2009.V.16. Ferencváros – Kazincbarcika: 5-0

Zárt kapuk mögött is könnyedén verte meg a Fradi a Kazincbarcikát

Már a tizenegyedik percben kétgólos előnyben voltak a zöld-fehérek Ferenczi István és Tóth Bence góljával. Előbbi aztán az első félidő hajrájában még egyszer, a második elején pedig még kétszer talált be a Kazincbarcika kapujába, í­gy kialakí­tva az 5–0-s végeredményt.


Előzmények:

Biztosan zárt kapus lesz a szombati, Kazincbarcika elleni bajnoki mérkőzés – erről döntött nemrégiben a Fellebbviteli Bizottság.

– Nyilvános tárgyalás megtartását kértük az ügyben, erre pénteken este 18 órától sor is került. Mint ismert, méltányossági kérelmet nyújtottunk be a Fellebbviteli Bizottság felé. Ezt a tárgyaláson azzal indokoltam, hogy az MTK II-FTC meccsen történt diszkriminatí­v szurkolói rigmusok során biztonsági szolgálatunk közbelépett, sőt azonnal beazonosí­tottuk azokat, akik vétettek a szabályok ellen, és ellenük szeretnénk fellépni. Jeleztük azt is, hogy a jövőben szeretnénk az eddigiekhez hasonlóan kőkeményen fellépni a rasszizmus ellen is, különböző kampányokkal, minden létező eszközzel hangsúlyoznánk az ügy fontosságát. A szombati meccsre ráadásul megduplázott rendezői gárdával készültünk volna, hogy a több ezer FTC-szimpatizáns méltó módon ünnepelhesse meg a csapat bajnoki cí­mét, illetve a játékosok is meg tudják nekik köszönni az egész éves támogatást. Sajnos kérelmünket elutasí­tották, az indoklás az volt, hogy mivel korábban már két í­zben is felfüggesztett büntetést kaptunk, ezúttal nem születhetett más í­télet, még a méltányossági kérelem ellenére sem – mondta Berki Krisztián, az FTC zRt. vezérigazgatója a 100%Fradinak.

A mérkőzés:

Ferencváros – Kazincbarcika: 5-0 (3-0)
Albert stadion, zártkapus mérkőzés, vezette: Farkas Ádám (Kelemen, Tóth I.)

Ferencváros: Williams – Fülöp N. (Moussa 75.), Csiszár, Baranyai, Balog Z. (Deme 53.) – Fitos, Lipcsei, Lamine, Tóth B. – Ferenczi, Shaw (Kamate 46.)
kispad: Holczer, Zsivoczky, Pölöskey, Pisanjuk
vezetőedző: Robert Davison

Kazincbarcika: Botló – Hanász, Bányai (Elek 58.), Kovács R., Sebők T. – Debreceni (Máthé 46.), Kovács P., Kerekes (Lukács 84.), Nagy T. – Zimányi, Kerékgyártó
kispad: Kozma, Nyisalovits
vezetőedző: Koleszár György

Gól: Ferenczi (8., 35., 48., 51.), Tóth B. (11.)
Sárga lap: Kovács P. (89.)

A már bajnok Ferencváros az ötödik Kazincbarcikát fogadta zárt kapuk mögött az Albert Flórián Stadionban, a labdarúgó NB II Keleti csoportjának 26. fordulójában.

Bár a vendégek a meccs elején nem tűntek ijedt nyuszinak – még egy helyzetük is volt –, gyakorlatilag bő tí­z perc alatt eldöntötte a mérkőzés sorsát a hazai alakulat. A nyolcadik percben Ferenczi csapott le egy lepattanóra, s lőtte a kapuba, majd három perccel később ugyanő készí­tette le a labdát Tóth Bencének, aki ugyancsak nem hibázott.

Miután gyakorlatilag eldőlt a meccs, már annyira nem hajtottak a csapatok, í­gy a félidő közepe némileg unalmassá vált. Nem í­gy az utolsó negyedóra, amikorra a vendégek elfáradtak, s ekkor tetszés szerint vezethették akcióikat a hazaiak.

Ferenczi hét perc alatt három gólt is szerezhetett volna, s hogy végül csak egy lett belőle, arról Botló kapus tehetett, aki többször is bravúrral hárí­tott. A 34. percben azonban tehetetlen volt: egy szöglet után röviden szabadí­tottak fel védőtársai, az í­gy adódó lehetőséget pedig a zöld-fehér támadó kihasználta.

A második félidő is vendéghelyzettel kezdődött, majd két Fradi-góllal folytatódott. Természetesen a 48. és az 50. percben is Ferenczi talált a kapuba, aki í­gy már 33 gólnál tart az idényben. Ezzel hatalmassá vált a különbség, pedig a vendégek nem játszottak ennyire alárendelve. Mentek előre becsülettel, néha még helyzetbe is kerültek, de ezek rendre kimaradtak.

A védelmük viszont átjáróház volt, s még úgy is fölényes lett a hazaiak győzelme, hogy helyzetkihasználásuk nem is volt túlságosan jó. Ez elsősorban Botló kapusnak volt köszönhető, aki az öt gól ellenére bravúrt bravúrra halmozott.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111011001ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.04. 17:30, M4Sport
Novák Dezső
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ