2009.IX.13. Ferencváros – MTK: 2-1

2–1-re nyert a Fradi az örökrangadón

A Soproni Liga 7. fordulónak vasárnapi mérkőzésén került sor az örökrangadóra, amelyen a Ferencváros hazai pályán 2–1-re legyőzte az MTK-t, miután Ferenczi István és Rósa Dénes találatára csak Lencse László tudott válaszolni.


Nyilatkozatok:

A 100. ferencvárosi pályaválasztással lejátszandó örökrangadóra a hazai védelemből kulcsember esett ki: Dragóner Attila betegsége miatt még a kispadra sem ül le, és hiányzik Wedgbury is. Az MTK támadóival valószínűleg a Wolfe, Balog védőkettősnek kell felvennie a versenyt.

Jobb híreket kapott sérüléssel küszködő játékosairól Garami József, az MTK mestere: mind Zsidai, mind Lencse bevethető a Ferencváros ellen, vélhetőleg a kezdőbe is bekerülnek.

„Az FTC a korábbi mérkőzésein jobb teljesítményt nyújtott, mint amit az eredményei mutatnak, mert számos helyzetet dolgozott ki, igaz, ezeket kihagyta. Örömteli, hogy a Fradi hároméves vesszőfutás után visszajutott az élvonalba, így újra örökrangadót játszhatunk. Bízom abban, hogy a hagyományoknak megfelelő lesz a színvonal is” – nyilatkozta a kék-fehérek rutinos szakvezetője az MTK hivatalos honlapjának.

Azt azért alighanem senki sem bánná a Hungária körúton, ha folytatódna a Ferencváros hosszúra nyúló nyeretlenségi szériája. Egy vendéggyőzelem azt jelentené, hogy a még veretlen MTK visszaveszi a vezetést a bajnokságban a Videotontól, és két pont előnnyel ugrik az élre.

A mérkőzés:

Ferencváros – MTK: 2-1 (2-0)
Albert stadion, 8.000 néző, vezette: Andó-Szabó Sándor (asszisztensek: Forgács, Farkas B.; tartalékjv.: Berke)

Ferencváros: Megyeri – Joaquin, R. Wolfe, Balog Z., Kulcsár D. – Morrison – Rósa D., Lipcsei, Ashmore – Ferenczi, Abdi (Tóth B. 64.)
kispad: Holczer, Alcantara, Shaw, Mamic, Fitos, Csiszár
vezetőedző: Robert Davison

MTK: Szatmári Z. – Rodenbücher, Szekeres, Balogh B., Hídvégi – Bori, Zsidai (Merczel 78.), Pátkai (Szabó Á. 46.) – Pintér Á., Gosztonyi – Lencse (Könyves N. 73.)
kispad: Szántai, Vadnai, Szatmári L.
szakmai igazgató: Garami József

Gól: Ferenczi (30.), Rósa D. (36.) illetve Lencse (54.)
Sárga lap: Ashmore (8.), Ferenczi (34.), Kulcsár D. (35.), Morrison (38.), Tóth B. (67.) illetve Pátkai (29.), Rodenbücher (51.), Pintér Á. (71.), Hídvégi (87.)

Bár fölényes, 4–1-es Zalaegerszeg elleni győzelemmel kezdte az idényt a Ferencváros, az azt követő mérkőzéseken mindössze három döntetlenre futotta erejéből, így mindössze a 14. helyen szerénykedett a tabellán, míg az MTK négy siker után kétszer is csak döntetlent játszott, de a forduló előtt még ez is elég volt az első helyhez.

A 197. örökrangadó előtt az MTK szakmai igazgatója, Garami József a tabellán elfoglalt helyezéseknek megfelelően három pontot remélt, jobban is kezdett a vendég csapat és az első nagy lehetőség is előttük adódott, ám Gosztonyi András próbálkozása a kapufáról kifelé pattant.

Ettől a helyzettől mindjárt aktívabb lett a hazai együttes is, és nem egészen egy perccel később már az MTK rebeghetett köszönetet a lécnek, amikor Liban Abdi jobblábas csavarása nem került a hálóba.

A rengeteg pontatlansággal tarkított találkozón az első félóra végén James Ashmore szabadrúgása után Ferenczi István közelről a kapuba fejelt, így a támadó góllal válaszolt Dzsudzsák Balázs köszöntésére. 1–0.

A kapott gól megfogta a vendégeket és egy szépségdíjas találattal már kétgólos előnyre tettek szert a hazaiak: egy kontra végén Rósa Dénes két csellel elfektette Zsidai Lászlót, majd Szatmári Zoltán mellett a bal felső sarokba lőtt. 2–0.

A második játékrész visszafogott kezdése után az 54. percben az MTK egy parádés góllal szépített: Lencse László akrobatikus mozdulattal lőtt védhetetlenül a tehetetlen Megyeri Balázs hálójába. 2–1.

Egy perccel később ismét két találat lehetett volna közte, ám Lipcsei Péter szabadrúgása után, ha csak centiméterekkel is, de a bal felső sarok mellett hagyta el a labda a játékteret.

A vendégeknek a legnagyobb lehetőségük Pintér Ádám közeli fejesénél volt, ám Megyeri bravúros mozdulattal hárítani tudott, ezt követően pedig csak a hazaiak előtt adódott lehetőség, gólt ugyanakkor ők sem szereztek, így maradt a 2–1-es ferencvárosi siker, amivel a 9. helyre jöttek fel a zöld-fehérek.

További képek …

Nyilatkozatok:

Bobby Davison, a Ferencváros vezetőedzője: – Ami hetekkel ezelőtt nem sikerült, most egy nagyon jó csapat ellen mind bejött. Hajtottunk a Fáy utcában, sokat futottunk Szombathelyen és Kaposvárott is, mégsem nyertünk. Végre fordult a kocka, s minden összejött – szerencsére Ferenczi Istvánnak is.

Garami József, az MTK vezetőedzője: – Égből pottyant a Fradi első gólja még akkor is, ha szép fejes nyomán esett. Összességében jó mérkőzést játszottunk, a Ferencváros és mi egyaránt akartuk a győzelmet, ám a hazaiaknak sikerült, nekünk pedig nem.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2009.IX.13. Ferencváros – MTK: 2-1 bejegyzéshez

 • 92`
  Véget ért a mérkőzés.
  90`
  2 perc hosszabbítás következik.
  88`
  Könyves elől mentettek a hazaiak az utolsó pillanatban.
  87`
  Ashmore szabadrúgását vágta ki hídvégi.
  86`
  Tóth Bencét vágta fel az oldalvonal közelében Hídvégi, amiért sárga lapott kapott.

  Az MTK próbálkozik, ám nem sok sikerrel, a Ferencváros magabiztosan őrzi előnyét.
  79`
  Zsidai helyett Melczer folytatja.
  78`
  Rodenbücher és Szatmári egymást meg nem értése eredményezett újabb sarokrúgást, amelynek végén egy lepattanó labda Tóth elé került, majd az ő lövése is megpattant, így könnyedén hárított Szatmári.
  77`
  A szögletet követően nem alakult ki újabb helyzet.
  76`
  Lipcsei lövése lepattant a sorfalról, majd Ferenczi elé került a labda, aki kicsit féltette a lábát, így lövésébe bele tudtak érni, jöhet az első hazai szöglet.
  75`
  Szabó borította fel hátulról Tóth Bencét, hazai szabadrúgás 18 méterről.
  74`
  A gólszerző Lencse helyére Könyves érkezett.
  73`
  Joaquín kapott jó indítást a jobb oldalon, egy csellel lerázta védőjét, majd kapura lőtt, Szatmári szépen hárított.
  70`
  Pintér szabálytalankodott Tóth-tal szemben, amiért ő is sárgát kapott.
  67`
  MTK szabadrúgás veszélyes helyről, majd következhet egy szöglet. Ezt bedobásra “cserélték” majd Rodenbücher passzát fülelték le a hazaiak.
  66`
  Tóth Bence kapott sárga lapot.

  Most egy darabig két labda is a pályán volt, de egyikkel sem sikerült veszélyt kialakítani.
  65`
  Tóth Bence érkezett a hazaiaknál Abdi helyére.
  64`
  Bori beadása után Pintér fejelt 5 méteről hatalmas erővel kapura, Megyeri hatalmas bravúrral hárított.
  63`
  Bori passzát fülelték le az utolsó pillanatban a hazai védők.
  56`
  Lipcsei gurította le Ashmore-nak, aki megállította, majd a nekifutó Lipcsei kapura tekerte, lövése azonban centiméterekkel elkerülte a bal felső sarkot.
  55`
  Veszélyes helyről jöhet szabadrúgással a Ferencváros.
  54`
  Parádés góllal szépített az MTK. Egy lepattanó labdát lőtt Lencse felugorva félfordulattal a jobb felső sarokba. Megyeri tehetetlen volt. 2–1.
  53`
  A megítélt szabadrúgást Asmore végezte el, ám a vendég védük tisztázni tudtak.
  52`
  Rodenbücher szabálytalankodott Kulcsárral szemben, amiért sárga lapot kapott.
  49`
  Szabó 20 méterről leadott lövése után hagyta el 6 méterrel a jobb oldali kapufa mellett a labda a játékteret.
  46`
  Elkezdődött a második játékrész.
  45`
  A szünetben Szabó Ádám érkezett Pátkai helyére a vendégeknél.

  Bori Gábor a szünetben arról beszélt, hogy a kapott gólok megfogták együttesét, és, hogy nagyon nehéz a Ferencváros otthonában kétgólos hátrányból fordítani, de mindent megpróbálnak majd.
  45`
  Véget ért az első félidő.
  45`
  Egy perc hosszabbítás következik.
  43`
  Egy bal oldali beadás Ashmore-nak volt egy picit hosszú, aki így felugrova próbált meg kapu felé továbbítani, kísérlete fölé szállt.
  39`
  Gosztonyi szabadrúgását hatalmas bravúrral tolta kapu fölé Megyeri.
  38`
  Pátkai után rúgta fel hátulról Morrison.
  36`
  Parádés kontra végén kapta a bal oldalon a labdát Rósa Dénes, aki kétszer is elfektette Zsidait, majd 8 méterről, bal lábbal a bal felső sarokba lőtt. Szépségdíjas támadás, nagyszerű góllal. 2–0.
  35`
  Bori felvágásáért kapott sárgát Kulcsár.
  34`
  Abdi jobb oldali beadása szállt el Ferenczi felett.
  33`
  Ferenczi kapott sárga lapot.
  32`
  Ferenczi lőtt estében kapura Joaquín passza után, ám ezúttal nem volt olyan pontos, mint két perce.
  31`
  Újabb MTK szöglet, amelyből nem alakul ki veszély.

  Ez volt az előző idényben az NB II-ben 39 találatot szerző Ferenczi első NB I-es gólja a Ferencváros színeiben.
  30`
  Ashmore végezte el a bal oldali szabadrúgást, amelyre nagyszerűen érkezett Ferenczi István, aki 7 méterről a hálóba bólintott. 1–0.
  29`
  Kulcsárt vágta fel Pátkai, amiért előbb szabadrúgást, utóbbi sárgát kapott.
  29`
  A szöglet nem követte helyzet.
  28`
  Lencse próbált egy jobb oldali beadást követően kapura fejelni, a labda végül Wolfe-ról pattant szögletre.

  “A legjobb szívvel gondolok vissza arra a csapatra. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Fradi edzőjeként lehetett a kezem alatt ennyi fantasztikus képességű játékos. Az viszont egy hiányérzetet jelent, hogy ezzel a csapattal nem sikerülhetett a Bajnokok Ligájában játszani. Remek együttesek voltak, és ha már az ott töltött idő szóba került, akkor mindenképpen szeretném kiemelni az egész kollektívát, és külön is Lipcsei Pétert, aki hihetetlen érzékkel fogta össze a csapatot, és jelentett nekem is támaszt” – nyilatkozta Garami József, az MTK szakmai igazgatója.
  22`
  Ismét Abdi veszélyeztetett, ám 25 méterről leadott lövése jócskán a kapu fölött hagyta el a játékteret.

  Az örökmérleg: 196 mérkőzésből a kilencedik kerületiek 77-szer, a kék-fehérek 74-szer győztek, 45 a döntetlenek száma, a gólkülönbség egyenlő, 308–308.
  19`
  Ashmore jobb oldali szabadrúgását követően Lipcsei nem tudott kapura fejelni Rodenbücher szorításában.
  18`
  Bori jobblábas tekerését vetődve fogta Megyeri.
  17`
  Veszélyes helyről, a kaputól 19 méterre végezhet el szabadrúgást az MTK.
  16`
  Abdi csavart a 16-os bal oldaláról a bal felső sarok felé, Szatmári már verve volt, de ezúttal a kapufa a vendégekkel volt. A kipattanót Lipcsei lőtte el elhamarkodottan a kapu fölé.
  15`
  Gosztonyi lépett ki egy nagyszerű indítással, majd a kapuhoz közel érve kapura lőtt, végül a bal oldali kapufáról pattant alapvonalon túlra a labda. Hatalmas helyzet volt!

  Jobb híreket kapott sérüléssel küszködő játékosairól Garami József, az MTK mestere: mind Zsidai, mind Lencse bevethető a Ferencváros ellenígy mindketten kezdhettek.
  13`
  Ezúttal sincs újabb lehetőség.
  13`
  Gosztonyi tolt eggyel többet a kelletténél, így már csak az oldalhálóba tudott lőni. Mivel egy hazai még hozzáért, így újabb vendég sarokrúgás következik.
  12`
  Abdi megpattanó lövését fogta Szatmári.
  12`
  A szöglet után nincs újabb helyzet.
  11`
  Egy ide-oda pattogó labdát mentett szögletre Pintér elől Balog.
  10`
  Morrison szabálytalakodott a hazai térfél közepén. A szabadrúgást Rodenbücher próbálta kapura fejelni, nem sok sikerrel.
  10`
  Kulcsár szerelte könnyedén a 16-os jobb sarkánál Borit.
  8`
  Ashmore ezúttal megvárta a sípszót, majd nagy erővel a kapu fölé zúdította 30 méterről a labdát.
  8`
  Ashmore idő előtt akarta elvégezni a szabadrúgást, amiért sárga lapot kapott.
  7`
  Az első percek folyamatos mezőnyjátéka után jó helyzetből jöhet szabadrúgással a Ferencváros.

  Dzsudzsák Balázs is megjelent a találkozón. A magyar válogatott középpályása a szombati Roda elleni találatát a születésnapját hétfőn ünneplő Ferenczi Istvánnak ajánlotta.
  2`
  Bori cselezgetett a jobb oldalon, majd egy ütemmel később indított, így lesen helyezkedett már a vendég támadó. Hazai szabadrúgás következik.

  A 100., ferencvárosi pályaválasztással lejátszandó örökrangadóra a hazai védelemből kulcsember esett ki: Dragóner Attila betegsége miatt még a kispadra sem ül le, és hiányzik Wedgbury is.
  1`
  A vendég MTK kezdte el a találkozót!

  A közelmúlt egyértelműen a Ferencváros mellett szól: a két csapat legutóbbi öt élvonalbeli bajnokiját a zöld-fehérek nyerték meg az Üllői úton, még ha szoros küzdelemben is. Az MTK legutóbb 2002 szeptemberében, hét éve győzött idegenben a patinás fővárosi derbin.

  A találkozóig hátralévő időben böngéssze NB I-es adatbankunkat!

  Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik az örökrangadó!

 • 92
  Vége, 2-1-re nyertünk!
  88
  Egy veszélyes beívelés után Wolfe mentett az utolsó pillanatban.
  86
  Hidvégi is lapot kapott.
  79
  Zsidai-Merczel váltás.
  78
  Egy kapu előtti kavarodás után nem tudtunk Szatmári kapujába találni, a vendégkapus kezében kötött ki a labda.
  76
  Lipcsei levágódott pontrúgása után Ferenczi lövésébe léptek bele.
  72
  Lencse-Könyves csere.
  70
  Pintér-sárga.
  67
  Tóth kapott sárgát.
  66
  Abdi-Tóth csere.
  65
  Bori beadása után Lencse majdnem kiegyenlített, szerencsére Megyeri a sarok elől hárított.
  62
  Most nehezen tartjuk meg a labdát.
  56
  Lipcsei 18 méterről, szabadrúgásból centikkel tekert a bal felső sarok mellé.
  55
  Egy balról beívelt labdát Szabó Lencse elé fejelt, aki ollózó mozdulattal küldte a labdát 12 méterről a jobb felsőbe a labdát (2-1).
  51
  Rodenbücher tartotta fel Kulcsárt, jogos a sárga.
  46
  Vége a félidőnek, 2-0 ide.
  46
  Pátkai-Szabó Á. váltás, megy a második félidő.
  39
  Pátkai léc alá tartó löketét fogta kapusunk.
  38
  Morrisonnak is egy lap.
  36
  Ott a második! Egy villámgyors kontra végén Wolfe passzolt a baloldalra érkező Rósa elé, aki egy csel után ballal a hosszú sarokba helyezett (2-0)!
  35
  Kulcsár is besárgult.
  34
  Sárga Ferenczinek.
  30
  Vezetünk! Ashmore felívelt labdája után Ferenczi 8 méterről bólintott a jobb sarokba (1-0)!
  29
  Pátkai-sárga.
  22
  Abdi lőtt jócskán a kapu fölé.
  18
  Bori tekert el a jobb sarok felé egy 18 méteres szabadrúgást, de Megyeri védett.
  17
  Jött a válaszunk: Abdi felső sarok felé tartó tekerése a kapufáról jött ki, az ismétlést Lipcsei sajnos a kapu fölé lőtte.
  15
  Hatalmas vendéghelyzet maradt ki: Gosztonyi kilépett, és 17 méterről a kapufát találta el.
  14
  Abdi került remek lövőhelyzetbe, de lövését blokkolta egy vendégvédő.
  12
  Nem volt még helyzet, igaz próbálkoznak a csapatok.
  7
  Ashmore kapott sárgát, pedig mi jöhettünk szabadrúgással. Sípszó előtt rúgta el.
  3
  Mezőnyjátékkal teltek az első percek.
  1
  A tiszta fehérben játszó MTK kezdett, mi zöld-fehérben vagyunk.
  .
  Most jöttek ki a csapatok, mintegy 4500 néző lehet a stadionban, köztuk Dzsudzsák Balázs, aki jóbarátjának, Ferenczi Istvánnak szorít a helyszínen.
  .
  Egy kis örökrangadó-történelem itt!

  .
  Bobby Davison kijelölte a mieink kezdőcsapatát az örökrangadóra. Ebbe bekerült Liban Adbi és Joaquin Martinez is, és ezúttal is tagja akezdőtizenegynek Lipcsei Péter. A mieink összeállítása a következő: Megyeri -- Joaquin, Wolfe, Balog, Kulcsár -- Rósa, Morrison, Lipcsei, Ashmore -- Ferenczi, Abdi.
  A kispadon Holczer, Alcantara, Shaw, Mamic, Tóth, Fitos és Csizár ül.
  .
  Csapatunk az MTK ellen folytatja hazai pályán.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.22.19:00 EL PLAY-OFF FK Suduva-FTC (TV:M4)
Következik: 08.25.18:00 Puskás-FTC (TV:M4)
Következik: 08.29.20:00 EL PLAY-OFF FTC-FK Suduva (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST