2010.XI.6. ZTE – Ferencváros: 2-1

A labdarúgó NB I 13. fordulójának rangadóján a hétvége előtt második Zalaegerszeg a harmadik Ferencvárost fogadta. A hazaiak Justin Haber hibáját kihasználva Balázs Zsolt révén hamar vezetést szereztek, és hiába támadott sokkal többet a folytatásban a Fradi, befejezései nem voltak pontosak, í­gy nem változott a szünetig az állás. A folytatásban azután beértek a vendégek erőfeszí­tései, Rósa Dénes egyenlí­tett, de a csattanó a végére maradt. Egy felesleges szabálytalanságért ugyanis (tán kissé szigorúan) büntetőt kapott a ZTE, amit Ahmet Delic értékesí­tett, megszerezve a győztes gólt.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Csank János: – A Fradi elleni meccs mindenki számára egy különleges 90 perc, különös motivációt jelent a zöld-fehérekkel játszani. Jó sorozatban vagyunk az utóbbi időben, reméljük, hogy ez folytatódni fog. Bí­zunk benne, hogy sokan kilátogatnak a stadionba és támogatnak minket, hogy megszerezzük a nagyon fontos 3 pontot, amivel megőriznénk az előkelő 2. helyünket. Sajnos továbbra is sok a sérültünk és ez gondot okoz a csapat összeállí­tásakor, de a helyükre lépők már eddig is számtalanszor bizonyí­tották, hogy lehet rájuk számí­tani, elég érettek a feladathoz!

Prukner László: – Jó sorozatban van a Zalaegerszeg, a szezont gyengébben kezdte, de aztán fokozatosan jött fel. Úgy tudom, hogy nem csak a csapat, de a szurkolóik is nagyon készülnek, valószí­nűleg sokan lesznek majd a stadionban.  Az elmúlt napokban kielemeztük őket, nehéz meccsre számí­tok, hiszen a ZTE veszélyes, jó csapat. Mi azonban szeretnénk továbbra is jól szerepelni. Nem könnyí­ti meg a dolgunkat, hogy Tutoricra és Juniorra sérülés miatt továbbra sem számí­thatunk.

Józsi György: – A játékunk egyik alapja a jó talajú pálya. Egerszegen elég mély talajon kell játszani, ahol nehezebb folyamatos játékot kialakí­tani. A ZTE-től nem tartok, egészséges önbizalommal várjuk a találkozót. Az Egerszeg zsinórban öt győzelemnél tart, ami tiszteletet parancsol, azonban azt is látni kell, hogy hogyan nyerte meg ezeket a találkozókat. A védekezésünkre nagyon oda kell figyelni, hiszen az lesz a döntő, hogy hátul mennyire tudjuk őket a játékban megakadályozni. Fontos lenne megnyerni ezt a találkozót, hiszen egy olyan ponthoz érkeztünk, ahol eldőlhet merre megyünk tovább. Nagyon szűk a mezőny és a ZTE utáni meccseken, inkább már a közép- és alsóházban szereplő együttesekkel találkozunk. Mí­g mondjuk a Videoton játszik még a Kaposvárral, a Győrrel, az Újpesttel és egészen biztos, hogy fog veszí­teni pontokat. Abban az esetben, ha Zalaegerszegen tudunk nyerni és a hazai meccseinket hozzuk, akkor egy nagyon szép őszt tudunk majd zárni.

* * *

A mérkőzés:

ZTE – Ferencváros: 2-1 (1-0)
Zalaegerszeg, 8.086 néző, vezette: Kassai (Butkai, ifj. Tóth V.)

ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Miljatovic, Varga R., Panikvar – Szalai, Illés (Horváth A. 59.), Kamber, Balázs – Rajcomar (Delic 68.), Simon A. (Turcsik 83.)
kispad: Pogacsics, Cabara, Barna, Kocsis
edző: Csank János

Ferencváros: Haber – Balog Z. (Adriano 34.), Csizmadia, Rodenbücher – Rósa (Stanic 80.), Józsi, Maróti, Andrezinho – Schembri, Heinz, Miljkovic (Abdi 53.)
kispad: Ranilovic, Tóth B., Morales, Kulcsár D.
edző: Prukner László

Gól: Balázs (4.), Delic (89. – 11-esből illetve Rósa (64.)
Sárga lap: Panikvar (26.), Kamber (59.), Horváth A. (90.), Varga R. (94.) illetve Miljkovic (21.), Csizmadia (67.), Maróti (88.)

Hogy meddig marad második, illetve harmadik a tabella élmezőnyében a Zalaegerszeg és a Ferencváros, nem tudni, hiszen rendkí­vül változatos a bajnokság. Mindkét csapat volt már sokkal lejjebb is, de a tabella forduló előtti állása és a két együttes jelenlegi formája – a zöld-fehérek az utóbbi öt bajnokijukból négyet, a zalaiak hatból ötöt megnyertek –  alapján rangadót rendeztek Zalaegerszegen. A szurkolók számára biztató lehetett, hogy a legutóbbi három ZTE–Ferencváros bajnokin mindig esett legalább öt gól (2004–2005: 1–5; 2005–2006: 3–2; 2009–2010: 3–3).

Ennek ellenére az első félidőben csak egy találatot láthatott a találkozóra kilátogató népes szurkolósereg, de az nem akármilyen körülmények között esett. Mindössze a 4. percben jártunk, amikor egy potya góllal előnyhöz jutott a ZTE. A némi meglepetésre a kezdőben ismét szerepet kapó Justin Haber kiejtett egy jobbról érkező labdát, amelyet Simon Attila elől még el tudott ütni, ám az utóbb éppen Balázs Zsolthoz került, aki az üres kapuba passzolt. 1–0. A gól után hiába próbálkozott a Fradi, egy ideig nem tudott kibontakozni. Negyedóra után aztán fokozatosan átvette az irányí­tást, s már helyzetei is adódtak. A félidő felénél nagy egyenlí­tési lehetőség maradt ki: Marek Heinz passzával André Schembri kilépett a lesre állí­tással próbálkozó zalai védők között, egyedül vezette Vlaszák Gézára a labdát, de a jobb sarok mellé gurí­tott. A máltai csatár a folytatásban is aktí­v volt, Vlaszák azonban rendre megnyerte kettejük párharcát. Az utolsó öt percben nagyon beszorultak a hazaiak, de az FTC befejezései nem sikerültek, í­gy nem változott az eredmény. A félidő krónikájához hozzátartozik, hogy sérülés miatt le kellett cserélni Balog Zoltánt, aki a Leon Panikvarral való ütközés után valószí­nűleg orrtörést szenvedett.

Rósa lőtte az egyenlí­tő gólt

A szünet után egy ideig nem találta a ritmust a Fradi, kiegyenlí­tett volt a játék, sőt Balázs akár duplázhatott volna, miután remek labdát kapott Horváth Andrástól, s átemelte Habert, ám Adriano fejjel mentett a gólvonal előtt. Nem sokkal később aztán már egyenlő volt az állás. Heinz í­velt be a tizenhatos bal sarkától, Schembri becsúszva tette középre a labdát jobbról, s a Varga Róbert mögül kibújó Rósa Dénes a kapuba továbbí­tott. 1–1. A 80. percben rövid időre meg kellett szakí­tani a játékot, mert a vendégszurkolók pirotechnikai eszközöket dobtak a pályára. Látszólag egyik csapat sem elégedett meg a döntetlennel, í­gy élvezetes maradt a hajrá is, amelyben egy büntető és a csereként beálló Ahmet Delic döntött. A 89. percben két zalai is földre került fizikai kontaktus nyomán a tizenhatoson belül, Kassai Viktor pedig tizenegyest í­télt, amelyet a hazaiak csereembere biztos lábbal értékesí­tett. 2–1.

(A világ legjobb labdarúgó-játékvezetői között – joggal – számon tartott Kassai hasonló esetben vajon mit í­télt volna egy világbajnoki mérkőzésen?)

A ZTE, már az ötödik bajnoki meccsét nyerve meg sorozatban, megerősí­tette második helyét a tabellán.

További képek …

* * *

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Csank János: – Amikor megláttam a meccs előtt a Fradi összeállí­tását, még gondolkodtam, hogy belenyúljak a csapatba, de nem tettem. Már a 20. percben is úgy éreztem, változtatnom kell, de senkit nem akart kinyiffantani a csapatomból, ezért vártam a szünetig. Megdicsérném a Fradi játékát is, ez ikszes meccs volt, most a szerencsésebb csapat tudott nyerni. A 11-est még nem láttam, de az elmondások szerint az volt. Amikor megadták, akkor eszméltem, hogy mindkét 11-es rúgó játékosomat lehoztam, de amikor Delic odasétált, akkor tudtam, hogy be fogja rúgni, mert határozott gyerek, í­gy be is verte. Előző két meccsen mindig az utolsó másodpercekben döntöttünk, most viccesen szólva akkor rúgtuk, amikor még sok volt hátra, í­gy izgulhattunk.

Prukner László: – Saját magunkat vertük meg. Az elején volt egy nagy hibánk, de utána rengeteget dolgoztunk azért, hogy kijaví­tsuk. Ez sikerült is, úgy érzem, hogy azért is bosszantó nagyon ez a vereség, mert ebben a szezonban játékban most voltunk a legjobbak. Voltak lehetőségeink, az első és a másodikban félidőben is, de sajnos csak egyszer találtunk be. Nem szeretném, ha szavaimat félreértenék, és a szurkolókat sem szeretném megbántani, de nagyon rosszkor jött az a szünet, amit egy bedobott füstbomba okozott. Akkor nagyon domináltunk, jól játszottunk, és ez a pár perces szünet után megszakadt. Annyira sajnos még nem vagyunk jó csapat, hogy a saját magunk által elkövetett hibák beleférjenek, mert ez már nem az első meccs volt, amikor nem kikényszerí­tett hibából kaptunk gólt, hanem mi is „tettünk érte”.

Balázs Zsolt: – Küzdős, hajtós mérkőzés volt, a nézők jól szórakozhattak. Mindenképpen nyerni szerettünk volna.

(Az nso.hu, a Sport TV, a zalaihirlap.hu,  a Ferencváros és a ZTE  hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ