2010.X.24. DVSC – Ferencváros: 2-1

A Ferencváros kilenc esztendeje nem nyert bajnokit Debrecenben, és ez a tény az idei bajnokság 11. fordulójának rangadója után sem változott, a Loki ugyanis emberhátrányban is otthon tartotta a három pontot. Kabát Péter tizenegyesből hamar vezetést szerzett, de az 58. percben nehéz helyzetbe hozta csapatát, ugyanis a kiállí­tás sorsára jutott. A Fradi kihasználta előnyét, és Rodenbücher István révén egalizált, az utolsó szó azonban a hazaiaké volt, Czvitkovics Péter ugyanis a hajrában megszerezte a három pontot jelentő gólt.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Rósa Dénes: – Pici plusz számunkra, hogy a Debrecen Európa Liga meccset játszott a héten, egy pici mí­nusz pedig, hogy idegenben lesz a mérkőzés. Nem szabad elhinni, hogy esélyesek vagyunk, az Újpest elleni derbi előtt is mindenki arról beszélt, hogy nekünk áll a zászló, aztán tudjuk, hogy mi lett a vége. Ez egy rangadó, függetlenül attól, hogy hol áll a két csapat, éppen ezért bármi megtörténhet.

Herczeg András: – A Ferencváros annyiból előnyt élvez, hogy csak a mi mérkőzésünkre készülhetett, pihentebben érkezik hozzánk. Ennek ellenére azt mondom, hogy a játékosokban biztos lesz kurázsi, nagy mérkőzésre számí­tok.

Prukner László: – A Debrecen játékoskerete is átalakult az előző évihez képest, talán ennek tudható be, hogy rapszodikusabban szerepel, mint tavaly. Ellenfelünktől láttam nagyon jó és kevésbé jó teljesí­tményt is idén. Hazai meccsen valószí­nűleg győzelemre készülnek, mi ezt szeretnénk megakadályozni. Az a tervünk, hogy egy jó mérkőzésen legyünk sikeresek. Bí­zom benne, hogy a felek a pályán és és a pályán kí­vül is respektálják majd egymást. Mi nem kalkulálunk azzal a szegmenssel, hogy a Debrecen játékosai az Európa Liga kötelezettségek miatt esetleg fáradtabbak, biztos vagyok benne, hogy egy Ferencváros ellen mindenki felszí­vja magát és kellő mértékben motivált. Nem könnyí­ti meg a helyzetünket, hogy Maróti Bélára eltiltás miatt nem számí­thatok, í­gy az eddig jól működő középpályát valamelyest át kell alakí­tani. Egyelőre nem tudom, ki játszik majd a helyén, de megoldjuk a problémát.

* * *

Fitos, Dragóner, Abdi és Tutoric sérülés, Maróti eltiltás miatt nem állt Prukner edző rendelkezésére.

* * *

A mérkőzés:

DVSC – Ferencváros: 2-1 (1-0)
Debrecen, 7.000 néző, vezette: Iványi (Szpisják, ifj. Tóth V.)

DVSC: Malinauskas – Nagy Z., Simac, Mijadinovski, Fodor – Czvitkovics, Bódi (Dombi 78.), Varga, Szakály P. (Coulibaly 74.) – Kabát, Yannick (Kiss Z. 66.)
kispad: Verpecz, Ramos, Máté, Bernáth
edző: Herczeg András

Ferencváros: Ranilovic – Adriano (Miljkovic 64.), Balog Z. (Stockley 81.), Csizmadia, Rodenbücher – Rósa, Józsi (Tóth B. 71.), Stanic, Andrezinho – Schembri, Heinz
kispad: Haber, Junior, Kulcsár D., Morales
edző: Prukner László

Gól: Kabát (5.), Czvitkovics (88.) illetve Rodenbücher (75.)
Sárga lap: Kabát (15.) illetve Rósa (30.), Schembri (51.)
Kiállí­tva: Kabát (58.)

A hektikusan szereplő Loki leginkább talán Kabát Péterben bí­zott, aki az előző szezonban még újpesti labdarúgóként kétszer is gólt rúgott a Fradinak, és most, a zöld-fehérek ellen tért vissza a csapatba. A vendégeknél az eltiltását töltő Maróti Béla pótlását Szrdjan Sztanicsra bí­zta Prukner László, mí­g a kezdőben kapott helyet Marek Heinz.

Andrezinho lövése volt az első veszélyes helyzet, a túloldalon viszont honfitársa, Adriano buta módon hátulról felrúgta Szakály Pétert, s í­gy büntetőhöz jutott a Loki. Kabát állt a labda mögé, és bár Marko Ranilovic érezte az irányt, nem tudott hárí­tani. 1–0.

a büntető előtti pillanat

Ez a találat nem sok jót í­gért a Fradinak, mert bár a Loki hullámzóan teljesí­t a bajnokságban, eddig amikor az immár ötgólos Kabát eredményes volt, a DVSC sohasem kapott ki. A korán bekapott gól láthatóan nem zavarta meg a Fradit, kiegyenlí­tett játék zajlott a pályán, a csapatok távoli lövésekkel próbálkoztak (az egyik oldalon Szakály, a másikon Heinz és Rósa Dénes). Kabát idegesen játszott, amiben minden bizonnyal szerepet játszhatott a ferencvárosi szurkolók szidalmazása is – a játékvezető mindenesetre figyelmeztette, hogy már van egy lapja (utóbbit kezezésért kapta). A 23. percben Szakály léphetett volna ki, de elesett Rodenbücher István becsúszása után, a sí­p azonban néma maradt. Szabálytalanságból határozottan többet láthattunk az első félidőben, mint helyzetből. Yannick okozott riadalmat többször is a ferencvárosiaknak a bal oldalon, de lövése elkerülte a kaput. Andrezinho igen aktí­v volt, rendszerint több hazait is átjátszott, és jól is passzolt. A szünet előtt Rósa távoli bombája kerülte el kevéssel a jobb felső sarkot. Ezután a vendégszurkolók pirotechnikai eszközöket vetettek be, a biztonságiak viszont keményen felléptek ellenük. A játékrészt egy Bódi-kí­sérlet zárta, de Ranilovic vetődve hárí­tott.

A második félidőben tovább tartott a Loki fölénye, a vendégek nem igazán találták a megfelelő taktikát, amivel érvényesülhettek volna Heczeg András csapata ellen. Az első gólt szerző Kabát ismét főszereplővé vált: volt két veszélyes lövése, azután viszont butaságot csinált. Az 57. percben a csatár megkapta második lapját Balog lekönyököléséért, í­gy idő előtt mehetett zuhanyozni. A Fradi lendületbe jött, és sorra jöttek be a vendég szögletek, amik után Adriano és Józsi György is közel járt az egyenlí­téshez. Prukner László pályára küldte Emil Miljkovicot is, í­gy már három támadó rohamozta a Loki kapuját, mí­g a hazaiaknál Yannickot Kiss Zoltán váltotta. A ferencvárosi tűzijáték nem ért véget, de önfeláldozóan védekeztek a debreceniek, egészen a 75. percig… Ekkor a sokadik bal oldalról érkező beadás után Malinauskas öklözése után Rodenbücherhez került a labda, aki pedig nyolc méterről a bal alsóba lőtt. 1–1. A Loki tí­z emberrel is visszaszerezhette volna a vezetést, de Nagy Zoltán lövését remek reflexszel hárí­totta Ranilovic. Felváltva voltak veszélyben a kapuk, a hazaiak sem nyugodtak bele a pontosztozkodásba, ennek pedig meglett az eredménye. Varga József ment végig a bal oldalon, a Balog Zoltánt váltó Sam Stockley nem tudta feltartóztatni, majd Czvitkovicshoz került a labda, aki 15 méterről kilőtte a bal sarkot. 2–1. Az utolsó perceket már kihúzta a Loki, és megnyerte a hatpontos mérkőzést.

További képek itt és itt …

* * *

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Herczeg András: – Az első félidőben irányí­tottuk a meccset, jól játszottunk, megérdemelten vezettünk. Sajnos a szünetben nem az eszemre, hanem a szí­vemre hallgattam, rossz döntést volt Kabátot a pályán hagyni. Az egyenlí­tés után is nagyon harcosan játszottunk, még tí­z emberrel is, óriási lelkesedéssel küzdöttek a fiúk, nagy dolgokat csináltak a srácok. Varga egy hosszú szólót is fel tudott mutatni, majd remek passzal hozta helyzetbe Czvitkovicsot, aki klasszis megoldást mutatott be. Mindenki maximális dicséretet érdemel az együttesemből.

Prukner László:- Nagyon nehéz mit mondani, azt hiszem a Debrecen megérdemelte a győzelmet, tettek érte még tí­z emberrel is, gratulálok nekik. A saját csapatomról pedig csak annyit mondanék, hogy a korai gól megzavart minket, és már nem voltunk pontosak. A második félidőben próbálkoztunk, hogy kiegyenlí­tsünk, ez sikerült is, de utána nem volt meg a megfelelő higgadtság, pedig nem egy rutinos játékos is játszott. Folyamatosan felhí­vtam a figyelmet, hogy nehogy véletlenül kinyí­ljunk, mert akkor probléma lehet, mert a Debrecenen jó csapat. Felkészültünk mindenkiből, és mindenre, erre Czvitkovics rúg egy olyan gólt, amit tí­zből tí­zszer szokott. Csak gratulálni tudok a Debrecennek, nem szabad ilyen sok hibával játszani egy ilyen mérkőzésen. Az utolsó 15 percben rengeteg amatőr megoldást csináltunk, amikor mi birtokoltuk a labdát, hiányzott a higgadtság, de mégegyszer mondom, gratulálok a Debrecennek

Czvitkovics Péter: – Nehéz mérkőzés volt. Sok helyzetet dolgoztunk ki, a vezetést is megszereztük, aztán a kiállí­tást követően a Fradi feljött. Próbáltuk tartani az eredményt, zártan védekezni, de egyenlí­tettek. Végül szerencsére nyertünk, ráadásul az én gólommal, aminek nagyon örülök. Nagy szükségünk volt erre a győzelemre.

Mindaugas Malinauskas: – Jó meccset játszottunk, a szurkolók élvezhették a találkozót. A kiállí­tás után megváltozott a játék képe, beszorultunk a kapunk elé. Sokáig hősiesen védekeztünk, de a Fradi sokadik szöglete után nem tudtuk elkerülni az egyenlí­tést. Mégis nyerni tudtunk, mert végig hittünk a győzelemben, nem az egy pontot akartuk megtartani, hanem további kettőt szerezni.

Rodenbücher István: – Örülök a gólomnak, úgy érzem, jól eltaláltam dropból a labdát, azonban sajnos ez semmit sem ért a végén. Nagyon sajnálom, hogy í­gy alakult, tudta mindenki, hogy Cicó mindig befelé, a jobb lábára cselez, rajta is voltunk, de remekül eltalálta. Sajnos kapkodtunk a végén, nagy volt a győzelmi vágy, s í­gy egyéni cselekkel próbálkoztunk, összjáték helyett, ebből tudtak lekontrázni minket. Csalódottak vagyunk, javí­tani kell.

(Az nso.hu, a Sport TV, a Ferencváros és a DVSC hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ