2008.X.18. Kazincbarcika – Ferencváros: 1-1

Ismét csak a vezetést tudta megszerezni a Fradi Kazincbarcikán

Eddig két alkalommal került sor az NB II-ben Kazincbarcika–Ferencváros találkozóra, és bár mindkétszer vezetést szerzett a Fradi, győzni egyik alkalommal sem tudott. Ezúttal sem történt másképp: Pölöskey Péter góljával előnybe kerültek a zöld-fehérek, ám a második félidőben Debreceni Dávid egyenlí­tett. Bamba Moussa kiállí­tása után, emberhátrányban jobban játszott a Ferencváros, de helyzeteket alig dolgozott ki, í­gy maradt az 1–1.

Kazincbarcika – Ferencváros: 1-1 (0-1)
Kazincbarcika, 3.000 néző, vezette: Bede Ferenc (Erős, Berettyán)

Kazincbarcika: Botló – Debreceni, Bányai, Kovács R., Sebők T. – Kerékgyártó (Máthé 85.), Kovács P. (Engi 78.), Olasz D. (Romhányi 70.), Zimányi, Kerekes – Binder
kispad: Varga P., Pintér T., Németh T., Kozma
vezetőedző: Koleszár György

Ferencváros: Williams – R. Wolfe, Fülöp N., Csiszár, Szkukalek – Moussa, Deme (Zsivoczky 85.), Morrison – Kamate (Lamine 73.), Shaw, Bartha (Pölöskei 22.)
kispad: Holczer, Bartholomew, Kulcsár D., Pisanjuk
vezetőedző: Robert Davison

Gól: Debreceni (60.) illetve Pölöskei (41.)
Sárga lap: Kerekes (25.), Kovács P. (30.), Zimányi (64.) illetve Fülöp N. (5.), Moussa (64.,66.)
Kiállí­tva: Moussa (66.)

A Ferencváros rossz előjelekkel érkezett Kazincbarcikára, eddig ugyanis nem nyert bajnoki mérkőzést a borsodi városban. Bár a két klub eddig két találkozóján rendre a zöld-fehérek vezettek, mindkét esetben 2–2 lett a végeredmény.

Bobby Davison még jó néhány hétig nincs könnyű helyzetben a csapatösszeállí­tást illetően sem, hiszen Lipcsei Péter, Dragóner Attila, James Ashmore, Tóth Bence, Ferenczi István is sérüléssel bajlódik. Enyhí­tette azonban az angol mester gondjait, hogy Paul Shaw combizomhúzódása után visszatérhetett a kezdőcsapatba.

Nem indult jól a találkozó a zöld-fehérek számára, Williams kapus már a 3. percben aláfutott egy beadásnak, majd az 5. percben Fülöp Noel kapott sárgát Kerekes István felrúgásáért. Az első tí­z percben egyértelműen a Kazincbarcika volt kezdeményezőbb, a ferencvárosiak el sem jutottak a hazai tizenhatosig.

“Óvatos vagyok, kiegyeznék a döntetlennel is – ezt még a mérkőzés előtt mondta Lipcsei Péter, a Ferencváros csaknem két hónap ezelőtt keresztszalag-szakadást szenvedő középpályása, aki 1990-ben éppen Kazincbarcikáról került az Üllői útra. – Nehéz mérkőzés vár a Fradira, mivel rengeteg a sérült a csapatban”.

Ráadásul menet közben még egy névvel bővült a maródiak listája: Bartha László megsérült, s már a 21. percben le kellett cserélni a fiatal csatárt.

Helyette egy még fiatalabb támadó, Pölöskey Péter állt be, aki jó cserének bizonyult. Végig elszántan küzdött, aminek a 40. percben meg lett az eredménye: Szkukalek Igor beadása után fejjel csúsztatott a barcikai hálóba.

Az első félidőben többet támadott a Kazincbarcika, azonban nem használta ki a lehetőségeit.

A második félidő megint rosszul indult a Ferencváros számára. Bár több helyzetet dolgozott ki, a 60. percben Debreceni Dávid révén egyenlí­tettek a borsodiak.

Nem sokkal később Bede Ferenc játékvezető kiállí­totta Bamba Moussát, ugyanis öt percen belül összeszedett két sárga lapot. Előbb Zimányi Ádámmal kakaskodott, majd Olasz Dénest talpalta le a Fradi légiósa.

Az utolsó húsz percben jórészt mezőnyjáték zajlott, és nagy helyzetük a barcikaiaknak akadt, amikor a csereként beálló Romhányi Tamás lőhetett ziccerben, azonban a gólvonalon álló Fülöp Noelt találta telibe.

Bár emberhátrányban jobban játszottak a zöld-fehérek, helyzetet alig dolgoztak ki, í­gy a győzelmet sem tudták megszerezni.

A Bőcs közben nem tudott élni üldözője pontvesztésével, ugyanis Pisont István csapata ellen Vecsésen döntetlent játszott.

Nyilatkozatok:

Bobby Davison nem lehetett boldog a lefújás után: – A játékosaim profi mentalitásúak, a küzdéssel, akarással nem is volt gond – mondta a vezetőedzőnk. – Sajnos azonban a megbeszéltekből csak keveset tudtunk megvalósí­tani. Három bajnokin zsinórban csak döntetlent értünk el, újra meg kell tanulnunk nyerni. Néhány szurkoló a mérkőzés után számon kérte a játékot a labdarúgóktól, ebben semmi kivetnivalót nem találok, hiszen kifizették a jegy árát, azt mondanak, amit akarnak.

Koleszár György (Kazincbarcika): – Reális a döntetlen, ugyan mi kapura veszélyesebbek voltunk, de a Ferencváros többet birtokolta a labdát, sajnos a kiállí­tás után is. Azt sajnálom, hogy nem tudtunk élni az adódó lehetőségekkel, az viszont pozití­vum, hogy 0-1-ről felálltunk. Örömteli, hogy a Fradi harmadszor sem tudott nálunk nyerni, ami azt bizonyí­tja, hogy Kazincbarcikán remek munka folyik.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

 

2 hozzászólás a(z) 2008.X.18. Kazincbarcika – Ferencváros: 1-1 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk 1-1-es döntetlent ért el Kazincbarcikán. Együttesünk a csereként beálló Pölöskey remek fejesével szerzett vezetést, ám Debreceni kiegyenlí­tett. Az utolsó 25 percben emberhátrányban játszottunk, ám az eredmény nem változott, í­gy a korábbi évekhez hasonlóan ismét döntetlenre végeztünk Barcikán.

  Kazincbarcika – Ferencváros: 1-1 (0-1)
  Kazincbarcika, 3.000 néző, vezette: Bede (Erős, Berettyán)

  Kazincbarcika: Botló – Debreceni, Bányai, Kovács R., Sebők – Kerékgyártó (Máthé 84.), Kovács P. (Engi 78.), Olasz (Romhányi 71.), Zimányi, Kerekes – Binder

  Ferencváros: Williams – Wolfe, Fülöp, Csiszár, Szkukalek – Deme (Zsivoczky 84.), Moussa, Morrison – Kamate (Lamine 72.), Shaw, Bartha (Pölöskei 23.)

  Gól: Debreceni (60.) illetve Pölöskei (41.)
  Sárga lap: Kerekes (25.), Kovács P. (30.), Zimányi (64.) illetve Fülöp (5.), Moussa B. (64.)
  Kiállí­tva: Moussa B. (65.)

  A hazaiak aktí­van kezdték a találkozót, Kerékgyártó már a meccs elején veszélyeztetett. Deméé volt az első lövésünk, a 15. percben Botló fogta távoli lövését. Majd Binder percek alatt duplázhatott volna, ám ziccerben előbb Williamsbe lőtt, majd nem sokkal később centikkel a kapu mellé. Csapatunkból a csereként beálló Pölöskei veszélyeztetett a 36. percben, a fiatal játékos beállí­tása egyértelműen jó húzás volt. Olyannyira, hogy vezetést is szerzett a 41. percben: Szkukalek beadása után ragyogóan csúsztatott a hálóba (0-1), í­gy előnnyel mehettünk a szünetre.

  Fordulás után alábbhagyott az iram, mégis kiegyenlí­tettek a hazaiak: Ciszár még mentett ziccerben Binder elől, ám az érkező Debreceni már nem hibázott. Nem sokkal később nehezebb helyzetbe kerültünk, mert Moussa Bamba megkapta második sárgáját, í­gy tí­z főre fogyatkoztunk. Ettől függetlenül csapatunk kézben tartotta a meccset, sőt egy hajszállal közelebb álltunk a győzelemhez is. Az eredmény azonban nem változott, az 1-1-es döntetlen azt jelenti, hogy harmadszor is két pontot hagytunk Barcikán.

 • 92
  Vége a mérkőzésnek.
  91
  Wolfe lábában volt a győzelem, egy lecsorgó labdát lőtt a rövid sarok felé, Botló szép vetődéssel védett.
  84
  Zsivoczky váltotta Demét, a hazaiaknál Kerékgyártó-Máthé csere volt.
  81
  Shaw í­géretes helyzetből sajnos csúnyán a kapu fölé lőtt 12 méterről.
  78
  Engi állt be Kovács helyére.
  74
  Lamine lőtt 21 méterről a jobb sarok mellé.
  72
  Kamate-Lamine váltás nálunk.
  71
  Romhányi váltotta Olaszt.
  65
  Tí­z főre fogytakoztunk, miután Moussa Bamba megkapta második sárgáját egy szabálytalanság után.
  64
  Zimányi és Moussa Bamba is besárgult.
  60
  Egyenlí­tett a hazai csapat. Binder elől mentett szépen Csiszár, ám a lecsorgó labdát Debreceni helyezte a hálóba (1-1).
  56
  A harcos Pölöskei lövőhelyzetbe került, ám próbálkozását hárí­totta Botló.
  55
  Mezőnyjáték folyik a pályán.
  46
  Folytatódik a meccs.
  45
  Vége a félidőnek. Bede figyelmeztette már másodszor a hevesen reklamáló Davisont.
  41
  Vezetünk! Szkukalek pontrúgása után Pölöskei gyönyörűen csúsztatott a hazai kapua 12 méterről (0-1).
  39
  Kerékgyártó lesről talált a hálóba, Bede érvénytelení­tette a gólt.
  36
  Pölöskei harcos volt a 16-oson belül, kiharcolt egy lövőhelyzetet is, de célt tévesztett.
  32
  Kerékgyártó lőtt veszélyesen a bal oldalról, a kapu mellé.
  30
  Wolfe iramodott volna meg, Kovács felrúgta, ezért sárgát kapott.
  25
  Kerekes kapott sárgát, miután Deme ellen szabálytalankodott. A pontrúgást a sértett veszélyesen lőtte el, de sajnos csak az oldalhálóba.
  24
  Binder szerencsére hatalmas helyzetben hibázott, 11 méterről alig lőtt a sarok mellé.
  23
  Bartha nem tudja folytatni, Pölöskei állt a helyére.
  17
  Binder került helyzetbe, ám labdája elakadt a kimozduló Williamsben.
  15
  Demek lőtt jól 24 méterről, ám Botló fogta a labdát a sarok elől.
  12
  Aktí­vabban kezdtek a hazaiak, de az utóbbi percekben kiegyenlí­tetté vált a meccs.
  5
  Fülöp kapott sárgát egy szabálytalanság után.
  3
  Binder beadását Williams elnézte, szerencsére Kerékgyártó nem jól találta el a labdát.
  1
  Mi kezdtünk.
  .
  Csapatunk az alábbi összeállí­tásban kezdi a meccset: Williams – Wolfe, Fülöp, Csiszár, Szkukalek – Deme, Moussa, Morrison – Kamate, Shaw, Bartha. A kispadon Holczer, Zsivóczky, Kulcsár, Lamine, Bartholomew, Pisanjuk és Pölöskei ül majd.
  .
  Nem lesz egyszerű dolgunk. Nem cska azért, mert tele vagyunk sérültekkel, hanem Kazincbarcikán eddig nyeretlenek vagyunk bajnoki meccsen, két döntetlen a mérlegünk.
  .
  Csapatunk fél háromkor Kazincbarcikán lép pályára bajnoki meccsen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.02. 16:30 m4 Sport
EL-csoportkör 10.06. 18:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
10.09. 18:00 M4 Sport
EL-csoportkör 10.13. 21:00 M4 Sport
Novák Dezső
EL-csoportkör 10.27. 21:00 M4 Sport
EL-csoportkör 11.03. 18:45 M4 Sport