2011.IX.7. LK, Ferencváros – Pécs: 1-4

Nyilasi gól az Üllői úton (fotó: ftc.hu)

A labdarúgó Ligakupa B-csoportjának 2. fordulójában a Ferencváros hazai pályán 4–1-es vereséget szenvedett a Pécstől. A hazaiak kilenc, mí­g a vendégek tí­z emberrel fejezték be a találkozót.

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Azokat játszatom a Ligakupában, akik sérülésből épültek fel, az NB I-ben kevés játéklehetőséget kapnak vagy az NB III-ban jól teljesí­tenek – mondta Mészáros Ferenc vezetőedző. – Elsősorban nem az a cél, hogy a Ligakupát megnyerjük, de persze minden meccs után győztesként szeretnénk levonulni a pályáról. így lesz ez az FTC ellen is.

A mérkőzés:

Ferencváros – Pécs: 1-4 (1-3)
Albert stadion, 300 néző, vezette: Farkas Tibor (Butkai, Bozó)

Ferencváros: Hermány – Fülöp N., Oláh, Nyárasdi – Zsí­vóczky (Bölcsföldi 66.), Morales, Nyilasi B. (Nagy A. 46.) Antal (Szabó R. 80.), Papp M. (Tóth A. 46.) – Alison, Félix (Gárdos 70.)
kispad: Rigó, Pölöskei II.
edző: Nagy Tamás, Lipcsei Péter

Pécs: Holczer – Nagy J., Causic, Petrók, Törtei – Zeljkovic (Nagy D. 67.), Regedei (Turi 81.) – Demjén (Strublics 73.), Andorka, Tóth Z. (Pákolicz 46.) – Bajzát (Zsdrál 61.)
kispad:
edző: Mészáros Ferenc

Gól: Nyilasi B. (30.) illetve Bajzát (5.), Andorka (7.), Antal (34.) a 34., Demjén (65.)
Sárga lap: Félix (19.) illetve Nagy J. (40.)
Kiállí­tva: Oláh M. (45.), Alison Silva (72.) illetve Holczer (72.)

A Pécs a bajnokságban is meglepte a Ferencvárost (0–1) az Üllői úton, és ezúttal a Ligakupában is legyőzte a zöld-fehéreket. A Fradi játékosain – bár „csak” a megerősí­tett NB II-es csapat lépett pályára – tökéletesen fellelhető volt az a morális válság, amelyből mostanában próbál kikecmeregni a rekordbajnok.

Ezt a meccset ugyanis fejben is elveszí­tette a Fradi, amely gyakorlatilag már a 7. percre esélytelenné vált a győzelemre. Rögtön a mérkőzés elején Bajzát Péter kényszerí­tőzött Nagy Józseffel (aki hiába az oldalvonalnál helyezkedett, három védő rontott rá), a visszakapott labdát pedig senkitől sem zavartatva éles szögből a hosszú alsó sarokba vágta.

Zsivóczky gólját nem adta meg a játékvezető (fotó: ftc.hu)

Két perccel később Andorka Péter vette át a labdát a 16-os előterében, majd miután megtolta azt, a jobb alsóba bombázott – a Fradi védőinek dí­szkí­séretében.

„Szegény embert még az ág is húzza” alapon Zsí­voczky hatalmas, kapufás szabadrúgásgólját sem adta meg a játékvezető, pedig gyakorlatilag az asszisztensen és a „főbí­rón” kí­vül mindenki látta, hogy a kapufáról vagy negyven centire a gólvonal mögé pattant a labda.

Egy remek Nyilasi-csel, majd bombagól a bal felsőbe. Nem évtizedekkel ezelőtti tudósí­tásból olvashatunk részleteket, hanem a mostani találkozó 24. percében lőtt védhetetlen gólt „kisnyí­l”. Gyakorlatilag ennyi öröme volt a Fradi szurkolóinak a meccsen, a 34. percben ugyanis demoralizáló öngólt kapott az FTC: Regedei beadása után Hermány kapus ráütötte a labdát Antalra, ami bepattant a kapuba.

Aztán Oláh két teljesen felesleges sárga lappal gondoskodott arról, hogy a zöld-fehér fiatalok az emberhátrányos játékot is gyakorolják. Ezt végül a második félidőben Demjén használta ki – kialakí­tva ezzel az 1–4-es végeredményt.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Alison páros lábbal, durván rácsúszott a pécsi kapusra, Holczerre (nem mellékesen ő nemrég még a Fradit erősí­tette), aki megrángatta a brazilt. Mindkét játékost kiállí­totta a játékvezető, az FTC brazilja pedig ezután megpróbálta az öltözőig kí­sérni a vendég kapust. Egy-két biztonsági embernek sikerült ebben megakadályoznia. Vagy nem…

További képek …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Nagy Tamás: – Az első csapatnál kell jönni a győzelemnek, én a meccs előtt is arról beszéltem. A Ligakupa jó célt szolgál, hogy kiderüljön kik alkalmasak a kihí­vásra, azok közül akik nem szerepelnek a kezdőben. Ez a mai meccs megmutatta, hogy kikre számí­thatunk. Nyilasinak még sokat kell dolgozni. Alison tette elí­télendő, ennek következménye lesz.

Mészáros Ferenc: – Uraltuk a meccset, jól játszottunk, megérdemelten nyertünk. Bajzát és Andorka is motivált volt, ezt jó volt látni.

(Az nso.hu, a bama.hu, az ulloi129.hu, a Sport TV, valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111011011ejegyzéshez

  • Tegnap óta nem merem leí­rni az őszinte véleményemet a tegnap történtekről, mert akkor saját magamat kellene kitiltani, de segí­tségemre sietett a pepsifoci.hu. így szurkoló társaim véleményét idézném, hogy örökre megmaradjon oldalunkon az “ezerfejű-cézár” véleménye a történtekről:

    “Tisztelt Elnök úr! Úgy gondolom (több tí­zezer Fradista szintén) Alisonnak semmi keresnivaloja itt nálunk! Ilyen még a Fradi-Ujpest meccsen sem fordulhat elő amit ez a brazil idiota csinált!!!!!!”

    “Itt nem elég az eltiltás és a pénzbüntetés!!!! Szabályosan lejáratta a Szeretett klubbunkat!!!!”

    “Bí­zom benne Döme nem Alison-ra gondolt, amikor azt nyilatkozta hogy van egy uj igazolás a keretben akiben nagyon sokat lát…”

    “Elnök Úr ha a Fradi érdekében akar tenni valamit, akkor bontson szerződést Alisonnal és Felixel és egy szabadon igazolható játékost hozzon a fizetésükből a csapathoz! ”

    “Tisztelt Elnök úr!
    Azt hittem,hogy már szeretett csapatomnál a mostani történéseknél nincsen lejjebb,de a mai Liga Kupa mérkőzés bebizonyí­totta,hogy van, egy alison(csupa kis betű) személyében.Aki látta egyetért velem. Ha ennek az embernek nem bontják fel azonnali hatállyal a szerződését,akkor onnantól kezdve nincs miről beszélni és a 3 E betűt végleg el lehet felejteni.”

    Alison mai viselkedése nem maradhat következmények nélkül Elnök úr….Főként annak tükrében nem, hogy Abdi és Andre az erkölcsre hivatkozva lett kirakva a csapatból!”

    “Elnök úr ha Abdit meg Andrezinhot elküldték akkor remélem Alison soha többet nem rúghat labdába egy profi klubcsapatban sem…De ha ezek után marad az már tényleg érdekes…És reméljük hogy azért Holczerből maradt valami,él még, mert amikor Alison követte őt igen érdekes képet vágott…”

    “Tisztelt Kubatov Úr!
    Ha Abdi-t és Andrezinho-t kitették a keretből mert nem méltók a Ferencvároshoz, akkor ugyanezen indokkal legyenek szí­vesek mélyen tisztelt Alison névre hallgató “játékost” nem csak az első keretből, de a Ferencváros környékéről is elzavarni! Nem is igazán a belépője miatt, hanem inkább azért amit a pályáról lemenésekor, valamint a pálya mellett csinált!”

    Kubatov Gábor egyelőre nem reagált a felvetésekre…

    Forrás: http://pepsifoci.hu/fradi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
04.07.14:45 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
04.14.16:30 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ