2011.II.5. FC Bihor – Ferencváros 1:3

Ötödik edzőmeccsünkön a negyedik győzelmünket arattuk. A román másodosztályban szereplő Nagyvárad ellen 3-1-re nyertünk idegenben.

FC Bihor – Ferencváros 1-3 (1-1)
Nagyvárad

Ferencváros: Haber (Mester 70.) – Csizmadia, Rodenbücher, Junior – Sosa, Tóth B., Birge, Józsi – Miljkovic, Hassan, Morales (Schembri 70.)

Gól: Cigan (15.) illetve Tóth B. (39.), Morales (54.), Miljkovic (55.)

Az első félidő kiegyenlí­tett játékot hozott, a szünetben 1-1-re álltak a felek. A hazaiak szereztek vezetést, egykori játékosunk, Sorin Cigan fiának találatával, majd Tóth Bence egyenlí­tett. A második játékrészben a magunk javára fordí­tottuk a mérkőzést. Előbb Morales passzolt a hálóba, majd Miljkovic lövése talált utat a kapuba.

A fiatal nagyváradi csapat végig becsülettel küzdött, több helyzetet is kidolgozott, de ezeket egy kivételével elpuskázta.

A mieink továbbra is veretlenek télen, négy győzelem, egy döntetlen a mérlegünk.

A mérkőzés összefoglalója itt érhető el.

Prukner László: – Az időjárás szerintem megtréfálja a Kelet-Európában lévő csapatokat, ismét nehéz talajú pályán játszottunk, úgyhogy azt kell mondjam, a mi fizikális felkészülésünket ez nagymértékben segí­tette. Szerdán még Zágrábban léptünk pályára, az utóbbi időben nagyon sokat utazunk, ezért az idősebb játékosokat most otthon hagytuk, ők már kevésbé bí­rják a gyűrődést, de úgy érzem, hogy azok a fiatalok, akik itt voltak, azok az első félidő második felében és a második félidő elején viszonylag jól teljesí­tettek. Soha, még egyetlen egyszer sem játszottak ilyen felállásban, formációban. Az első félidő elején még “a szállodában maradtunk”, ezt nagyon jól kihasználta a hazai csapat. Mivel eredeti elképzelésünk szerint sem lett volna csere, ezért a második félidő végére el is fáradtunk, és a végére még tí­z főre is fogyatkoztunk. Nagyon tehetséges hazai csapatot kaptunk ellenfélnek, akik úgy gondolom, hogy szép jövő előtt állnak.

Tóth Bence: – Tegnap nagyon kemény edzésen vettünk részt, talán az eddigi legmegterhelőbben, ezt ma éreztük is a lábunkban, nagyon fáradtak voltunk, de úgy gondolom, hogy ezt is figyelembe véve nagyon jól sikerült játékba lendülnünk. Az első negyedórában talán még lassabbak voltunk az ellenfelünknél, de a végén mégiscsak sikerült kettővel több gólt lőnünk mint nekik, örülök, hogy ezt a mérkőzést is megnyertük. A második félidőben egy passz után, futás közben éreztem szúrást a lábamban, remélem nem olyan komoly, talán egy húzódás lehet. Az volt a baj, hogy utána még egy 10-15 percet a pályán töltöttem, lehet ezt nem kellett volna, de nem akartam a csapatot nehéz helyzetbe hozni. Fáradtan már nem hiányzott, hogy még egyel kevesebben legyenek, remélem nem hoztam rossz döntést. Állí­tólag a pulai edzőtábor már nem lesz olyan kemény, mint az eddigiek, inkább a taktikai és technikai finomí­tásokon lesz a hangsúly. Ott már kezd majd körvonalazódni a csapat, a mester pedig majd eldönti, hogy kire, hol, és milyen játékrendszerben számí­t.

Gheorghe Git elsősorban a külső körülményeket okolja a tegnapi veresség miatt, nyilatkozata alapján megállná helyét a magyar futballban is.

– A meccs jó fizikai felmérés volt. Egyenlő ellenfelei voltunk a Ferencvárosnak és nagyon sok helyzetünk volt. A második félidőben a cserék miatt átengedtük a kezdeményezést. Nehéz volt alkalmazkodnunk a havas pályához, hiszen most érkeztünk haza az edzőtáborból, ahol végig műfüvön dolgoztunk. Ellenfelünknek viszont ez már az ötödik meccse volt ilyen körülmények között.

(A Ferencváros és az FC Bihor hivatalos honlapja valamint üllői129.hu alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ