Máltai hármas minitorna

Csütörtökön hármas mini torna várt a Máltán edzőtáborozó Ferencvárosra: a zöld-fehéreken kívül két máltai együttes, a másodosztályú Mosta FC és az élvonalbeli Hamrun Spartans vett részt az erőpróbán.


A torna mérkőzései 45 percig tartottak, a Fradi első találkozóját a Mosta ellen játszotta, és Rósa Dénes góljával szerezte meg a vezetést: a rutinos középpályás Csizmadia Csaba jobb oldalról érkező beadását lőtte kapásból a hazaiak hálójába. Az első fél óra végéhez közeledve Anthony Elding második gólját is megszerezte az FTC színeiben, kialakítva ezzel a 2–0-s végeredményt.

Mosta FC (máltai, II.)  – Ferencváros 0–2

Ferencváros: Haber – Csizmadia, Dragóner, Balog Z., Stockley – Doherty, Adnan, Rósa – Shaw – Elding, Ferenczi

Gól: Rósa (14.), Elding (28.)

*

Fél kilenckor kezdődött a zöld-fehérek második, Hamrun elleni találkozója, és mivel a Spartans 1–0-ra győzött a Mosta ellen, ez az összecsapás volt hivatott dönteni a minitorna győzteséről.

A mérkőzés helyszínéről tudósító Üllői 129 szurkolói portál beszámolója szerint a 24. percben (gól nélküli állásnál) sajnálatos közjáték szakította félbe a mérkőzést: Dragóner Attila akaszkodott össze egy hazai játékossal, ezt követően nagy tumultus alakult ki, még a szakmai stáb is beszaladt a pályára.

A kialakult verekedés után a máltai csapat Dave McCarthy közbenjárására hajlandó lett volna folytatni az eredetileg 45 percesre tervezett mérkőzést, de a bíró nem járult hozzá a játék folytatásához.

Hamrun Spartans (máltai) – Ferencváros 0–0 – félbeszakadt

Ferencváros: Megyeri – Joaquin, Dragóner, Balog Z., Alcantara – Adnan – Fitos, Tóth B., Vass – Mamic, Jang

*

A Ferencváros hivatalos sajtóközleményben cáfolta azokat a helyszínről származó jelentéseket, hogy tömegverekedés alakult volna ki a pályán, azt azonban a klub is elismerte, hogy feszült volt a légkör a két csapat játékosai között. A Hamrun elleni találkozó a 26. percben félbeszakadt. Az egyik Hamrun-játékos ugyanis lekönyökölte, majd leköpte Balog Zoltánt. Az incidenst látván a kispados és pályán lévő játékosok a társaik segítségére siettek, de ott végül csak szóváltásba keveredtek. A heves indulatok végett a bíró kettéválasztotta a két csapatot, akik türelmesen a pálya két oldalán, majd a játékvezető kérésére az öltözőben várakoztak. A Ferencváros folytatni kívánta a játékot, ám a játékvezető véget vetett a találkozónak.” – olvasható a zöld-fehér klub közleményében.

(Az FTC Press, a Ferencváros hivatalos honlapja, az nso.hu, az ulloi129.hu valamint az FTC zRT információja alapján)

2 hozzászólás a(z) Máltai hármas minitorna bejegyzéshez

 • 35
  A játékvezető beszüntette a mérkőzést. Vége!
  26
  Dragóner szólalkozott össze a máltaiakkal amiért leköpték Balog Zoltánt. Nagy tumultus alakult ki, egyelőre áll a játék.
  22
  Mamics lőtt ballal 25 méterről, de a kapus védett.
  19
  Fitos passzolt újra Mamics elé, aki a tizenhatoson belül nem tudott kapura fordulni.
  17
  Megyeri védett bravúrosan egy máltai lövést.

 • 45
  Vége. 20.30-kor az élvonalbeli Hamrun ellen játszunk.
  44
  Shaw ugratta ki Eldinget, aki hat méterről kissé kisodródva a bal oldalról a kapu fölé emelt.
  41
  Haber bravúrral védett egy 18 méteres szabadrúgást.
  36
  Rósa gyönyörű félpályás indítása után Stockley húzott el a balszélen, de sajnos beadása lecsúszott, így a labda a kapu mögött landolt.
  31
  Majdnem megvan a harmadik. A Mosta kapusa messzire kifutott, hogy Elding elől tisztázzon, a labda azonban Ferenczi elé került, aki 25 méterről az üres kapu fölé emelt.
  28
  Már kettő! Ferenczi beadását Elding a tizenhatosról emelte a kapuba. (0-2)
  26
  Egy máltai szabadrúgás ment a kapunk mellé.
  22
  Első szögletünket Rósa végezte el, de a védők röviden fejelték ki. Shaw gurította vissza a 16-os vonalánál lövésre a labdát Dragónernek, a védő bombája a kapu fölé szállt.
  19
  A máltai szabadrúgást Haber könnyedén megfogta, majd remekül indította Eldinget, aki azonban a 16-osnál elvesztette a labdát.
  14
  Rósa góljával vezetünk! Csizmadia jobb oldalról ívelt át a hosszúra, Rósa pedig 11 méterről kapásból bal lábbal az ellentétes sarokba vágta a labdát. (0-1)
  8
  Rósa átadását Ferenczi szúrta rá 16 méterről, lövése mellé ment, de a bíró már lest jelzett.
  6
  Veszélyes helyzetet alakítottak a máltaiak: az ötös vonaláról lőhettek kapura, de Haber ismét tisztázott.
  3
  Adnan labdát vesztett, a Mosta csatárát indította, de Haber időben érkezett a labdára és felszedte a csatár.
  1
  A Mosta kezdte a mérkőzést. A hazaiak kékben, mi zöld-fehér csíkos mezben játszunk.
  .
  Csizmadia meggyógyult, ő játszik, Tóth Bence lázas, ezért nem szerepelhet.
  .
  Köszöntjük olvasóinkat! Csapatunk hármastornán vesz részt Máltán. Először a Mostával játszunk, aztán jön a Hamrun Spartans.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 12.12.21:00 EL csoportkör Ludogorec-FTC (TV:Sport1)
Következik: 12.15.18:00 DVTK-FTC (TV:M4sport)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST