2009.XI.7. Pápa – Ferencváros: 0-1

Első idegenbeli győzelmét szerezte a Fradi

A Ferencváros Wolfe 71. percben szerzett fejes góljával legyőzte a Lombard Pápát a Soproni Liga 14. fordulójában.

Pápa – Ferencváros: 1-0 (0-0)
Pápa, 5.000 néző, vezette: Arany Tamás (asszisztensek: Viszokai, Kis Z.; tartalékjv.: Mészáros)

Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Tóth G., Farkas A., Rajnay – Varga G. (Zulevs 46., Granát 61.), Gyömbér, Heffler N. – Bárányos – Orosz P. (Alex 67.), Bali
kispad: Takács T., Dlusztus, Béres, Mészáros
vezetőedző: Véber György

Ferencváros: Megyeri – Fülöp N., R. Wolfe, Balog Z., Kulcsár D. – Adnan, Lipcsei (Ashmore 90+1.), Morrison, Tóth B. (Fitos 74.) – Rósa D. (Lowton 90+4.) – Ferenczi
kispad: Haber, Pölöskey, Mamic, Abdi
vezetőedző: Craig Short

Gól: R. Wolfe (71.)
Sárga lap: Farkas A. (90+4.) illetve Rósa D. (83.)

A Soproni Liga 14. fordulójában a két újonc csapott össze egymással, a remekül szereplő és a tabella harmadik helyét elfoglaló Lombard Pápa az eddig várakozáson alul teljesí­tő, mindössze tizenkettedik helyen szerénykedő Ferencvárost fogadta.

A mérkőzés első félidejében jobbára a küzdelem dominált, a pápai publikum szép számmal láthatott kemény ütközéseket, becsúszásokat.

Komoly helyzet azonban nem alakult ki ebben a játékrészben, mindössze Orosz Péternek volt két lehetősége, de ezeket nem sikerült kihasználnia.

Az első negyvenöt perc után elsősorban Nagy Sándor aktivitása és Lipcsei Péter passzainak hatékonysága volt dicsérhető, illetve a stabilan játszó védelmek.

A fordulás után megpezsdült a meccs, elsősorban a hazaiaknak köszönhetően.

A Pápa sokkal dinamikusabban játszott, mint az első félidőben, és a nagyobb sebességre való kapcsolás után több lehetőség is adódott a házigazdák előtt, leginkább Heffler Norbert több veszélyes szöglete után.

A hazaiak játékát azonban megtörte Vadim Zulevs sérülése, akit percekig ápoltak, és végül mentővel kellett elszállí­tani.

A 70. percben először alakí­tott ki komoly helyzetet a Ferencváros: Rósa Dénes szépen ugratta ki Ferenczi Istvánt, aki éles szögből megcélozta a rövid alsó sarkot, de Szűcs Lajos egy gyors vetődéssel szögletre mentett. A szögletet Lipcsei végezte el, és az ötösnél magasra emelkedő Rafe Wolfe szép mozdulattal Szűcs kapujának hosszú sarkába fejelt. 0–1.

A Pápa az utolsó percekben beszorí­totta a Fradit, több komoly helyzetet is kialakí­tott.

A 91. percben Alex fejelt a jobb oldali beadás után a kapufára, majd nem sokkal később kavarodás után Gyömbér Gábor emelte át a labdát a kapujából kilépő Megyeri fölött, de a gólvonalon álló Jason Morrison szögletre tudott menteni.

A Pápának végül nem sikerült egyenlí­tenie, és a ZTE győzelme miatt lecsúszott a dobogótól.

A Ferencváros zsinórban másodszor szerezte meg a három pontot, és ezzel a 11. helyre lépett föl a tabellán.

Nyilatkozatok:

„A Pápa erőssége a pontrúgás, erre készültünk. Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel. Mindenképpen szurkolók előtt szeretünk játszani, és remélem, hogy a szimpatizánsaink előtt is folytatni tudjuk majd a jó szereplésünket” – mondta Craig Short, a Ferencváros vezetőedzője a Pápa ellen 1–0-ra megnyert találkozót követően.

„A szerencse olyan dolog, amiért többet kell tenni. Aludttejjel a szánkban nem lehet mérkőzést nyerni, túlságosan tiszteltük az ellenfelet az első félidőben. A második játékrészben jobbak voltunk, pontrúgásokból veszélyeztettünk, de a Fradi szerezte meg a győzelmet” – értékelt csalódottan Véber György.

*

A 100% Fradi beszámolója szerint Wolfe a lefújás után közvetlenül megkérte Igaz András technikai igazgatót, hogy mondja el a pápai klub vezetőinek, elnézést kér azért, mert sérülést okozott futballistájuknak. A védő jelezte, mindez természetesen nem állt szándékában, és gyors felépülést kí­vánt Zulevsnek.

*

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága három mérkőzésre eltiltotta a Ferencváros jamaicai légiósát, Rafa Wolfe-ot a Vadims Zulevs elleni belépője miatt – adta hí­rül a 100% Fradi.

A Lombard Pápa elleni idegenbeli mérkőzésen győztes gólt fejelő Fradi-hátvéd a 61. percben csapott össze a lett utánpótlás-válogatott játékossal, akinek 25 centiméter hosszan felszakadt a bőr a lábán. A tizenhatoson belül történt esetnél Arany Tamás játékvezető nem észlelt szabálytalanságot, a megsérülő Zulevsnek azonban másfél hónapot ki kell hagynia.

„Felháborí­tónak tartom a büntetést – mondta Igaz András technikai igazgató a 100% Fradinak. – Arany játékvezető ugyanis nem látott szabálytalanságot, í­gy tovább folyhatott a játék, utólag viszont mégis eltiltották a futballistánkat.”

Bí­ró Péter, a Pápa tulajdonosa a meccs után kijelentette: nem hagyja, hogy Wolfe büntetés nélkül megússza az esetet, í­gy vasárnap az MLSZ fegyelmi bizottságához fordult – az eredmény tehát hárommeccses eltiltás.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

6 hozzászólás a(z) 2009.XI.7. Pápa – Ferencváros: 0-1 bejegyzéshez

 • Mindörökké Ferencváros! Tényleg úgy kellett ez a győzelem, mint egy falat kenyér.

 • nemvolt könnyü! azt vajon miért felejtették el az agyas kommentátorok, hogy Wolfe szabálytalansága előtt a földbe döngölték Kulcsért? Rósának meg lerúgták a fejét, szegény reggel nagyobb lesz a púpja mint a feje. ilyenkor is lesz videó? de nem érdekelnek, gyöztünk és kész!

 • kellett, mint egy falat kenyér

 • A hétvégém már jó lesz!

 • 95`
  Vége a mérkőzésnek.
  95`
  Rósa helyett Lowton érkezik.
  94`
  Farkas sárgát kap visszahúzásért.
  93`
  Egy kavarodás után Gyömbér emelte 16 méterről kapura, a gólvonalon álló Morrison kifejelte a labdát.
  92`
  Lipcsei le, Ashmore be.
  91`
  Alex fejelt kapufát egy jobb oldali beadás után.
  90`
  Négy perc hosszabbí­tás.
  85`
  Megyeri öklözött ki egy labdát Bali elől.
  84`
  Rósa kapott sárgát.

  A két együttes korábban kétszer találkozott a bajnokságban hasonló szereposztás mellett, előbb a 2004–2005-ös szezonban 2–1-re, majd a következő idényben 5–1-re győzött idegenben a Ferencváros.

  77`
  Fülöp beadásáról éppen csak lemaradt Rósa.
  75`
  Tóth helyett Fitos a pályán.
  71`
  Vezet a Ferencváros! Lipcsei szögletét Wolfe gyönyörűen fejelte öt méterről a hosszú sarokba. 0–1
  70`
  Rósa szépen ugratta ki Ferenczit, aki éles szögből megcélozta a rövid sarkot, de Szűcs bravúrral védett.
  68`
  Alex érkezik Orosz helyére.
  65`
  Heffler sokadik veszélyes szögletét fejelte ki Wolfe.
  62`
  Zulevs nem tudja folytatni, Granát állt be a helyére.
  61`
  Zulevs és Fülöp is ápolásra szorul, percek óta áll a játék.

  A Pápa otthonában eddig ötször nyert és háromszor kikapott, ezzel a teljesí­tménnyel a második helyen áll a hazai pályán elért eredmények alapján, bár több mérkőzést játszott, mint a legtöbb csapat. A Ferencváros eddig nyeretlen idegenben, mindössze két pontot szerzett hét mérkőzésen. A zöld-fehéreknél csak a Nyí­regyháza mérlege rosszabb a vendégfellépéseket figyelembe véve.

  56`
  Heffler szöglete után Tóth gyakorlatilag lyukat fejelt, pedig teljesen tisztán kapta a beadást a kaputól öt méterre.
  56`
  Fülöp mentett az utolsó pillanatban Orosz elöl.
  53`
  Megyeri húzta le Nagy beadását.
  51`
  Heffler szögletét Tóth fejelhette kapura, de Wolfe fején irányt változtatott a labda és elkerülte a kaput.
  51`
  Kulcsár mentett szögletre Orosz elöl.
  46`
  A szünetben Vargát Zulevs váltotta.
  46`
  Elkezdődött a második félidő.
  45`
  Vége az első félidőnek.
  44`
  Adnan ugratta ki fejjel Ferenczit, de Rajnay elegánsan szerelt a tizenhatos vonalánál.
  40`
  Heffler jobb oldali szabadrúgását Wolfe fejelte szögletre.
  38`
  Nagy beadását fejelte mellé Bárányos 14 méterről.
  34`
  Fülöp veszélyesen tekeredő beadását vágta ki Farkas.
  33`
  Tóth 30 méteres szabadrúgása Szűcs kapuja fölött hagyta el a játékteret.

  A mérkőzés pikantériája, hogy a Ferencvárossal egykor szép sikereket elérő Szűcs Lajos védi a pápaiak kapuját. Rajta kí­vül játszott korábban a zöld-fehéreknél Bárányos Zsolt is, Nagy Sándor pedig a fővárosi együttesnél nevelkedett.

  30`
  Nagy bedobása után alakulhatott volna ki pápai helyzet, de tisztáztak a vendégvédők.
  29`
  Kiegyenlí­tett mezőnyjáték zajlik a pályán, helyzetek nélkül.
  22`
  Rósa robogott el a jobb szélen, beadásáról nem sokkal maradt le Ferenczi. Ha a középpályás pontosabban passzol, két ferencvárosi állt volna szemben egy védővel.

  A mérkőzés pikantériája, hogy a Ferencvárossal egykor szép sikereket elérő Szűcs Lajos védi a pápaiak kapuját. Rajta kí­vül játszott korábban a zöld-fehéreknél Bárányos Zsolt is, Nagy Sándor pedig a fővárosi együttesnél nevelkedett.

  17`
  Heffler jobb oldali, lapos beadását Megyeri rossz helyre paskolta, de a tizenegyespontnál álló Orosz a kapu fölé emelte a labdát.
  14`
  Tóth szúrt rá egy kipattanót 25 méterről, de lövése méterekkel elkerülte a jobb alsó sarkot.

  Mindkét együttesnek három hiányzója van: a hazaiaknál Denisz Rebryk, Sarus Balázs és Szabó Zsolt is sérüléssel bajlódik, mí­g a vendégeknél Paul Shaw és Samuel Wedgbury maródi, Dragóner Attila pedig eltiltását tölti.

  10`
  Rósát kell ápolni, mert véletlenül fejbe rúgták egy szerelés során.
  8`
  Nagy beadása után Bali lefejelte a labdát a kapunak háttal álló Orosznak, a hazai csatár megpróbálta kapura tenni a labdát, de kí­sérlete gyengének bizonyult.
  6`
  Balog próbálkozott meg egy átlövéssel 20 méterről, de kí­sérlete elkerülte a bal felső sarkot.
  5`
  Lipcsei jobb oldali szögletét kifejelték a hazai védők.
  1`
  Arany játékvezető sí­pszavára a hazaiak kezdték a találkozót.

  Köszöntjük kedves Olvasóinkat! Hamarosan kezdődik a Soproni Liga 14. fordulójából a két újonc összecsapása, a harmadik helyezett Lombard Pápa a Ferencvárost fogadja. Kövesse nyomon a találkozót élő, szöveges tudósí­tásunk segí­tségével!

 • 95
  Nyertünk!
  94
  Farkas Attilának még egy lap.
  94
  Rósa-Lowton csere.
  93
  Megyeri kiütött labdáját Alex húzta kapura 16 méterről, de védőink a gólvonal elől tisztáztak.
  92
  Lipcsei-Ashmore csere. Még két perc.
  91
  Némi mezőnyjáték után egy nagy helyzet: Alex a kapufára fejelt.
  75
  Tóth-Fitos csere.
  71
  Gól! Lipcsei szöglete után Wolfe fejelt a bal sarokba (0-1)!
  70
  Egy kontra, ebben benne volt a gól! Ferenczi lövését Szűcs ütötte ki, majd az ismétlést szögletre tisztázták.
  68
  Orosz-Alex csere.
  63
  Granát váltotta a megsérült Zulevs-t.
  57
  Egy újabb veszélyes hazai szöglet után Tóth fejelt alig a kapufa mellé.
  51
  Tóth fejelt közelről a kapu fölé egy szöglet után.
  46
  Zulevs játszik Varga helyén, megy a második félidő.
  45
  Vége az első félidőnek, nincs gól.
  42
  Veszélyes pápai akció végén Varga szerencsére rosszul passzolt a 16-osnál.
  32
  Egy kavarodás után, ha nehezen is, de sikerült tisztázni.
  29
  Helyzetből nem sok van, de óriási a csata a pályán.
  17
  Megúsztuk. Megyeriről Orosz elé pattant a labda, aki 6 méterről szerencsére a kapu fölé emelt.
  14
  Tóth Bence lőtt távolról mellé.
  8
  Rósát kell ápolni, mert fejen rúgták esés közben.
  8
  Orosz szerencsére nem tudott jól kapunkra fordulni.
  6
  Balog távoli lövése ment a kapu fölé.
  5
  Élénken kezdtek a csapatok.
  1
  A Pápa kezdett.
  .
  Az 5. Pápa – FTC mérkőzés következik és bizony ezeken a vidékiek még sosem győztek a Fradi ellen. A négy meccs mérlege 3 győzelem és 1 döntetlen, a gólarány 15-5 az FTC javára. Idegenben még 100 %-osak vagyunk ellenük, a gólarány 7-2.
  Az első mérkőzésen, 2005 áprilisában 2-1-re nyertünk a Pápa ellen, gólszerzőink Huszti és Nógrádi voltak, majd egy év múlva 5-1-re, ekkor Jovánczai kétszer, mí­g Bajevski, Laczkó valamint Lipcsei egy-egy alkalommal talált be. Természetesen Lipcsei akár még növelheti is a góljai számát.
  .
  Nincs változás a mieink kezdőcsapatában a szerdai győztes bajnokihoz képest, Craig Short ezúttal is akkori együttest küldi pályára, amely a következő: Megyeri -- Fülöp, Balog, Wolfe, Kulcsár -- Ahmed, Lipcsei, Morrison, Tóth B. -- Rósa -- Ferenczi. A kispadon Haber, Ashmore, Lowton, Abdi, Mamic, Fitos és Pölöskey ül majd.
  .
  Csapatunk a Pápa ellen folytatja a bajnokságban. Az újonc eddig meglepően jól szerepel, hiszen Véber György együttese a dobogóért küzd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
01.28. 19:30 M4 Sport
02.01. 18:30 m4 Sport
02.05. 17:30 M4 Sport
Categories
02.11. 17:00 M4 Sport
02.18. 17:00 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső