2009.II.15. LK, Ferencváros – REAC: 3-0

W_ftc-reac

Győzött ugyan a Ferencváros, ám a Honvéd jutott be a negyeddöntőbe

A Ferencváros a D-csoport – és egyben az alapszakasz – utolsó meccsén 3–0-ra győzte le a REAC-ot. A zöld-fehérek Dragóner Attila fejesével szereztek vezetést a mérkőzés elején. A rákospalotaiak felzárkóztak, ám Torma Gábor révén büntetőt hibáztak í­gy a szünetben a hazaiak vezettek 1–0-ra.

A második félidőben a Ferencváros további két gólt lőtt, és 3–0-ra megnyerte a találkozót, ám ez is kevés volt ahhoz, hogy bejussanak a negyeddöntőbe. Mert bár a győzelmek számának tekintetében ugyanúgy állt a Budapest Honvéddal, a gólkülönbsége a kispesti csapatnak sokkal jobb (+17 gól az FTC plusz tí­zével szemben).

Ferencváros – REAC: 3-0 (1-0)
Albert stadion, 600 néző, vezette: Veizer Roland (Berettyán, Horváth R.)

Ferencváros: Holczer – Lowton, Dragóner, Balog Z., R. Wolfe – Fitos (Tóth B. 59.), Deme (Morrison 46.), Ashmore, Wedgbury (Pölöskey 73.) – Shaw (Márkus 46.), Ferenczi (Kamate 46.)
kispad: Megyeri, Baranyai T.
vezetőedző: Robert Davison

REAC: Szántai (Esterházy 46.) – Kovács B., Pomper, Cseri, Sallai B. – Dancs (Kőhalmi 61.), Kapcsos (Dinka 46.), Pintér Z., Varga Z. (Nagy K. 72.) – Nyerges, Torma (Kiss T. 77.)
kispad: Gallé, Tihanyi
vezetőedző: Hevesi Tamás

Gól: Dragóner (18.), Kamate (60.), Tóth B. (89.)
Sárga lap: R. Wolfe (26.), Lowton (38.) illetve Kapcsos (4.), Kovács B. (17.), Varga Z. (29.)
Jó: Lowton, Dragóner, Wedgbury, Kamate illetve Pintér Z., Varga Z.

Osztálynyi különbség volt a Ferencváros– – REAC Ligakupa-mérkőzésen a két csapat között – ám nem az élvonalban szereplő vendégek javára. Az NB II Keleti csoportjának listavezetője ugyanis szétfutotta az élvonalbeli rajtra készülő rákospalotaiakat, ennek ellenére búcsúzott a kupától.

A felkészülés finisébe érkezett a télen edzőt váltó, az NB I-ben utolsó előtti helyen álló REAC. A Hevesi Tamás vezérelte együttes már javában „frissí­t” a hét végén folytatódó tavaszi szezonra, ám a Ferencváros ellen bizonyossá vált, hogy valamit elronthatott a szakvezető és a csapat. A zöld-fehérek ugyan még csak erősí­tenek, hiszen az NB II-ben csak március 7-én folytatódik a bajnokság, mégis, a téli szünetben alaposan megerősí­tett zöld-fehérek játszottak jobban a vasárnapi kupameccsen. Nemcsak gyorsaságban, futómennyiségben múlták felül a hazaiak a REAC-ot, hanem gondolkodásban is.

Csaknem negyventagú kerettel dolgozik Bobby Davison, a Ferencváros mestere, s szinte minden posztra két-három játékos pályázik. A versenyhelyzet máris érezhető az Üllői úton, hiszen volt olyan, az ősszel alapembernek számí­tó labdarúgó, aki még a kispadra sem került. A REAC ellen elsősorban a külföldiekre számí­tott a szakvezető – tehette, hiszen, í­rd és mondd, tizenhárom légiós található a Fradi bő keretében. Közülük öten kezdtek, de a kispadon ülő Kamate Dramane és Jason Morrison is bizonyí­totta, helyet követelnek maguknak a csapatban. A REAC elleni mérkőzés második félidejében megesett, hogy egy időben csupán öt magyar állampolgárságú labdarúgó szerepelt a Ferencvárosban, ezt azonban a nézőtéren senki sem bánta. Nem csoda, hiszen azt látták a szurkolók, hogy a pályán lévők mindent megtesznek a sikerért. Tapasztalhatták, hogy kedvenceik jó erőben vannak, hogy az elveszett párharcok után azonnal visszatámadnak, s vissza is szerzik a labdát. A REAC játékosai kapkodták a levegőt, az első félidőben csupán háromszor rúgtak kapura. A folytatásban a korábban büntetőt védő Holczer Ádám szabadságra is mehetett volna, mert a kirúgásokon kí­vül nem akadt dolga.

Az egyre inkább “angolosodó” Ferencváros egyelőre messze van a csúcsformától, de futni, harcolni már tudnak a játékosok. A Fradi most sajnálhatja csak igazán, hogy a győzelem ellenére is búcsúznia kell a Ligakupától. Nem kis feladat hárul majd Bobby Davison edzőre, hogy csupán a bajnoki mérkőzések alatt végig tűzben tartsa a majdnem negyvenes keretet. Persze a vezetőedzőt a nagy létszám nem zavarja, inkább örül, hogy végre igazi verseny van a játékosok között a csapatba kerülésért.

Nyilatkozatok:

Bobby Davison (az FTC vezetőedzője): – Minden erőfeszí­tést megtett a csapatom azért, hogy sikeresek legyünk. Haraptak, éhesek voltak, sokszor találkoztak a labdával, és ennek meglett az eredménye. Valamennyi játékossal elégedett vagyok. Arra azonban szeretnék kitérni, hogy a játékvezető felfogása nem volt ideális. Én úgy látom, ha két játékos egyenlő feltételekkel küzd a labdáért, akkor a kemény harcot engedni kellene, nem sárga lappal büntetni, a nézők nem csak a gólokat, de a jó párharcokat is szeretik.

Hevesi Tamás (a REAC szakvezetője): – Gratulálok a Fradinak, megérdemelten nyertek. A REAC-nak sajnos szűk a kerete, kiesett Erős Károly, meccs közben Kapcsos, majd Varga, őket nekünk nehéz pótolnunk. A hazaiak jó tempót diktáltak, jó játékkal nyertek, nekünk ez egy jó felkészülés volt a Diósgyőr elleni meccsre, hiszen ott is hasonló körülmények várhatnak ránk.

NS-20090216-05-20090215

(A Ferencváros hivatalos honlapja, a Nemzeti Sport, az nso.hu és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2009.II.15. LK, Ferencváros – REAC: 3-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Győzelemmel búcsúztunk a Ligakupában. Együttesünk 3-0-ra verte a REAC-ot, í­gy pontszámban beértük a Honvédot, ám jobb gólkülönbségüknek köszönhetően a kispestiek folytathatják. Góljainkat Dragóner, Kamate és Tóth Bence szerezték.

  Ferencváros – REAC: 3-0 (1-0)
  Albert stadion, 100 néző, vezette: Veizer (Berettyán, Horváth R.)

  Ferencváros: Holczer – Lowton, Dragóner, Balog Z., Wolfe – Fitos (Tóth B. 61.), Wedgbury (Pölöskey 75.), Ashmore, Deme (Morrison 46.) – Shaw (Márkus 46.), Ferenczi (Kamate 46.)
  kispad: Megyeri, Baranyai

  REAC: Szántai (Esterházy 46.) – Sallai, Kapcsos (Dinka 46.), Pomper, Kovács B. – Cseri, Pintér Z., Dancs (Kőhalmi 62.), Varga Z. (Nagy K. 72.) – Torma (Kiss T. 79.), Nyerges
  kispad: Gallé, Tihanyi

  Gól: Dragóner (18.), Kamate (60.), Tóth B. (89.)
  Sárga lap: Wolfe (25.), Lowton (38.) illetve Kapcsos (4.), Kovács (17.), Varga Z. (29.)

  Azonnal mi léptünk fel támadólag, Shaw szinte azonnal vezetést szerezhetett volna. Futószalagon vezettük a támadásokat, Ferenczi kétszer is jól fejelt, másodszor a felső lécre. Aztán Shaw fejesét védte nagy bravúrral Szántai, Dragóner nagyszerű bólintásánál azonban már ő is tehetetlen volt a 19. percben. Ezután némileg váratlanul alábbhagyott a lendületünk, a félidő végére már teljesen kiegyenlí­tett lett a meccs. Az állás is az lehetett volna, ám Holczer bravúrral védte Torma büntetőjét, í­gy 1-0-al fordultak a csapatok.

  Sajnos fordulás után sem változott sokat a játék képe, ennek ellenére Lowton növelhetett volna előnyünket, ám jó helyzetből kapu mellé lőtt. Mégis megdupláztuk előnyünket, a 60. percben Kamate szépen csúszatott a vendégek hálójába (2-0). A folytatásban még Márkus, majd Kamate előtt is adódott lehetőség, utóbbi lövésénél csak centik hiányoztak. A végeredményt Tóth Bence állí­totta be a 89. percben egy mesteri szabadrúgásgóllal. Csapatunk megérdemelten győzött, a szép búcsúhoz ez elég volt, a továbbjutáshoz sajnos kevés.

 • 91
  Vége a meccsnek, teljesen megérdemelten nyertünk, de ezzel együtt is sajnos kiestünk a sorozatból.
  89
  Tóth Bence 21 méterről mesterien csavart a rövid sarokba egy szabadrúgást (3-0).
  79
  Kiss Tamás Torma helyén.
  78
  Tóth Bence “Zidane-csellel” verte át szépen emberét, szép jelenet volt.
  78
  Kamate jól lépett ki, és 18 méterről hajszállal lőtt a kapu mellé.
  77
  Pölöskey passzolt középre, Kamate sajnos lesről lőtt a hálóba.
  75
  Pölöskey váltotta Wedgburyt.
  72
  Varga helyett Nagy Károly a pályán.
  69
  Márkus szerzett harcosan labdát, majd ellőtte azt a kapu előtt.
  62
  Dancs-Kőhalmi csere.
  61
  Tóth Bence váltotta Fitost.
  60
  Egy jó jobboldali Ashmore-beadás után Kamate 8 méterről csúsztatott szépen a bal sarokba (2-0).
  59
  Egy jobboldali beadás után a túloldalon érkező Wedgbury lőtt, a labda elakadt egy védőben (kezében?).
  53
  Most mezőnyben csatáznak a csapatok, kevesebb a veszély a kapuk előtt.
  49
  Lowton elé került a labda, ám jó helyzetből ballal a kapu mellé lőtt 12 méterről.
  46
  Deme, Ferenczi és Shaw beállt, Morrison, Kamate és Márkus beállt. a REAC-nál Dinka váltotta a megsérült Kapcsost. Megy a második félidő.
  45
  Holczer ragyogó vetődéssel fogta a jobb sarok elől Torma büntetőjét! Vége a félidőnek.
  44
  Deme valószí­nűleg lerántotta Kapcsost, 11-eshez jutott a REAC.
  37
  Most alábbhagyott picit a fölényünk.
  29
  Varga is besárgult.
  28
  Fitos fejelt Lowton beadása után a kapu fölé.
  27
  Balog szabadí­tott volna fel, ám pont Nyergesbe lőtt, akiről a bal alsó sarok felé pattant a labda, Holczer fogta a veszélyesen érkező labdát.
  25
  Kicsit feljött a vendégcsapat. Most Wolfe kapott lapot egy szabálytalanság után.
  24
  Szántai öklözése után Wedgbury ismételt 35 méterről, de jócskán a kapu fölé lőtt.
  20
  Egy újabb beadás után Shaw fejelt a kapu mellé. Egyértelműen mi játszunk veszélyesebben.
  19
  Torma egyből válaszolhatott volna, kilépett, ám szerencsére az utolsó pillanatban tisztáztunk előle.
  18
  Ashmore beadása után Shaw fejelt 5 méterről, Szántai hatalmas bravúrral védett.
  18
  Megvan a vezetés! A szöglet után Dragóner 12 méterről szépen bólintott 12 méterről a jobb sarokba (1-0).
  17
  Kovács rossz ütemű belépője után sárgát kapott.
  11
  Egy jobboldali beadás után Ferenczi berobbant, majd 7 méterről a lécre fejelt. Eddig mi vagyunk a jobbak egyértelműen.
  9
  Wolfe adott be, Ferenczi az emberét megelőzve csúsztatott, a jó helyen álló Szántai védett.
  7
  Shaw szépen vált le emberéről, majd 7 méterről ballal lőtt is laposan, Szántai nagyot védett lábbal.
  4
  Ahsmore-nak lépett oda csúnyán Kapcsos, ezért jogosan járt a lap.
  1
  Mi kezdtünk. Mi ezúttal zöld-fehér csí­kos mezben és zöld nadrágban játszunk majd, a REAC sárga-kék “kombinációban” lép pályára.
  .
  Szokatlanul kevés néző van az Albert-stadionban.
  .
  Kezdőcsapatunk a következő: Holczer -- Lowton, Dragóner, Balog, Wolfe -- Fitos, Wedgbury, Ashmore, Deme -- Shaw, Ferenczi. A kispadon Megyeri, Baranyai, Morrison, Tóth B., Pölöskey, Kamate és Márkus ül majd.
  .
  A matematika alapján még van egészen minimális sanszunk a továbbjutásra, ám ehhez több, mint tí­z góllal kellene verni Hevesi Tamás csapatát.
  .
  Csapatunk utolsó csoportmeccsét játssza 17.30-kor a REAC ellen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
02.11. 17:00 M4 Sport
02.18. 17:00 M4 Sport
Categories
02.25. 00:00 m4 Sport
03.04. 00:00 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső