2011.X.12. LK, Kaposvár – Ferencváros: 2-2

A labdarúgó Ligakupa B-csoportjában a Kaposvár hazai pályán 2–2-es döntetlent játszott a Ferencvárossal. A Rákóczi kétszer is előnybe került, de a vendég zöld-fehérek mindkétszer egyenlí­teni tudtak.

Kaposvár – Ferencváros: 2-2 (1-1)
Kaposvár, 500 néző, vezette: Böcskei Balázs (Butkai, Kepe)

Kaposvár: Horváth L. – Katona Gy., Kardos Gy., Mudresa, Gujic (Jawad 75.) – Kovács O., Farkas P. – Pavlovics (Jánvári 57.), Diallo (Kulcsár K. 70.), Bőle – Haruna (Grumic 70.)
kispad: Posza, Graszl K., Horváth T.
edző: Sisa Tibor

Ferencváros: Végh – Nagy A., Grúz, Nyárasdi, Birtalan – Fitos (Papp M. 72.), Andrezinho (Nyilasi B. 66.), Antal, Zsivóczky (Szabó R. 79.) – Homma (Bölcsföldi 66.), Abdi (Pölöskei II. 49.)
kispad: Rigó, Vass
edző: Nagy Tamás

Gól: Fitos (42.), Nyilasi B. (87.) illetve Pavlovic (28.), Haruna (46.)
Sárga lap: Farkas (35.), Haruna (51.) illetve Antal (19.), Grúz (26.), Nyárasdi (28.)

A Sport Televí­ziónak Lipcsei Péter elmondta, hogy Détári Lajos ezt a mai Ligakupa találkozót otthonról a televí­zión keresztül követi majd.

A Ferencváros kezdőjében a Andrezinho és Liban Abdi is helyet kapott, de ott volt a nemrég igazolt Honma Kauzo is.

A mérkőzés elején a Fradi próbált irányí­tani, de igazén nagy helyzet egyik oldalon sem alakult ki. A félidő közepéhez érve teljesen kiegyenlí­tetté vált a küzdelem, a vezetést pedig a hazai csapat szerezte meg. A 27. percben Grúz Tamás kezezett a tizenhatoson belül, a megí­télt büntetőt pedig Bojan Pavlovics magabiztosan értékesí­tette. A labda a jobb felsőben kötött ki. A 38. percben majdnem megduplázta előnyét az elsősorban veszélyes szögletekkel operáló Kaposvár, Jammeh Haruna fejese azonban csak a kapufán csattant. A kimaradt helyzet pedig megbosszulta magát: a 42. percben egyenlí­tett a Ferencváros. Fitos László a 16-oson belül remek megoldást választott, a kissé kint álló Horváth László felett a kapuba emelt 12 méterről.

A második félidő elején úgy tűnt, mintha az öltözőben maradt volna a Ferencváros, a Kaposvár rögtön az első támadásból megszerezte a vezetést: Haruna közelről vette be Végh Zoltán kapuját. A folytatásban a Kaposvár többször is a ferencvárosi védelem mögé került, de nem tudta kihasználni a vendég védők bizonytalankodását. Az 55. percben azonban már a fővárosi zöld-fehérek veszélyeztettek, Honma fejese révén a kapufák tekintetében egyenlí­tett az FTC, amely továbbra is egygólos hátrányban volt. Úgy tűnt, hogy hazai győzelemmel ér véget a találkozó, de a 87. percben Nyilasi Bálint egy távoli lapos lövéssel az egyik pontot megmentette csapatának. A Ferencváros első pontját szerezte a Ligakupa mostani kií­rásában.

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Lipcsei Péter: – Az első félidőben ha bemegy a kaposvári kapufa akkor nehezebb lett volna. Örülök, hogy elvettünk két pontot a Kaposvártól. Két szép találatot szereztünk, lövésből lesz a gól.

(Az nso.hu, a Sport TV, valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ