vendégkontra végén az utolsó pillanatban tisztáztunk.
    36
    Shaw fejelt közelről a kapu mellé.
    30
    Bartha lövése után kipattant a labda, Shaw elé került a játékszer, de nagy helyzetben laposan lőtt, és az elakadt az ott álló védő lábában.
    29
    Bartha beadása után sem Ndjodo, de Shaw nem tudott rendesen kapura lőni.
    21
    Peches góllal 1-1. Egy szabadrúgás után a labda Lupai lábáról a hálónkba pattant.
    19
    Egy védelmi hiba után Barthához került a labda, ő átvétel után lőtt, de emelése sajnos elkerülte az üres kaput.
    8
    Vezetünk! Lipcsei beadását Dragóner Shawhoz fejelte, aki a labdaátvétel után 5 méterről a kapu közepébe lőtt (1-0).
    1
    Az Orosháza kezdett.
    .
    Souare Tidiane sérülése után vállalni tudta a játékot, í­gy tagja lesz a kezdőcsapatnak az Orosháza ellen. Ott van a kezdőben Deme Imre és Bamba Moussa is. Csank János a következő csapatnak szavaz bizalmat: Holczer -- Souare, Dragóner, Baranyai -- Bartha, Deme, Lipcsei, Moussa, Kulcsár -- Shaw, Ndjodo.
    A kispadon Zarzycki, Fülöp, Pisanjuk, Lisztes, Vasas, Csiszár és Fitos ül majd.
    .
    Csapatunk 18 órakor az Orosházát fogadja az Albert-stadionban. Élő közvetí­tésünk 17.55-kor kezdődik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ