2010.IV.20. LK, Ferencváros – Újpest: 0-0

Nem bí­rt egymással a Ferencváros és az Újpest a labdarúgó Ligakupa középdöntőjének második fordulójából elhalasztott mérkőzésen.

Ferencváros – Újpest: 0-0
Albert stadion, 500 néző, vezette: Takács J. (L. Tóth, Ortó)

FTC: Haber – Joaquin (Vattai 11.), Balog Z. (Szabó R. 49.), Alcantara, Sváb – Rósa (Abdi 69.), Vass, Lipcsei, Tóth B. – Schembri, Shaw
kispad: Hermány, Papp M., Gárdos, Nyilasi B.
edző: Craig Short

Újpest: Horváth T. – Privigyei, Bogdán (Tóvizi 68.), Wilson (Bárkányi 89.), Tajthy – Kiss, Illés, Litauszki, Popovics – Frank, Dvorschák
kispad: Bordás
edző: Mészöly Géza

Sárga lap: Wilson (33.), Kiss (77.)

A Ferencváros és az Újpest is elveszí­tette már esélyét a továbbjutásra (a B-csoportot a Paks nyerte meg), ám í­gy is igazi presztí­zsharc volt várható. A két csapat első mérkőzését a zöld-fehérek nyerték meg idegenben Tóth Bence hatalmas góljának köszönhetően.

A Ligakupa „szokásainak” megfelelően mindkét szakvezető, Craig Short és Mészöly Géza is főleg azoknak a játékosoknak szavazott bizalmat, akik a bajnoki mérkőzésen kevesebb lehetőséget kapnak.

Shortnak már az első tí­z percben cserélnie kellett, ugyanis Joaquí­n Pastor Martí­nez megsérült. A ferencvárosiak részéről elsősorban Tóth Bence volt veszélyes, szabadrúgását Horváth Tamásnak kellett fognia, majd az első fél óra végén a balösszekötő helyéről lőtt kapu fölé. Paul Shaw előtt is nyí­lt egy lehetőség, de az angol csatár fejese Litauszki Róbert lábáról pattant ki. Az újpestiek elsősorban a félidő utolsó tí­z percében veszélyeztettek, egy í­zben Frank Richárd beadásáról maradtak le a társak, majd a jó ütemben kiugró Popovics Bertold lövését fogta Justin Haber. A szünetre gól nélküli döntetlennel vonultak a csapatok.

A második játékrész elején Frank lábában volt – és maradt is – a vezetés: a támadó ziccerben kiugorva lőtt Haberbe. A másik oldalon egy lecsúszott beadás okozott izgalmakat, Vattai Bálint labdája a lécről pattant le. A folytatásban kevés helyzetet alakí­tottak ki a csapatok, de a hajrában ismét Frank került százszázalékos helyzetbe, ám ezúttal sem tudott élni vele, fölélőtt. A találkozó í­gy gól nélküli döntetlennel végződött.

* * *

Craig Short:- Ma sajnos egyáltalán nem játszottunk jól. Az Újpest fiatal játékosai sokkal gyorsabbak és átgondoltabban voltak. Justin Haber két nagy mentéssel is segí­tette ma a csapatot, viszont sajnos nekünk nem voltak igazán helyzeteink. Szabadrúgásokból sem tudtunk úgy veszélyeztetni, ahogy az elvárható lett volna, annak ellenére, hogy Bence és Péter is jó szabadrúgáslövők. A mai napon nem volt meg a csapatban az a tűz, ami kellett volna a győzelemhez.

Mészöly Géza (Újpest FC):Nagyon örülök, hogy a fiatal játékosaink bátrak voltak ma este, ahogy mi is, edzők. Mi abban, hogy bevállaltuk, egy fiatal csapattal érkeztünk a Ferencvároshoz, ők pedig a pályán nyújtott teljesí­tményükben, stabil játékukban. Számí­tottunk arra, hogy Tóth Bence biztos pályára lép. Ví­g Peti munkáját dicséri, hogy az NB3-as bajnokságban nem véletlenül első a csapat, és azt szeretnénk, hogy ezek a játékosok a másodosztályban játszanak jövőre. Ez a mérkőzés is igazolta, hogy nagy élmény volt nekik, és ilyen meccsekkel tudnak igazán edződni. Örvendetes számomra, hogy ilyen klasszul játszottak. A jövő héten, a bajnoki rangadón hasonló bátorságot és izgalmat várok, és bí­zom benne, tudunk majd gólt szerezni.

(Az nso.hu, az ulloi129.hu, az FTC Press és az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
EL-csoportkör 10.06. 18:45 M4 Sport
10.09. 18:00 M4 Sport
EL-csoportkör 10.13. 21:00 M4 Sport
10.16.17:45 M4Sport
FOTELSZURKOLÓ
MK: 10.19. 13:00, M4 Sport
10.22. 18:30 M4 Sport
Novák Dezső
EL-csoportkör 10.27. 21:00 M4 Sport
EL-csoportkör 11.03. 18:45 M4 Sport