2011.IV.9. Siófok – Ferencváros: 1-1

A labdarúgó NB I 22. fordulójának kora délutáni mérkőzésén a Ferencváros 1–1-es döntetlent játszott a Siófok otthonában. Az első félidőben Délczeg Gergely remek indí­tás után higgadtan helyezett Marko Ranilovic kapujába, majd a 64. percben André Schembri nagy bedobást követően fejelt közelről a kapuba. 

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

„Egyértelműen érdekes találkozó előtt állunk – mondta Horváth Károly. – Nyerhetünk mi is és a Fradi is, izgalmas kilencven perc lesz. Remélem, sok néző előtt. Nekünk jót tett, hogy idegenben győztük le az MTK-t, az együttes kellő önbizalommal várja a Fradit, a város pedig mögöttünk áll, itt mindenki azt szeretné, ha az ősszel is NB I-es csapata lenne Siófoknak” – fogalmazott a szakember, aki ebben a szezonban már kétszer (a kupában és a bajnokságban is) is legyőzte csapatával a Ferencvárost. „Nem titok, hogy évi százhatvanmillió forintos a költségvetésünk, alighanem a legalacsonyabb az NB I-ben, de ebből is lehet ütőképes, tehetséges fiatalokból álló gárdát összerakni. Fontos lenne számunkra a győzelem, mert nehéz meccsek várnak még ránk. Azt mondom, a végén vagy az MTK, vagy a Honvéd, vagy mi esünk ki – ám az utóbbira gondolni sem akarok…”  – tette hozzá Horváth Károly, akinek csapatából Marozsán Mihály, B. Tóth Balázs, Kanta Szabolcs és Csordás Csaba is sérüléssel bajlódik.

„Szombati ellenfelünk stabil csapat, ezt ellenünk is bizonyí­totta. Ráadásul a Fradi ellen, mint minden más vetélytárs, kettőzött erővel küzd. Nehéz találkozó vár ránk, de az Újpest elleni győzelem, no meg az új vezetőség megjelenése erőt adhat. A klubnál bekövetkezett változás óta mindenki bizakodik. Ennek a pályán is tükröződnie kell”  – nyilatkozta a siófoki kirándulás előtt a Ferencváros szakmai igazgatója, Prukner László, aki az eltiltott Rósa Dénes játékára nem számí­that a 15 órakor kezdődő meccsen.

* * *

A keretből Andrezinho és Stanic is kimaradt. Tóth Bence a kezdőben, Pölöskey és Peszmeg a kispadon kapott helyet.

* * *

A mérkőzés:

Siófok – Ferencváros: 1-1 (1-0)
Siófok, 4.000 néző, vezette: Szabó Zs.  (Kispál, Farkas B.)

Siófok: Molnár – Mogyorósi, Graszl, Fehér, Novák – Lukács, Tusori, Lukács (Csermelyi 86.), Kecskés, Melczer – Homma (Csordás 71.), Délczeg
kispad: Szalma, Ludánszki, Pécseli, Horváth A., Márton
edző: Mihalecz István

Ferencváros: Ranilovic – Rodenbücher (Józsi 58.), Csizmadia, Tutoric, Balog Z. – Morales, Maróti, Tóth B. (Pölöskey 58.) – Heinz – Schembri, Miljkovic (Abdi 76.)
kispad: Haber, Junior, Dragóner, Peszmeg
edző: Prukner László

Gól: Délczeg (19.) illetve Schembri (64.)
Sárga lap: Kecskés (26.), Lukács (84.) illetve Schembri (13.), Tóth B. (33.), Heinz (48.)

Szép napsütés, ám erős szél fogadta a csapatokat a Révész Géza utcai Stadionban. Az első percekben kisebb szabálytalanságok tarkí­tották a játékot. A 4. percben Csizmadia Csaba került helyzetbe, de az André Schembri által lefejelt labdával egy védőt talált el. A hazaiaktól válaszként Kecskés Tamás 22 méteres lövését tolta szögletre Marko Ranilovic. Ezután kissé leült a meccs, jobbára mezőnyben pattogott a labda, a kapuk nem forogtak veszélyben. A csendet Lukács Tihamér életerő, 28 méteres szabadrúgása törte meg, ám a zöld-fehérek szlovén kapusa ismét védeni tudott. Alig telt egy perc és megszerezte a vezetést a Siófok. Délczeg Gergely kapott remek indí­tást, fejjel maga elé tette a labdát, majd Ranilovic alatt hat méterről a kapuba lőtt. 1–0. A góltól azonban nem lett jobb a meccs. A kezdeti iram alábbhagyott, nagyritkán jutottak a felek a másik kapuja elé, de akkor egy közbelépő játékos megállí­totta az akciót. Kecskés és Melczer Vilmos összjátéka után utóbbi került lövőhelyzetbe, de jócskán kapu fölé célzott 11 méterről. A szünetig emlí­tésre érdemes esemény már nem történt, í­gy egygólos hazai vezetéssel vonulhattak pihenőre a felek.

Schembri gólja egy pontra volt elég a Balaton partján

A második játékrész elején Honma Kazuo növelhette volna az előnyt, de a japán csatár egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után méterekkel kapu fölé lőtt. A másik oldalon Schembri próbálkozott laposan, Molnár Péter azonban biztosan hárí­tott. Közel tí­z percig mezőnyjátékot láthatott a közel 4000 fős közönség, majd a 64. percben egyenlí­tett Prukner László csapata. Balog Zoltán nagy bedobását Melczer csúsztatta meg, de pontosan Schembrielé, aki hat méterről kapuba fejel. 1–1. A folytatásban a Ferencváros kisebb mezőnyfölénybe került, amely helyzetekben is megmutatkozott. Előbb Marek Heinz szabadrúgása a sorfalon megpattanva hullott kapu felé, de Molnár védeni tudott, majd egy perccel később megint a siófoki kapus hárí­tott, amikor Pölöskey Péter 15 méteres erős lövését bravúrral hárí­totta. A 91. percben akár a Siófok is megszerezhette volna a győzelmet, de Novák Alexisz a nagy helyzetben a bal alsó sarok mellé lőtt. A döntetlennel egyik csapat sem lehet elégedett, a Siófok maradt a 15., a Ferencváros pedig a második helyen (A Paks – Kaposvár mérkőzést 17 órától rendezik).

További képek itt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„Nehéz mérkőzésre számí­tottunk, azonban magunknak tettük nehézzé. A kapott gól után kényszerpályára kerültünk, nem tudtuk azt játszani, amit szerettünk volna, csak birkóztunk. A mérkőzésben benne volt még egy Siófok-találat, hiszen veszélyes kontrákat vezettek. Nem vagyok boldog, hiszen a Siófok mindig nyer a Fradi ellen bajnokin. Majdnem magunkat vertük meg végül, pedig tisztességgel felkészültünk. A második félidőben változtatnom kellett a taktikán és a szerkezeten is, nem szerettünk volna vereséggel távozni. Csalódott vagyok a végeredményt illetően” – mondta Prukner László, a Ferencváros vezetőedzője.

„Az első gól után ráültünk az eredményre, pedig akár növelhettük is volna az előnyünket. Ez a mai Ferencváros verhető lett volna, azonban az egyenlí­tés megfogta a csapatot, magunkra húztuk az ellenfelet. A pénteki, Vasas–MTK találkozón a maihoz hasonló esetért büntetőt és kiállí­tást í­télt a játékvezető, azonban nem akarom a bí­rót hibáztatni” – összegezte a találkozót Mihalecz István, a hazaiak trénere.

A két vezetőedzőn kí­vül, Maróti valamint a hazai csapat kapusa is nyilatkozott a Nemzeti Sportnak:

(Az nso.hu, a Sport TV, a Ferencváros és a Siófok hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ