2008.XI.12. LK, REAC – Ferencváros: 2-3

A Ferencváros hármat kihasznált a REAC védelmi hibái közül

A Ferencváros idegenben 3–2-re verte meg a REAC-ot a labdarúgó Ligakupa D-csoportjának 5. fordulójában. A mérkőzésen mutatkozott be a rákospalotaiak kispadján Nagy Sándor, aki főleg csapata védekezésével lehetett elégedetlen, mivel az összes gólnál nagyot hibázott a kék-sárgák hátsó alakzata.

REAC – Ferencváros: 2-3 (1-2)
Budai II stadion, 500 néző, vezette: Mészáros István (Kis Z., Beidek)

REAC: Szántai – Kovács B. (Gasparik T. 72.), Pomper, Kapcsos, Sallai – Erős K., Lisztes (Cseri 46.) – Kőhalmi, Kiss T. (Dancs 46.), Jeremiás (Torma 65.) – Nyerges
kispad: Esterházy, Nagy K., Héger
vezetőedző: Nagy Sándor

Ferencváros: Holczer (Megyeri 46.) – Vattai, R. Wolfe, Baranyai T., Sváb – Deme, Moussa, Brettschneider, Kulcsár D. – Kamate, Pisanjuk
kispad: Kutasi, Kiss K., Nyilasi B., Diaz
vezetőedző: Robert Davison

Gól: Sallai (28.), Kapcsos (81.) illetve Kamate (16.), Pisanjuk (42.), Brettschneider (49.)

Új vezetőedző, a hétfőn kinevezett Nagy Sándor ült a REAC kispadján, aki a 13. percben joggal bosszankodhatott, ugyanis játékosai kétszer is a kapufát találták el. Ami az egyik oldalon kimaradt, az a másikon bement, azaz megszerezte a vezetést a Ferencváros. Kapcsos Vince óriásit hibázva, utolsó emberként vesztette el a labdát, amivel Kamate Dramane iramodhatott meg teljesen egyedül a kapu felé, és nem is hibázott, higgadtan a bal alsó sarokba helyezett.

A hazaiak szabadrúgásból többször is egyenlí­thettek volna, de Pomper Tibor és Kőhalmi András sem járt szerencsével. Nem úgy Sallai Balázs, aki a 28. percben egy jobb oldali beadásra érkezett remekül, és védőjét megelőzve a bal alsó sarokba csúsztatott.

Hiába támadott azonban valamivel többet továbbra is a hazai csapat, egy újabb védekezési hibát követően ismét hátrányba került. Dramane ugrott ki egy hosszú indí­tással a jobb oldalon – a REAC védői csúnyán elnézték a labdát –, középre gurí­tott, ahol az érkező Igor Pisanjuknak már nem volt nehéz dolga a hálóba perdí­teni.

Nagy Sándor a szünetben valószí­nűleg nem illette kedves szavakkal játékosait – főleg hátvédjeit –, de nagy javulás nem állt be a hazaiak játékában, sőt. A 49. percben Brettschneider László lépett ki a pocsékul helyezkedő védők közül, és ziccerben nem hibázott.

Ugyanezt nem lehetett róla elmondani a 60. percben, amikor ugyancsak egyedül vezethette a kapusra a labdát, de két lövőcsel után Szántai Leventébe lőtt.

Hogy nem lett izgalommentes a mérkőzés vége arról Kapcsos Vince gondoskodott, aki a 81. percben szépí­tett, az egyenlí­tő gól azonban már nem jött össze, í­gy Nagy Sándor vereséggel debütált vezetőedzőként a REAC kispadján, a Ferencváros pedig pontszámban utolérte a csoportot vezető Honvéd, Fehérvár párost.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111011000ejegyzéshez

  • ftc.hu: Együttesünk 3-2-re nyert a Liga Kupában a REAC otthonában. Csapatunk í­gy továbbra is tartja a lépést a sorozatban az élen álló Fehérvárral és a Honvéddal, hiszen mindhárom csapatnak ugyanannyi pontja van. Góljainkat Dramane, Pisanjuk és Brettschneider szerezték.

    REAC – Ferencváros: 2-3 (1-2)
    Budai II stadion, vezette: Mészáros I. (Kis Z., Beidek)

    REAC: Szántai – Sallai, Kőhalmi, Kapcsos, Nyerges, Kiss T. (Dancs 46.), Kovács B. (Gasparik 72.), Erős, Lisztes (Cseri 46.), Jeremiás (Torma 65.), Pomper
    kispad: Esterházy, Nagy K., Héger

    Ferencváros: Holczer (Megyeri 46.) – Vattai, Wolfe, Baranyai, Sváb – Deme, Moussa B., Brettschneider, Kulcsár – Kamate D., Pisanjuk.
    kispad: Kutasi, Kiss K., Nyilasi B., Diaz

    Gól: Sallai (28.), Kapcsos (81.) illetve Kamate (16.), Pisanjuk (42.), Brettschneider (49.)

    A REAC kezdett jobban, ám hazai kapufák után mi szereztünk vezetést, a 15. percben Dramane egy védelmi hibát használt ki. Szűk negyedórával később Sallai felejt védhetetlenül Holczer hálójába. Csapatunk azonban ismét vezetést szerzett a félidő végén: Dramane jól ment el a szélen, középre gurí­tását Pisanjuk higgadtan értékesí­tette, í­gy 2-1-es előnnyel fordulhattunk.

    Fordulás után alig négy perc elteltével növeltük előnyünket, Brettschneider szép egyéni megoldás után talált a kapuba. A hazai csapat ment előre a szépí­tésért, de mégis mi szerezhettünk volna gólt, ám Brettschneider ezúttal ziccerben hibázott. A meccs hajrája mégis izgalmas lett, hét perccel a vége előtt Kapcsos fejelt Megyeri hálójába. Az eredmény azonban később már nem változott, í­gy 3-2-re megvertük a rákospalotaiakat, akik gyakorlatilag az első csapatukkal álltak fel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ