2011.X.16. Pápa – Ferencváros: 1-2

Sokan nem gondolták volna az idény előtt, hogy a tizenkettedik forduló vasárnapi összecsapásait úgy kell beharangozni, hogy kinek sikerül messzebb kerülnie, netán elmozdulnia a kiesőzónából… Márpedig ennek keretein belül kerül sor a Lombard FC–Ferencváros mérkőzésre. A találkozón előnybe került a Pápa, de a vendégek fordí­tani tudtak.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Véber György: – Sok gonddal küszködünk a mérkőzés előtt, részint sérülések, betegségek, részint rajtunk kí­vül álló okok miatt. Nehéz helyzetben van a csapat, azt várom, hogy egy nagyon karakán hozzáállással, futballal itthon tartjuk a három pontot. Ha ez sikerül, akkor az óriási bravúr kategóriába sorolható.

* * *

A mérkőzés:

Pápa – Ferencváros: 1-2 (0-0)
Perutz stadion, 4.500 néző, vezette: Fábián Mihály (dr. Varga Zs., Viszokai)

Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Farkas A., Tóth G., Présinger – Horváth L., Ganugrava (Germán 83.), Németh M. – Lovrencsics, Ferenczi, Maric
kispad: Kovács V., Zulevs, Varga G., Rása, Rodenbücher, Quintero
edző: Véber György

Ferencváros: Jova – Maróti (Abdi 72.), Balog Z., Klein, Junior – Otten, Morales (Somalia 46.) – Jovanovic, Józsi, Hakola – Pölöskey
kispad: Ranilovic, Rósa, Lisztes, Tóth B., Csizmadia
edző: Détári Lajos

Gól: Maric (47.) illetve Somalia (54.), Klein (74.)
Sárga lap: Pölöskey (8.), Somalia (58.)

Somalia egyenlí­tett (Fotó: ftc.hu)

A Fradi kezdte a mérkőzést Fábián Mihály játékvezető sí­pszavára. Rögtön le is támadtak a vendégek, Jovanovic közeli lövése szállt mellé, a zöld-fehérek szögletet reklamáltak, ám kirúgással folytatódott a találkozó. Letámadott a Ferencváros, ám nem tudott helyzetbe kerülni, sőt, a Pápa kontrát vezetett az ötödik perc végén: jobb oldali támadás végén a középre adott labdát Jova Levente ütötte rossz helyre, az érkező Goran Marics közeli lövését azonban blokkolták a vendégek. Pölöskey Péter megkapta a mérkőzés első sárgáját a nyolcadik perc végén. A 11. percben Szűcs Lajos ütött rossz helyre egy szögletet, a kipattanóra lecsapó Maróti Béla azonban jócskán mellé lőtt. Az iramra nem lehet panasz az első tí­z perc elteltével. A 13. percben Marics tüzelt középről, egyenesen Jova kezébe. A mezőnyharc dominált ezekben a percekben, azonban mindkét csapat védelme remekül zárt eddig. A mérkőzés kissé leült az első játékrész derekán, a 30. percben Juha Hakola távoli lövése kellemetlenül pattant meg Szűcs előtt, ám a rutinos kapus hárí­tott. A 32. percben Lovrencsics Gergő szögletét fejelték ki a vendégek, ám egy szabálytalanság miatt már kifelé fújt a játékvezető. Mark Otten is szerencsét próbált távolról, lövése jócskán mellé szállt. A ferencvárosi szurkolók továbbra is lelkesen biztatták csapatukat, jócskán túlkiabálták a hazai közönséget. Apró szabálytalanságok és játékvezetői í­téletek miatt kissé paprikássá vált a hangulat a Perutz-stadionban.

Klein gólja után

A félidőben Somalia állt be Héctor Morales helyére. A 47. percben megszerezte a vezetést a Pápa: Maricshoz került egy lecsorgó labda a jobb oldalon, a csatár elfektette a tizenhatoson belül Balog Zoltánt, majd mintegy nyolc méterről kilőtte a hosszú alsót. 1–0. Szép jelenetnek lehettek tanúi a nézők: Pölöskey vett át mellel egy felí­velt labdát a Pápa tizenhatosán belül, majd egy pattanás után lőtt, Szűcs bravúrral védte a jobb alsóba tartó lövést. Az 54. percben már tehetetlen volt a pápai kapus: Pölöskey indí­totta sarokkal Hakolát a jobb oldalon, a finn futballista remekül centerezett, a csereként beálló Somalia elszakadt védőjétől és az ötösről a kapu jobb oldalába fejelt. 1–1. A gólja után egy sárga lapot is begyűjtött Somalia, majd a 60. percben Pölöskey távoli lövése szállt fölé. Egy perccel később Júnior bal oldali beadására Pölöskey érkezett és fejelt bevetődve, épphogy mellé. A 69. percben jött a következő nagy helyzet: egy szögletet követően Marics fejelte le maga elé a labdát, majd egy pattanás után kapura kotorta, Jova hatalmas bravúrral hárí­tott. Egy perccel később Szűcs védett nagyot, Pölöskey indult Somalia passzából, majd mintegy 11 méterről leadott lövését szögletre mentette a rutinos kapus. A 74. percben megfordí­totta a mérkőzést a Ferencváros: veszélyes helyzetből végezhetett el szabadrúgást a Fradi, Józsi György jobb oldali beadását Klein az ötösről a hálóba fejelte, az őt őrző védő csak asszisztált a találathoz. 1–2. A gól utáni percekben kevés volt a folyamatos játék a sok szabálytalanság miatt, a játék inkább a Pápa térfelére tevődött, ez az előnyben lévő Ferencvárosnak kedvezett. A Pápa felí­velt labdákkal próbált veszélyt teremteni a Ferencváros kapuja előtt, ám a vendégek rendre kifejelték azokat. Gólt már nem tudott szerezni a Pápa az utolsó percekben és a hosszabbí­tásban, í­gy a Ferencváros 2–1-re megnyerte a mérkőzést, ezzel második bajnoki győzelmét aratta.

További képek …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„Jó mérkőzés volt. Nem kezdtünk rosszul, sőt a vezetést is megszereztük, a gólunk után mégis olyan hibát követtünk el, amelyre a szünetben felhí­vtam játékosaim figyelmét. Rengeteg a hiányzónk, és a pályán lévők közül sem volt mindenki százszázalékos állapotban, ennek tudható be, hogy idővel fölénk kerekedett a Ferencváros” – mondta Véber György vezetőedző a találkozót követően.

A szakvezető a korábbi vesztes mérkőzések után többször élesen kritizálta játékosait. Most azonban elégedett volt a futballistái hozzáállásával.

„Kritikát semmiképpen sem fogalmaztam meg, sőt gratuláltam nekik, mert támadó szellemben futballoztak, és az esetek többségében betartották a megbeszélteket. Sajnos több nehézséggel küszködtünk, s amikor azt mondtam, a külső körülmények is nehezí­tik a munkánkat, nem volt benne semmi hátsó szándék, csupán arra utaltam, hogy még az utolsó pillanatban is veszí­tettünk el játékost sérülés miatt.”

Véber lila szí­nű nyakkendőt vett fel a mérkőzésre. Lehet, hogy a Ferencvárosnak és Détári Lajosnak üzent?

„Jaj, dehogy. Hát nem tudja? Ez a divat. Na jó, ezt adta a cég. De ha már jelentést akar neki tulajdoní­tani, akkor azt mondom, legyen Kecskemét vagy Fiorentina” – válaszolt a kérdésre a Pápát irányí­tó szakvezető.

A Ferencváros, miután hátrányba került, a szünetben beálló Somália góljával egyenlí­tett.

„Nem csak a csere miatt javult fel a játékunk, már az első félidőben is több veszélyes helyeztet alakí­tottunk ki. Nagyjából minden a terveink szerint alakult, elégedett vagyok a játékosokkal” – értékelt immár Détári Lajos, a Ferencváros szakmai igazgatója.

Döme nagyon nem bosszankodott akkor sem, amikor óriási védelmi hibából gólt kapott a Fradi.

„Természetesen azért nem voltam boldog, de szeretném felmenteni a játékosaimat, mert ha jól láttam, az esetnél éppen elcsúszott a játékvezető, és valamennyi közelben lévő labdarúgóm rá figyelt. Sőt szerintem az asszisztens is, mert mintha les előzte volna meg Goran Marics gólját. Nem lehet hetekben mérni azt a munkát, amit elkezdtünk, lépésről lépésre haladunk előre, és mérkőzésről mérkőzésre látok biztató jeleket. Boldog vagyok, hogy ezúttal két gólt is szereztünk, azt hiszem, a játékunk kellő önbizalmat ad nekünk az Újpest elleni mérkőzés előtt.”

(Az nb1.hu, nso.hu, a Sport TV, a Ferencváros és a Pápa hivatalos honlapja, valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ