2008.XI.3. DVSC-DEAC – Ferencváros: 0-1

Shaw villanásának köszönhetően a táblázat élére ugrott a Ferencváros

A DVSC-DEAC hazai pályán 1–0-ra kapott ki a Ferencvárostól az NB II Keleti csoportjának 13. fordulójában, ezzel a zöld-fehérek a táblázat élére álltak. A győztes gólt Paul Shaw szerezte a mérkőzés 31. percében. A találkozón két debreceni játékost is sérülés miatt kellett lecserélni.

Nyilatkozatok:

Kondás Elemér: – Mindenkit ösztönöz, motivál, hogy hazai közönség előtt az FTC-vel játszhat. Úgy gondolom, jó mérkőzés lesz. Egy kuriózum, hiszen vannak olyanok a csapatban, akik még nem játszottak villanyfényben, de még a centerpályán sem. Az újdonság erejével hat majd az is rájuk, hogy tévés meccsen mutathatják meg magukat. Szeretném, ha ez mindenkire inkább pozití­van hatna – mondta Kondás a Debrecen honlapjának. Remélem, a szurkolók nem csak nézik majd a meccset, hanem kicsit szurkolnak is nekünk, mert erőt adhat a társaságnak. Tudom a játékosmúltamból. Annak idején, amikor kimentünk a pályára, és öt-hatezer ember szurkolt nekünk, sokkal nagyobb erőbedobással tudtunk küzdeni. Jó lenne, ha hétfő este is ez történne.

A mérkőzés:

DVSC-DEAC – Ferencváros: 0-1 (0-1)
Debrecen, 5.000 néző, vezette: Varga László (asszisztensek: Kelemen, Fehér; tartalékjv.: Farkas Á.)

DVSC-DEAC: Verpecz – Németh Á., Máté P. (Kardos 56.), Fodor, Korhut – Huszák (Bódi 22.), Czanik, Spitzmüller, Rezes – Urbin, Szilágyi (Nagy R. 70.)
kispad: Póser, Lucas, Ludánszki, Vinicius
vezetőedző: Kondás Elemér

Ferencváros: Williams – Fülöp N., Dragóner, Csiszár, Szkukalek – Zsivoczky (Fitos 70.), Morrison, Lamine, Tóth B. – Shaw (Pisanjuk 87.), Pölöskey
kispad: Holczer, Kulcsár D., Deme, Baranyai T., R. Wolfe
vezetőedző: Robert Davison

Gól: Shaw (31.)
Sárga lap: Németh Á. (31.) illetve Tóth B. (69.), Szkukalek (90+1.)

Két és fél év elteltével tért vissza Debrecenbe a Ferencváros, melynek játékosai azzal a tudattal léphettek pályára, hogy ha győznek, átveszik a vezetést a tabellán.

Ennek ellenére a zöld-fehérek nem rontottak neki a Debrecen második csapatának, az első negyed órában csak szögletekig jutottak, de ezek nem jelentettek veszélyt a hazai kapura. A másik oldalon Szilágyi Péter került helyzetbe, de addig forgolódott, mí­g végül Dragóner Attila becsúszva szerelni tudta.

Kondás Elemérnek, a DVSC-DEAC vezetőedzőjének ezután Huszák Tamás sérülése okozott gondot, aki nem tudta folytatni a játékot, í­gy a hazaiak már a 22. percben kihasználták első cserelehetőségüket.

A 31. percben újabb csapás érte a vendéglátókat, ugyanis a Ferencváros megszerezte a vezetést. Tóth Bence í­velt középre a bal oldalról, Paul Shaw levette a labdát, eltolta a vele szemben álló két védő előtt, majd 12 méterről laposan a hálóba lőtt. 0–1.

Szinte azonnal egyenlí­thetett volna a „kis” Loki, azonban Urbin Péter nagy helyzetben gyengén találta el a labdát, ráadásul pont Michael Williams kezébe emelt. A félidő végén még egy nagy lehetőség adódott a hazaiak előtt, de Spitzmüller István a tizenhatos vonaláról egy méterrel a bal alsó sarok mellé lőtt szabadrúgásból.

Alig telt el tí­z perc a második játékrészből, amikor újabb kényszerű cserét kellett végrehajtania a Debrecennek, ráadásul ezúttal az a Máté Péter volt a szerencsétlenül járt játékos, aki csak nem rég tért vissza sokadik, súlyos sérülését követően.

Nem sokkal ezután Urbin forgolódott a vendégek büntetőterületén belül, majd a bal kapufánál feltűnő Rezes Lászlóhoz emelt, aki azonban néhány centivel lemaradt a labdáról, í­gy oda lett a nagy helyzet.

A hátra lévő időben a Ferencváros már nem igazán erőltette a támadást, a Debrecen viszont nem tudta ezt kihasználni, komoly helyzetig sem jutottak a hajdúságiak. Az utolsó percben aztán meghűlt a vér a ferencvárosi szurkolók ereiben: Fodor Marcell í­velt középre egy szabadrúgást, Williams nem tudta sem megfogni, sem kiütni a labdát, amely í­gy a gólvonal előtt pattogott, de Dragóner végül felszabadí­tott.

így maradt a 0–1, győzött tehát a Ferencváros, amely ezzel az első helyre állt a Keleti csoportban.

Nyilatkozatok:

Bobby Davison: – Nagyon boldog vagyok, hogy megnyertük a meccset. Fontos tanulási folyamat a csapatnál, hogy megtaní­tsuk a fiataloknak, hogy hogyan kell megnyerni egy ilyen meccset, Dragóner ezt már tudja, látszott a játékán. Idegenben nagyon sok játékos fejében benne van az, hogy jó a döntetlen, ezt ki kell iktatni. A körülmények nehezí­tették a dolgunkat, hiszen nagyon csúszós volt a fű, amelyen nehéz volt pontosan játszani. Kontrákra szerettünk volna épí­teni, de ez nem jött össze, a küzdeni akarással azonban nem volt baj, í­gy a lényeg, hogy nyertünk.

Kondás Elemér: – Jól tették a dolgukat a srácok, szeretném őket megdicsérni. A Fradi egy helyzetecskéből szerzett három pontot, úgy érzem, mi többet tettünk a sikerért. A kapu előtt azonban határozatlanok voltunk, az FTC ezen a téren jobb volt. Ilyen meccsre van szüksége a játékosoknak ahhoz, hogy ezen a téren is előrelépjenek. A Fradi azzal nyert, hogy rutinosabbak a labdarúgói. Helytálltak a srácok, szomorúan fogadták, hogy nem sikerült legalább egy pontot megszerezni. Sajnos két stabil játékost – Mátét, Huszákot – is elveszí­tettünk, ezzel tovább szűkültek a variációs lehetőségeink.

*

Fontos mérkőzést nyert meg az NB II Keleti csoportjában a Ferencváros a DVSC II-DEAC ellen. A tizenharmadik fordulóban a zöld-fehérek a sérülés után visszatérő Paul Shaw góljával szerezték meg a három pontot, s ezzel átvették a vezetést a másodosztály Keleti csoportjában.

A 2006. nyári száműzetés óta nem játszott (játszhatott) Debrecenben a Ferencváros, í­gy nem csoda, ha nagy érdeklődés és rendőrségi készültség várta a zöld-fehérek első másodosztályú vendégjátékát a városban. Igaz, az egyenruhások ezúttal a szokottnál nyugodtabban várhatták a DVSC II-DEAC–FTC mérkőzést, hiszen a két – meglehetősen rossz viszonyban levő – szurkolótábor kapcsolata sokat javult az elmúlt hónapokban. Sőt a szombati, dunaszerdahelyi botrány soha nem látott egységet alakí­tott ki a korábbi ellenségek között.

A DAC–Slovan Bratislava meccsen mindkét oldal ultrái képviseltették magukat, s a brutális szlovák rendőrségi roham kárvallottjaiként elásták a csatabárdot. Azt csak remélni merjük, hogy a már-már baráti viszony hosszú távra szól, hétfő este mindenesetre akadt közös ellenség, í­gy nagy volt az összhang a Loki- és Fradi-tábor között.

A ferencvárosiak célja természetesen az, hogy jövőre már első osztályú meccsre kí­sérhessék el kedvenceiket Debrecenbe, ehhez azonban most a DVSC második csapata ellen kellett begyűjteniük a zöld-fehéreknek a három pontot. Az ugyanis egyértelműnek tűnt, hogy a tizenharmadik kör fordulópontot jelenthet a második vonal Keleti csoportjában, hiszen a Bőcs szolnoki veresége után a Ferencváros átvehette a vezetést a tabellán. A házi gólkirályra, Ferenczi Istvánra továbbra sem számí­thatott Bobby Davison vezetőedző, ám a csatársorba visszatérhetett combizomhúzódása után Paul Shaw, í­gy a veterán angol támadótól várták a gólokat a vendégek.

A debreceni fiatalok közül korábban nagyon kevesen futballoztak ötezer néző előtt, ám ez nem látszott meg a DVSC II-DEAC játékán. A mérkőzés első szakaszában a hazaiak tűntek bátrabbnak, mí­g a Fradi mintha kivárásra játszott volna. Már fél óra is eltelt anélkül, hogy a vendégek érdemben veszélyeztettek volna, amikor kiderült, hogy az Üllői úton nem véletlenül vártak Paul Shaw visszatérésére: az angol csatár Tóth Bencétől kapott remek labdát a leshatáron, térült-fordult a tétovázó két hazai védő gyűrűjében, majd tizenegy méterről, ballal fordulásból a hálóba lőtte a labdát.

Örömtüzek gyúltak a vendégtáborban, s a szurkolók mellett a Fradi játékosai is megnyugodtak kissé, sőt talán túlságosan is, hiszen Urbin Péter lábában ott volt az egyenlí­tés lehetősége. A ferencvárosiak azonban megúszták a hazai együttes talán legnagyobb ziccerét, s ettől felébredt bennük az egészséges aggodalom. Ez persze a mérkőzés szí­nvonalának nem használt, mert az óvatos FTC már nem erőltette a gólszerzést. A DVSC II-DEAC ment előre tisztességgel, de a masszí­van tömörülő vendégvédelmen nagyon nehezen találták meg a rést a debreceniek. A második játékrészben is Urbin Péter állt a legközelebb az egyenlí­tő gól megszerzéséhez, ám végül nyert a Fradi, s ezzel átvette a vezetést a Bőcs előtt a Keleti csoportban.

(Az nso.hu, a Nemzeti Sport, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2008.XI.3. DVSC-DEAC – Ferencváros: 0-1 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Csapatunk 1-0-ra nyert Debrecenben, és ezzel ismét a tabella élére álltunk. Együttesünk tökéletes helyzetkihasználásának köszönheti a sikert, hiszen Shaw remekül használta ki a kí­nálkozó alkalmat.

    DVSC-DEAC – Ferencváros: 0-1 (0-1)
    Debrecen, 2.500 néző, vezette: Varga (Kelemen, Fehér)

    DVSC-DEAC: Verpecz – Németh, Máté (Kardos 56.), Fodor, Korhut – Huszák (Bódi 22.), Czanik, Spitzmüller, Rezes – Urbin, Szilágyi (Nagy R. 70.)

    Ferencváros: Williams – Fülöp, Dragóner, Csiszár, Szkukalek – Zsivoczky (Fitos 70.), Morrison, Lamine, Tóth – Shaw (Pisanjuk 86.), Pölöskey

    Gól: Shaw (31.)
    Sárga lap: Németh (32.) illetve Szkukalek (91.)

    Mezőnyjátékkal kezdődött a meccs, majd a 8. percben Dragóner remek mentése kellett Szilágyi helyzetnél. Küzdöttek a csapatok, de a kapuk alig forogtak veszélyben. Picit aktí­vabb volt a hazai csapat, mégis mi szereztünk vezetést: a Shaw a 31. percben egy jó egyéni akció után ballal talált a hazaiak kapujába (0-1). Pár perccel később Urbin került helyzetbe, szerencsére elkönnyelműsködte azt, í­gy egygólos előnnyel mehettünk pihenőre.

    Fordulás után sem változott a helyzet, nem igazán akadtak helyzetek. Szkukaleknek volt egy kőkemény lövése a 63. percben, mí­g Shaw lövésébe egy hazai védő lépett bele. Az utolsó pillanatokban majdnem egyenlí­tettek a hazaiak, de az állás szerencsére már nem változott, í­gy csapatunk 1-0-ra nyert, és átvette a vezetést a tabellán.

    A mérkőzés után Bobby Davison a győzelemnek örült, mí­g Kondás Elemér azért bosszankodott, mert csapatának a döntetlennek sem sikerült.

  • 93
    Vége, 1-0-ra nyertünk.
    91
    Szkukalek sárgát kapott.
    90
    Egy beadás után Williams nem tudta fogni a labdát, Rezes elől az utolsó pillanatban mentettek védőink.
    86
    Shaw helyén Pisanjuk folytatja.
    85
    Események nélkül csordogálnak a percek, igaz, ez most aligha baj.
    75
    Egy újabb hazai bomba után ismét a jól játszó Dragóner mentett.
    70
    Zsivoczky helyén Fitos folytatja, mí­g a hazaiaknál Szilágyit Nagy Róbert váltotta.
    69
    Tóth Bence sárgát kapott lerántásért, a következő meccsen ő nem játszhat.
    66
    Tóth remekül ugratta ki Shawt, aki egyből lőtt ballal, egy védő azonban még közbe tudott lépni.
    63
    Szkukalek 20 méteres, kemény löketét üggyel-bajjal hárí­totta Verpecz.
    61
    Shaw sajnos nem tudta kihasználni Verpecz hibáját, támadónk sajnos rosszul vette át a labdát, ami elé került.
    58
    Urbin középreí­veléséről kevéssel maradt le Rezes.
    56
    A megsérült Máté helyett Kardos a pályán.
    53
    Gyűrik egymást a csapatok, a kapuk nem forognak veszélyben.
    46
    Folytatódik a meccs, csere nem volt a szünetben.
    45
    Rendeld meg a 2009-es Fradi-naptárt mindössze 1870 forintért -- csak egy kattintás!

    45
    Vége a félidőnek.
    43
    Spitzmüller 17 méteres lövése egy méterrel ment a bal kapufa mellé.
    40
    Biztosan őrizzük előnyünket.
    35
    Urbin vett át egy védők mögé belőtt a labdát, és 9 méterről nagy helyzetben gyengén lőtt, Williams fogta az emelést.
    32
    Németh kapott sárgát egy korábbi durva belépőért.
    31
    Vezetünk! Tóth keresztlabdáját Shaw átvette, majd a védők mellől tí­z méterről laposan a hálóba bombázott (0-1).
    29
    Lamine 22 méteres lövése jócskán kapu fölé-mellé ment, talán az üresen álló Shaw elé kellett volna passzolnia.
    23
    Kicsit aktí­vabb a hazai csapat.
    22
    A megsérült Huszák helyére Bódi állt be.
    19
    Németh ballábas lövése tekeredett el a jobb alsó sarok mellett.
    15
    Egy jobboldali szöglet után Urbin közelről fejelt a léc fölé.
    13
    Egyelőre mezőnyjáték folyik a pályán.
    8
    Szilágyi került helyzetbe, Dragóner tökéletes becsúszással mentett előle az utolsó pillanatban.
    6
    Kicsit kezdeményezőbb a hazai csapat.
    4
    Morrisont rúgták fel, a jogosnak tűnő sárga elmaradt.
    1
    Mi kezdtük a meccset.
    .
    A szurkolók a Himnuszt éneklik.
    .
    Rendeld meg a 2009-es Fradi-naptárt mindössze 1870 forintért -- csak egy kattintás!

    .
    Csapatunk az alábbi összeállí­tásban kezdi a meccset: Williams -- Fülöp, Dragóner, Csiszár, Szkukalek -- Zsivoczky, Morrison, Lamine, Tóth -- Shaw, Pölöskey.
    .
    Csapatunk 19 órakor a DVSC-DEAC ellen lép pályára a debreceni “centerpályán”. Győzelmünkkel átvehetjük a vezetést a tabellán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ