2010.V.22. Bp. Honvéd – Ferencváros: 2-0

A Soproni Liga záró fordulójának második szombati találkozóján, Lipcsei Péter és Craig Short búcsúmérkőzésén a Ferencváros 2–0-s vereséget szenvedett a Budapest Honvéd otthonában. A hazaiak góljait a spanyol Pablo Coira és az olasz Angelo Vaccaro szerezte, előbbi szabadrúgásból, utóbbi a saját maga által kihagyott tizenegyes után ollózva volt eredményes.

* * *

A Fradi két korábbi játékosa a honvédfc.hu-nak nyilatkozott a mérkőzés előtt:

Takács Ákos: – A hét eleji sérülésem nem volt olyan komoly, de az utolsó két meccsünket befáradt izommal játszottam, ennek pedig nagyon nagy a kockázata, hiszen bármikor beszakadhat. A vasárnaptól keddig tartó özönvízszerű esÅ‘zés miatt pedig a szakmai stáb úgy döntött, hogy pihenjek egy meccset. Ami a szombati meccset illeti: meg kell vernünk a Ferencvárost! Ezzel fel lehetne tenni az i-re a pontot, hiszen tavasszal jól szerepeltünk. Bízom benne, hogy jó mérkÅ‘zést játszunk a zöld-fehérekkel. A paksi meccsünkön nem voltak túl sokan, de nagyon remélem, hogy szombaton sokan kilátogatnak majd a Bozsik-stadionba, hiszen a sok nézÅ‘ a 12. játékos a csapatban.

Németh Gábor:

– Szombaton a Ferencvárost fogadjuk. Jó lenne megkoronázni a tavaszi szezonbeli szereplésünket egy szép gyÅ‘zelemmel.
– ErrÅ‘l beszélgettünk mi is. Nem lenne jó elrontani a tavaszi szereplésünket. Massimo Morales azt kérte tÅ‘lünk, hogy próbáljunk meg találni erre a meccsre motivációt. Szerintem mindenki maximálisan is fog hozzáállni ehhez a találkozóhoz.

– Egy Fradi elleni rangadóhoz nem is lehet másképp viszonyulni…
– Így van. Magyarországon minden csapatnak sokat jelent a Fradi ellen játszani. Ősi rivális látogat hozzánk, és ennél nem is kell nagyobb motiváció. Szerintem sok nézÅ‘ fog kilátogatni a mérkÅ‘zésre, és reméljük, jó idÅ‘ is lesz.

– Márcsak egy jó mérkÅ‘zés hiányzik…
– Mindkét csapat felszabadult játékot fog nyújtani, lehet, hogy egy egész jó kis meccs kerekedik ki a szombati rangadóból. Bár inkább legyen nagyon-nagyon rossz összecsapás, csak nyerjünk!

* * *

Massimo Moreles (Bp. Honvéd): – Nagy hagyományokkal rendelkezik a Honvéd-Ferencváros párharc. Hazai pályán játszunk, és természetesen szeretnénk gyÅ‘zelemmel zárni a szezont. Bízom benne, hogy jó találkozót láthat majd a közönség. Nyílt csatára számítok, hiszen egyik csapatnak sincs veszítenivalója.

Craig Short (Ferencváros): – A bajnokság utolsó mérkÅ‘zése következik a Budapest Honvéd ellen, ami egyben az én utolsó meccsem is, hiszen mivel nincs meg a szükséges licencem, nem folytathatom a klubnál az edzÅ‘sködést. Egyedi lehetÅ‘ség és nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy ilyen patinás egyesületnél dolgozhattam, de természetesen nem csak ezért szeretnénk gyÅ‘zelemmel búcsúzni. Hanem azért is, mert a csapat a hatodik helyen áll, és ha nyer, ezt meg is tartja, azaz ezt a célunkat elérjük. Másrészt a teljes tavaszi idény során csak két vereséget szenvedtünk el – az ÚjpesttÅ‘l, majd a GyÅ‘rtÅ‘l – , ami egészen jó arány, semmiképpen sem akarunk rontani rajta.

* * *

Fitos, Joaquin, Morrison és Dragóner sérülés, Tóth B. eltiltás miatt nem állt Craig Short rendelkezésére, Doherty hazautazott várandós feleségéhez.

* * *

Bp. Honvéd – Ferencváros: 2-0 (0-0)
Bozsik stadion, 3.000 néző, vezette: Veizer (ifj. Tóth, Berettyán)

Bp. Honvéd: Kemenes – Takács Á., Botis, Cuerda, Hajdú – Nagy Z., Akassou, Coira, Moreira (Abbas 65.) – Abraham, Vaccaro (Zsolnai 78.)
kispad: Kunsági, Vukmir, Palásthy, Tavars, Debreceni
edző: Massimo Morales

Ferencváros: Megyeri – Stockley, Csizmadia, Balog Z., Alcantara – Wolfe R. (Kulcsár D. 24.), Adnan, Lipcsei (Schembri 71.), Abdi (Rósa 46.) – Ferenczi I., Elding
kispad: Haber, Shaw
edző: Craig Short

Gól: Coira (51.), Vaccaro (79.)
Sárga lap: Moreira (10.), Zsolnai (83.) illetve Lipcsei (30.), Stockley (51.), Csizmadia (53.), Balog Z. (87.)

Az égiek nem voltak tekintettel az ünnepélyes hangulatra, így jókora özönvíz zúdult a pályára a kezdő sípszó előtti percekben. A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, és már az 1. perc végén megszerezhették volna a vezetést, ám a korábbi ferencvárosi labdarúgó, Botis beadása után Abraham hat méterről leadott lövését a gólvonalon helyezkedő Elding mezőnybe vágta. Még egy perc sem kellett a következő hazai lehetőséghez, Coreira 20 méteres lökete kerülte el kevéssel a jobb felső sarkot, ám ezt követően hosszú ideig, egészen a 26. percig egyik csapat sem tudott veszélyeztetni. Ekkor ismét a spanyol játékos próbálkozott, 27 méteres kísérlete után a labda jócskán a kapu felett hagyta el a játékteret. Mindent elmond a vendégek támadójátékáról, hogy gyakorlatilag kapura lövés nélkül hozták le az első, igencsak feledhető félidőt.

A második játékrész élénkebben folytatódott, a vendégek az 50. percben Kulcsár révén már a kaput is eltalálták. Azonban sokáig ennek sem örülhettek, hiszen nem egészen egy perccel később Coira szabadrúgásból megszerezte a hazaiak vezető gólját: a kaputól mintegy 30 méterre, a bal oldali oldalvonal mellől elvégzett pontrúgása után senki nem ért a labdába, amely így akadálytalanul a bal felső sarokba pattant (1–0). Négy perccel később Moreira megpróbálta akcióból lemásolni társa tettét, ő azonban, ha kevéssel is, de a kapu mellé tekert. A kapott gól okozta kezdeti sokkot követően feléledt a Ferencváros, és előbb Kulcsár, majd Adnan lövésénél sem sokon múlt az egyenlítő gól. Ezután azonban alábbhagytak a vendégrohamok, és ismét a hazaiak kerültek fölénybe, ám sem Coira újabb szabadrúgása, sem Abass lövése egy kontra után nem eredményezett gólt. A 74. percben Lipcsei helyére a pénteken szerződés hosszabbító Schembri állt be. Így fejezte be tehát Lipcsei Péter az aktív labdarúgást, ám a Ferencvárostól valószínűleg nem szakad el teljesen, hiszen őt tartják a legesélyesebbnek az NB II-es feljutásért küzdő második csapat jövőbeni vezetésére. A 78. percben Csizmadia szabálytalankodott Abass-szal szemben a tizenhatoson belül, és bár Vaccaro büntetőjét Megyeri nagy bravúrral védte, az olasz támadó a kipattanó után parádés mozdulattal, az üresen maradt kapuba ollózott (2–0). Több gól a hátralévő időben már nem esett, a Ferencváros első csapatát irányító Craig Short így 2–0-s vereséggel búcsúzott a zöld-fehérektől.

További képek …

* * *

Craig Short: – Gratulálok a Honvéd csapatának, akik ma jobbak voltak. 18 meccsünkbÅ‘l mindÅ‘ssze két vereségünk volt, és ezt a szériát jó lett volna folytatni, erre készültünk. Ugyanakkor a mai mérkÅ‘zésen nagyon fontos játékosaink hiányoztak, olyanok, mint Tutoric, Doherty vagy Tóth Bence. Tudtam, hogy nehéz meccs elé nézünk. Ráadásul ma a mieink közül csak négy játékos nyújtott jó teljesítményt. Így egy jobb csapat ellen ma nem tudtunk jól szerepelni. Ha még mindíg játszanánk, sajnos akkor sem valószínű, hogy rúgnánk gólt. Szeretném megköszönni a játékosaimnak az elmúlt hónapok munkáját, és mindazt, amit értem tettek, hiszen mindent beleadtak, profik voltak és nagyon keményen dolgoztak. Illetve köszönöm a média képviselÅ‘inek az elmúlt hónapokban nyújtott támogatását. Jó volt itt dolgozni, kifejezetten kellemes közeg vett körül. Remélem a következÅ‘ szezonban a Ferencváros egyre erÅ‘sebb és sikeresebb lesz.

Massimo Morales (Budapest Honvéd): – Nagyon örülök, hogy odafigyelt és koncentrált játékkal megnyertük a mai, Ferencváros elleni találkozót. A mai napon elértük azt, amit igazán szerettünk volna, egy jól kontrollált, gyÅ‘ztes szezonzáró mérkÅ‘zést játszottunk, ahol együtt volt a csapat. Szeretnék köszönetet mondani a szurkolóinknak is. Sikerült mindenkinek megmutatnunk, hogy a Honvéd egy erÅ‘s csapat, jó minÅ‘ségű játékkal. Ezt mutatja, hogy amikor kezdtük a szezont 16. voltunk, most pedig a 9. helyen állunk. Több, mint tíz helyen dolgoztam a világban, de itt nagyon jó a légkör. Köszönöm segítÅ‘imnek, a csapatnak a munkáját, nagyon jól dolgoztak. BefejezÅ‘dött a szezon, egy idÅ‘szaknak vége van, de azt, hogy mi lesz a folytatásban, még nem tudom. Úgy gondolom ennek a csapatnak van jövÅ‘je, hogy tudjuk-e folytatni ez elkezdett munkát, majd kiderül, de szeretném.

* * *

Craig Short búcsúközleménye

McCarthy, Pease és Short is búcsúzik

“Távozásom kapcsán szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki segítségemre volt magyarországi tartózkodásom ideje alatt. Fantasztikus élmény volt ez számomra és nagyon büszke vagyok, valamint megtisztelve érzem magam, hogy egy ilyen európai hírű csapatnak lehettem a menedzsere. Annak dacára, hogy jövÅ‘ héten visszatérhetek a két csodaszép kislányomhoz – akik nagyon hiányoztak nekem amióta elhagytam Angliát – szomorúan hagyom itt Budapestet és a sok barátot, akiket az itt tartózkodásom 22 hónapja alatt ismertem meg. Nagy köszönet Andrásnak és az edzÅ‘knek, akik az utánpótlásban dolgoznak és akik rengeteget segítettek nekem az itteni munkám kezdetén. Köszönet az U19-es srácoknak és Dejan barátomnak, akik mindennapokat élvezetessé, kihívásokban gazdaggá és eredményessé tették. Szeretnék köszönetet mondani a klubban és a csapatnál dolgozóknak, a masszÅ‘röktÅ‘l az elsÅ‘ csapat edzÅ‘jéig, Sanyiig, valamint Lacinak a kapusedzÅ‘nknek, hiszen nélkülük semmi nem realizálódhatott volna. Nagyon nagy kár, hogy a jövÅ‘ben nem dolgozhatunk már együtt, de biztos vagyok benne, hogy a Fradi egyre erÅ‘sebb lesz és remélem, hogy hamarosan magyar bajnokként az európai futball színtéren fog küzdeni. Remélem, hogy minél hamarabb visszatérhetek, hogy megnézhessek egy meccset és szurkolhassak a Fradinak.

Sok sikert és a legjobbakat kívánom!

Ãœdvözlettel, Craig Short”

(Az nso.hu, a Ferencváros és a Honvéd hivatalos honlapja, az ulloi129.hu, az nb1.hu, az FTC Press  és az MLSZ adatbankja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111011010ejegyzéshez

  • AZÉRT ÖSSZESSÉGÉBEN NEM VOLT ROSSZ EZ A TAVASZ,FŐLEG AZ ÁLLOMÁNYHOZ KÉPEST.KÖSZÖNÖM CRAIG AZ ITT VÉGZET MUNKÁT.SOK SIKERT AZ EDZŐI PÁLYÁN.KÍVÁNOM,HOGY OLYAN SIKERES LEGYÉL MINT SIR ALEX FERGUSON.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

OLDALAK