2011.III.12. Ferencváros – Videoton: 0-5

A labdarúgó NB I 19. fordulójának rangadóján a listavezető Videoton az Üllői úton 5–0-ra legyőzte a második Ferencvárost. Az első félidőben André Alves és Dusan Vasiljevic góljával már kétgólos előnyre tett szert a vendégcsapat, amit a szünet után Lencse Lászlónak és Marko Andicnak köszönhetően hamar megdupláztak a fehérváriak. Végül Polonkai Attila alakította ki a végeredményt.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

dr. Mezey György: – Természetesen, ma is a három pont megszerzése a célunk, ilyen szempontból nem különbözik a mai rangadó a többi bajnokitól. Sajnos vannak sérüljteink, akik biztosan nem lépnek pályára az Üllői úton, így Farkas Balázs és Nagy Dániel, de vannak még további kérdőjelek az összeállításban.

Prukner László: – Örülünk, mert eljutottunk odáig, hogy a média ezt a találkozót a tavasz egyik nagy rangadójaként emlegeti. Természetesen a lehető legtöbbet szeretnénk megtenni azért, hogy a mérkőzést megnyerjük. Sok forduló van még hátra ahhoz, hogy kijelentsük: a Fradi jól szerepel ebben a bajnokságban. Fontos meccs előtt állunk, remélem, hogy higgadtak tudunk maradni az abszolút favorit Videotonnal szemben.

Czéh László: – Ezen a mérkőzésen a Fradi felé húz a szívem, meg kell nyerniük ezt a meccset. Amikor gondok vannak egy csapat életében, akkor a játékosok nagyon össze tudnak kovácsolódni egy igazi közösséggé, és néhány mérkőzés erejéig ez szelet adhat a Fradi vitorlájába. Utána azonban már a vezetők döntéseitől függ minden, hogy rend van-e a klubon belül. Három-négy meccsig kitarthat ez az összefogás, szükségük lesz a játékosoknak is arra, hogy tisztán láthassák maguk előtt a jövőképüket. Mivel úgy gondolom, a Fradinak nagyon nagy szüksége van erre a győzelemre, ezért nyerni is fog 2-0-ra.

Zoran Kuntic: – Egy Videoton elleni mérkőzésről személyes, jó emlékeim vannak, mert gólt rúgtam ellenük egy 4-1-re megnyert mérkőzésen. Legnagyobb sikereimet a Fradiban értem el és természetesen a Ferencváros sikeréért szorítok, azonban nagyon fontos, hogy egy jó mérkőzést láthassunk. A Videoton jelenleg a bajnokság legerősebb keretével rendelkezik, a Fradinak sajnos gondjai vannak és a szereplése attól függ, hogy ez mennyire lesz hatással a játékosaira. A Vidi most is egy jó csapat, de ugyanez elmondható a Fradiról is, ezért mindkét együttes elégedett lesz majd az egy ponttal.

Horváth Ferenc: – Ez az a két csapat, amelyhez komoly kötődésem van, hiszen a Videotonnál hét évet játszottam, a Fradi pedig ugye az örök szerelem. Úgy látom, hogy a Vidi játékoskerete most a legerősebb az NB I-ben, viszont még nincs a legjobb formában a csapat. A Fradi biztatóan kezdte a tavaszt, bár kérdés, hogy az a bizonytalanság, ami körülveszi a klubot milyen hatással lesz a játékosokra. Prukner László csapata ráijeszthet a fehérváriakra, egy esetleges győzelemmel már nagyon közel kerülhetnének a Vidihez. Nyilván ezzel tisztában vannak mindkét oldalon, ezért én úgy gondolom, a forduló után nem nő, de nem is csökken az éllovas előnye a Ferencvárossal szemben.

Tóth Bence tavasszal eddig minden tétmeccsünkön csereként lépett pályára és ezeken a találkozókon rendre jó teljesítményt nyújtott.

– Én is úgy érzem, hogy tudtam lendíteni a csapat játékán, jólesett, hogy a mester megdicsért, mondta, hogy jó amit csinálok, csak így tovább. Persze jobb lenne, ha 90 percet lehetnék a pályán, többet tudnék nyújtani, de az is előfordulhat, hogy kezdő leszek és nem úgy megy majd. Mindenesetre ez a pár meccs jót tett az önbizalmamnak. Nem vagyok egyáltalán csalódott, hozzászoktam már, hogy csereként kell bizonyítanom. Attól függetlenül, hogy csere vagyok, érzem a bizalmat és látom, hogy komolyan számolnak velem.

A Fradit csak akkor hagyom el, ha elküldenek

– Télen felmerült, hogy esetleg kölcsönbe megyek én is, de úgy vagyok vele: a Fradit csak akkor hagyom el, ha elküldenek. Persze nehéz megítélni, hogy mi lett volna a jobb, lehet, hogy máshol minden meccsen kezdő lennék, de nem biztos, hogy ugyanilyen munkát tudnék végezni. Kevesen vagyunk, egy formaingadozás, eltiltás vagy sérülés miatt könnyen oda kerülhet az ember, itt most mindenki a tűz közelében van. Úgy érzem, hogy a nehézségek még jobban összekovácsolták a csapatot, de hosszútávon mindenképp megoldást kell találni a kialakult helyzetre.

Óriási bravúr lenne az első hely

– Nem beszélünk a bajnoki címről, ez nem reális, óriási bravúr lenne, ha mi végeznénk az első helyen. Természetesen szeretnénk legyőzni a Videotont, de ha ez sikerülne, még akkor is három pont lenne a hátrányunk. Nem tudom, hogy kezdő leszek-e vagy sem, ugyanannyi az esélyem, mint bárki másnak, remélem, hogy számol velem a mester, nagyon szeretnék játszani.

* * *

A mérkőzés:

Ferencváros – Videoton: 0-5 (0-2)
Albert stadion, 9.500 néző, vezette: Kassai (Erős, Ring)

Ferencváros: Ranilovic – Csizmadia, Tutoric, Balog Z. – Rósa, Stanic (Abdi 75.), Maróti, Józsi (Tóth B. 46.) – Heinz – Andrezinho (Miljkovic 68.), Schembri
kispad: Haber, Rodenbücher, Dragóner, Morales
edző: Prukner László

Videoton: Bozovic – Lázár (Milanovic 78.), Lipták, Vaskó, Andic – Gosztonyi, Sándor, Vasiljevic (Szakály 71.), Polonkai – Alves, Lencse (Nikolic 65.)
kispad: Sebők, Hídvégi, Izing, Szolnoki
edző: dr. Mezey György

Gól: Alves (26.), Vasiljevic (33.), Lencse (52.), Andic (62.), Polonkai (79.)
Sárga lap: Rósa (4.), Balog Z. (25.), Tóth B. (61.) illetve (Polonkai (13.), Lipták (42.)

A Ferencváros legutóbb 1990 szeptemberében kapott ki Mezey György által irányított ellenféltől. A Videoton jelenlegi vezetőedzője a Bp. Honvéddal 2–1-re nyert Kispesten, azóta azonban a BVSC-vel, a Vasassal, az Újpesttel és a fehérváriakkal is sikertelenül próbálkozott.

Lencse lőtte a Videoton harmadik találatát, Balog az elsőben "segédkezett"

Rósa Dénes túlságosan is rápörgött a meccsre: a Fradi középpályása a 4. percben nyújtott lábbal csúszott rá Gosztonyi András lábára, amiért Kassai Viktor jogosan felmutatta a sárga lapot! Az első öt percben aktívabb volt a Ferencváros. Prukner László csapata több szögletet is kiharcolt, nagy helyzet azonban ekkor még egyik oldalon sem alakult ki.  Az első valamire való helyzetre a 12. percig kellett várni, amikor is egy gyors hazai támadás végén Srdjan Stanic egy cselt követően 16 méterről lőtt jóval a kapu fölé. Nem sokkal később Rósa kapta vissza azt, amit az elején adott: a belépő után Polonkai Attila is besárgult. Helyzetre helyzet a válasz: a 17. percben Lencse László éles szögből lőtt Marko Ranilovicba, de szinte az ellentámadásból André Schembri lövése zúgott el a gólvonal előtt. Az első húsz percben élvezetes, lendületes jó mérkőzést láthatott a stadionba kilátogató mintegy 10 ezer szurkoló. A 25. percben tizenegyest kapott a Videoton: Balog Zoltán érthetetlen módon kézzel belekapott a labdába a 16-oson belül. A büntetőt André Alves rúgta, Ranilovic azonban remek vetődéssel hárított. Balszerencséjére szintén Alves elé került a labda, aki másodszorra már nem hibázott. A labdához ezúttal is hozzáért a Fradi kapusa, védeni azonban nem tudott. 0–1. A folytatásban majdnem egyenlített a Ferencváros: a 31. percben Maróti Béla ívelt a kapu elé, ahol Schembri senkitől sem zavartatva fejelt – kapufát! A kihagyott helyzet pedig megbosszulta magát… A 33. percben már kettővel vezetett a Videoton! Gosztonyi szögletét követően Vaskó csúsztatta meg a labdát, a meredten álló Fradi-védők között berobbanó Dusan Vasiljevic pedig közelről a kapuba bombázott. 0–2.

Az első félidő kiegyenlített küzdelmet hozott, mégis a Videoton vezet két góllal. Mezey György együttese kihasználta a zöld-fehér játékosok hibáit, míg a Fradi elpuskázta helyzeteit.

A második félidő elején megszerezte a harmadik gólját a Videoton! Egy bal oldali akció végén Marko Andic tekerte a kapu elé a labdát, ahol érkezett Lencse László, aki bevetődve továbbította a labdát a bal alsó sarokba. 0–3. A 61. percben Tóth Bence szabálytalankodott, amiért sárga lapot is kapott. Andic szabadrúgása a szétrobbanó sorfal között a kapufáról vágódott a gólvonal mögé. 0–4. A gól után teljesen visszaesett a mérkőzés irama. A 79. percben Polonkai emelte át Csizmadia szorításában Ranilovic fölött a labdát. 0-5. A 88. percben Ranliovic és Csizmadia passzolgatott, a védő a csereként beállt Nikolichoz továbbította a játékszert, aki a tizenhatos vonaláról a üres kapu felső lécét találta el.

A Ferencvárosnak a második félidőben esélye sem volt a pontszerzésre. A Videoton előnye kilenc pont a második helyezett zöld-fehérek előtt.

* * *

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„Váratlanul nagy különbségű győzelmet arattunk, remekül futballoztunk, szervezetten, okosan játszottunk. Ugyanakkor az is igaz, hogy akkora teher került erre a Ferencvárosra, amelyet ez a társaság még nem bír el. A Fradit pedig most kiáltották ki esélyesnek, és nem bírta el ezt a pszichés nyomást. Összeroskadt a várakozás alatt, szinte bénázott, és ez megkönnyítette a dolgunkat” – nyilatkozta Mezey György, aki visszautasította, hogy bajnoknak nevezzék csapatát. „Kulturált futballedző ilyen kérdésre nem válaszol. Messze a vége, nincs a nyakunkban az érem, és amíg nem kerül oda, küzdeni, harcolni, nyerni kell” – szögezte le a szakember.

„Néhány alapember betlizett, és most nem is tudom őket felmenteni, mint mondjuk az Újpest ellen – mondta a meccs után Prukner László, a zöld-fehérek szakmai igazgatója. – Próbáltuk feltörni a Videoton védelmét, de ma semmi sem sikerült. Nem volt szerencsénk sem, a kapusunk majdnem kivédte a tizenegyest, aztán André Schembri nagy helyzete kapufa lett, a Videoton pedig egy szabadrúgás után újabb gólt szerzett, és az addigi egészséges ambíciónkat ez nagyon lelohasztotta. „Ugyanakkor jó volt érezni a szurkolóink szeretetét akkor is, amikor már nagy hátrányban voltunk. Sohasem mondtuk, hogy mi bajnokesélyesek vagyunk, örültünk, hogy a sajtó érdemesnek tartott minket arra, hogy aranymeccset játsszunk. Óvtam a játékosokat attól, hogy belelovalják magukat abba, hogy van esélyünk az első helyre. Bajnokcsapatot nem lehet fél év alatt építeni. Jó kis felébredés nekünk ez a meccs” – nyilatkozta a Prukner László.

(Az nso. hu, a Duna TV, az nb1.hu, a Ferencváros és a Videoton hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

6 hozzászólás a(z) 2011.III.12. Ferencváros – Videoton: 0-5 bejegyzéshez

 • Szia Laci,

  Hát tényleg látszik, hogy nem Magyarországon élsz 🙂

 • Boszankodàsok böjtkor

  Szia Karcsi

  A tegnapi FTC-Videoton DUNA-TV meccsközvetìtés mégis többet folglalkoztatott mint akkor gondoltam. Kimondottan gyomorfàjàst okozott !

  Mit jelenthet Isten annak, akinek a bankszàmlàja gondolkozik, cselekszik és érez helyette ? Vagyis akinek a hitel a hite ?

  A Ferencvàros az àlmodozòk, a keresôk, a kalandozòk és a reménykedôk, röviden, a fiatalok csapata. Azért is a szine zöld-fehér, mert a zöld szin a fiatalsàg szine.

  A tegnapi DUNA-TV közvetìtés azt a benyomàst keltette bennem, hogy itten a sivatagban az emberek végre azt hiszik, hogy elérkeztek az igéret földjére. Nem hiànyzott az arany borjù sem, melyet a spikkerek szorgalmasan körül is tàncoltak. Végre megvalòsult, ami eddig csak igéret volt ! Tanyàzunk a sivatagban, itt a legjobban fogunk tùlélni mindent !

  Következetesen a Fradinak itt valahogy semmi keresnivalòja nem volt ! Itt nem is az eredményre gondolok. Valhogy ùgy éreztem, hogy idegenkedett ez a csapat sajàt magàtòl és rà hagyta magàra kényszerìteni azt a véleményt, amely „uralkodik“ felette.

  Most szìvbôl sajnàltam ezt a csapatot, melynek a szurkolòit màr olyan sokszor lejàrattàk. Mivel nem volt „randalìrozàs“ egy pàr szerencsétlen elkeseredett szurkolònak kellett ezt a szerepet betöltenie, melyet kisért a DUNA-TV felvevôgépének a lencséje. Hàt most itt tartunk, hogy bohòcot és àlatkerti majmot csinàlnak belôlünk ?!!!!

  Szerintem itten ideològiàk bevételére kényszerül az ember. Az ideòlògia meg abban mutatkozik, hogy nem veszi (semmibe) szembe az igazi, valòdi embert és annak az igényeit.
  Nem valòdi problémàkat akarnak megoldani, hanem azokat, melyeket be akarnak nekünk magyaràzni.

  Jò szokàs szerint csak az lehet jò ember, akinek tele a kasszàja. Az a rossz ember, akinek nincs betevôje.

  A sivatagi tartòzkodàs nem valami csoportos és kellemes utazàs, hanem ki kell talàlnunk, hova is megyünk és merre is tartsunk.

  Mit kellene tennünk, hogy a Fradi az maradjon meg, amik nekünk ? Ez a kérdés. Nem lehetett rossz az, ami éltette eddig a szurkolòkat, hiszen màr több mint szàz éve tart az ùtja a bajnoksàgban.

  Milyen körülményeket kellene teremtenünk, hogy ez a lehetôség még màs nemzedékeknek is megmaradjon ? A màs (példàul a pénz) ezzel szemben csak eszköz, nem a cél lehet. A cél nem szentesìtheti az eszközöket. Nem a pénzért érdemes fentartani az FTC-t. Hàt akkor miért ?

  Ha a Ferencvàros màr nem lehet a lelkes embereknek a csapata, ha benne nem a felelôségtudò emberek egyéni felàldozò munkàjuké a szò, hanem azok màr csak valmilyen fogaskerek a gépezetben, akkor valòjàban a fiatal embernek nincs sok keresnivalòja sem a Fradiban, sem a szurkolòtàborban. Szerintem ez volt eddig még mindig a Ferencvàros titka. Az egyéni felelôségérzet és felàldozòképeség döntött, hogy ki jàtszhat és ki vàlalhatott szerepet az FTC-ben. Lehet, hogy a gazdasàgi krìzis pont ezeket az embereket akarta megfélemlìteni. Nézétek, ìgy jàr, aki nem engedelmeskedik nekünk ! Tik, hàt ti mit akartok ? Ezt a kérdést màr több mint szàz éve halljàk a Fradistàk és a Ferencvàros vezetôségében.

  Eddig talàn nem volt baj, mert meg volt az önbizalom és az emberek érezték, a Ferencvàros nem olyan mint a màs csapat, kitüntetés a Ferencvàrosban sportolni.

  Ha a Ferencvàros màr csak arra jò, hogy a DUNA-Televìziòban a kulusszàt alkossa és még eggyes néhàny skandival szolgàljon, akkor igazàn az a kérdés vetôdik fel, hogy érdemes-e még ez minden.

  Ha az egész vilàg megbolondult, és csak a minnél többet, a minnél jobbat akarja, a minnél kivàlòbbat (és minnél dràgàbat) szereti és követeli, akkor a böjt napjai arra késztetnek, hogy az ember azt keresse fel ùjbòl, amit „mégis“ és ennek ellenére is értékes szàmàra.

  A Fradi nem hòdolt be sohasem az ideologiàknak. Ezt nem szabad most sem, hogy megtegye, ha nem akarja elveszìteni a hû tàboràt.

  Ferencvàros jò uton jàrsz, ha mindenféle mòdon meg akarjàk keserìteni az életeted. Ezt màr 100 ével ezelô is megtették ! Te sose voltàl gazdag csapat és szàlka voltàk azoknak a szemükben, akik csak a leggazdagabb csapatoknak igényelték a gyôzelmet, a legelôkelôbbeknek a tàrsadalmi elôbbrelépést és a leghatalmasabb politikai pàrtoknak igényelték ki a sikert. Te szegény voltàl – és mégis !!! gyôzni tudtàl, mert hû maradtàl küldetésednek. Nekünk is legyen csapatunk, megmutassuk, hogy mink is vagyunk valakik azokal szemben, akik azért néznek le, mert nincs olyan magas bankkontònk.

  Kérem, ,milyen ideològia ez, amely be akarja magyaràzni, hogy el kel vetni minden reményt, el kel vetni minden mùltat és jelent egy épìtendô (most màr nem szocializmus-t, hanem valami màs) vilàgért, melyet ùgy sem fog elérni egy tàrsadalom sem, hogy ne legyenek gonoszok, csak miliomosok létezenek, ki legyenek zàrva a szegények és a tehetetlenek Kedves idealistàk, a farkasok bàr jellemüket bàrànyà vàltoztatni tudjàk, de megmaradnak természetükben farkasoknak ! A zöld sasbòl te nem fogsz tudni csinàlni kakast, aki szépen ott marad a kotlò tàjàn. ! Ne is pròbàlkozz azon, hogy mi ne pròbàlkozzunk azon, amit mi jònak làtunk és itélünk.

  Milyen ideològia az, amely alà rendel minden emberi lelkesedést és bizalmot egy célnak, és az embereknek nem ad lehetôséget a közremûködéshez. Es végül milyen ideòlogia az, amelynek pont az ember képessége az erkölcshez, az erôhöz, az egyetértéshez gyanùs és ok az üldözéshez ?

  Minek erkölcs, ha ùgy is a bankkontò dönt mindenrôl ?
  Minek az erô, ha a pénz itélkezik arròl, hogy mi lehet erôs és mi nem ?
  Minek az egyetértés, ha pénz felé irànyul az összakarat ?

  Boszankodom, ezt nem veszem be, akàr hogy is csûrnek, csavarnak !

  A hàrom E-betû nem a többesszàmban beszél: Nem a erkölcsökrôl van szò, hanem az erkölcsrôl van szò. Nem az erôkrôl, hanem az erôrôl van szò, nem az egyetértésekrôl, hanem az egyetértésrôl van szò.

  Milyért ütközik a Fradi ilyen sok viszàlyokba és ellenlàbasba ? Nem-e azért is, mert még mindig katolikus csapat ? Egy a vilàg – màr több mint két ezer év òta és nem miòta a „globalizàciò“-ròl beszélni kezdek. Az emberi erkölcsnek csak egy eredete lehet. Minden Fradista hiszi, hogy ezt az erkölcsöt a legjobban a zöld-fehér szinekben szolgàljàk. Ebben, ha nem is hìvô mégis katolikus, mert hisz abban, hogy az erkölcs nem valami személyi privatügy, hanem közügy !

  Ne higgyünk annak az ideològiànak, hogy nem tudnànk megvàltoztatni ezt a vilàgot, ha elkezdenénk a kicsiben, a klubhàz körül, hiszen nem igaz, hogy a kicsi ne lenne része a nagynak és ne tudna hozzàjàrulni ehhez.

  Mért haggyuk magunkat megfélemlìteni ? Bàr jogtalanul le tettek a màsodik osztàlyba, mégsem tudtak megsemmisìteni !

  Ne higgyük el, hogy a kis vilàg (közösség; Fradi) ne lenne jogosult a közös célokért valò összemûködéshez, és valaki el veheti tôle ennek a feladatnak a méltòsàgàt és lehetôségét csak azért mert valaki azt mondja, hogy nem jogosult ahhoz, hogy rendezze sajàt dolgait a kicsiben is.

  Ne higgyünk azoknak, akik azt mondjàk, hogy ùgy sem ér semmit ha felelôsek vagyunk magunkért és csak az jogosult a megéléshez ami a nagy vilàgnak (és eggyesek érdekeinek a) hasznàra vàlik.

  Nem ìgy van : A kis közösségek épp abban lehetnek hasznosak, mert benük nevelôdnek a felelôségérzô emberek. A dolgainkat rendezni tudjuk, akkor hozzàsegìtünk a nagy vilàg problémàinak a megoldàsàhoz is.

  Szerintem a klubot az éltette, hogy a szurkolòk és a sportolòk közt az az egyetértés volt, hogy csak a hû ember lehet az erkölcsös ember is. Nem az eredmény volt a fontos, hanem hogy a lelkesedés gyôzött a feladatokon. A Ferencvàros nem a teljesìtés, hanem a tùltelyesìtés csapata, akkor is, ha ezt egyesek erôpocsékolàsnak, vagy nem rentàbilisnak nevezik.

  Milyen förtelmes diktatùra lehet az, ahol az emberi erény bûncselekményt jelent !

  Ne higgyük azt se, hogy egy embernek a problémàja csak tisztàn csak annak az embernek a problémàja. Ez nem igaz. Az egy ember problémàja az egész emberiség problémàja is. Ezt màr több mint 2000 éve elôtt tudtàk és erre nem a globalizàciò tanìtott meg minket.

  Az erkölcs nemhiàba àll az elsô helyen a hàrombetûs E-ben. Az erkölcsbôl jön az erô; az erkölcsbôl jön az egyetértés is.

  Ha az erô nem az erkölcsbôl jön, akkor nem erô, hanem pénz. Ha az egyetértés nem az erkölcsbôl jön, akkor hiàba keresük a mùltban, mert ott biztosan nem fogjuk megtalàlni, mert elveszett az erkölcsel együtt.

  Harcoljunk azért, amiért érdemes hinnünk ! A Fradival kapcsolatban még annyit, hogy oldgyuk meg elôször azt a kérdést, hogy miért érdemes szurkolni egy csapatnak, amelyet egyàltalàn nem lehet megkülömböztetni màr egy màs csapattòl ? Nem muszàlj csodabogarat jàtszanunk, de legyünk hûek hagyomànyainkhoz.

  Csak szabad ember lehet erkölcsös. Az az ember szabad, akinek a céljait nem kényszerìtik rà, hanem aki maga vàlasztja ôket. Szabad tovàbbà az az ember, aki le is tud mondani, célja érdekében, a céljàt veszélyeztetô dolgokròl.

  Mit ér olyan gyôzelem, melyet a rossz eszközel értek el ?

  Az éhség adja meg az ember szàmàra azt a lehetôséget, hogy megérezze a kenyér ìzét.
  A lélek szomjùsàga adja meg az ember szàmàra azt a lehetôséget, hogy a lélek jòzon részegségben legyen része.

  Maradjunk éhesek, mert akkor megvan mindig a lehetôségünk, hogy jò lakjunk.
  Maradjunk szomjasak, mert akkor még megvan a lehetôségünk, hogy felviduljunk.
  Ne higgyünk azoknak, akik azt mondjàk, hogy rossz ember aki éhes, mert nem eszik folyton.
  Ne higgyünk azoknak, akik azt mondjàk, hogy rossz ember az, aki szomjas, mert nem iszik mindig.

  Aki szükségleteitek felett gyakoroja az uralmat, az tirajtatok uralkodik.

  Ne beszéljen senki se rà arra, hogy az ember szükségletei valami rossz és elvetendô dolog lennének.

  Az emberi vàgy ùgy se teljesül be soha – legalàbb is ezen a földön – Ne higgyünk az ideològiàknak. Akinek a szàja tele van, az màr nem tud beszélni. Akinek a vàgyai teljesültek, az màr nem tud vàgyakozni.

  Itt nincs elvesztenivalònk. Ezért lehetünk lelkesek. Eljük a harcot, àlljuk a sarcot.

  Hajrà Fradi, csim-bum, gòl !

 • Szia Karcsi

  Ertem a gusztustalansàg az öndicséretben fekszik.

 • Szia Laci,

  Amióta új az MLSZ elnökség, azóta jobb lett a színvonal. Legalábbis a közvetítő riporterek szerint … A valóságban persze nem változott semmi.
  A Videotonba pedig nyomják a pénzt, közben olyan egyesületek, mint az Újpest ifikkel játszik, az MTK már 10 éve ifikkel játszik, a Fradival ki tudja mi lesz.

 • Szia Karcsi

  Kivàncsi lennék, hogyan érted a gusztustalan közvetìtést.

  En is néztem a közvetìtést, ami nem tetszett az a klub anyagi helyzetének a kiélezése volt. Vagyis csak az a csapat lehet jò csapat, amelyik tulajdonosa rendelkezik a legtöbb és legbiztosabb befektetôkel.

  Igaz ez ?

  Üdvözlet

  Laci

 • Prukner nyilatkozatait sokadszorra nem értem.
  A közvetítések illetve a Videoton istenítése pedig annyira gusztustalan. Lesz még július és jön egy újabb szlovén vagy vatikáni csapat …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 02.29. 19:30 FTC-DVSC (TV:M4 Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST