2011.IV.1. Ferencváros – Újpest: 1-0

A Ferencváros hazai pályán 1–0-s győzelmet aratott az Újpest ellen a labdarúgó NB I 21. fordulójában. A mindent eldöntő találatot az őszi 6–0-s vereség alkalmával kérdéses körülmények között kiállí­tott Marek Heinz szerezte.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Prukner László: – 18-as kerettel készültünk, egy játékosomra nem számí­thatok, Maróti Béla eltiltás miatt nem játszhat este. Az elmúlt hetek sikertelenségeit magunknak köszönhetjük, nem foghatjuk külső tényezőkre, ezért sem volt könnyű feldolgozni. Azon voltunk, hogy a negatí­vumok után pozití­v irányba forduljon a játékosok állapota. Ezért is döntöttünk úgy, hogy kimozdulunk a fővárosból és vidéken készülünk pár napot. Nehéz meccsre számí­tok, hiszen nincs nagy különbség az NB I-es csapatok között, az Újpestet erősebb együttesnek tartom, mint amire a helyezéséből következtetni lehet. Egy agresszí­v, gyors csapat, nagyon fegyelmezett és önbizalommal teli játékkal van esélyünk. Nem szeretnénk sem többet, sem kevesebbet, csak három pontot.

Mészöly Géza: – A Fradi elleni rangadók mindig háromesélyesek. Szoros találkozóra számí­tok, apróságok döntenek majd, de bí­zom benne, hogy folytatódik a jó sorozatunk. Készen állunk rá, hogy ismét eredményesek legyünk a Fradi otthonában. Az idősebb és fiatalabb játékosok már a pályán is kezdik megtalálni az összhangot. Három játékosra nem számí­thatok, Kovács Dánielre, Vermes Krisztiánra és Kiss Zoltánra.

Ezt várják a legendák (Albert Flórián és Dunai Antal, dr. Fenyvesi Máté és Várhidi Pál, Lipcsei Péter és Kovács Zoltán):

További képek ittittitt és itt …

* * *

A mérkőzés:

Ferencváros – Újpest: 1-0 (1-0)
Albert stadion, 12.000 néző, vezette: Iványi (Ring, Kispál)

Ferencváros: Ranilovic – Csizmadia, Tutoric, Balog Z., Rodenbücher – Andrezinho (Józsi 68.), Stanic (Tóth B. 46.), Rósa – Heinz – Schembri, Morales (Dragóner 76.)
kispad: Haber, Junior, Abdi, Miljkovic
edző: Prukner László

Újpest: Balajcza – Szokol, Rubus, Takács Z., Pollák – Tajthy, Mitrovics, Böőr (Lázár 71.) – Ahjupera (Simek 82.), Rajczi, Balajti (Barczi 77.)
kispad: Horváth T., Sitku, Balogh B., Dvorschák
edző: Mészöly Géza

Gól: Heinz (40.)
Sárga lap: Andrezinho (44.), Rodenbücher (47.), Rósa (56.) illetve Rajczi (12.), Balajti (18.), Mitrovic (20.), Rubus (59.), Lázár (82.)

Már az első percek Ferencváros-fölényt hoztak. A vendégek többször is csak szabálytalanságok árán tudták feltartóztatni a hazai játékosokat. Az első öt percben helyzet egyik oldalon sem alakult ki. Az első kapuralövés Balajti Ádám nevéhez fűződött: az Újpest játékosa a bal oldalról végezhetett el szabadrúgást, amit kapura í­velt. Ez azonban nem okozott gondot Marko Ranilovic kapusnak, aki a mezőnybe öklözte a labdát. És ha egy üzlet egyszer beindul: nem sokkal később már nagy helyzetet alakí­tott ki az Újpest, Böőr Zoltán azonban a kapuval szemben 17 méterről csúnyán mellé lőtt. A kezdeti zöld-fehér fölény után az Újpest rendezte sorait, negyedóra elteltével már Mészöly Géza csapata játszott veszélyesebben. A mérkőzés nagyon hullámzó volt: a 20. perctől ismét a Ferencváros akarata érvényesült: André Schembri húzott el a 23. percben a bal oldalon, majd remek visszacsele után már nem maradt energiája a lövésre. A középre tartó labdát Balajcza Szabolcs védte. Félórához érve ismét az Újpest veszélyeztetett: egy gyors vendég kontra végén Böőr lőtt a 16-os bal sarkáról kapura, a labda Csizmadián felpattanva kerülte el kevéssel a bal sarkot. Nem sokkal később Rajczi remek fejesét tolta szögletre Ranilovic. Ekkor tudtuk, hogy ha a sorminta folytatódik, Fradi-helyzetnek kell következnie…. …és valóban. A 40. percben Andrezinho ugratta ki remek ütemben a bal oldalon Schembrit, aki a tizenhatos vonaláig vezette a labdát, majd Marek Heinzhez centerezett. A cseh támadó először nem tudta kapu felé továbbí­tani a labdát, de az Takács Zoltánról visszapattant elé. Heinz második szándékból életerős lövést eresztett meg, ami hiába tartott középre, Balajcza csak bele tudott ütni a labdába – hárí­tani nem tudott! 1–0.

Az első félidő kiegyenlí­tett küzdelmet hozott: percekig az egyik, majd a másik csapat játszott fölényben. Mindkét oldalon volt egy-két nagyobb helyzet is, de egészen a játékrész hajrájáig nem született gól. Heinz azonban hatalmas örömet szerzett a hazai szurkolóknak, végül kiderült: a cseh csatár találata eldöntötte a derbit.

Pedig a második félidő elején egyből egyenlí­thetett volna az Újpest, de Takács Zoltán a kapu előterében rendkí­vül sután találta el a labdát. A lövés csak azért lett veszélyes, mert a labda megpattant Balog Zoltánon. Gól azonban í­gy sem született. Az Újpest a korai helyzete után nem tudta rákényszerí­teni akaratát a Fradira. A zöld-fehérek pedig a középpályás labdaszerzésekből rendre veszélyes ellentámadásokat vezettek. Ekkor még félóra volt hátra, bármi megtörténhetett volna. A zöld-fehéreknél Heinz játszott remekül, elöl rendre megtartotta a labdát, sokszor két-három ember közül hozta ki és játszotta meg azt szenzációsan. Nem csak a gólja miatt, de egyértelműen ő volt a mérkőzés embere – a Megyeri úton ugyebár nem lehetett az… A 70. percben nem egy újpesti helyzet, hanem egy csere miatt rándulhatott görcsbe a zöld-fehér szurkolók gyomra: a tavasz újpesti felfedezettje, Lázár Bence érkezett a pályára, de átütő erőt ő sem vitt a lila-fehér támadásokba. Nem sokkal később Rajczi került helyzetbe, lövését azonban blokkolták a védők. Az utolsó húsz percben a Ferencváros okosan őrizte egygólos előnyét. Prukner László a hátsó alakzat megerősí­tése érdekében Dragóner Attilát is csatasorba küldte, az újpestiek pedig csak nagyon ritkán tudtak áthatolni a Fradi-védelmen. A vendégek leginkább távoli lövésekkel próbálkoztak, ezek azonban rendre elkerülték a kaput. A Ferencváros még ennyire sem tudott támadni, igaz a hazaiaknak már nem is kellett. A Fradinak ezúttal egy gól is elég volt a győzelemhez.

A sikernek köszönhetően Prukner László csapata megszilárdí­totta helyét a tabella második helyén, és immár 11 ponttal gyűjtött többet, mint a tizenegyedik Újpest.

További képek itt, itt, ittitt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Prukner László, a Ferencváros vezetőedzője: – Nem az volt a célunk, hogy revánsot vegyünk az őszi mérkőzésért, csupán három pontot akartunk szerezni, a revánsot majd az élet fogja megadni. Ugyanakkor nagyon örülök ennek a győzelemnek, életem első két legnagyobb sportélménye között könyvelem el a mai sikert.

Mészöly Géza, az Újpest vezetőedzője: – Nagyon sajnálom, hogy kikaptunk, mert jobban játszottunk, mint a 6–0-s mérkőzésünkön. Sajnos, ezúttal rengeteg helyzetet kihagytunk, a fordulás után is meg voltak a lehetőségeink, mí­g a Ferencváros talált egy gólt, í­gy fejet kell hajtanunk előtte. Még egyszer mondom, sajnálom ezt a találkozót, mert jól játszottunk, rászolgáltunk volna a pontra, de nem szereztünk egyet sem.

Az NSO Tv videójában Balog Zoltán és Rajczi Péter nyilatkozott:

Marek Heinz: – Nagyon nehéz meccsen vagyunk túl. Nem játszottunk túl jól, de egy nullra győztünk, és a mi helyzetünkben ez a legfontosabb – mondta honlapunknak Heinz, akinek felvetettük: ez a gól jót tehet a lelkének. – Remélem, hogy í­gy lesz, és segí­t a következő mérkőzésig. Nagyon keményen dolgozott mindenki a pályán. Ha ezt nézzük, akkor nem is fontos, hogy ki lőtte a gólt, a lényeg, hogy begyűjtöttük a három pontot.

(Az nso. hu, a Duna TV, a Ferencváros és az Újpest hivatalos honlapja, az üllői129.hu, a hatharom.hu, az nb1.hu valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ