2008.IX.7. Ferencváros – Jászberény: 1-0

2 hozzászólás a(z) 2008.IX.7. Ferencváros – Jászberény: 1-0 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Újabb győzelemmel folytatta szereplését csapatunk a bajnokságban. Ezúttal az a Jászberény volt a mieink ellenfele, akit a korábbi találkozásaink során mindannyiszor (négyszer) legyőztünk. A játék képe alapján a pontok sorsa most sem volt kérdéses, bár csak 1-0-ra győztünk. Hazai pályán továbbra is százszázalékosak vagyunk.

    Ferencváros – Jászberény: 1-0 (1-0)
    Albert stadion, 5.000 néző, vezette: Berger (Forgács, Tóth I.)

    Ferencváros: Holczer – Wolfe, Dragóner, Csiszár, Szkukalek – Fitos, Moussa B., Ahsmore, Tóth B. – Shaw, Ferenczi

    Jászberény: Szalma – Gulyás, Majzik, Viskovic, Hidvégi (Nagy A. 45.) – Móczó (Póti 66.), Lukácsi (Németh Gy. 75.), Hevesi-Tóth, Murinai – Rebecsák, Hamar

    Gól: Shaw (20.)
    Sárga lap: Wolfe (29.), Szkukalek (39.), Móczó (55.), Póti (81.)

    Szinte egyből helyzettel indult a mérkőzés, az eddigi mérkőzéseken is rendre a jobbak között lévő Tóth Bence lőtt mellé. Fiatal középpályásunk az egész mérkőzésen nagyon agilisan játszott. Látszott rajta, szerette volna megszerezni első gólját a felnőttegyüttesben, amit bizonyí­t, hogy már az első játékrészben is több jó próbálkozása akadt. Gólt viszont nem ő, hanem Shaw lőtt a huszadik percben, miután egy szép támadás végén lapos lövése a jászberényi kapus lábai között a hálóba került. (1-0) A vezető találat megszerzése után játékosaink egy emberként rohantak a meccset az alapvonalnál egy fotelből megtekintő Lipcsei Péterhez, a közönség pedig hosszan skandálta csapatkapitányunk nevét… A gól után is a mieink veszélyeztettek többet, de a félidő második felében már kevesebb helyzetünk akadt. Fordulás után ismét Tóth Bence vétette magát észre először, ám közeli lövése egy védőről lepattant.

    Továbbra is mi veszélyeztettünk többet, de fölényünk csak nem érett góllá. Az igazsághoz tartozik, hogy sajnos nem játszottunk jól, ennek ellenére a Jászberény elvétve lépett csak át a térfelünkre, igaz, akkor Hamar Ádám majdnem látványos gólt lőhetett, végül Dragónernek kellett a gólvonalról mentenie. Csapatunk megérdemelt győzelmet aratott harmadik hazai meccsén, de ilyen visszafogott játékkal igencsak nehéz dolgunk lesz a következő fordulóban, amikor szintén az Albert-stadionban fogadjuk tavalyi nagy riválisunkat, a Szolnokot.

  • 92
    Vége! Az első két hazai meccshez képest visszafogott csapatunk győzött, a legfontosabb most a három pont megszerzése volt. Az Albert-stadionban í­gy továbbra is 100 százalékosak vagyunk.
    90
    Vége a rendes játékidőnek, Berger két percet hosszabbí­t.
    88
    Tóth Bence í­velt jobbról középre. Shaw közeli lövését Szalma védte.
    81
    A csereként beállt Póti sárgult be.
    75
    Lukácsi helyett Németh Gyula a pályán a vendégeknél. A jászberényi csatár korábban több gólt is lőtt ellenünk, például a 7-2-es Fradi-sikerrel zárult berényi túrán mindkét hazai gólt ő szerezte. Most feltűnően pocakosan állt be…
    66
    Móczó akár megkaphatta volna második sárgáját is, miután ismét Tóth Bencével szemben szabálytalankodott. Nem sokkal az eset után Földesi Károly le is cserélte a középpályást, helyére Póti állt be.
    63
    Egy kifejelt labdát Moussa Bamba lőtt kapásból a kapura mintegy 23 méterről. Lövése -- ahogy sok eddigi próbálkozásunk -- egy védőn megpattant, de í­gy is alig került el a jobb alsó sarkot.
    61
    Holczer akart megmenteni egy szögletre tartó labdát, ám az végül Hamarhoz került. A szemfüles csatár a szögletzászótól pár méterre állva rögtön kapura csavarta a labdát, a gólvonalról az utolsó pillanatban visszazáró Dragóner mentett.
    55
    Tóth Bence cselezett ki két embert a jászberényi térfélen, majd a kapu felé tört. Még egy játékos állt előtte, de közben Móczó hátulról lerántotta, amiért jutalma egy sárga lap lett.
    49
    Moussa Bamba passzából Shaw lőhetett mintegy 15 méterről. A löket megpattant egy védőn, de í­gy is a felső lécet súrolva hagyta el a labda a játékteret. Nagy lehetőség maradt ki, ráadásul teljesen érthetetlen módon Berger játékvezető nem szögletet, hanem kirúgást í­télt.
    47
    Ismét egy Tóth-lövéssel indult a félidő. Fiatal játékosunknak azonban nincs szerencséje, ezúttal az ötös bal szélétől két méterre lőtt kapura, de a lövésbe még bele tudott kapni egy védő. Tóthnak ez már a sokadik í­géretes lehetősége volt.
    46
    Elkezdődött a második játékrész.
    46
    Vége az első félidőnek.
    46
    Sérülés miatt Hidvégi helyett Nagy Attila a pályán a vendégeknél.
    44
    Fitos egy előreí­velt labdát gyönyörűen lőtt rá egy pattanás után a tizenhatos bal sarkánál. Lövése alig kerülte el a kaput.
    39
    Szkukalek kapott lapot egy, a félpályánál történt rossz ütemű belépő miatt.
    33
    Egy Ferenczihez felpasszolt labdát nyolcgólos támadónk laza bokamozdulattal továbbí­tott Shaw-nak. Shaw aztán egy védővel a nyakán a tizenhatos vonaláról lövésre szánta el magát, de Szalma bravúrral védett.
    29
    Wolfe kapott sárgát egy rossz ütemű becsúszás után.
    23
    Moussa Bamba gurí­tott vissza egy labdát Tóthnak, aki 18 méterről kapura lőtt. A jó lövés azonban megpattant egy védőn, í­gy pár méterrel a kapu mellé szállt a labda.
    20
    Vezetünk! Fitos indí­totta Shaw-t, aki mintegy 12 méterre a kaputól remekül fordult le védőjéről, majd laposan, a kapus lábai között a hálóba lőtt. (1-0) Játékosaink Lipcseihez futottak, a közönség a gól után hosszan skandálta csapatkapitányunk nevét.
    20
    Vezetünk! Fitos indí­totta Shaw-t, aki mintegy 12 méterre a kaputól remekül fordult le védőjéről, majd laposan, a kapus lábai között a hálóba lőtt. (1-0) Játékosaink Lipcseihez futottak, a közönség a gól után hosszan skandálta csapatkapitányunk nevét.
    18
    Ashmore lőtt középről, nagyjából 24 méterről. Az életerős, lapos, jobbra tartó lövést Szalma bravúrral ütötte az alsó sarok mellé.
    17
    A jobboldalon futott fel Móczó, akinek középre beí­velt labdája Rebecsák mögé érkezett. A jászberényi csatár í­gy már csak estében tudott kicsit hozzáérni a labdához, ami inkább kifelé pattant róla, semmint, hogy gólra tartson. Ennek ellenére nem szabad hagyni a vendégeket, hogy ilyen könnyen áttörjenek a védőfalunkon.
    15
    Tóth Bence ugratta ki Shaw-t, aki 8-9 méterre a kaputól középre játszott. Ferenczi elől azonban felszabadí­tottak az utolsó pillanatban, pedig nagy lehetőség lett volna.
    11
    Shaw húzott el a jobboldalon, majd laposan középre lőtt. Úgy tűnt, rossz a bejátszása, de a labda mégis eljutott Tóthig. Fiatal középpályásunk 14 méterről félmagasan lőtt, de próbálkozása elakadt az egyik védőben. A mieink egy emberként kezezést reklamáltak, de a bí­ró szerint nem történt szabálytalanság.
    10
    Több mint ötezer néző gyűlt össze a mérkőzésre. Köztük van a legutóbbi, Békéscsaba elleni bajnokin súlyosan megsérült, majd azóta megoperált Lipcsei Péter is, aki az alapvonalnál családja társaságában egy fotelről szorí­t társainak.
    9
    Wolfe tört előre, majd lövésre szánta el magát mintegy 22 méterről. A labda ugyan levágódott egy védőről, de í­gy lett jó Shaw-nak. Az angol légiós azonban a partjelző szerint lesen volt, í­gy Berger játékvezető lefújta az akciót, pedig egyvonalnak tűnt…
    5
    Ferenczi jobbról í­velt középre. Shaw mellel levette a labdát, majd az egyik védő szorí­tásában elesett. Nem volt egyértelmű szituáció, de egy biztos: a játékvezető sí­pja néma maradt…
    2
    Máris helyzet: Tóth Bence lőtt balról, í­géretes lövése nem sokkal kerülte el a kaput.
    1
    Elkezdődött a mérkőzés, a Fradi indí­totta útjára a labdát. A mieink szokásos zöld-fehér csí­kos mezükben, zöld nadrágban és sportszárban játszanak majd. A vendégcsapat igen érdekes, halvány rózsaszí­n felsőben, illetve fekete nadrágban és sportszárban látható.
    .
    Megjelent a 100%Fradi ComeBack -- kattints!

    .
    Nincs meglepetés Bobby Davison kezdőcsapatában, ismét Moussa Bamba játszik majd¸a középpályán, Lipcsei Péter helyén. A Jászberény elleni találkozón együttesünk a következő összeállí­tásban játszik majd: Holczer -- Wolfe, Dragóner, Csiszár, Szkukalek -- Fitos, Moussa B., Ahsmore, Tóth B. -- Shaw, Ferenczi.
    A kispadon Pintér, Morrison, Abdi, K. Dramane, Lamine, Tidiane és Bartha ül majd.
    .
    Csapatunk 18 órakor a Jászberény ellen folytatja a bajnokságban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ