2011.XI.10. LK, Pécs – Ferencváros: 2-1

A PMFC 2–1-re győzött a Ferencváros ellen hazai pályán a labdarúgó Ligakupa B-csoportjának ötödik fordulójában, és ezzel átvette a vezetést a kvartettben.

Pécs – Ferencváros: 2-1 (1-1)
Pécs, 400 néző, vezette: Farkas Ádám (Kelemen, Kis Z.)

Pécs: Strublics – Simonfalvi, Lantos (Andorka 61.), Goia, Nagy József – Regedei (Horváth Zs. 46.), Scepanovic, Pintér, Pákolicz (Demjén 66.) – Frőhlich (Petrók 61.), Gyánó (Nagy O. 46.)
kispad: Holczer, Tóth Z.
edző: Mészáros Ferenc

Ferencváros: Végh (Hermány 46.) – Csizmadia, Grúz, Klein (Fitos 46.), Junior – Rósa, Lisztes, Maróti (Morales 46.), Tóth B. – Pölöskey (Homma 60.), Oláh (Zsivóczky 65.)
kispad: Gárdos
edző: Détári Lajos

Gól: Pákolicz (3.), Scepanovic (55.) illetve  Lisztes (17.)
Sárga lap: Pákolicz (65.), Goia (77.) illetve Grúz (54.), Morales (57.), Homma (60.)

Az egypontos Ferencváros már a továbbjutásra gyakorlatilag esélytelenül utazott Pécsre a ma esti találkozóra. A hazaiak azonban még a B-csoport első helyéért is versenyben voltak, és ennek megfelelően nagyszerűen kezdték a mérkőzést.

Mészáros Ferenc csapata már a harmadik percben megszerezte a vezetést, amikor Pákolicz Dávid kapott labdát a tizenhatos vonalánál, és senkitől sem zavartatva lövésre vállalkozott, és bombagólt lőtt, Végh Zoltánnak esélye sem volt kivédeni a kapu bal felső sarkába vágódó labdát. 1–0. Az FTC kemény rohamokba kezdett a kapott gólt után, és Pölöskei Péter, Oláh Lóránt, és Junior is nagy helyzetbe került, majd a 17. percben góllá érett a számos lehetőség, méghozzá nem is akármilyen góllá. Lisztes Krisztián passzolta fel a labdát a tizenhatos közepén álló Oláh Lórántnak, aki azonnal visszatette a labdát, és a rutinos középpályás mellel levette azt, majd a kapunak háttal állva, egy védővel a nyakán sarokkal gurí­tott Strublics József kapujába. 1–1.

A második félidőt is a pécsiek kezdték jobban, és az 55. percben visszavették a vezetést. Nagy Olivér adta be a labdát szögletből, és Horváth Zsolt továbbcsúsztatta a labdát a hosszú oldalra, ahol Marko Scsepanovics érkezett, és közvetlen közelről a kapuba lőtt. 2–1. A 87. percben az Oláh Lóránt helyére beálló Zsivoczky Norbert majdnem egyenlí­tett: a lövése a felső lécről pattant a gólvonalra, és bár a Fradi játékosai gólt követeltek, a partjelző szerint nem volt bent a labda. Több gól í­gy nem született, ezzel a PMFC az Albert-stadionban 1–0-ra megnyert bajnoki, és az idegenbeli Ligakupa-meccs után harmadszor is legyőzte a zöld-fehéreket ebben az idényben.

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Détári Lajos: – A csapat jó teljesí­tményt nyújtott, az volt a fontos, hogy láttam, kikre számí­thatunk a bajnoki mérkőzéseken. Az ilyen meccseken felszabadultabban lehet játszani. A 18-as keretbe nem könnyű bekerülni, a kezdő 11-ről már nem is beszélve. Hétvégén pihenő lesz, utána pedig készülünk a Kaposvár ellen.

(Az nso.hu, a Ferencváros és a Pécs hivatalos honlapja, a Sport TV, valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ