2009.VI.13. Ferencváros – Vecsés: 5-1

A triplázó Ferenczi István 39 találattal zárta a bajnokságot

A labdarúgó NB II Keleti csoportjának utolsó, 30. fordulójában a bajnoki cí­met már korábban bebiztosí­tó Ferencváros hazai pályán 5–1-re felülmúlta a Vecsést, í­gy győzelemmel köszönt el a másodosztálytól. A találkozón Ferenczi István triplázott, mí­g rajta kí­vül a búcsúzó Szkukalek Igor, Deme Imre, illetve a vendégek részéről Namuquita Roland talált be.

Nyilatkozatok:

Utolsó meccsére készül csapatunkban Szkukalek Igor. A Vecsés elleni bajnokin egy korszak lezárul ballábas játékosunk életében.

– A pénteki volt az utolsó ferencvárosi edzésem. Nagyon fura érzésekkel jöttem a pályára, és a tréning után is az járt az eszemben, hogy többet aligha edzek már az Üllői úton. Szerencsére van még egy fellépésem, hiszen pályára lépek szombaton a Vecsés elleni bajnokin, ezzel ér véget a ferencvárosi korszakom. Az biztos, hogy minden erőmet kiadom majd a meccsen – még egyszer utoljára Fradi-mezben. Több lesz ez számomra, mint egy mérkőzés, és tényleg amolyan búcsúhangulatban vagyok, mégha nagyjából már fel is dolgoztam a távozásomat. Tavasszal ugye végig benne volt mindez a levegőben, pár napja pedig már véglegessé vált a döntés. Remélem, minél több szurkoló lesz kint az utolsó meccsen a Fradi-pályán, hiszen szeretnék a közönségtől is búcsút venni.

A mérkőzés:

Ferencváros – Vecsés: 5-1 (1-0)
Üllői út, 3.500 néző, vezette: Erdős József (Schuszter, Péter)

Ferencváros: Megyeri – Fitos, Dragóner, Csiszár, Fülöp N. – Zsivoczky (Szkukalek 55.), Vass M., Lipcsei, Tóth B. – Ferenczi, Pölöskey (Kovács I. 58., Deme 68.)
kispad: Holczer, Sváb, Nyilasi B., Vattai
edző: Csató Sándor

Vecsés: Gyenes – Máj, Ködöböcz, Kiskapusi, Takács L. (Molnár D. 77.) – Molnár V., Kósa (Králik 46.), Lukács B. (Namuquita 58.), Kulcsár D. – Folmer, Faragó
kispad: Kovács B., Kóhalmi, Dévai, Hamar I.
szakmai igazgató: Détári Lajos

Gól: Ferenczi (4., 72., 82. – utóbbit 11-esből), Deme (71.), Szkukalek (74.) illetve Namuquita (61.)
Sárga lap: Takács L. (36.), Králik (65.), Molnár D. (82.), Molnár V. (86.)

A Ferencváros hazai pályán fölényes győzelemmel búcsúzott a második vonaltól, miután Szkukalek Igor búcsúmeccsén 5–1-re legyőzte a Vecsést.

A két együttes őszi találkozóján éppen a most elköszönő Szkukalek gólpasszából szerezte meg Pölöskey Péter a vezetést a későbbi bajnok Fradinak, majd Zsivocky Norbert, Dragóner Attila és Fülöp Noel találata tette magabiztossá a zöld-fehérek diadalát.

A mostani meccs előtt a vendégek szakmai igazgatója, Détári Lajos először gratulált a Ferencvárosnak a feljutáshoz, és örömét fejezte ki, hogy ismét NB I-es csapat a Fradi, majd bizakodóan a három pont megszerzését tűzte ki célul az övéinek.

Ez azonban már az összecsapás elején meghiúsult, ugyanis Lipcsei Péter indí­tása után Kiskapusi Balázs rosszul számolta ki a labda í­vét, amely í­gy a leshatáron helyezkedő Ferenczi István elé került, aki 15 méterről a kapu bal oldalába lőtt (1–0).

Ezt követően szinte egyből növelhette volna előnyét a házigazda, ám Tóth Bence lövését nagy bravúrral védte Gyenes Dávid.

Ezután a zöld-fehérek visszavettek a tempóból, és a látogatók előtt is adódtak lehetőségek – főleg Molnár Viktor volt elemében –, azonban Megyeri Balázs eszén egyszer sem tudtak túljárni.

A félidő során igencsak aktí­v Tóth Bence rengetegszer próbálkozott átlövésekkel, ám ahogy Lipcsei Péternek, neki sem sikerült növelnie a fővárosiak előnyét, akik í­gy egygólos előnnyel vonulhattak pihenőre.

A második játékrész elején ismét nagyon hamar gólt szerezhetett volna a hazai együttes, ám Lipcsei közeli szabadrúgása, ha kevéssel is, de elkerülte a bal alsó sarkot.

Az 52. percben Folmer kihagyta a mérkőzés addigi legnagyobb vendéghelyzetét, majd az 56. percben az ellenfélnél pályára lépett a búcsúzó Szkukalek is.

Öt percre rá azonban egy másik csere, Namuquita Roland lépett előtérbe, amikor a szintén a kispadon kezdő Králik Balázs szabadrúgását követően a Megyeri Balázsról kipattanó labdát közelről a hálóba lőtte (1–1).

A gól azonban nem törte meg a hazaiakat, és a 71. percben az ugyancsak csereként beálló Deme Imre – Lipcsei újabb nagyszerű labdája után – megint előnyhöz juttatta a Ferencvárost (2–1).

Egy percre rá Lipcsei újabb (35 méteres…) pazar átadása Ferenczihez jutott el, aki 16 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (3–1).

Két percre rá pedig ismét betalált a Ferencváros: a 17 méterről járó szabadrúgáshoz letett labda mögé a búcsúzó Szkukalek Igor állt, és lapos lövése a bal alsó sarokban kötött ki (4–1).

A találkozó hajrájában a Ferencváros még fölényesebbé tette győzelmét, amikor Ferenczi büntetőből megszerezte a 39. bajnoki találatát (5–1).

Nyilatkozatok:

Csató Sándor pályaedzőnk a következőképpen értékelte a meccset: – Az első félidőben három csatárral játszottunk, 20-25 percig sikerrel. Próbáltunk iramot menni, tudtuk, hogy az ellenfelünk elfárad a végére. Az egyenlí­tő gól után feljavult a játékunk, szép gólokat szereztünk, megérdemelten nyertünk. Kovács Istvánt azért kellett lecserélnem, mert megrúgták a műtött térdét, reméljük nem komoly a baj.

Utolsó meccsét játszotta a Ferencvárosban Szkukalek Igor szombaton. A ballábas játékos ráadásul góllal köszönt el klubunktól.

– Örökre emlékezetes marad számomra ez a meccs, örülök annak, hogy í­gy sikerült a búcsú, még ha szomorú is vagyok, hogy ezzel lezárult egy szép korszak az életemben. Ami igazán emlékezetessé tette számomra a szombati mérkőzést, az a közönség reakciója és a gólom. Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki a nevemet éltette, azt gondolom, ha valaki í­gy tud búcsúzni Magyarország legnépszerűbb klubjától, az boldog lehet. Az már csak hab volt a tortán, hogy gólt is sikerült szereznem. Ezért köszönöm Lipcsei Petinek, hogy átengedte a szabadrúgás elvégzését. Eredetileg ő lőtte volna, de kértem, hadd álljak én a labda mögé. Természetesen engedte ezt, nekem már „csak” be kellett lőnöm. Köszönök mindenkinek mindent, további sok sikert kí­vánok a Ferencvárosnak és sok örömöt a szurkolóknak! – mondta Szkukalek a 100%Fradinak.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111011001ejegyzéshez

  • 92
    Vége, 5-1-re nyertünk. Viszlát jövőre az NB I-ben.
    86
    Molnár besárgult.
    82
    Ferenczi magabiztosan helyezett a jobb sarokba (5-1)!
    81
    Büntetőhöz jutottunk, miután Ferenczit fellökték.
    78
    Takács-Molnár D. csere.
    74
    Szép búcsú! Szkukalek végzett el egy szabadrúgást, és 18 méterről ballal a kilőtte a sarkot (4-1)!
    72
    Három! Lipcsei álompassza után Ferenczi 17 méterről lőtt a kapuba (3-1)!
    71
    Újra vezetünk! Lipcsei játszott remekül Deme elé, aki bevetődve, az ötösről a léc alá helyezett (2-1)!
    69
    Kovács balszerencsés, sérülés miatt lejött, Deme a helyén.
    65
    Králik kapott sárgát.
    63
    Pölöskey-Kovács I. csere.
    61
    Králik távoli szabadrúgását sajnos elnézte Megyeri, a róla kijövő labdát Namuquita kotorta a hálóba közelről (1-1).
    59
    Lukács helyett Namuquita a pályán.
    56
    Szkukalek beállt! Zsivoczky helyén folytatja.
    55
    Ezúttal Takács került jó lövéhelyzetbe, de 14 méterről pontatlanul célzott.
    53
    Folmert ugratták ki a védők közül, aki szerencsénkre a rövidre célzott, í­gy a félmagas lövést Megyeri védte.
    47
    Lipcsei alig lőtt a bal sarok mellé egy szabadrúgást.
    46
    Cserélt a Vecsés: Kósa helyett Králik a pályán.
    45
    Vége a félidőnek.
    44
    Lipcsei 18 méteres lövése ment nem sokkal a jobb alsó sarok mellé.
    43
    Egy szép Fitos-Pölöskey-Fitos labdajáratás után Ferenczihez került a labda, de végül elhalt a támadás.
    37
    Dragóner lefejelt labdája után Gyenes mentett Ferenczi elől.
    36
    Takács rúgta fel a mellette elhúzó Pölöskeyt, sárgát kapott érte.
    29
    Tóth Bence remekül helyezett lövését “szedte” ki a jobb sarok elől Gyenes.
    27
    Egy Ferenczi által lekészí­tett labdát lőtt a bal sarok mellé 2 méterrel Tóth 20 méterről.
    25
    Faragó lövése alig ment el a léc fölött.
    25
    A beadás után egy lepattanó labdát Fitos az égbe lőtt.
    24
    Pölöskey jól húzott el embere mellett, középre tett labdája után szögletre tisztáztak a vecsésiek.
    22
    Molnár 17 méteres lövését védte előrevetődve Megyeri.
    13
    Tóth Bence távoli lövése ment a kapu fölé.
    6
    Zsivoczky lőtt remekül 19 méterről, a bal kapufa mellé tartó lövést védte Gyenes. A szöglet után Dragóner fejelt a kapu fölé. Jól kezdtünk.
    4
    Máris megvan a vezetés! Egy vendégvédő nagyot hibázott, a labda Ferenczi elé került, aki ballal a hosszú sarokba lőtt 13 méterről (1-0)!
    2
    Egy jó hí­r: U17-es csapatunk döntetlent játszott a Slovannal, í­gy vasárnap a döntőben az aranyért játszunk a Honvéd ellen.
    1
    A vendégek kezdtek.
    .
    A kezdőcsapatunk: Megyeri -- Fitos, Dragóner, Csiszár, Fülöp -- Zsivoczky, Vass M., Lipcsei, Tóth B. -- Ferenczi, Pölöskey. A kispadon Holczer, Sváb, Deme, Kovács I., Nyilasi, Vattai és Szkukalek ülnek.
    .
    Hermány Csaba a T-Mobile nevében telefonokat adott át a játékosoknak a meccs előtt a pályán.
    .
    A távozó Szkukalek Igort köszöntötték a meccs előtt.
    .
    Csapatunk utolsó NB II-es meccsét a Vecsés ellen játssza.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15. M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ