2011.VIII.7. Ferencváros – Pécs: 0-1

Az NB I 4. fordulójában a Ferencváros az első győzelem reményében fogadta az eddig százszázalékos újonc Pécset. A hazaiak több nagy gólhelyzetet is kihagytak, kétszer a lécet is eltalálták, a vendégektől viszont Nagy Olivér góllal büntetett a hajrában, í­gy továbbra is hibátlan a PMFC.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Prukner László (FTC): – Jól kezdte a bajnokságot a Pécs. A rutinos és fiatal játékosok elegye jó, amit láttam, abból azt a következtetést vontam le, hogy taktikailag nagyon fegyelmezettek, valószí­nűleg ez hozta meg ezt az eredményes kezdést. A mi csapatunkban a sérültek kezdenek felépülni. Keményen dolgoztunk a héten azért, hogy a fejekből és a lábakból is “kitöröljük” az elmúlt heteket. Bí­zom abban, hogy mindenki a tudásának és akaratának a legjobbját nyújtja majd, és hazai pályán itthon tartjuk a három pontot.

Mészáros Ferenc (PMFC): – Ugyanúgy feltérképeztük a Ferencvárost is, mint ahogy tettük ezt a korábbi ellenfeleik esetében. Megnéztem személyesen a Kaposvár elleni mérkőzésüket és felvételről a legutóbbi, debreceni szereplésüket is. Az egyik legnépszerűbb csapathoz látogatunk, amely főleg hazai pályán nagyon nehéz ellenfél. Parázs mérkőzésre számí­tunk.

* * *

A mérkőzés:

Ferencváros – Pécs: 0-1 (0-0)
Albert stadion, 4.000 néző, vezette: Fábián Mihály (Demeter, Tóth I.)

Ferencváros: Ranilovic – Csizmadia., Otten, Grúz (Lisztes 66.), Junior (Balog Z. 34.) – Jovanovic, Maróti, Tóth B. (Morales 70.), Abdi – Felix, Oláh
kispad: Végh, Józsi, Pölöskey, Fitos
edző: Prukner László

Pécs: Dibusz – Simonfalvi, Todorovic, Causic, Törtei – Horváth Zs., Lantos, Pintér A. – Nagy O. (Wittrédi 86.), Gyánó (Scepanovic 67.), Fröhlich (Bajzát 71.)
kispad: Holczer, Goia, Schultz, Marovic
edző: Mészáros Ferenc

Gól: Nagy O. (83.)
Sárga lap: Grúz (41.), Morales (73.), Jovanovic (81.), Félix (90+2.) illetve Gyánó (27.), Simonfalvi (77.), Nagy O. (78.), Scepanovic (90+2.)

A Fradinál a frissen igazolt Végh Zoltán már leült a kispadra, sérülése után bemutatkozhatott az NB I-ben Aleksandar Jovanovic (a szintén felépülő Héctor Morales a cserék között kapott helyet), a brazil Andrezinho azonban kikerült a keretből.

A zöld-fehérek egyből támadólag léptek fel, sorra jöttek a veszélyes beadások és szögletek a Pécs kapuja elé, Dibusz Dénes azonban jól állta a sarat. A fiatal hálóőrnek már a 8. percben nagy bravúrra volt szüksége, amikor Oláh Lóránt fejesét kellett kiszednie a léc alól. Liban Abdi nagy kedvvel vetette bele magát a meccsbe, és többször is jól játszotta meg a társait. A pécsiek ezután két nagy helyzettel jelezték, hogy ők sem tettek le a gólszerzésről. Előbb Frőhlich Roland lövését kellett Marko Ranilovicnak védenie, majd Nagy Olivér lépett ki a rosszul helyezkedő védők között, de ahelyett, hogy az üresen érkező társát játszotta volna meg, elcselezte magát. A 18. percben könnyen megszerezhette volna a vezetést a Fradi: Oláh bal oldali centerezését Félix nem tudta a kapuba sarkazni, ám a hosszún üresen érkezett Jovanovic, azonban Törtei Tamás önfeláldozóan belevetődött a lövésbe. Prukner László szemmel láthatóan nem nézte jó szemmel, hogy csapata ismét nem használja ki a lehetőségeit. Az első fél óra végén Abdi lőtt szabadrúgásból nem sokkal a jobb felső mellé. A Pécs a kezdeti megilletődöttség után felvette a meccs ritmusát, í­gy kiegyenlí­tetté vált a találkozó képe. Junior sérülés miatt kivált a 34. percben, miután rúgást kapott a bokájára; a helyére Balog Zoltán érkezett. A vendégeknek is megvolt a „szabadrúgásos” válaszuk, amikor a 37. percben Nenad Todorovics vette célba 25 méterről a jobb alsót, de Ranilovic védte a pattogós lövést. Több emlí­tésre méltó helyzet már nem akadt a szünetig, í­gy 0–0-val mehettek pihenőre a felek.

Csere nélkül kezdődött el a második félidő. Percekig helyzet nélkül ment a játék, utána Oláh bal oldali beadásából az őrző nélkül maradt Félix fejelhetett, de nem találta el a kaput. A Pécs gyors ellentámadásai azonban rendre veszélyt hordoztak magukban, még ha a labdát rendre a Fradi birtokolta is. A 62. percben Maróti találta meg a tizenhatos vonalánál helyezkedő Oláht, ám a támadó csúnyán fölé lőtt. A túloldalon Balognak kellett az utolsó pillanatban mentenie Gyánó elől, de továbbra is maradt a gól nélküli állás. A zöld-fehérek Lisztes Krisztián és Morales csatasorba állí­tásával próbáltak meg lendületet vinni az utolsó húsz percbe, azonban a Pécs sem mondott le a győzelem lehetőségéről – ezt jelzi, hogy Bajzát Pétert küldte a pályára Mészáros Ferenc. Bajzát rögtön az első labdaérintésével gólt szerezhetett volna, de Ranilovic bravúrral hárí­tott, majd nem sokkal később Jovanovicnak kellett belevetődnie Pintér Attila közeli lövésébe. A 79. percben Félix forgácsolta szét a lécet a tizenhatos jobb sarkáról. A 83. percben jött a hideg zuhany az Üllői úton: Nagy Olivér tört be Csizmadia és Maróti között, majd 17 méterről lőtt, a jobbra mozduló Ranilovic meg csak beleérni tudott a labdába, hárí­tani nem. 0–1. A hosszabbí­tásban meglett volna az esélye a Fradinak legalább az egyenlí­tésre, de egy kapu előtti kavarodás után ismét a lécre szállt a labda. így pörögtek le az utolsó percek.

A PMFC elvitte a három pontot az Üllői útról, és továbbra is százszázalékos, mí­g a zöld-fehérek egyelőre győzelem nélkül állnak.

További képek itt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„Úgy gondolom, megtettünk mindent, de nem volt semmi szerencsénk. A Pécs gyakorlatilag az első veszélyes támadásából megszerezte a vezetést, mí­g nekünk nem jött be semmi a találkozón – sajnos, van ilyen” – mondta Prukner László a találkozó után.

Kollégája, Mészáros Ferenc is elismerte: a szerencse is a négyből négyszer nyerő újonc mellé állt az Üllői úton.

„Tudtuk, hogy a Fradi jó, de arra nem is számí­tottam, hogy ilyen jó teljesí­tményt nyújt – szerintem ez volt a szezonbeli legjobb produkciója. A félidőben szerkezetet kellett váltanunk és masszí­vabbak lettünk, majd a cserékre reagálva ismét változtatnunk kellett. A második félidő tizedik és harmincadik perce között átvettük az irányí­tást, és persze szerencsénk is volt a kapufákkal” – értékelt a Péccsel a csapat történetének legjobb NB I-es rajtját bemutató edző.

* * *

A ferencvárosi szurkolók érthető módon nem fogadták túl jól, hogy csapatuk vereséget szenvedett az újonc Pécstől a labdarúgó NB I 4. fordulójában, í­gy egy 50-60 fős csoport a székház elé vonult a meccs után, hogy számon kérje az eddigi teljesí­tményt. A rendezők is felsorakoztak, majd az FTC részéről Prukner László szakmai igazgató és Orosz Pál vezérigazgató ment ki a szurkolókhoz.

„Nem prédikálni, hanem nyerni kell” – hangzott az elkeseredett drukkerektől. Prukner próbálta megnyugtatni őket, azt í­gérve, hogy összeszedi magát a csapat a Honvéd elleni meccsig és egyébként vállalja a felelősséget a teljesí­tményért. Ezután kisvártatva elvonultak a szurkolók a székház elől.

A szakosztálynál közben nyilatkozatstop van érvényben, í­gy a játékosok nem beszélhettek a találkozó után.

(Az nso.hu, az nb1.hu, a Sport TV, a Ferencváros és a PMFC hivatalos honlapja, valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ