2009.X.31. Ferencváros – Diósgyőr: 0-3

Szurkolói balhé, félbeszakadt FTC-DVTK

Félbeszakadt a labdarúgó Soproni Liga 13. fordulójában a Ferencváros–Diósgyőri VTK találkozó, miután a hazai szurkolók egy része a pályára rohant, és különböző tárgyakat hají­tott a pályára.


Ferencváros – Diósgyőr: 1-3 (0-1)
Albert stadion, 6.000 néző, vezette: Sulyok Gergely (asszisztensek: Ring, Ví­gh; tartalékjv.: Farkas T.)

Ferencváros: Megyeri – Lowton (Joaquin 46.), R. Wolfe, Dragóner, Alcantara – Tóth B., Ashmore, Morrison – Ferenczi, Kulcsár D. – Rósa D. (Pisanjuk 46.)
kispad: Haber, Abdi, Fitos, Pölöskey, Lipcsei
vezetőedző: Craig Short

Diósgyőr: Kovács Z. – Takács P., Bognár Zs., Milicic, Jeknic – Huszák, Búrány, Lippai, Vukadinovic – Balajti (Szabó V. 64.) – Ivancsics
kispad: Somodi, Lakatos, Gohér, Viskovic, Lipusz, Apostu
vezetőedző: Aczél Zoltán

Gól: Tóth B. (62.) illetve Huszák (17.), Jeknic (48.), Lippai (56.)
Sárga lap: Tóth B. (52.) illetve Takács P. (52.), Vukadinovic (60.), Milicic (62.)

A két, egyaránt rossz formában lévő együttes összecsapását – a hazaiak mindössze a 13., a vendégek a 15. helyen álltak csak a bajnokságban – a hazaiak nagyon agilisan kezdték, főleg Rósa Dénes hajtott feltűnően, ám helyzetet a 11. percig nem láthatott a közönség, akkor a magyar válogatott középpályás távoli lövése szállt kapu fölé.

A közepes iramú, sok pontatlansággal és szabálytalansággal tarkí­tott első félidőben ugyanakkor nem a hazaiak, hanem a Diósgyőr szerezte meg a vezetést: egy szabadrúgás után addig ügyetlenkedtek a védők, amí­g a labda Huszák Tamás elé került, aki 11 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. 0–1.

A kapott gól után a Ferencváros kerül ismét fölénybe, ám lövéseik sorra a kapu felett hagyták el a játékteret, í­gy újabb gólt a 6000 fős publikum a félidőben már nem láthatott.

A félidő hajrájában a hazaiak Sulyok Gergely játékvezetőnek köszönhették, hogy nem kerültek emberhátrányba, miután Dragóner súlyos szabálytalanságát nem vette észre. A korábbi válogatott védő – aki a petárdaügy után először kapott helyet a csapatban – úgy lekönyökölte Balajtit, hogy az U20-as világbajnokságon bronzérmet nyert támadónak ömlött a vér a fejéből.

A szünetben kettős cserével próbálta felrázni együttesét a Short, Csató páros, ám gólt nem a hazaiak, hanem a vendégek szereztek, Takács Péter szabadrúgását Vlado Jeknics fejelte a ferencvárosi kapu jobb oldalába. 0–2.

Néhány perccel később pedig egy teljesen felesleges hazai szabálytalanság után – még ha a vendégek játékosa kicsit túl könnyen is esett el – Lippai Ákos tekert kapu elé, a rosszul kimozduló Megyeri mellett a kapu bal oldalába pattant a labda. 0–3.

Sulyok játékvezető félbeszakí­totta a találkozót

Sulyok játékvezető félbeszakí­totta a találkozót

A hazaiak együtteséből Tóth Bence küzdeni akarásával tűnt ki, sorban alakí­totta ki a helyzeteket, majd valamivel egy óra játék után a kapuval szemben, attól 24 méterre megí­télt szabadrúgásból irgalmatlan nagy gólt rúgott a jobb felső sarokba. 1–3.

Ezt követően a korábban elvonuló szurkolók egy része berohant a pályára, majd különféle pirotechnikai eszközöket hají­tottak a pályára, í­gy Sulyok játékvezető némi tanakodás után az öltözőbe tessékelte a játékosokat.

Rövid kényszerszünet után visszatértek a csapatok a pályára, de a hazai fanatikusok nem bí­rtak magukkal, újra pirotechnikai eszközöket dobtak a be, í­gy Sulyok játékvezető lefújta a találkozót.

Szurkolói rendbontás miatt az 1999–2000-es szezonban az Újpest–Dunaferr, illetve a Diósgyőr–Dunaferr bajnoki szakadt félbe a magyar élvonalban. A lista bővült…

További képek …

Nyilatkozatok:

„Nagy volt a nyomás a szurkolók részéről, de az eredménytelen játék miatt megértem ezt a nyomást. Az edzésen nyújtott teljesí­tmény egy dolog, a pályán ugyanazt nyújtani a legnagyobb klubok sajátja” – kezdte nyilatkozatát Craig Short.

„Csalódott voltam amiatt, hogy lefújták a találkozót, mert még 25 perc hátra volt, éppen szereztünk egy gólt, és akár folytathattuk volna, és további találatokat érhettünk volna el” – tette hozzá a Ferencváros megbí­zott edzője.

„Megfélemlí­tve nem lehet jól játszani. Ha az utcán történik ez, akkor még érthetőbb, de saját pályánkon saját szurkolóink részéről ez nem volt várható” – folytatta.

„25 perc nagy idő, a rendőrök felállhattak volna a pálya körül, és akkor lehetett volna folytatni a találkozót. Szükségünk van a szurkolókra, de lehet, hogy bezárják a stadiont.”

„Nem tudom, mik lesznek a következmények, de boldog vagyok, hogy í­gy láttam játszani a csapatomat. A vége már nem a futballról szólt…” – nyilatkozta Aczél Zoltán, a DVTK trénere.

„Nem szeretnék prejudikálni, az í­télkezés a fegyelmi bizottság kompetenciája, de nagyon súlyos következmények lesznek, annyi bizonyos” – mondta a szövetségi ellenőr Talpai János.

A meccs utóélete:

Az MLSZ fegyelmi bizottságának keddi határozata alapján a Ferencváros labdarúgócsapatának zárt kapuk mögött kell lejátszania soron következő három hazai mérkőzését. A DVTK elleni találkozón történt szurkolói rendbontás miatt a klubnak továbbá három millió forintot is be kell fizetnie. Dragóner Attila három bajnokira szóló eltiltást kapott, mert lekönyökölte Balajti Ádámot.

A határozat értelmében a Győr, a Bp. Honvéd és a Haladás elleni találkozókat nézők nélkül kell megrendeznie a zöld-fehér klubnak. A mérkőzés végeredménye a versenybizottság javaslatának megfelelően 0–3, mí­g a góllövők találatai érvényben maradtak.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja valamint az MLSZ honlapja és Adatbankja alapján)

6 hozzászólás a(z) 2009.X.31. Ferencváros – Diósgyőr: 0-3 bejegyzéshez

 • Tisztelt FTC barátok !

  Valaki a pénz mögé bújva néhány nem megfelelő szintű játékost hozott a csapatunkhoz, és
  ebből sajnos igen nagy probléma adódott.Remélhetőleg a téli erősí­tés majd jobban fog
  realizálódni, és szakmailag is lesz előre lépés.Nem számí­t hogy ki játszik a csapatunknál,
  de ha nem látszik a küzdeni akarás, a csapatért mindenemet a játéka során, annak ne le-
  gyen helye a kezdőben !!!!! Sajnos egy-két emberke nem rendelkezik kellő helyismerettel
  és ez is lehet a kudarc oka. A rossz embereket pedig ki kell zárni a stadionokból !!!
  Az is igaz lehet viszont ha az í­gért fejlesztések megvalósulnak, /megvalósulhatnak/ akkor a
  régi stadiont már nem érdemes fejleszteni.?!
  Bí­zom a szebb jövőnkben: HAJRÁ FRADI !!!!

  Tisztelettel : P:G

 • Sajní lom a történteket.

  Sajní lom szeretett Klubunk minden lelkes és jòakaratù szurkolòjí t. Sajní lom azokat a fekete bí rí nyokat is, akiknek olyan szomorù az életük, hogy mí r csak a pí lya mellett élhetik ki magukat igazí n. Ne titkoljuk, egy kicsit a jelenlegi mindefelôl í ramlò bizonytalansí g is az oka mind ennek. Hií ba, minden ùgy lí tszik mí r rég lerakott sìneken halad. Nem lí tunk ùjat. Mí r csak érkezünk, nem indulunk többé. Ennek mí r a Sporthoz nincs sok köze. Szerintem kí r ìgy “meghí lí lni” a bizalmat, melyet az angol pénz-befektetôk a Fradi irí nt tanùsìtottak. Sajní lom Ôket is. Bìzom benne, hogy Klubunk keziben veszi most sorsí t és nem hí trí l visza. A fekete bí rí nyokat komolyan kell venni. Lehet ez is a céljuk. Sok jòakaratù ember van a Fradiban. A fekete bí rí nyok nem vannak töbségben. Nevetséges lenne, ha nem születne azok az emberek í ltal egy megoldí s, mely szeretett Klubunknak megengedné meghí lí lni mindazt, amit eddig kapott -- és kapni fog -- igaz és vérbeli szurkolòitòl.

 • Hát sajna a barcikai futball sem megy de ez most nem lényeg…. Nagyon örültem mikor a Fradi feljutott az NB I-be és a Zalaegerszegi meccs után azt hittem hogy egy nagyon jó őszi szezont fogok átélni. Ez nekem nagyon rosszul esik hogy eggyes csapatok hülyét csinálnak a Fradiból.Mindegy bí­zok a tavaszi szezonba és HAJRÁ FERENCVÁROS!!!

 • Ennél még az NB II is jobb volt

 • Sajnálatos, futballpályára nem illő jelenetekkel zárult a találkozó, a hazaiak várhatóan nagy büntetésben fognak részesülni.
  68`
  Véget ért a találkozó, miután a huligánok nem tudtak viselkedni.
  67`
  Szabó Viktor folytatja Balajti Ádám helyén.

  Ezt nagyban hátráltatja a tény, hogy ezúttal székdarabokat dobálnak a pályára…
  67`
  Mintegy negyedóra kényszer szünet után megpróbálják folytatni a mérkőzést.
  66`
  Ebben a pillanatban félbeszakí­tották a mérkőzést, bevonultak a csapatok az öltözőbe.

  Ismételten dobálózik a hazai közönség egy renitens csoportja, akiket úgy látszik már nem érdekel saját csapatuk sorsa.

  Érik a balhé, pár hazai szurkoló beugrott a pályára, jönnek a rendőrök…
  62`
  Tóth Bence állt a labda mögé, és jobb lábbal irgalmatlan nagy gólt rúgott a jobb felső sarokba. 1–3.
  61`
  Vukadinovics szabálytalankodott a kaputól 24 méterre, amiért sárga lapot kapott.
  60`
  Tóth rendületlenül próbálkozik, azonban próbálkozásaiba hiba csúszik, most lövése ha kicsivel is, de elkerülte a kaput.
  59`
  Vukadinovics szabálytalankodott Morrisonnal szemben, majd sí­pszó után a labdát is elrúgta, í­gy sárga lapot kapott.

  A hazai szurkolók “Hol a csapatunk?!” kérdést hangoztatva elhagyta a stadiont.
  56`
  A szabadrúgást Lippai tekerte középre, a rosszul mozduló Megyeri nem tudott hárí­tani, í­gy a labda akadálytalanul a hálóba szállt. 0–3.
  55`
  Vendég szabadrúgás a 11-es pont magasságában a bal szélről.
  54`
  Ferenczi indí­tását szedte fel Kovács Pisanjuk elöl.
  53`
  Ashmore szabadrúgását a hosszú oldalon még elérte Tóth Bence, beadása után Dragóner már csak szabálytalankodva tudott fejelni.
  52`
  Takács és Tóth kakaskodott, amiért mindketten sárga lapot kaptak.
  49`
  A hazai szurkolók egy pirotechnikai eszkösz hají­topttak be a pályára, miközben a játékosok helyzetet dolgoztak ki, azonban egyikből sem alakult ki veszély.
  48`
  Jeknics góljával növeli előnyét a Diósgyőr. Takács Péter szabadrúgását követően fejelt a középső védő a hazai kapu jobb oldalába. 0–2.
  47`
  Kulcsár beadását fejelte ki Ferenczi elöl Milicsics.
  46`
  Elkezdődött a második játékrész.

  Kettős csere a hazaiaknál: Joaquí­n és Pisanjuk érkezett Rósa és Lowton helyére.

  Craig Short a mérkőzés előtt arról beszélt, hogy eljött az idő, hogy mindenki “meghaljon a Fradiért'”. A hazaiaknak van még egy félidejük, hogy ezt megtegyék a pályán, és fordí­tsanak, hogy legyen még esélyük az őszi szezon hátralévő részében hőn áhí­tott 12 pont megszerzésére.
  45`
  14 másodperc hosszabbí­tás után véget ért az első játékrész.
  44`
  Megyeri mentett az utolsó pillanatban Ivancsics elöl.
  41`
  Dragóner alattomos módon könyökölte orrba Balajtit, akinek le kellett vonulnia a pályáról, mert a fél arca véres volt…
  39`
  Kulcsár elöl mentett becsúszva Jeknics.

  A két együttes legutóbbi 5 Üllői úti találkozóján három hazai siker és egy döntetlen mellett a Diósgyőr egyszer tudott diadalmaskodni, az 1998–1999-es szezonban 4–3-ra.
  36`
  Tóth átadásába tudott az utolsó pillanatban beleérni, és ezzel menteni Ferenczi elöl Milicsics.
  36`
  A szögletet nem követte helyzet.
  36`
  Kulcsár becsúszó szerelése után vendég szöglet következik.
  35`
  Lowton beadása szállt el méterekkel a kapu fölött.
  34`
  Lippai lőtt kapura 20 méterről, a Morrisonon megpattanó labdát könnyen fogta Megyeri.
  33`
  Tóth két diósgyőri után Sulyok játékvezetőt is kicselezve lőtt 25 méterről kapura, ám kí­sérlete fölé szállt.

  Mivel a hátsó régióban a Nyí­regyháza és a Honvéd egymással játszik, í­gy ha ez marad a végeredmény, a Ferencváros kieső helyre zuhan.
  30`
  A szögletet követően Dragóner Attila fejelt egy méterrel kapu fölé.
  29`
  Rósa szabadrúgása pattant le a sorfalról, majd Morrison pöccintése szállt mellé egy védőről, szöglet.
  28`
  Veszélyes helyről, a kapuval szemben, attól 20 méterre jöhet szabadrúgással a Ferencváros.
  27`
  Előbb Ashmore szabadrúgását, majd beadását fejelték ki a hazaiak.
  24`
  Veszélyes helyről járt hazai szabadrúgás, ám a labda elszállt a ferencváros támadó előtt.

  Mindkét együttesben két olyan játékos szerepel, aki tagja volt az U20-as világbajnokságon bronzérmet szerző magyar válogatottnak: a hazaiak közül Megyeri Balázs és Tóth Bence, a vendégek részéről pedig Balajti Ádám és Takács Péter. A találkozó elején a ferencvárosiak köszöntötték a bravúros eredményt elérő játékosokat.
  21`
  Ivancsics bal oldali szabadrúgását Ferenczi fejelte mezőnybe.
  19`
  Rósa próbált meg akrobatikus mozdulattal megszelidí­teni egy 50 méteres passzt, ám a mozdulat nem sikerült tökéletesre, í­gy nincs újabb lehetőség.
  17`
  Egy vendég szabadrúgás után Morrison, majd Wolfe sem tudott felszabadí­tani, í­gy a labda Huszák elé került, aki jobbról, 11 méterről kilőtte a hosszú alsó sarkot. 0–1.
  17`
  A sarokrúgást egy újabb követte, helyzet azonban egyikből sem alakult ki.
  16`
  Lippai kapott jó indí­tást, majd egy csel után 13 méterről, balról kapura lőtt, ám Megyeri szögletre paskolta a labdát.
  15`
  Egy jobb oldali beadást húzott le Dragóner elöl Kovács.

  Érdekesség, hogy bár mindkét csapat gyengén szerepel, mindkettő győzelemmel kezdte a szezont: a Diósgyőr az első fordulóban a Debrecent győzte le, mí­g a Ferencváros a Zalaegerszeg kiütésével indí­totta a bajnokságot.
  11`
  Újabb hazai labdaszerzés után lőtt Rósa távolról kapura, próbálozása 1 méterrel a kapu fölött hagyta el a játékteret.
  10`
  Egy hazai labdaszerzés után indí­totta Rósát Tóth, aki a félpályáról a 16-os vonalánál tartózkodó Ferenczihez í­velt, ám passza picit hosszú volt, í­gy nem alakult ki újabb lehetőség.
  9`
  Az igen lelkesen futkorászó Rósa Dénes kapott jó indí­tást, ám nem sikerült jól átvennie a labdát, í­gy az őt beérő védők végül tisztázni tudtak.
  7`
  Kulcsár Dávid fordult le a szögletzászlónál Vukadinovicsról, majd miután vezette pár méteren keresztül középre lőtt, ám Kovács magabiztosan fogta a labdát.
  5`
  Tóth indí­tása volt túl hosszú Alcántarának.
  2`
  A Ferencvárosba visszatérő Dragóner Attila mentett nagyszerűen egy vendég indí­tást követően.
  1`
  A zöld-fehérek kezdték el a találkozót.

  A gyenge kezdés mindkét klubnál felvetette az edzőváltás lehetőségét, ám amí­g a diósgyőriek egyöntetűen kiálltak Aczél Zoltán mellett, addig az Üllői útiaknál Bobby Davisonnak távoznia kellett, helyét a Csató Sándor, Craig Short kettős vette át, akik az ősz végig irányí­tják az együttest.

  Mindkét együttes meglehetősen gyengén szerepel a Soproni Liga 2009–2010-es szezonjában, a zöld-fehérek a 13., a diósgyőriek a 15. helyen szerénykednek csak a bajnokságban.

  Friss hí­r, hogy a hazaiak kezdőcsapatában helyet kapott az eddig mellőzött Dragóner Attila.

  Köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdetét veszi a Soproni Liga 13. fordulójában a Ferencváros–Diósgyőr találkozó. A kezdésig hátralévő időben böngéssze NB I-es adatbankunkat!

 • 70
  Újabb görögtüzek a pályán, vége a meccsnek…
  69
  Balajti-Szabó cserével folytatódik majd a meccs.
  68
  Úgy tűnik, lesz. Kijöttek a csapatok.
  68
  Nem tudni, lesz-e folytatás…
  66
  Áll a játék, levonultak a csapatok.
  65
  Áll a játék, drukkerek jönnének a pályára.
  63
  Tóth Bence nagyon bevarrta 18 méterről (1-3)
  62
  Sárga Milicicnek is.
  60
  Vukadinovic-sárga.
  56
  Lippai baloldali szabadrúgását a teljes védelem és Megyeri is elnézte, a labda pedig mindenki meglepetésére a sarokban kötött ki (0-3).
  54
  Kovács mentett az utolsó pillanatban a kapujából kifutva.
  48
  Egy jobboldali pontrúgás után Takács 5 méterről csúsztatott a kapunkba (0-2).
  46
  Lowton és Rósa lejöttek, Pisanjuk és Joaquin a pályán.
  45
  Vége a félidőnek.
  37
  Nem forognak veszélyben a kapuk. Nem lassú az iram, de nagyon sok a hiba.
  29
  Rósa 18 méteres szabadrúgása valahogy átjutott a sorfalon, Morrison elől azonban az utolsó pillanatban tisztáztak.
  23
  Támadgatunk, támadgatunk, de kevés sikerrel.
  17
  Egy védelmi hiba után Huszák 11 méterről, kapásból lőtt Megyeri kapujába (0-1).
  16
  Lippai 18 méteres lövését ütötte szögletre kapusunk a jobb sarok elől.
  13
  Mezőnyjáték.
  8
  Egy í­géretes lehetőségnél Rósa rosszul döntött, oda a helyzet.
  6
  Kulcsár alapvonal elől élesen belőtt labdáját fogta Kovács Z.
  1
  Mi kezdtünk, a Springer-szobor felöli kapura támadunk.
  .
  Az U20-as csapat ferencvárosi tagjainak, Tóth Bencének és Megyeri Balázsnak Springer Miklós gratulál az elért eredményhez.
  .
  Craig Short kijelölte kezdőcsapatát a Diósgyőr elleni mérkőzésre.
  Visszatér csapatunkba Dragóner Attila, nem lesz viszont a kezdőben Lipcsei Péter. íme a kezdő: Megyeri -- Lowton, Dragóner, Wolfe, Alcantara -- Tóth B., Ashmore, Morrison, Kulcsár -- Rósa -- Ferenczi.
  .
  Csapatunk a Craig Short-Csató Sándor páros első meccsén a Diósgyőrt fogadja. Ellenfelünk kieső helyne áll, úgyhogy győzni kell!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ