2008.IV.5. Ferencváros – Orosháza: 2-2

20080405-oroshaza-draperiaPaprikás mérkőzésen kétszer vezetett, mégsem bírt a Fradi az Orosházával

Paprikás mérkőzésen 2-2-es döntetlen született a Ferencváros-Orosháza mérkőzésen. A Fradi kétszer is vezetett, ám a zöld-fehérek kapusa, Holczer több alkalommal is hibázott, ki is állították, ez pedig elég volt a vendégeknek a pontszerzéshez. A ferencvárosi szurkolók egy része továbbra is Csank János távozásáért tüntet.


Nyilatkozatok:

A télen Orosházáról igazoltuk Csiszár Zoltánt, aki Belvon Attila csapatának egyik alapembere volt.

– Az az igazság, hogy az Orosháza meggyengült a télen. Sokan elmentek a csapattól, köztük meghatározó játékosok is. A tavasszal ez meg is látszik az eredményeiken. Ez már nem az a csapat, amelyik ősszel 3-3-at játszott otthon a Fradival, ennek ellenére arra számítok, hogy most sem állnak majd be védekezni. 4-3-3-as hadrenddel, támadó szellemben fognak játszani, sok passzal, ahogy szoktak. Ha letámadjuk őket, akkor kénytelenek lesznek ívelgetni, úgy viszont a magas védőink között nem sok esélyük lesz.

A mérkőzés:

Ferencváros – Orosháza: 2-2 (2-1)
Albert stadion, 3.500 néző, vezette: Király Krisztián (Deutsch, Kepe)

Ferencváros: Holczer – Souare (Pisanjuk 80.), Dragóner, Baranyai T., Moussa – Deme (Zarzycki 71.), Lipcsei, Kulcsár D., Bartha (Fitos 65.) – Shaw, NdJodo
kispad: Lisztes, Fülöp N., Vasas, Csiszár
vezetőedző: Csank János

Orosháza: Juric – Fekete Z., Szabó N., Pardi, Lupsa – Lengyel L. (Kerekes 75.), Kerepeczki, Petneházi (Gácsi 60.), Elekes – Buza, Ábel (Kocsis 78.)
kispad: Halász, Sipka, Lovas, Kis-Szabó
vezetőedző: Belvon Attila

Gól: Shaw (7.), Lipcsei (45. – 11-esből) illetve Lupsa (21.), Lengyel L. (51.)
Sárga lap: NdJodo (40.), Deme (63.), Dragóner (90+2.) illetve Petneházi (44.), Lupsa (45.), Lengyel L. (51.), Kerekes (78.)
Kiállítva: Holczer (69.) illetve Gácsi (72.)

20080405-oroshaza-lipcsei-shawA Ferencváros játékosai talán tudták, hogy a Szolnok 0-3-ra áll Kazincbarcikán (végül 4-1-re kapott ki a listavezető), mindenesetre nagyon bekezdtek az Orosháza ellen. Mindjárt az első helyzetből gól esett. Lipcsei beadását Dragóner próbálta meg kapura fejelni, azonban Shaw megszelídítette a labdát, majd gólra váltotta.

A hazaiakat tán túlságosan is megnyugtatta a gól, mert szépen-lassan hagyták kibontakozni a vendégeket, amely a 21. percben ki is egyenlített (1-1).

A Ferencváros ezután – észhez térve a gól után – ismételten irányítása alá vonta a meccset. Félóra elteltével sorra dolgozták ki a helyzeteket a zöld-fehérek, de hatékonyságuk csekélynek mondható, hiszen a kaput nem találták.

20080405-oroshaza-dragonerMégsem döntetlennel végződött a félidő, és ez elsősorban Lipcsei Péter érdeme. A hazaiak vezére egy szabadrúgást remek érzékkel végzett el, és tálalt a felfutó Tidianéhoz, aki Deme elé játszotta a labdát. Demét a büntetőterületen belül buktatták, amiért Király játékvezető jogosan ítélt tizenegyest.

Az ítéletvégrehajtó Lipcsei az elvetődő kapus mellett a bal alsó sarokba lőtte a labdát, így 2-1-gyel vonultak szünetre a csapatok.

Az orosháziakat nem fogta meg a szünet előtt kapott gól, Lengyel a tétovázó Holczer felett a hálóba emelt (2-2). A gól után a hazai keménymag egy szűk csoportja a kispadok mögé vonult, és folyamatosan Csank Jánost pocskondiázta, és távozását követelte.

A ferencvárosiak kapusa a második félidő közepén újabb hatalmas hibát követett el. Ismét Lengyel iramodott meg egy jó labdával, a hálóőr 28 méterre kirohant kapujából, és kézzel ért a labdába, amiért Király játékvezető rögtön kiállította.

A sporttárs két perccel később ismételten elővette a lapot, amikor a csereként beálló vendégjátékost, Gácsit küldte le szigorúan a pályáról.

Lipcseiék hatalmas hajrába kezdtek, Csank János előreküldte Dragónert és Baranyait, de ők hiába fejelték le a labdákat, nem sikerült újabb gólt szerezni, így 2-2 maradt.

A Szolnok veresége után a Kecskemét nem hibázott, így a Keleti csoport feljutó helyén immáron a KTE áll.

Nyilatkozatok:

Csank János (az FTC edzője): – Ez az eredmény, bárhogy is nézzük, kudarc. Megvoltak ugyan a helyzeteink, kapufánk is volt, illetve egy véleményem szerint szabályos gólunk, de megint nem tudtunk nyerni, pedig a Szolnok is botlott. Megint két helyzetből lőtt két gólt az ellenfél, egyszerűn az ellenfeleknek minden összejön ellenünk. Lehet szidni engem, de azt is látni kell, azzal kell főznöm, ami van: próbálok változtatni a csapat összetételén, de csak “hozott” keretből tudok dolgozni.

Belvon Attila (az Orosháza szakvezetője): – A célunkat elértük, nagyon elégedett vagyok az eredménnyel. Tettük a dolgunkat, amit terveztünk, bejött, így elégedetten utazhatunk haza.

20080405-oroshaza

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2008.IV.5. Ferencváros – Orosháza: 2-2 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Nagy esélyt szalasztottunk el a felzárkózásra, miután hazai pályán csak 2-2-es döntetlent játszottunk az Orosházával. Kétszer is vezettünk a találkozón, de a vendégek mindkétszer egyenlítettek. Mindkét együttes tíz-tíz emberrel fejezte be a találkozót Holczre, illetve Gácsi kiállítása miatt. A Szolnokon egy pontot hoztunk, a Kecskemét viszont növelte előnyét velünk szemben.

  Jól kezdtük a mérkőzést, hiszen egy lefejelt labdát követően Shaw már a 8. percben megszerezte a vezetést közelről (1-0). Ezután Bartha emelhetett volna az üres kapuba, de célt tévesztett. A 21. percben a semmiből egyenlítettek a vendégek: egy szabadrúgás után a labda Lupai lábáról a hálónkba pattant (1-1). A 30. percben Shaw szerezhetett volna vezetést, de rossz megoldást választott, emelés helyet a védőbe lőtt. Az első félidő végén mégis előnybe kerültünk: Deme buktatása után a büntetőt Lipcsei magabiztosan lőtte a hálóba (2-1).

  Fordulás után hamar egyenlítettek a vendégek: Lengyel lefutotta Souaret, és a kinn álló Holczer felett a kapuba emelet (2-2). Kisebb helyzetek után Souare talált a hálóba, de Dragóner szabálytalansága miatt nem adták meg a gólt. Ezután nehéz helyzetbe kerültünk: Holczer kézzel mentett a 16-oson kívül, emiatt kiállították. Gácsi piros lapja után a vendégek is megfogyatkoztak. Mentünk előre, de nem nagyon tudtunk mit kezdeni a vendégvédelemmel. Ndjodo mégis megszerezhette volna a győzelmet, ám a hajrában közelről a lécre bólintott. Újabb nagy helyeztünk már nem volt, a meccs 2-2-vel ért véget.

  A Szolnok kikapott a Kazincbarcikától 4-1-re, a Kecskemét viszont nyert Tökölön 1-0-ra.

 • 94
  Shaw lőtt a kapu fölé 17 méterről. Vége, 2-2.
  92
  Dragóner is sárgát kapott egy szabálytalanságért.
  83
  Ndjodo nagy helyzetben a lécre fejelt.
  81
  Cserék: Souare-Pisanjuk és Ábel-Kocsis váltás.
  77
  Lengyel-Kerekes csere a vendégeknél.
  73
  Gácsit is kiállították.
  71
  Holczert kiállították, mert a 16-oson kívül kézzel mentett a kilépő vendégcsatár elől. Zarzycki a pályán Deme helyett.
  68
  Egy szöglet után Dragóner a kapufára fejelt, Souare a hálóba lőtt, de Dragóner szabálytalansága miatt nem adták meg a találatot.
  65
  Fitos jött be Bartha helyett.
  64
  Deme besárgult.
  63
  Deme lőtt egyből egy felszabadítás után 18 méterről, de mellé lőtt.
  62
  Petneházit Gács váltja.
  61
  Egy kipattanó után Bartha lőtt csúnyán a kapu fölé.
  59
  Shaw került helyzetbe, de gyengén emelt Juric kezébe 15 méterről.
  58
  Bartha két jó csel után ballal lőtt méterrekel mellé 16 méterről.
  50
  Megint egyenlítettek a vendégek: Lengyel gyorsabb volt Souare-nál, majd felnézett és a kiinduló Holczer felett a kapuba ívelt (2-2).
  46
  Elkezdtük a második félidőt.
  45
  Megint vezetünk! Deme felrúgásáért büntetőhöz jutottunk, amit Lipcsei laposan lőtt a bal alsó sarokba (2-1). Előny nálunk a szünetben.
  44
  Petneházi sárgát kapott.
  41
  Ndjodo fejelt le egy labdát Lipcseinek, aki futtából laposan a kapu mellé lőtt.
  39
  Ndjodo kapott lapot.
  37
  Egy vendégkontra végén az utolsó pillanatban tisztáztunk.
  36
  Shaw fejelt közelről a kapu mellé.
  30
  Bartha lövése után kipattant a labda, Shaw elé került a játékszer, de nagy helyzetben laposan lőtt, és az elakadt az ott álló védő lábában.
  29
  Bartha beadása után sem Ndjodo, de Shaw nem tudott rendesen kapura lőni.
  21
  Peches góllal 1-1. Egy szabadrúgás után a labda Lupai lábáról a hálónkba pattant.
  19
  Egy védelmi hiba után Barthához került a labda, ő átvétel után lőtt, de emelése sajnos elkerülte az üres kaput.
  8
  Vezetünk! Lipcsei beadását Dragóner Shawhoz fejelte, aki a labdaátvétel után 5 méterről a kapu közepébe lőtt (1-0).
  1
  Az Orosháza kezdett.
  .
  Souare Tidiane sérülése után vállalni tudta a játékot, így tagja lesz a kezdőcsapatnak az Orosháza ellen. Ott van a kezdőben Deme Imre és Bamba Moussa is. Csank János a következő csapatnak szavaz bizalmat: Holczer -- Souare, Dragóner, Baranyai -- Bartha, Deme, Lipcsei, Moussa, Kulcsár -- Shaw, Ndjodo.
  A kispadon Zarzycki, Fülöp, Pisanjuk, Lisztes, Vasas, Csiszár és Fitos ül majd.
  .
  Csapatunk 18 órakor az Orosházát fogadja az Albert-stadionban. Élő közvetítésünk 17.55-kor kezdődik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

Január 10., péntek, 17.30: 
FTC–KRC Genk (belga I. o.)
Január 11., szombat, 15.00: 

FTC–Union Berlin (német I. o.)
Január 15., szerda, 15.00: 
FTC–Arminia Bielefeld (német II. o.)
Január 16., csütörtök, 16.00: 
FTC–Köln U21 (német)
Január 20., hétfő, 13.00: 
FTC–SV Wehen Wiesbaden (német II. o.)
Január 20., hétfő, 17.30: 
FTC–CFR Cluj (román I. o.)

Következik: 01.25.14:55 FTC-Paks (TV:M4sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST