2010.II.27. Ferencváros – Haladás: 2-1

Elding fejese a hálóba tart

Elding győzelemhez segítette az FTC-t

A Ferencváros fordított, és 2–1-re nyert a Haladás ellen a labdarúgó Soproni Liga 16. fordulójában. Halmosi Péter találatával még a szombathelyiek vezettek, Ferenczi István büntetőből egyenlített, a 88. percben Elding fejese három pontot jelentett az FTC számára.


Előzmények:

Egy héttel később kezdődik az NB I tavaszi rajtja – írja az mlsz.hu (2010. február 15.). Szombaton együttesünk a Haladást fogadta volna az Üllői úton, de a rajt csúszik. A csapatok a 16. fordulóval folytatják majd szűk két hét múlva.

Nyilatkozatok:

Ron Reid (FTC, szakmai igazgató): – A felkészülés alapján nagyszerűek a kilátások, optimista vagyok. Tapasztaltabb együttesünk van, mint volt ősszel, ez mindenképp pozitívum. Az edzőmeccseken mutatott jó formát és ezek gólgazdagságát jó lenne átmenteni a bajnokira. Fontos lesz az első mérkőzés, egy győzelem megalapozhatja akár az egész tavaszt is.

Róth Antal (Haladás): – A bajnoki rajt mindig fontos, különösen igaz ez, ha olyan nemes ellenféllel kezdünk, mint a Fradi, az ellenük játszandó mérkőzések mindig fokozottan kiemelt meccsek. Harcos felfogásban vágunk neki a találkozónak, és megpróbáljuk magunkat függetleníteni a külső körülményektől, így mindenképpen bravúros eredményre számítok.

A mérkőzés:

Az arcsérüléssel bajlódó Dragóner Attila vállalni tudja a játékot. Fitos és Joaquin sérülés, míg Wolfe eltiltása miatt nem léphet pályára. A Haladásban Halmosi Péter mutatkozhat be, aki az angol élvonalbeli Hull Citytől tért haza kölcsönbe a szombathelyiekhez.

Ferencváros – Haladás: 2-1 (1-1)
Albert stadion, zártkapus mérkőzés, vezette: Andó-Szabó Sándor (asszisztensek: Szpisják, Medovarszki; tartalékjv.: Erdős)

Ferencváros: Megyeri – Csizmadia, Dragóner, Balog Z., Stockley – Morrison, Doherty (Lipcsei 71.) – Shaw (Kulcsár D. 58.), Rósa – Ferenczi, Elding
kispad: Haber, Tutoric, Tóth B., Adnan, Abdi
vezetőedző: Craig Short

Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Lengyel D., Tóth P. – Rajos, Molnár B., Halmosi – Nagy G., Bogdanovic (Oross 79.), Sipos N. (Lattenstein 69.)
kispad: Szép, Csontos, Diouf, Paternotte, Simon Á.
vezetőedző: Róth Antal

Gól: Ferenczi (45. – 11-esből), Elding (88.) illetve Halmosi (31.)
Sárga lap: Stockley (36.), Csizmadia (65.) illetve Guzmics (16.)

20100227-h6-1A Ferencváros is bemutatkozott a Soproni Liga tavaszi idényében, a kispadon Craig Shorttal. A Ron Reiddel teljessé váló angol edződuó kinevezése a szükséges papírok miatt veszélyben volt, végül leülhettek a kispadra.

Az első félidőben, a zárt kapuk miatt is, eléggé hangulattalan játék folyt. Ahogy mondani szokták, mindkét csapat idény eleji formát mutatott be, az FTC nem találta a szombathelyi védekezés ellenszerét, a Haladás pedig elsősorban a kontrákra épített.

Az első szép támadás gólt is eredményezett, igaz, nem a Ferencváros lőtte. A bal oldalon futó akció után a labda a balösszekötő helyén érkező Halmosi Péter elé került, a válogatott futballista pedig 12 méterről a bal sarokba bombázott.

A Haladás mégsem vonulhatott előnnyel a pihenőre, az FTC tizenegyesből egyenlített. Shaw esett össze Molnár Balázs mellett, fogták mindketten egymást, a játékvezető szerint a magyar középpályás volt szabálytalan. A megítélt büntetőt Ferenczi a jobb sarokba lőtte.

A szünet után sokáig csak egy lecsúszott Schimmer-beadás okozott riadalmat a kapuk előtt (a labdát csúnyán elnéző Megyeri örülhetett, hogy az pár centivel elkerülte a jobb sarkot), komoly lehetőség nem akadt.

Craig Short az utolsó bő negyedórára bizalmat szavazott Lipcsei Péternek, és ha nem is a rutinos középpályásnak köszönhetően, de az FTC megszerezte a győzelmet: a 88. percben Morrison beadásánál Lengyel lemaradt Eldingről, Rózsa is a gólvonalon ragadt, így Elding közelről a kapuba fejelt. A szombathelyiek (akik nem sokkal korábban Nagy Gábor révén ziccert is rontottak) bajnoki mérkőzésen 1996 óta képtelenek pontot szerezni az Üllői úton.

Nyilatkozatok:

Róth Antal (a Haladás vezetőedzője): – Nehéz mit mondanom, hiszen egy vesztes meccs után kell nyilatkoznom. Ilyenkor, amikor nem szerzünk pontot, nem szoktam pozitívan beszélni a csapatomról, most mégis megteszem, hiszen úgy érzem, azt, amit elterveztünk, azt hellyel-közzel sikerült véghezvinni, csak az eredményt nem. A döntetlenre rászolgáltunk volna, sőt még a győzelem is benne volt a játékunkban. Saját magunkat okolhatjuk amiatt, hogy nem sikerült nyernünk. Ettől függetlenül gratulálok a Ferencvárosnak.

Craig Short (az FTC menedzsere): – Úgy érzem, elég szerencsések voltunk a mai találkozón, hiszen az utolsó negyedóra előtt még a döntetlent is aláírtam volna, aztán mégis összejött a győzelem. A meccs előtt azt mondtam, előfordul, hogy egy csatár semmit nem csinál 89 percig, aztán a végén gólt szerez. Nos, most valami hasonló történt, nagy öröm, hogy mindkét támadónk a legjobbkor talált be. A Haladás elkeseredett lehet, hiszen számukra több volt ebben a meccsben, de mégis mi örülhetünk.

Ferenczi István: – Boldog vagyok hogy itt sikerült tartanunk a három pontot. Ilyen gyengén egyik felkészülési meccsünkön sem játszottunk, de összességében végül szerencsésen alakult a meccs kimenetele, és megszereztük a pontokat.

Anthony Elding: – Egy nagyon jó felkészülésen vagyunk túl, pozitív érzésekkel léptünk pályára, és nyertünk, ez a lényeg. Mindenképpen úgy gondolom ez jó kezdet, hogy elsőre ilyen eredményt értünk el.

Halmosi Péter: – Csalódott vagyok, mert megérdemeltük volna a győzelmet. Amit elterveztünk, megoldottuk, még így nézük nélkül is, de a focit gólra játszák. A 11-est azért vissza szeretném nézni, de mindez persze már csak történelem. Gratulálok a Ferencvárosnak.

(Az nso.hu, az nb1.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

6 hozzászólás a(z) 2010.II.27. Ferencváros – Haladás: 2-1 bejegyzéshez

 • A Lipcseihez hasonlitott fiú még a mostaninak sem füzhetné be a cipőjet.Ő is egy tévedés.Inkább dávidot és Bencét kellene játszatni, technikásak ügyesek.Ök a jelen és a jövő. Morison szintén stabil.A bal hátvédünk is kritikán aluli focit játszik a két Spanyollal még az ifibe se férnek be.Shaw hiába profi mentalitású már nem ér fel Bence és Dávid kreativ fiatalságával.Egyszóval 4-5 kritikus lyuk volt ezen e mérközésen.

 • Még nálam is optimistább vagy! “De láttam én már rosszul játszani a társaságot ezelőtt 45 évvel is.” -- hatalmas megállapítás. 🙂

 • Fortune ugyan nem igazolt hozzánk, de Fortuna velünk volt.

 • Ezt a meccset az őszi csapat simán elvesztette volna. A mostani meg fordított. Van hitük, s ez az, amit Davison nem tudott (vagy nem is akart?) megadni.
  Amúgy a játék… De láttam én már rosszul játszani a társaságot ezelőtt 45 évvel is.

 • Néztem a meccset, de nem érzem úgy mint ha erősebbek lennénk az előző szezonhoz képest. De rem rosszul gondolom. HAJRÁ FRADI!!!!

 • PERCRŐL PERCRE

  90`
  Vége a mérkőzésnek. A Ferencváros megszerezte a három pontot.
  90`
  Két perc a ráadás.
  88`
  A látottak alapján meglepetés. Morrison jobbról ívelt középre, Elding elmozgott Lengyel mellől, és a jobb sarokba fejelt. 2–1
  88`
  Vezet a Ferencváros!

  A két csapat 1983 októberi meccse félbeszakadt. 2–2-s állásnál az egyik szurkoló egy metrófogantyúval megdobta Hegedűs kapust.
  87`
  Kulcsár lövése messze elkerülte a jobb sarkot.
  85`
  Egy szöglet után röviden szabadított fel az FTC-védelem, a visszatett labdát Halmosi kapásból lőtte a bal sarok felé. Megyeri gyönyörűen védett.
  84`
  Gyors szombathelyi támadás végén Oross belőtt labdáját Stockley vágta szögletre Molnár elől.
  83`
  Rajos ápolása miatt állt a játék.
  82`
  Schimmer szabadrúgása kevéssel szállt el a bal felső sarok felett.
  81`
  Bogdanovics számára vége a meccsnek, Oross a pályán.
  78`
  Balog lépett rá a labdára a saját tizenhatosán belül, ez újabb lehetőséget adott Nagynak, aki éles szögből a bal kapufát találta el. Igaz, Megyeri zárta a szöget.
  76`
  Megyeri teljesen feleslegesen futott ki a kapujából, Nagy Gábor a jobbösszekötő helyén elvitte mellette a labdát, majd az üres kapu mellé lőtt! Óriási helyzet volt!
  76`
  Bogdanovics roboghatott volna egyedül a kapu felé, ám a játékvezetői sípszó lesen állította meg.
  73`
  Dohertyt Lipcsei Péter váltja.
  72`
  Ferenczi egy jobb oldali beadás után már lőtt volna, Guzmics az utolsó pillanatban felszabadított.
  70`
  Lattenstein lép pályára, Sipost váltja.
  69`
  Sipos beadásáról centikkel maradt le Nagy a kapu előtt.
  67`
  Doherty szöglete után Dragóner fejelt a kapu elé, ahol Rózsa megszerezte volna a labdát, ám Csizmadia a kapussal együtt besodorta azt a kapuba. A játékvezető jogosan ítélt kifelé szabadrúgást.

  Az FTC az utolsó három bajnokiján veretlen maradt.
  65`
  Csizmadia rúgta fel Sipost, ő is feliratkozott a sárga laposok közé.
  65`
  Rósa elé került a labda, ő a balösszekötő helyén egy csel után a kapu mellé lőtt.
  60`
  Shaw helyére Kulcsár áll be.

  A két csapat őszi mérkőzése 0–0-s döntetlenre végződött.
  55`
  Schimmer adott be jobbról, a labda nagyon mély volt, de Megyerit megzavarták az előtte állók, és csúnyán árnyékra vetődött. A kapus szerencséjére a labda centikkel elkerülte a jobb sarkot.
  54`
  Shaw lőtt a tizenhatos vonaláról, a labda lepattant Guzmicsról.
  52`
  Schimmer előtt nyílt terület a jobb oldalon, a védő gyenge lövése azonban elment a jobb sarok mellett.
  51`
  Sipos sípszó után elrúgta a labdát, csak szóbeli figyelmeztetést kapott a játékvezetőtől.
  48`
  Kontralehetőség adódott a Haladás előtt, ám Sipos hosszú vágta után rosszul passzolt, így nem lett belőle helyzet.

  A Haladás utoljára 1990 márciusában győzött az FTC ellen: akkor Szombathelyen, többek között Deéry Attila három góljának köszönhetően, 4–0-ra nyert a Vas megyei együttes.
  46`
  Elkezdődött a második félidő. Csere nem volt.

  Ejtsünk néhány szót a játékvezetőről, Andó-Szabó Sándorról is. A 30 éves békéscsabai születésű sportember 2003 tavasza óta országos kerettag, 2006 óta pedig az élvonalban vezet. A FIFA-keretbe 2008-ban sorolták be.
  45`
  Vége az első félidőnek. A Haladás Halmosi szép lövésével szerzett vezetést, Ferenczi büntetőből egyenlített.
  45`
  A támadó magabiztosan lőtte a tizenegyest a jobb sarokba. 1–1
  45`
  Ferenczi egyenlít!
  45`
  Elding fejelte le a labdát Shaw elé, aki Molnár Balázs szorításában hullott a földre. A visszajátszások alapján elég könnyű síppal befújt büntető volt ez.
  45`
  Tizenegyeshez jut a Ferencváros!
  41`
  Morrison beadását Elding három méterre a kaputól rosszul találta el, de az asszisztens már amúgy is lest jelzett – teljes joggal.
  40`
  Doherty egy labdaszerzés után Elding fejét kereste, ám az angol támadó nem tudta kapu felé irányítani a fejest.
  38`
  Halmosi és Doherty csapott össze, úgy tűnik, előbbi járt rosszabbul. Újabb ápolás.
  36`
  Stockley rúgta fel Nagyot, ő is besárgult.
  34`
  Nem tudott felszabadítani a Haladás-védelem, Morrison a jobbösszekötő helyéről lőtt, de kevéssel eltévesztette a bal sarkot.
  31`
  Szép támadást vezetett a bal oldalon a Haladás, Tóth Péter beadott balról, a balösszekötő helyén érkező Halmosi pedig 12 méterről nagy erővel lőtt a bal sarokba. 0–1
  31`
  Vezet a Haladás!
  30`
  Stockley beadását Elding fejelte kapu felé, Rózsa nagyon bizonytalanul lépett ki, meg is csúszott, végül visszavetődve megszerezte a labdát a jobb sarok előtt.
  28`
  A Haladás nagyon zártan védekezik, az FTC egyelőre nem találja ennek az ellenszerét.

  Az FTC-nél az új szerzemények közül Csizmadia, Stockley, Doherty és Elding, a Haladásnál Halmosi Péter és Igor Bogdanovics kapott helyet a kezdőben.
  21`
  Doherty ívelését Ferenczi vette át, majd fordulásból a kapu fölé bombázott.
  21`
  Az elmúlt percekben nem forogtak veszélyben a kapuk, mezőnyjáték folyik a pályán.

  A Haladás utoljára 1996 áprilisában szerzett pontot az Üllői úton, akkor 0–0 lett a végeredmény.
  16`
  Guzmics terítette le Eldinget, övé az első sárga lap.
  15`
  Molnár Balázsra ugrott rá Elding, ápolni kell a középpályást.
  13`
  Elding a balösszekötő helyéről próbálkozott lövéssel, az lepattant a védőkről. A labda azonban visszakerült az angol támadóhoz, aki másodjára a kapu mellé lőtt.
  13`
  Rósa beadását Ferenczi a kapunak háttal állva csúsztatta meg, a labda azonban a kapu fölött szállt el.
  11`
  Nagy Gábor beadás közben véletlenül fejbe ütötte Rósát, de a középpályást sem kellett ápolni.
  8`
  Morrison lökte fel Sipost, a vendégjátékos a kezét fájlalja, de tudja folytatni.
  6`
  Jobb oldali szöglet után Dragóner fejelte le a labdát, középen senki nem tudott beleszúrni a labdába, így az Rózsa zsákmánya lett.

  Változás történt a játékvezetői küldésben: az eredetileg kijelölt Albert István helyett Medovarszki János segíti Andó-Szabó Sándor munkáját. Albert tegnap a Debrecen-Diósgyőr meccsen működött közre Medovarszki helyett.
  4`
  Rósának készítették le a labdát, az ő távoli lövése levágódott Guzmicsról.

  A Haladás utoljára 1982 áprilisában nyert az Üllői úton, akkor Hegedűs Péter kapus 10-es osztályzatot kapott a Népsporttól. A végeredmény egyébként 0–1 lett.
  1`
  Elkezdődött a mérkőzés. A Haladás indította útjára a labdát.

  Üdvözöljük Kedves Olvasóinkat! 15 órakor kezdődik a labdarúgó Soproni Liga 16. fordulójában a Ferencváros–Haladás mérkőzés.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 12.08.15:45 FTC-PAFC (TV:M4sport)
Következik: 12.12.21:00 EL csoportkör Ludogorec-FTC (TV:Sport1)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST