2010.IX.18. Ferencváros – Siófok: 1-2

A labdarúgó NB I 7. fordulójában a Ferencváros hazai pályán 2–1-re kikapott az újonc Siófoktól. A zöld-fehérek sorozatban a második vereségüket szenvedték el az élvonalban, mí­g a Balaton-partiak első szezonbeli sikerüket aratták.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Prukner László: – Az ismert körülmények miatt nehéz mérkőzésre számí­tok, nagy lelki nyomás alatt fogunk játszani. Mindenki elhiheti, hogy az Újpest ellen is a győzelem volt a célunk, nagyon sajnáljuk, hogy í­gy alakult. Természetesen most is a három pont megszerzéséért lépünk pályára, és szeretnénk, ha a bajnokság végén olyan helyen végeznénk, ami méltó a Ferencváros múltjához. Fel kell állnunk a padlóról, ehhez a szurkolók biztatására is szükségünk lesz. Szeretnénk, ha ezúttal is buzdí­tanának minket, mellénk állnának ebben a nagyon nehéz helyzetben, mert a játékosaink nem gazemberek, ők is hibázhatnak, és akik ugyanúgy el vannak keseredve, mint a szimpatizánsaink. Azt szeretném, ha a csapat és a szurkolók újra egymásra találnának.

Horváth Károly: – Továbbra is ragaszkodom ahhoz az állásponthoz, hogy csak a következő mérkőzéssel foglalkozunk, azzal nem, hogy ellenfelünk korábban milyen eredményt ért el, mert abból semmilyen következtetést nem lehet levonni. Jó példa, hogy mi akár meg is verhettük volna az az MTK-t, amely most simán megverte a Vasast, viszont korábban az angyalföldiek otthonában mi kaptunk ki simán… Inkább ellenfelünk várható összeállí­tásával, taktikájával foglalkozunk. Égetően fontos szükségünk van a pontra, pontokra, a következő ellenfél ellen sem szeretnénk erről lemondani, még akkor sem, ha úgy hí­vják, hogy Ferencváros.

Marko Ranilovic: – Nem lesz könnyű ujjgyakorlat, annyi szent. De nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne szerezzük meg a három pontot. A fanatikusainkat ki kell engesztelnünk. Megyünk, brusztolunk, hajtunk majd, ez az alap. Buzog bennünk a bizonyí­tási vágy, meg akarjuk mutatni, nem az Újpesten látott arcunk az igazi. Jobb csapat vagyunk annál.

Sowunmi Thomas: – Hátrányunk ugyanúgy származhat a Fradi vereségéből, mint előnyünk. Egy-egy történelminek nevezett kudarcot rendkí­vül nehéz megemészteni, lehet, a játékosokat fűti a bizonyí­tási vágy, felpörögnek és úgy nekünk esnek, hogy az sem tudjuk hirtelen, hova kapjunk. De meglehet a nagy akarásnak nyögés lesz a vége. Ha a ferencvárosiaknak nem úgy megy a játék, ahogy tervezték, könnyen elveszthetik a türelmüket, kapkodni kezdenek, s abból mi csak profitálhatunk.

* * *

Fitos, Dragóner és Tutoric sérülés, Heinz eltiltás miatt nem állt ma Prukner László rendelkezésére.

A mérkőzés:

Ferencváros – Siófok: 1-2 (0-1)
Albert Stadion, 3.000 néző, vezette: Németh Á. (ifj. Tóth V., Tóth I.)

Ferencváros: Ranilovic – Balog Z., Csizmadia, Junior – Andrezinho, Maróti, Tóth B. (Kulcsár D. 65.), Józsi (Rodenbücher 46.), Rósa – Schembri, Abdi (Pölöskey 65.)
kispad: Mester, Adriano, Danquah, Stanic
edző: Prukner László

Siófok: Molnár P. – Mogyorósi, Fehér, Graszl, Novák – Ivancsics (Thiago 70.), Tusori, Kecskés (Ludánszki 60.), Lukács (Piller 87.) – Honma, Sowunmi
kispad: Szalma, László, Délczeg, Kocsis
edző: Horváth Károly, Mihalecz István

Gól: Schembri (71.) illetve Honma (41.), Sowunmi (69.)
Sárga lap: Rósa (81.), Junior (90+2.) illetve Sowunmi (19.), Kecskés (23.)

Hiába fogadkoztak a találkozó előtt a ferencvárosi játékosok, és hiába kérte Prukner László vezetőedző a szurkolókat, hogy biztatásukkal segí­tség csapatukat kikászálódni a gödörből, az Újpest elleni 0–6 után alig 2000 néző foglalt helyet a Siófok ellen a lelátón, a B-közép például egyáltalán nem jelent meg. Az emiatt nem épp fergeteges hangulatú mérkőzés elején a hazaiak igyekeztek mindent megtenni annak érdekében, hogy ismét maguk mellé állí­tsák a közönséget, és az első negyedórában előbb Józsi átlövésével, majd Schembri fejesével és Rósa távoli próbálkozásával veszélyeztettek. A folytatásban az aktí­v Rósa egy szabadrúgás végén húzta kevéssel a kapu fölé a labdát, majd 23 méterről választotta a lövést a passzal szemben, talán tévesen. Tóth Bence hasonló helyről leadott lövését Molnár szépen lehúzta, majd jött ez első figyelmeztető jel a ferencvárosiak számára, a védekezésre és kontrákra berendezkedő siófokiak az ellentámadás végén Sowunmi révén villámgyorsan helyzetbe kerültek, és bár a korábbi magyar válogatott támadó ezen és következő kí­sérlete sem hozott gólt, a 41. percben Honma már nem hibázott. A japán Novák bal oldali beadását úgy vágta a földre, hogy Ranilovicot teljesen kiszolgáltatott helyzetbe hozva megszerezze a vezetést (0–1). A hazaiak külön balszerencséje, hogy nem egészen két perccel korábban Rósa lesről stukkolt a vendégek kapujába – látszólag véleményes szituáció volt.

A folytatásban a zöld-fehérek szögletek után veszélyeztettek, mí­g a Siófok egy védelmi hibát követően ismét figyelmeztették a ferencvárosiakat, nem mehetnek fejetlenül előre. A hazaiak egyre jobban nyomtak, í­gy idővel az ekkorra már nagyjából 3000 fős közönség hangja is feléledt. Hiába esett el védője mellett előbb Rósa, majd Schembri a 16-oson belül, nem í­télt büntetőt a játékvezető, a mezőnyben pedig mindössze meddő mezőnyfölényt tudott kialakí­tani a fővárosi csapat. A Balaton-partiak egy-egy veszélyesnek induló ellentámadással próbálták növelni előnyüket, és bár Honma középre játszását lefülelték Sowunmi elől a védők, a szöglet után utóbbi hat méterről a hálóba fejelt – a hazaiak kapusa benne volt a gólban (0–2). Néhányan ekkor hazaindultak, ám alig két perccel később, a 72. minutumban jött a gyors hazai válasz: a kilencedik hazai szöglet még nem hozott lehetőséget, egy nagy bedobás végén Csizmadia passzát azonban Schembri gólra váltotta (1–2). A találkozó hátralévő részében hiába egykapuzott a Ferencváros, újabb gólt nem szerzett – sőt Honma közel volt a harmadik vendégtalálat megszerzéséhez is –, í­gy a zöld-fehérek sorozatban a második mérkőzésüket veszí­tették el, mí­g a siófokiak megszerezték első szezonbeli bajnoki sikerüket.

További képek itt és itt …

* * *

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Prukner László: – Görcsben volt a csapat, és azt hiszem, ezt lehetett is látni. Nem mertük levenni a labdákat, nem sikerültek a passzok, mert az egész csapat remegett. Az Újpest elleni meccs óta hatalmas rajtunk a lélektani nyomás, és ezt nem viseltük jól. Ehhez jött, hogy két olyan szerencsétlen gólt kaptunk, amelyeket csak ilyen lelkiállapotban kaphat egy együttes. Úgy vélem, hogy lelkileg kell feldolgoznunk a történteket, és ha ez sikerül, akkor visszatérhetünk oda, ahol az előző fordulókban voltunk. Ezek a srácok nem felejtettek el futballozni.

Mihalecz István: – Elismerem, kettő nulla után már nem lettem volna elégedett a döntetlennel. Azt hiszem, lélektanilag jó pillanatban érkeztünk az Üllői útra, mert a hazaiak még nem dolgozták fel a múlt heti kudarcot. Készültünk is erre, és látható volt, hogy az idő múlásával egyre türelmetlenebbek lettek a hazaiak. Az első tizenöt-húsz percben a mi játékunkon is érződött az idegesség, hiszen az első győzelmünkre hajtottunk. Gratulálok a csapatomnak.

Bálint László: – Ilyen görcsösek, mint a mostani csapat, még az Újpesttől elszenvedett nyolc hármas vereség után sem voltunk. Igaz, nekünk azért könnyebb volt a helyzetünk, hiszen a szurkolók megnyilvánulásai nem voltak velünk szemben ilyenek, mint manapság. Elképzelhetetlen volt, hogy szektorok maradjanak üresek, vagy háttal álljanak a pályának a drukkerek. Az nyilvánvaló, hogy a hatgólos vereség igen súlyos csapás, főleg ha a Ferencváros az Újpesttől szenvedi el, de nem feltétlenül a játékosokban keresném a hibát. Ezek a labdarúgók ennyit tudnak, csodát nem szabad tőlük várni. Aki látta a Megyeri úti meccset, az tudja, hajtottak, akartak, de semmi sem ment. Ráadásul, ugye, egy ekkora vereséget nem lehet csak úgy elfelejteni, ez benne marad a fejekben, a Siófok ellen benne is maradt. Csak a sikerek tudják feledtetni a kudarcokat. A következő meccseken ki kell iktatni ezeket a vereségeket, nem szabad rájuk gondolni. Azért hivatásos labdarúgók, hogy ezt meg tudják tenni. Ha erre nem képesek, ezt nem bí­rják el idegileg, alkalmatlanok a szakmájukra.

(Az nso.hu, z nb1.hu, a SportGéza, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ adatbankja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2010.IX.18. Ferencváros – Siófok: 1-2 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső