2009.II.8. LK, Kecskeméti TE – Ferencváros: 0-0

Ligakupa: a Ferencváros gól nélküli döntetlent játszott Kecskeméten

A 0–0-s döntetlennek köszönhetően a Ferencváros életben tartotta továbbjutási esélyeit, őrzi harmadik helyét csoportjában. A fővárosi csapat új játékosai közül Lowton és Wedgbury is a kezdőcsapatban kapott helyet.

Kecskeméti TE – Ferencváros: 0-0
Kecskemét, 1.300 néző, vezette: Bede Ferenc (Ví­gh, Medovarszki)

Kecskemét: Mitrovic – Schindler, Grkinic (Koncz 50.), Gyagya, Farkas I. – Némedi (Ábel 75.), Bagi I., Savic (Cukic 56.) – Csordás (Menyhárt 75.), Balog M. (Montvai 56.), Yannick
kispad: Tóth Z., Kormos
vezetőedző: Tomislav Sivic

Ferencváros:  Holczer – Lowton, Dragóner, Baranyai T., R. Wolfe – Deme (Tóth B. 32.), Wedgbury (Lamine 46.), Ashmore – Fitos (Abdi 46.) – Kamate (Pölöskey 46.), Shaw (Ferenczi 46.)
kispad: Megyeri
vezetőedző: Robert Davison

Sárga lap: Yannick (46.), Schindler (74.), Farkas I. (83.) illetve Lowton (46.), Lamine (85.)
Jó: Schindler, Gyagya, Grkinic, Farkas I. illetve Lowton, Dragóner, R. Wolfe, Ashmore

Finomí­tani kellene a stí­luson

A Kecskemét és a Ferencváros is a támadásokra szavazott, mindkét együttes három csatárral kezdett, mégsem láttunk jó meccset. A holland és az angol stí­lus ezúttal döntetlenre végzett egymással.

“One ticket, please” – kukkan tott be az egyik jegyárusbódéba a szurkoló. Nem kellett aggódnia, negyven perccel a kezdés előtt volt még eladó szelvény bőven, az ablak mögött üldögélő hölgy pedig mosolyogva vette a lapot, angolos eleganciával tolta a jegyet a zöld sálat szorongató drukker elé.

Hiába, itt a tavasz, kezdődik a szezon, végre újra tétmecscset játszik a Ferencváros, s az angol stí­lusjegyek ezek szerint már nem csak a csapatra jellemzők.

A stadion körül sétálgatva megállapí­thattuk, a szurkolók is idény eleji formában vannak még. “Te, mi is a kecskemétiek szí­ne?” – kérdezte társát egy ferencvárosi, miközben éppen a KTE lila-fehér cí­merét nézegette. Aztán csak leesett neki a tantusz. A kecskeméti szurkolók eközben pedig már azért “ették a kefét” a lelátón üldögélve, mert hiába játszott hazai pályán a csapat, a gyepen olyan nyugalommal sétálgatott a Ferencváros kabalafigurája, mintha legalábbis az Üllői úton lenne. Néhányan felháborodva meg is jegyezték, kedvük lenne egyesével kitépkedni a zöld-fehér sas tollait.

Harminchét perccel a kezdés előtt megjelent a játékoskijáróban Tomiszlav Szivics, körbenézett a stadionban, majd összerántva elegáns kabátját leült a kispadra. Öt perccel később pedig Bobby Davison is előbukkant, ám ő rövidnadrágban, kocogósra véve a figurát odanyargalt melegí­tő játékosaihoz.

20090208-kecskemet-wedgburyA Ligakupa tavaszi első fordulójában egy holland és egy angol stí­lust képviselő együttes találkozik – Magyarországon. Tomiszlav Szivics a felkészülés programját a decemberben Hollandiában szerzett tapasztalatai alapján állí­totta össze (hosszabbak az edzések, nagyobb hangsúlyt kap a taktika, többet járnak konditerembe a futballisták), mí­g Bobby Davison szép lassan saját stí­lusára formálja a Ferencvárost.

Örülhettünk, mindkét szakvezető a támadófutballra szavazott, a Kecskemét és a Ferencváros is sokat gyakorolta a támadásvezetést a felkészülés alatt. A KTE szerb vezetőedzője nagy stratéga. Éppen ezért, miután belátta, hogy a bajnokság őszi szakaszának utolsó három-négy fordulójában már “leolvasták” csapata kétcsatáros játékát, a téli hónapokban új rendszert gyakoroltatott az együttessel. A stí­lus azonban maradt, támadni kell – hangsúlyozta Tomiszlav Szivics.

Dörzsöltük is a tenyerünket, naivan azt hittük, hogy nyilván ötpercenként kell majd jegyzetelni a gólhelyzeteket. Ehhez képest az első negyvenöt percben (direkt számoltuk…) az általában célt tévesztő beadásokon, három távoli kapura lövésen és két veszélyes vendégakción kí­vül csupán Dramane Kamate les cí­mén érvénytelení­tett gólja után pattantak fel a szurkolók. A Ferencváros légiósa, miután kilőtte a jobb alsó sarkot, reklamált még egy keveset Bede Ferencnél, ám miután látta, hogy rajta kí­vül mindenki megindul hátrafelé, barátságosan hátba veregette a játékvezetőt, majd mosolyogva odébb kocogott ő is. Ekkor üvöltött be egy szurkoló a pályára: “Pihenni vagy futballozni jöttetek ti ide?!”

No, nem ezért, de Bobby Davison támadósort cserélt a szünetben, í­gy mire elkezdődött a második félidő, Paul Shaw-ék már lezuhanyozva, keresztbe tett lábbal, melegí­tőben üldögéltek a lelátón. A Ferencváros angol vezetőedzője í­gy is tervezte, a szünetben már mind az öt cseréjét kihasználta.

A holland és az angol vonal viszont még ekkor is csak foszlányaiban látszódott a csapatokon: kemény belépőkben, lőtt passzokban, pontos keresztlabdákban nem volt hiány, akadt egy-egy nagyobb helyzet is, de a külföldi stí­lus nyilván lesz még ennél érzékelhetőbb is.

Legalábbis reméljük, nagyon reméljük.

Nyilatkozatok:

Bobby Davison vezetőedző í­gy értékelte a látottakat: – Nagyon jól tették a dolgukat a játékosok. Meccs előtt annyit kértem, hogy élvezzék a játékot, ez megtörtént, emellett sokat is küzdöttek, végigharcolták a találkozót. Elégedett vagyok az új játékosokkal, de még az év az elején járunk, majd a bajnokságban szeretnék tőlük jó játékot látni. Nagy a keret, nagy a harc a kezdőcsapatba kerülésért, csak a fiúkon múlik, ki kerül a kezdőbe.

NS-20090209-06-20090208

(A Ferencváros hivatalos honlapja, a Nemzeti Sport, az nso.hu, a kesport. hu és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2009.II.8. LK, Kecskeméti TE – Ferencváros: 0-0 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Csapatunk 0-0-ás döntetlent játszott Ligakupa-meccsen a Kecskemét otthonában. Az első félidőben mi, a másodikban a hazaiak játszottak veszélyesebben, igaz, a hajrában mi szerezhettük volna meg a győztes gólt. A döntetlen reálisnak mondható, ezzel maradt esélyünk a továbbjutásra.

    Kecskeméti TE – Ferencváros: 0-0
    Kecskemét, 1.000 néző, vezette: Bede (Ví­gh, Medovarszki)

    Kecskemét: Mitrovic – Schindler, Gyagya, Grkinic (Koncz 50.), Farkas – Bagi, Némedi (Ábel 76.), Savic (Cukic 60.) – Csordás (Menyhárt 76.), Balog (Montvai 60.), Yannick
    kispad: Tóth Z., Kormos

    Ferencváros: Holczer – Wolfe, Dragóner, Baranyai, Lowton – Deme (Tóth B. 32.), Wedgbury (Lamine 46.), Ashmore, Fitos (Abdi 46.) – Shaw (Pölöskey 46.), Kamate (Ferenczi 46.)
    kispad: Megyeri

    Sárga lap: Yannick (45.), Schindler (74.), Farkas (83.) illetve Lowton (45.), Lamine (85.)

    Új játékosaink közül Lowton és Wedgbury is a kezdőcsapatban kapott helyet. Csapatunk kezdte jobban a mérkőzést, az első helyzet a miénk volt: egy visszatett labdát helyezett a bal sarokra Shaw 15 méterről, de Mitrovic vetődve védett. Pár perccel később Ashmore lőtt szabadrúgásból, de a hazai kapus ismét védett. Ezután kiegyenlí­tetté vált a játék, helyzetből kevés akadt, de a játék szikrázó volt, az iramra sem lehetett panasz. Hazai oldalon Farkasnak volt egy jó lövése, mí­g Yannick jelentett néha veszélyt, mí­g mi pár szélről belőtt veszélyes labdával próbáltuk meglepni a Kecskemétet, Mitrovic azonban többször is jól vetődött ki a kapujából. Az első félidőben í­gy nem született gól.

    Fordulás után viszont a hazaiak játszottak veszélyesebben, szerencsére Yannick nem élt az ajándékba kapott lehetőséggel. Aztán negyedórával később előttünk is adódott egy nagy helyzet, Pölöskey azonban sajnos hosszan passzolt a középen üresen érkező Ferenczi elé, aki í­gy lemaradt a labdáról. A hajrában még Pölöskey és Ferenczi előtt is adódott egy gólszerzési lehetőség, ám nem éltek vele, í­gy a meccs 0-0-s döntetlennel zárult. Pontszámban í­gy beértük az utolsó forduló előtt a második helyen álló Bp. Honvédot, a döntés az utolsó körre marad.

  • 92
    Vége a meccsnek.
    85
    Lamine kapott lapot.
    84
    Ferenczi elé került a labda, aki 15 méterről lőtt a kapu fölé veszélyesen.
    84
    Farkas is besárgult.
    82
    Pölöskey ügyetlenkedett el egy jó lehetőséget.
    80
    Megkezdődött az utolsó tí­z perc, még teljesen nyí­lt a meccs.
    76
    Menyhárt és Ábel bejött, Némedi és Csordás lejött.
    74
    Schindler kapott sárgát egy rossz belépőért.
    65
    Talán a legnagyobb helyzetünk maradt ki: Pölöskey passzolt picit pontatlanul Ferenczi elé, és ez épp elég volt ahhoz, hogy gólvágónk lekéssen a labdáról, pedig csak az üres kapuba kellett volna továbbí­tania a labdát.
    60
    Szavics-Csukics és Balog-Montvai csere a KTE-nél.
    51
    A második félidőt a hazaiak kezdték veszélyesebben, ezúttal Dragóner mentett jól becsúszva Némedi elől.
    50
    Grkinic-Koncz csere.
    49
    Csordás lövését fogta Holczer.
    48
    Az eddigi legnagyobb hazai helyzet maradt ki: Holczer csak belekapni tudott egy beadásba, a labda Yannick elé került, aki azonban nem élt ezzel, Holczer aztán gyorsan felszedte előle a labdát.
    46
    Lejött Fitos, Shaw, Kamate és Wedgbury, beállt Pölöskey, Abdi, Ferenczi és Lamine. Kezdődik a második félidő.
    45
    Egy veszélyesnek tűnő hazai szabadrúgás után vége az első félidőnek, amelyet egyértelműen mi kezdtünk jobban, aztán kiegyenlí­tődtek az erőviszonyok.
    45
    Lowton lerántotta Yannickot, ezért sárgát kapott, de a támadó is, valószí­nűleg reklamálásért.
    43
    Kamate beadása után Mitrovics kivetődve tisztázott az utolsó pillanatban Shaw elől.
    40
    A kapuk most nem forognak veszélyben, ettől függetlenül nem unalmas a meccs.
    36
    Kamate sí­pszó után lesről talált a hálóba.
    34
    A meccs amúgy nem mentes a szikrázó összecsapásoktól.
    32
    Demének “aláfordult” a bokája, ezért kellett lejönnie.
    32
    A megsérült Deme helyén Tóth folytatja.
    30
    Helyzetből kevesebb akad, de az iram elég nagy.
    28
    Kamate egy kontra végén kereste a lövőhelyzetet, ám az utolsó pillanatban becsúszva szerelték.
    27
    Yannick lerázta Lowtont, majd középre passzolt, Baranyai a legjobbkor tisztázott.
    26
    Farkas 22 méteres, “kacsázó” lövését védte előrevetődve Holczer.
    23
    Fitos belőtt labdája után Mitrovic jó kivetődéssel tisztázott Kamate elől.
    20
    Az elmúlt percek mezőnyjátékkal teltek.
    14
    Mi kezdtünk aktí­vabban, most már azonban “feljebb” jött a Kecskemét is.
    9
    Veszélyes helyről rúghattunk szabadrúgást, ám Ashmore 19 méteres csavarását a bal sarok elől fogta biztosan a hazai kapus.
    4
    Az első helyzet a miénk volt: egy visszatett labdát helyezett a bal sarokra Shaw 15 méterről, de Mitrovic vetődve védett.
    1
    Elkezdődött a meccs.
    .
    Tiszta narancssárgában játszik majd csapatunk.
    .
    Megjelent a legfrissebb 100%Fradi sportmagazin. Benne interjú Márkussal, Baloggal és Wedgbury-vel!

    .
    Ősszel 2-1-re vertük hazai pályán a KTE csapatát.

    .
    Ha nyerünk, a továbbjutást jelentő második helyre léphetünk fel, döntetlen esetén pontszámban beérhetjük a Honvédot.
    .
    Kulcsár Dávid időközben belázasodott, í­gy Rafe Wolfe került be utólag a keretbe, sőt egyből a kezdőcsapatba is. Igor Pisanjukról is kiderült, játékra még nem alkalmas, ezért eggyel kevesebb játékos ül majd a kispadon. Kezdőcsapatunk í­gy a következő: Holczer -- Lowton, Dragóner, Baranyai, Wolfe -- Deme, Wedgbury, Ashmore, Fitos -- Shaw, Dramane.
    .
    Kulcsár Dávid időközben belázasodott, í­gy Rafe Wolfe került be utólag a keretbe, sőt egyből a kezdőcsapatba is. Igor Pisanjukról is kiderült, állapota játékra még nem alkalmas, ezért eggyel kevesebb játékos ül majd a kispadon. Kezdőcsapatunk í­gy a következő: Holczer -- Wolfe, Dragóner, Baranyai, Lowton -- Deme, Wedgbury, Ashmore, Fitos -- Shaw, Dramane.
    .
    Csapatunk idei első tétmeccsét játssza ma a Liga Kupában. A keret 15 óra után indult útnak, Bobby Davison a Kecskemét elleni mérkőzésre az alábbi tizennyolc játékost viszi magával: Holczer Ádám, Megyeri Balázs, Matthew Lowton, Fitos László, Dragóner Attila, Baranyai Tibor, Tóth Bence, Deme Imre, Sam Wedgbury, James Ashmore, Mohamed Lamine, Paul Shaw, Ferenczi István, Pölöskey Péter, Kamate Dramane, Liban Abdi, Igor Pisanjuk, Kulcsár Dávid.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ