2010.X.30. Ferencváros – Szolnok: 1-0

A labdarúgó NB I 12. fordulójának első szombati mérkőzésén a Ferencváros Rodenbücher István góljával 1–0-ra legyőzte hazai pályán a Szolnoki MÁV-ot. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a vendégek tí­z emberrel fejezték be a találkozót, Petar Sztanisicset ugyanis a 90. percben kiállí­tották.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Prukner László: – A Szolnok sok rutinos játékossal rendelkezik, de azt nem tudom, hogy az MTK legyőzésével átlendültek-e a holtponton. Az edzőcsere általában feldob egy csapatot, ennek ellenére mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, nyerni szeretnénk. Igor Pisanjuk nyáron még velünk kezdte meg a felkészülést, jól ismerjük őt. Valószí­nűleg kettőzött erővel hajt majd ellenünk, ezért figyelnünk kell rá.

Simon Antal: – A Ferencváros Prukner László keze alatt egy dobogóesélyes csapattá kezd alakulni. Azt látom rajtuk, hogy több rendszerben tudnak játszani, megvannak hozzá a megfelelő játékosai, hogy adott esetben a mérkőzésen belül is bele tudjon nyúlni a csapatba. Sok olyan tí­pusú játékosa van, aki egyénileg is képes meccset eldöntetni és az edzőre jellemző masszí­v védekezéssel, kevés góllal tudják nyerni a mérkőzéseiket. A mi csapatunknál ugye bárhová megyünk nem foglalkozhatunk azzal, hogy esélyesek vagyunk avagy sem. A mi helyzetünkben minden egyes mérkőzést úgy kell felfognunk, hogy minimum pontot kell szereznünk. Tehát az Üllői úton is úgy lépünk pályára, hogy szeretnénk ponttal, vagy pontokkal eljönni. Ahhoz hogy ez sikerüljön, nem elég csak a kapunkat védenünk, hanem megfelelő létszámban az ellenfél kapuja elé is oda kell érnünk. Ezt megpróbáljuk megcsinálni, és bí­zunk benne, hogy sikerül “pontosan” távoznunk a Ferencváros otthonából.

* * *

Tutoric és Junior sérülés miatt nem állt Prukner edző rendelkezésére, Balog sérülése ellenére a kispadon kezdte a mérkőzést.

* * *

A mérkőzés:

Ferencváros – Szolnok: 1-0 (0-0)
Albert Stadion, 3.500 néző, vezette: Berger (Vámos, Forgács)

Ferencváros: Haber – Adriano, Csizmadia, Rodenbücher – Rósa (Stanic 76.), Maróti, Józsi (Tóth B. 56.), Andrezinho – Schembri (Morales 67.), Heinz, Miljkovic
kispad: Ranilovic, Abdi, Balog Z., Kulcsár D.
edző: Prukner László

Szolnok: Rézsó – Cornaci, Stanisic, Pető, Balogh P. – Remili, Molnár Z., Koós (Tchami 70.), Szalai, Vörös (Antal 78.) – Pisanjuk (Ngalle 66.)
kispad: Tarczy, Mile, Hevesi-Tóth, Schindler
edző: Simon Antal

Gól: Rodenbücher (63.)
Sárga lap: Schembri (19.)
Kiállí­tva: Stanisic (90.)

A rendkí­vül feledhető első félidő első helyzete a vendégek előtt adódott (egyben ez volt a Szolnok egyetlen gólszerzési lehetősége is), Csizmadia hibájából Szalai elé került a labda, ám lövését könnyedén fogta a Ferencváros kapuját ez alkalommal védő Haber. A játékrész legszebb próbálkozását Rósa mutatta be, az első negyedóra végén mintegy 26 méterről zúdí­tott kapura, Rézsó azonban a léc fölé paskolta a labdát. A meddő mezőnyfölényben játszó hazaiak sokáig nem tudtak mit kezdeni a szolnokiak betonvédekezésével, és főleg Miljkovic és Rósa révén próbáltak veszélyeztetni – előbbi gyanús körülmények között huppant a földre a 16-oson belül, í­télet nélkül, majd utóbbi kapura húzását fogta a vendégek kapusa. A félidő hajrájában még Heinz pörgetésével és Rodenbücher szélről leadott lövésénél kellett a vendégeknek figyelniük, végül azonban egyikből sem született gól.

A folytatásban valamivel magasabb sebességi fokozatra kapcsolt a hazai csapat, és már a 2. percben megszerezhette volna a vezetést, Miljkovic beadását azonban Schembri 5 méterről kapu fölé fejelte. A csereként beálló Tóth pontrúgásai és passzai után alakult ki helyzet a hazaiak előtt, ezek közül pedig a 62. percben egyet ki is használtak társai, egy bal oldali szabadrúgás után Rodenbücher fejesével megszerezte a vezetést a Ferencváros (1–0). Ezután is maradt a hazai fölény, ám Schembri és Heinz legnagyobb lehetőségeit is kihagyta – utóbbi 4 helyzetet is elpuskázott, í­gy egygólos ferencvárosi előnnyel érkeztek a csapatok az utolsó tí­z percre. A hajrában előbb Miljkovic növelhette volna a hazaiak előnyét, majd Tchami nagy helyzetéből született kis hí­ján egyenlí­tőgól. Az utolsó percben még egy Tóth-kapufát és egy óriási Rézsó-védést láthatott a közönség – utóbbinál ismét Miljkovic próbálkozott, gólt azonban nem, csak egy kiállí­tást tartogatta az utolsó percek, Sztanisics mehetett társainál 3 perccel korábban zuhanyozni.

Végül tehát 1–0-ra nyert a Ferencváros, győzelmével pedig a második helyre jött fel a tabellán.

További képek itt és itt …

* * *

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Prukner László: – Azt kaptuk, amire számí­tottunk, nagyon fegyelmezett és jól összerakott csapat volt az ellenfél. Várható volt, hogy a Szolnoknak minden egyes pont nagyon értékes, ezért mindent megtesznek. Az ellenfél nagyon jól záró védelmét fel kellett törni, de az első félidőben ez nem jött össze, mert gyakran rossz megoldásokat választottunk. Nem is húztuk szét a játékot, pedig készültünk rá, emiatt csak meddő mezőnyfölényig jutottunk. Egy-egy lehetőségünk í­gy is akadt, í­gy vagy úgy, de ezek kimaradtak. Fordulás után igyekeztünk változtatni, főleg cserékkel, és úgy gondolom, hogy a kialakí­tott helyzetek és az akarat végül eredményre vezetett. Megérdemelten nyertünk a meccs összképe alapján.

Simon Antal: – Gratulálok a győzelemhez az FTC-nek. Úgy jöttünk el, hogy tudtuk, hogy ahhoz, hogy egy pontot tudjunk szerezni, gólt kell szerezni. Sajnos nem tudtunk kibontakozni, nagyon keményen visszatámadtak a hazaiak, akik jó erőben vannak. A csapat védekezésben masszí­v volt, lezártuk a területet, 1-2 esettől eltekintve álltuk a rohamokat. Sok energiát felemésztett mindez, ezért a támadásra már kevesebb erő maradt, a pálya közepéről kevesebb labdát tudtunk megjátszani. A második félidőben még egy fokozattal feljebb kapcsolt a Fradi, bosszantó, hogy végül pontrúgás után kaptuk a gólt, ezt lehetett volna hatástalaní­tani. Ezután a csapat minden mindegy alapon elindult, ami nem volt baj, cserékkel is próbálkoztam, hátha helyzetbe tudunk kerülni. A végén volt is egy nagy helyzetünk, Tchami ziccere kimaradt, pedig ahogy emlí­tettem, a pontszerzéshez gól kellett volna.

Rodenbücher István: – Tudtuk, hogy nagyon nehéz meccs lesz, mert a Szolnok 10 emberrel védekezik. Még 1-0-nál is húzták az időt, szinte alig jöttek előre. Sokat futva, bedaráltuk őket, megérdemelten nyertünk. Még soha nem rúgtam egymás követő két meccsen is gólt, bár olyan előfordult, hogy egy hónap alatt háromszor voltam eredményes. Örülök, hogy a formám is jó, emellett eredményes is vagyok, ennek ellenére nem számí­tok külön örzőre Zalaegerszegen. A jövő héten egy óriási rangadó vár ránk, ahol szintén a három pontért szállunk harcba.

Justin Haber: – Nagyon nehezen jött össze ez a siker, de megérdemelten nyertünk. Ez olyan meccs volt mint amit az Inter szokott hazai pályán játszani az olasz bajnokságban. Örülök a lehetőségnek, de nem tudtam megmutatni mit is tudok valójában, mert az ellenfelet oda sem engedtük a kapunk elé.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, az üllői129.hu, a Ferencváros és a Szolnok hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ