2008.V.1. Ferencváros – Kecskeméti TE: 1-2

Idén is lecsapott a Ferencváros hóhéra: Montvai duplájával nyert a KTE

A Kecskemét elleni rangadó megnyerése volt az utolsó esélye a Ferencvárosnak, hogy versenyben maradjon a másodosztály Keleti-csoportjának megnyeréséért. Nos, a listavezető KTE az első húsz perc rohamait túlélte, majd egyenlő ellenfele volt a Ferencvárosnak, amely minden bizonnyal idén is Montvai Tibor góljainak köszönhetően marad le a feljutásról – legalábbis a pályán elért eredmények szerint.

Ferencváros – Kecskeméti TE: 1-2 (0-0)
Albert stadion, 10.000 néző, vezette: Kassai Viktor (Erős, Kelemen)

Ferencváros: Zarzycki – Fülöp N. (Szalai T. 75.), Dragóner, Mátyus, Vasas – Fitos, Lipcsei, Moussa (Lisztes 65.), Lamine (Kulcsár D. 50.) – Shaw, NdJodo
kispad: Pintér B., Bartha, Souare, Deme
vezetőedző: Robert Davison

Kecskeméti TE: Nagy Zs. – Schindler, Debreceni, Gyagya, Koszó – Csordás (Lungu 75.), Némedi (Lovric 61.), Koncz, Kormos (Balázs 68.), Savic – Montvai
kispad: Tóth Z., Vass Zs., Széki, Farkas I.
vezetőedző: Tomislav Sivic

Gól: NdJodo (53.) illetve Montvai (47., 73.)
Sárga lap: Dragóner (63.) illetve Gyagya (79.)
Kiállí­tva: Dragóner (90+1.)

Nagy tét, fokozott elvárások, és rendkí­vüli érdeklődés övezte az NB II Keleti-csoportjának 25 fordulóját záró mérkőzését. A Ferencváros-Kecskemét meccsre majdnem 10000 néző gyűlt össze az Üllői úti Albert-stadionban.

A javarészt zöld-fehér szimpatizánsok azt láthatta, ahogy kedvenceik az első húsz percben nagy nyomás alá helyezték a vendégeket: Shaw kapufáig jutott, mí­g csatártársa Ndjodo leginkább azzal volt elfoglalva, hogy reklamáljon Kassainál. Az első félidőben kiválóan bí­ráskodó elsőszámú hazai játékvezető rendre lesen állí­totta meg a kamerunit – kivétel nélkül helyesen.

A félidő második felére aztán már a Kecskemét is feljavult, olyannyira, hogy a listavezető kontrái valamivel több veszélyt jelentettek, ám a szünetig nem született gól. A jó iramú, küzdelmes első 45 perc majdnem minden igényt kielégí­tett, dacára annak, hogy a szí­nvonal nem volt valami túl magas és a mindkét csapat játékosai sokat hibáztak.

A második játékrészben aztán érkezett a hidegzuhany, legalábbis a hazai közönség számára: alig két perc játék után a tavaly a Ferencvárost még a Nyí­regyháza szí­neiben a feljutástól elütő Montvai Tibor vezetéshez juttatta a Kecskemétet.

A zöld-fehérek azonban most nem törődtek a múlttal és néhány percen belül az addig vajmi kevés értékelhető megoldást felmutató Ndjodo góljával egyenlí­tettek. Ehelyütt azonban meg kell jegyezni, hogy a televí­ziós visszajátszások szerint kameruni támadó lesről mozdult vissza a labda felé.

Kassai azonban megadta a gólt, ami belelkesí­tette a ferencvárosi támadókat – más kérdés, hogy a kecskeméti védőket is. Hiába támadott azonban fokozottabban a Fradi ez nem is igazán látszott meg, a vendégek továbbra is taktikus, és jóval higgadtabb futballt mutattak be.

Negyedórával a vége előtt aztán újra jött Montvai, aki lőtt egy elképesztő nagy gólt, és ezzel eldöntötte a három bajnoki pont sorsát. A hátralévő negyedórában a ferencvárosiak egyre inkább elvesztették a fejüket, Dragóner a végén még piros lapot is kapott.

Miután a ferencvárosi gólnál talán hibázó, amúgy kiválóan bí­ráskodó Kassai Viktor lefújta a találkozót, a vendégek saját szurkolóik előtt szerették volna megünnepelni a győzelmet, ám néhány a pályára beszabaduló hazai drukker az öltözőbe kergette a Kecskemét játékosait…

Ezzel együtt szinte biztos, hogy a Ferencváros már csak a pályán kí­vül ví­vhatja ki a feljutást, hiszen 5 fordulóval a bajnokság vége előtt 11 pont a zöld-fehérek hátránya a listavezető Kecskeméttel szemben.

Nyilatkozatok:

Bobby Davison (a Ferencváros vezetőedzője): – Gratulálok a Kecskemétnek. Úgy gondolom, remek meccset láthattak a szurkolók, egyedül az eredmény lehet az, ami nagyon bánthatja drukkereinket. Kidolgoztuk a helyzeteket, de rendre kihagytuk ezeket, nem véletlen, hogy igazi kincs egy csapatnál egy góllövő csatár. A meccs után egyből bementem az öltözőben, nagyon csalódott játékosokkal találkoztam, ők és én is nagyon el vagyunk keseredve.

Tomislav Sivic (a Kecskemét szakvezetője): – Nagyon nagy meccset játszottunk, gondolom, ezt senki sem vitatja. Nagyon boldog vagyok, hogy nyerni tudtunk, és azt mondom, akkor sem lettel volna igazán csalódott, ha nem mi nyerünk, mert már az is öröm számomra, hogy egy ilyen remek mérkőzésen vagyunk túl, amit bármelyik csapat megnyerhetett volna.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2008.V.1. Ferencváros – Kecskeméti TE: 1-2 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Lüktető meccset, izgalmakat és sajnos 2-1-es vendégsikert hozott a Kecskemét elleni rangadó. A vendégek kétszer is vezettek Montvai góljaival, de csak először tudtunk válaszolni Ndjodo révén. Riválisunk előnye 11 pontra nőtt előnyünk.

  Kezdés után azonnal nekimentünk a Kecskemétnek, de a vendégek túlélték a rohamokat. Sőt, idővel egyre bátrabban játszottak. A legközelebb a gólhoz a 15. percben jártunk, amikoris Shaw lövése után a kapufáról pattant ki a labda. Ezután a Kecskemét percei következtek, szerencsére csak néhány nem túl veszélyes távoli lövést eresztettek meg. A félidő vége ismét a miénk volt, de a nagyobb lehetőségek elmaradtak, rendre hiba csúszott a támadásokba.

  Fordulás után azonnal megszerezte a vezetést a listavezető: Csordás beadását Montvai fejelte a hálóba (0-1). Öt percig örülhettek a vendégek, majd az 52. percben Ndjodo egy lecsorgó labdát a hálóba gurí­tott (1-1). Izgalmakat tartogatott a hátralévő 40 perc, és az is volt a mérkőzés, amely lüktető játékot hozott. Majd Szavics percei következtek, aki háromszor is veszélyesen lőtt, harmadjára a felső lécet találta el szabadrúgásból. A túloldalon Shaw próbálkozott: először bal lábbal lőtt, de Nagy védett, majd veszélyesen csúsztatott a hosszú sarok irányába. Ami nekik nem sikerült, összejött Montvainak: a 74. percben ismét vezetéshez juttatta a vendégeket: senkitől sem zavartatva vezetgette a labdát, majd kilőtte a jobb alsó sarkot (1-2). A hajrában még Szalai, majd Mátyus egyenlí­thetett volna, ám előbbi közelről a kapu mellé helyezett, utóbbi pedig pontatlanul fejelt.

  A végig változatos meccset bármelyik együttes megnyerhette volna, végül a Kecskemét jött ki jobban a találkozóból, és 2-1-es sikerével 11 pontra növelte előnyét előttünk…

  A meccs után mindkét szakvezető egyetértett abban, hogy a szurkolók egy jó mérkőzést láthattak.

 • 93
  Vége.
  91
  Dragóner pirosat kapott.
  87
  Ilyen nincs. Mátyus is nagy helyzetben hibázott: egy szöglet után tisztán fejelhetett, de sajnos a kapu mellé.
  84
  Egy lecsorgó labdát Szalai óriási helyzetben a kapu mellé helyezte.
  78
  Gyagya kapott sárgát.
  75
  Lungu állt be Csordás helyére.
  75
  Fülöp-Szalai csere.
  74
  Megint vezet a vendégcsapat: Montvai vezetgette alabdát senkitől sem zavartatva, majd 21 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (1-2).
  70
  Shaw előbb az ötös sarkáról lőtt veszélyesen ballal, majd a szöglet után veszélyesen csúsztatott a hosszú sarok irányába.
  69
  Balázs érkezett Kormos helyére.
  65
  Lovric veszi át Némedi helyét,nálunk pedig Lisztes váltja Moussát.
  63
  Szavics 19 méteres szabdrúgása a lécről vágódott ki.
  62
  Dragóner sárgát kapott.
  61
  Csordás lövése lepattant Dragónerről, Szavics a labdaátvétellel becsapta emberét, majd ballal lőtt 10 méterről lőtt, Zarzycki bravúrral védett a bal sarok elől.
  55
  Szavics lőtt 15 méterről veszélyesen, Zarzycki a bal alsó sarok elől védett.
  52
  Egyenlí­tettünk! Egy felfejelt labda után Ndjodo eszmélt, és 7 méterről, estében a kapu jobb sarkába gurí­tott (1-1). Mindent bele!
  49
  Lamine-Kulcsár csere.
  47
  Vezet a Kecskemét. Csordás beadását Montvai fejelte a hálóba (0-1).
  46
  Elkezdődött a második félidő.
  45
  Vége az első félidőnek.
  43
  Egy kifejelt labdára Lipcsei dőlt rá, de sajnos lapos lövése mellé ment.
  40
  Ndjodo emelésével Moussa lépett ki, megpróbálta átemelni Nagyot, de elakadt benne a labda.
  34
  Ndjodo remekül gurí­tott vissza az alapvonal elől, de középen sajnos nem érkezett senki a labdára.
  28
  Úgy tűnt, lekontrázzuk ellenfelünket, Lipcsei ugratta ki Shawt, de végül elhalt az akció.
  27
  Némedi lőtt 18 méterről a bal alsó sarok mellé.
  26
  Kijött a szorí­tásból a vendégcsapat, most egy szögletük suhant el veszélyesen a kapunk előtt.
  23
  Kormos 17 méteres lövését védte Fülöp.
  21
  Kormos tette a labdát az érkező Csordás elé, de a védőinknek sikerült tisztázni előle.
  15
  Ndjodo lefejelt labdáját Shaw lőtte el 6 méterről a bal oldalról, de a labda a kapufáról kifelé pattant.
  11
  Egy jobboldali beadás után Shaw elől tisztáztak az utolsó pillanatban.
  10
  Igazi ziccer nélkül, a mi fölényünkkel telt el az első tí­z perc.
  3
  Nagy elánnal kezdtük a rangadót.
  1
  Félelmestes hangulatban kezdődik a meccs.
  1
  Mi kezdtük a meccset.
  .
  A Kecskemét ellen a következő összeállí­tásban lépünk pályára: Zarzycki -- Fülöp, Dragóner, Mátyus, Vasas- Fitos, Lipcsei, Moussa, Lamine- Shaw, Ndjodo.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső