2011.X.30. Siófok – Ferencváros: 0-2

Az NB I 14. fordulójának záró mérkőzésén a Ferencváros Siófokra látogatott, és egy olykor borzalmas szí­nvonalú találkozón elhozta a három pontot. A zöld-fehérek 2–0-ra nyertek.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Horváth Károly: – Ennyire fekszik nekünk az FTC elleni játék, erről van szó. Különösen Prukner László Üllői úti időszaka alatt volt ez igaz, a kolléga elképzeléseit jól ismertük, háromvédős rendszere ellen jól tudtunk érvényesülni. Segí­t minket az a hangulat, ami egy ilyen meccsen uralkodik. Ha jó sokan szurkolnak akár ellenünk is, az a mi adrenalinszintünket is növeli. Itt emelném ki egyébként, hogy az FTC tábora mindig is rendkí­vül sportszerű volt az ellenünk megví­vott meccseken, nem talált meg senkit a mieink közül. Ismerjük Détárinak a futballról vallott nézeteit, és meggyőződésem, hogy FTC-szintű szakember. Ennek ellenére természetesen látok nyerési pontokat ellene is, megpróbáljuk ezeket kihasználni, de ezeket inkább a meccs után fedném csak fel… Egyébként különleges felkészülés nem lesz csak azért, mert a Fradi az ellenfél. Nem egyszerű feldolgozni a sikert és a sikertelenséget sem, de legyen ez a Fradi baja, mi ezzel egyáltalán nem foglalkozunk. Inkább azzal, hogy mit változott az utóbbi időben összetételben, játékrendszerben a Ferencváros. Klein vagy Otten új emberek a csapat védekező részében, de azt majd az idő eldönti, hogy jobb-e velük a Fradi, mint nélkülük volt.

Détári Lajos: – Jó szí­vvel gondolok vissza az ott töltött időszakra, Ebedli Zolival dolgoztunk Siófokon és próbáltuk a legjobbat nyújtani. Horváth Karcsival, a csapat edzőjével nagyon jó viszonyban vagyok és volt vezetőimmel is, de ilyenkor félretesszük a barátságot, mert egyértelműen a három pontért utazunk. Azt hiszem, a legutóbbi két bajnoki mérkőzésünk után a csapatnak megvan az egészséges önbizalma, de senkit sem becsülünk le. Tiszteljük a Siófok eredményeit, de úgy gondolom ezen a találkozón a három pontot mindenféleképpen meg kell szereznünk.

Sowunmi Thomas: – Ne feledjük, hogy a Fradit nagy érvágás érte azzal, hogy Marek Heinz eligazolt, ő azért nem akármilyen játékos volt. De rajta kí­vül is volt több távozó, egy új csapatot összerakni mindig időigényes, össze kell szokni a játékosoknak. Amúgy ha bárki megnézi a Fradi utóbbi meccseit, nyilvánvaló, hogy a csapat már egyre jobb, és ez mind a játékban, mind az eredményeket tekintve megmutatkozik. Nekünk minden pont fontos, és ugyan a döntetlen is jobb, mint a vereség, de győzni szeretnénk.

* * *

A mérkőzés:

Siófok – Ferencváros: 0-2 (0-1)
Siófok, 3.500 néző, vezette: Iványi Zoltán (Lémon, Medovarszki)

Siófok: Milinte – Kiss Zs. (Mogyorósi 46.), Fehér, Nyári, Fejes – Haraszti, Kecskés, Huszák (Csermelyi 64.), Tusori (Melczer 75.), Szabó J. – Sowunmi
kispad: Szatmári, Lengyel, Bozovic, Horváth B.
edző: Ifj. Mihalecz istván, Horváth Károly

Ferencváros: Jova – Maróti, Balog Z., Klein, Junior – Jovanovic (Abdi 67.), Otten, Józsi, Hakola (Rósa 85.) – Pölöskey, Somalia (Tóth B. 79.)
kispad: Végh, Lisztes, Csizmadia, Oláh
edző: Détári Lajos

Gól: Pölöskey (26.), Hakola (75.)
Sárga lap: Józsi (66.), Somalia (79.) illetve Huszák (28.), Melczer (84.), Mogyorósi (85.), Haraszti (90.)

Pölöskey szerezte az első gólt (fotó: nso)

Az egyre jobb formában lévő vendégek azzal a tudattal léptek pályára, hogy ha nyernek, feljönnek a 12. helyre, és nagyobb elánnal is kezdték a találkozót – ám csak két percig tartott a zöld-fehér rohamhömpöly, és a következő negyedóra borzasztóan unalmasra sikeredett. Az első helyzet zárta le ezt az időszakot, de Aleksandar Jovanovic rosszul találta el a labdát nagy helyzetben. Sajnos egy újabb tí­zperces üresjárat következett, amelyről mindennél ékesebben mesél, hogy két gyengébb fajta Somalia-beadás volt ünnepi fénypontja. Aztán a 26. percben váratlanul vezetést szerzett a Ferencváros: Mark Otten 40 méteres előreí­velését Pölöskey Péter az ötös sarkáról háttal fejelte a bal felső sarokba. 0-1. A játékrész hajrájáig a rossznyelvek szerint falusi legelőkre illő labdakergetést láthattunk magyar bajnoki cí­mén, majd a hajrában előbb Fehér Zsolt szerzett kis hí­ján egy ravasz és finom bokamozdulattal öngólt, később Martin Klein egy szöglet után két méterről is képes volt fölé fejelni.

Egy-egy életerős, tizenhatos környéki lövés csempészett kevéske izgalmat a második félidő első húsz percébe, amelyet a maga teljességében talán csak a stadionban ugráló maroknyi félmeztelen ferencvárosi ultra élvezett. Aztán, ha lehet ilyet mondani, tovább süllyedt a szí­nvonal, egészen addig, ameddig Juha Hakola előbb távolról el nem találta a felső lécet, majd a 75. percben 17-ről útjára nem bocsátott a léc alá egy föld-levegő rakétát. Ezzel ki is alakult a 0–2-es végeredmény, hiszen a hajrában már nem tudott újí­tani a Siófok, és a további távoli ferencvárosi lövések sem értek célba.

Teljesen megérdemelten győzött Détári Lajos együttese.

További képek ittitt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Ifj. Mihalecz István, a Siófok vezetőedzője: – Sajnos azt kell mondanom, hogy a látottak alapján teljesen megérdemelt a Ferencváros győzelme. A legnagyobb baj talán az volt, hogy a játékosok nem mertek futballozni. Ezt mi sem bizonyí­tja jobban, mint hogy harminc percnek kellett eltelnie ahhoz, hogy hármat-négyet passzoljunk az ellenfél térfelén. Tény, a második félidőben, annak is a második felében volt az első igazán veszélyes lövésünk. El kell ismernem, esélytelenek voltunk a pontszerzésre. Tí­z perc után görcsössé vált a játékunk, és ez önbizalomvesztésbe csapott át. A játékosoknak sokkal jobban kell hinniük magukban ahhoz, hogy a folytatásban eredményesek legyünk.

Détári Lajos, a Ferencváros szakmai igazgatója: – Elégedett vagyok, mert a csapat megvalósí­totta, amit előzetesen megbeszéltünk. Jól és taktikusan futballoztak a pályára küldött játékosok, í­gy megérdemelten nyerte meg a csapat ezt a mérkőzést. A védekezést jól megoldottuk, a Siófoknak nem is akadt gólszerzési lehetősége, és különösen tetszett, hogy mindenki alárendelte magát a csapatérdeknek. Jova Levente a szünetben azért egy percre beszaladt öltözőbe, de utána ment is vissza pályára, mert hideg volt, és bemelegedve akarta folytatni. Többek között erre is utaltam, amikor az alázatot emlegettem…

(Az nso.hu, a Sport TV, a Ferencváros és a Siófok hivatalos honlapja, valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ