2011.IX.25. Kecskeméti TE – Ferencváros: 1-0

A labdarúgó NB I 10. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén a Ferencváros a Kecskemét elleni idegenbeli találkozón mozdult volna el a 15. helyről, de vereséget szenvedett. A 100. élvonalbeli mérkőzésüket ví­vó kecskemétiek az első félidőben Lencse László révén megszerezték a vezetést, a vendégek pedig hiába loholtak az egyenlí­tés után.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Tomislav Sivic: – Mindig ünnep számunkra és a város számára is, amikor a Ferencváros látogat a Széktói Stadionba. A vasárnapi azonban hatványozott ünnep, hiszen csapatunk 100. mérkőzését játssza az első osztályban. Egy igazi újonctól nem mindennapos dolog, hogy megszakí­tás nélkül tudjon ennyi mérkőzést játszani. Mi az ünnepek után mindig boldogok vagyunk, mivel nyerünk. Az egyik fontos dolog számunkra a nézők kiszolgálása, mí­g ugyan olyan fontos – ha nem fontosabb – a győzelem, a három pont begyűjtése. Azt, most megtudom í­gérni minden kecskeméti szimpatizánsnak, hogy a csapat a minimum 120 %-on fog teljesí­teni a pályán, mivel úgy érezzük, hogy, hogy jelenlegi helyzetünkben a 100% nem elegendő.

Détári Lajos: – Mindenképpen egy jó mérkőzést várok a két csapat vasárnapi találkozójától., hiszen mint ahogyan a Kecskemét, mi is a látványos támadó futballt részesí­tjük előnyben. Bí­zom abban, hogy további előrelépést, fejlődést fog majd mutatni a csapatom, aminek az első jelei már a Győri ETO elleni mérkőzésen is megmutatkoztak. A hozzáállással nincs gond és remélem mérkőzésről-mérkőzésre tovább javul a csapat. Természetesen éppúgy, mint a Kecskemét, mi is a három pont megszerzésében gondolkodunk, de az eredmény a pályán fog eldőlni. Szeretném, hogy a csapat kihozza magából a maximumot és akkor az a csapat fogja megszerezni a győzelemért járó három pontot, aki jobban alkalmazkodik a körülményekhez, az ellenfél taktikájához. Összességében egy sportszerű, hajtós, jó mérkőzésre számí­tok, amely a nézők szempontjából is élvezetes lesz.

* * *

A mérkőzés:

Kecskemét – Ferencváros: 1-0 (1-0)
Kecskemét, Széktói stadion, 5.500 néző, vezette: Solymosi Péter (Vámos, Medovarszki)

Kecskemét: Németh G. – Koszó (Maynard 55.), Radanovic, Balogh B., Forró (Gyagya 83.) – Bori, Ebala, Litsingi (Gyurcsó 66.), Savic, Foxi – Lencse
kispad: Ribánszki, Bertus, Cukic, Stokic
edző: Tomislav Sivic

Ferencváros: Jova – Maróti, Balog Z., Klein, Junior – Jovanovic, Otten, Tóth B., Hakola (Pölöskey 62.) – Morales (Rósa 66.), Oláh (Lisztes 75.)
kispad: Ranilovic, Józsi, Fitos, Csizmadia
edző: Détári Lajos

Gól: Lencse (33.)
Sárga lap: Radanovic (78.), Bori (81.) illetve Tóth B. (74.), Klein (80.)

Klein bemutatkozott (fotó: ftc.hu)

A Kecskemét századik élvonalbeli találkozója előtt a magyar bí­rói karral erős harcban álló hazai mester, Tomiszlav Szivics 120 százalékos teljesí­tményt várt fiaitól, és győzelmet, ellenlábas kollégája, Détári Lajos, úgyszintén. Abban mindkét szakember egyetértett, hogy a támadófutball NB I-es ünnepe lesz ez az összecsapás.

Nos, az első félidőben ferencvárosi részről keveset tettek ezért a labdarúgók, hiszen záporoztak a lövések és a beadások a kecskemétiektől, Jova Leventének igencsak együtt kellett élnie a játékkal. Igaz, ziccert nem kellett fognia, de több veszélyes kiugratásra is ügyesen vetődött ki. Mindkét szélt jól használták ki a hazaiak, kihasználva a fővárosiak gyakori bizonytalankodásait, akiknél feltűnő volt, hogy különösen Tóth Bence mennyire nem érzi Oláh Lóránt mozgását, hiszen rendre méterekkel passzol mellé-elé. Nem úgy a 30. percben a korábban többször is szépen meginduló Alekszandar Jovanovic, aki szépen gurí­tott be jobbról Oláhnak, azonban az ék hat méterre a kaputól eltörte a labdát. Erre már felébredt a KTE is (hiszen hiába a nagy fölény, ha az ellenfél szerzi meg a vezetést), és a 33. percben előnyhöz jutott. Kellett ehhez, hogy éppen Jovanovic adjon ajándéklabdát Lencse Lászlónak a 16-os bal oldalánál, aki kiosztott egy kötőt Balog Zoltánnak, majd 12 méterről a rövid felsőbe bombázott. Felélénkül a kissé elfásult játék 1–0 után, a félidő végére igencsak felpörögtek az események, élvezetessé vált a bajnoki. Lencse nem sokkal gólja után újra hálóba találhatott volna, de Bori Gábor mesteri passza után hiába lőhetett hat méterről, a vetődő Jova egy elképesztő reflexmozdulattal belekapott a labdába a bal sarok előtt és a lécre ütötte azt. Ezt még a fénykorát élő David Seaman is megirigyelte volna! A másik oldalon Oláht becsülték le a lila mezes védők, de ráéreztek, mert miután hagyták az ötös jobb szélén lövéshez jutni, a támadó alaposan fölé durrantott.

Csapatunk legjobbja volt (fotó: ftc.hu)

Nem változtattak a szünetben a mesterek a csapatokon, az első cserét is a kényszer szülte, hiszen a hazai jobbhátvéd, Koszó Balázs olyan balszerencsésen esett ki a gyepről a pálya környéki betoncsí­kra, miután ütközött Juha Hakolával, hogy eltört bal csuklója. A 62. percben Hakola helyére beküldte DétáriPölöskey Pétert, élénkí­teni, pontosabban egyáltalán életre kelteni csapata támadójátékát, miközben az egyetlen csatárral felálló kecskemétiek egyre inkább a fegyelmezett középpályás védekezésre helyezték a hangsúlyt. Két támadóval és az időközben beállt Rósa Dénessel kissé hegyesebb lett a Ferencváros, de a hajrára némileg meglepő módon lehí­vta Détári Oláht úgy, hogy a karmester Lisztes Krisztián váltotta a csatárt. Egy gólhelyzetet is kialakí­tottak a zöld-fehérek Pölöskey révén, akinek 14 méterről leadott lövését azonban kitolta a léc alól Németh Gábor. Csak azért nem ez lett végül a mérkőzéslabda, mert a ráadás második percében Lencse egyedül vihette a kapusra a játékszert, ám 15 méterről a jobb oldali kapufára lőtt. Győzött tehát 100. élvonalbeli bajnokiján a Kecskemét, de Szivics mester legényeinek bizony nem kellett 120 százalékot nyújtaniuk a három pont megszerzéséért. A Ferencváros későn ébredt, és vereségével maradt továbbra is a 15., azaz kieső helyen.

További képek itt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Tomislav Sivic: – Mindenek előtt gratulálok Détári Lajosnak. Az első félidőben nagyon jól “olvasták” a játékunkat, kivárásra játszottak. Összességében úgy érzem megérdemeltük a győzelmet, hiszen a gól mellett helyzeteink voltak, elég csak emlí­teni Lencse további két helyzetét. A mérkőzés összképe alapján megérdemelten szereztük meg a három pontot.

Détári Lajos: – A csapat mindent megtett a győzelemért, sajnos ismét egyéni hibából kaptunk gólt. Ez már a második alkalom amikor saját magunkat hoztuk nehéz helyzetbe. Dolgoznunk kell tovább, úgy érzem a csapat mérkőzésről, mérkőzésre javul. Véleményem szerint kiegyensúlyozott küzdelem folyt a pályán, sajnos játékunkból továbbra is hiányoznak a gólok.

A Ferencváros vezetőedzője, Nagy Tamás szerint megvoltak a lehetőségeik, de elöl rendre rossz döntéseket hoztak, mí­g a KTE szép egyéni akcióval szerezte meg a győztes gólt.

(Az nso.hu, a Sport TV, a Ferencváros és a Kecskemét hivatalos honlapja, valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
02.27.19:30, m4sport
03.02.20:00, M4Sport
03.07.18:00, m4sport
03.14.17:00, m4sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ