2011.XI.27. Diósgyőr – Ferencváros: 2-3

Elérkezett a labdarúgó NB I 2011-es évzárójának napja: a Diósgyőr a Ferencvárossal csapott össze Miskolcon a pontvadászat búcsúestjén. A végig izgalmas, fordulatos mérkőzést a kevesebbet hibázó Ferencváros nyerte meg.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

– Egy jó Ferencvárosra és egy jó Diósgyőrre óriási szüksége van a magyar labdarúgásnak, a két csapat kezdi is utolérni magát – kezdte Détári a Nemzeti Sportban. – A DVTK sokkal jobb pozí­cióban van, mint mi, de mi is elkezdtünk egy munkát. Nagy várakozással tekintek a mérkőzés elé, szeretném, ha a csapat megmutatná az igazi arcát, hogy játsszuk a saját játékunkat, azt, amit az elmúlt hetekben. A tabella alapján a Diósgyőr sokkal jobb erőket képvisel, de biztos vagyok benne, hogy mi is vagyunk olyan jók, és ezt meg is fogjuk mutatni!

– Az összes csapat számára más ez a találkozó, mert nagy szurkolótáborral rendelkezik az FTC miként a DVTK is – mondta Benczés a dvtk.eu-nak. – De nem csak az ellenfél miatt lesz más a vasárnapi találkozó, hanem azért is, mert ez 2011 utolsó bajnoki meccse. Most lesz legutoljára lehetőségünk a pontszerzésre, és itt az alkalom, hogy a szurkolóink egész éves biztatását győzelemmel háláljuk meg. Speciális program nem volt, azonban az edzéseket kicsit másként szerveztük a héten, mert mint emlí­tettem, egy hosszú bajnoki évad végén ez az utolsó mérkőzés.

* * *

A mérkőzés:

DVTK – Ferencváros: 2-3 (2-1)
Diósgyőr, 11.398 néző, vezette: Solymosi Péter (Tóth I., Berettyán)

DVTK: Rados – Vadász, Gal, Budovinszky, Gohér – Arze (Halgas 87.), Abdouraman, Lippai (Takács P. 73.), Luque (Bacsa 66.) – Tisza, Seydi
kispad: Rakaczki, Rakovic, Carreno, Pál Sz.
edző: Benczés Miklós

Ferencváros: Jova – Jovanovic (Csizmadia 88.), Balog Z., Klein, Junior – Hakola (Rósa 90+3.), Otten, Józsi, Abdi – Pölöskey (Lisztes 90+1.), Somalia
kispad: Végh, Oláh, Tóth B., Maróti
edző: Détári Lajos

Gól: Seydi (16.), Luque (39.) illetve Somalia (24., 58.), Pölöskey (52.)
Sárga lap: Seydi (17.), Vadász (42.), Abdouraman (83.) illetve Jovanovic (48.), Pölöskey (54.), Abdi (68., 85.)
Kiállí­tva: Abdi (85.)

Nem akármilyen felvezetés előzte meg a tavaszi második forduló és az őszi futballidény idény utolsó bajnoki mérkőzését: igencsak vissza kell lapoznunk emlékezetünkben, hogy olyan magyar élvonalbeli találkozót találjunk, amely előtt a feketepiacon az eredeti jegyár ötszöröséért lehetett bilétát szerezni. A rangadó előtt gyászszünetet tartottak Albert Flórián, a tegnap elhunyt egykori DVTK-futballista, Gajda István, valamint két helyi szurkoló, Aradi Miklós és Horváth László emlékére.

Pölöskey 2-2-re alakí­totta az állást (fotó: Veres Viktor, nso)

A kezdés előtt percekkel ért véget a Videoton mérkőzése, amelyen győzött a cí­mvédő, és ez azt jelentette, hogy a forduló előtt az ötödik helyen álló DVTK egy győzelemmel csak az előtte álló Honvédot előzheti meg, a dobogón nem telelhet. A táblás ház inkább az iramnak, mintsem a szí­nvonalnak örvendhetett az első negyedórában, amelyben a Ferencváros egyáltalán nem húzódott vissza 16-osa elé, többször is eljutottak a zöld-fehérek a hazai kapu elé. Az első diósgyőri lehetőség viszont gól hozott: L’Imam Seydi kiharcolt egy szögletet, majd Tisza Tibor beadását az ötösről a bal sarokba fejelte. 1-0. (A szögletre nem mozdult ki a kapus, Jova Levente, de nála is nagyobbat hibázott Júnior, aki mellől a hálóba fejelt Seydi.) Mindenkire rálicitált azonban baki-szempontból a 24. percben a DVTK kapuvédője, Ivan Rados, aki Igor Gal ártalmatlan hazaadásánál rosszul találta el a labdát a 16-osnál, amely í­gy hátrafelé pörgött, az üres kapu irányába, a jókor jó helyen lévő Somalia pedig közelről nem hibázott. 1-1. A hazai pálya, pontosabban annak talaja – mert egy fűcsomón pattant meg Rados előtt a labda – ez alkalommal nem jelentett előnyt. Az egyenlí­tés sem emelt viszont a játék szí­nvonalán: a fővárosiak mezőnyfölénye meddő maradt, a hazaiak pedig szemmel láthatóan nem tudtak mit kezdeni azzal, hogy ellenfelük letámadta őket. A játékrész hajrájában mégis visszavette a vezetést a Diósgyőr, köszönhetően egy egyéni villanásnak: José Juan Luque kapott egy ajándéklabdát az egész ősszel megbí­zhatóan futballozó Martin Kleintől, majd 22-ről a jobb felsőbe bombázott egy föld-levegő rakétát. 2-1.

Somalia az első gólját lövi (fotó: Veres Viktor, nso)

A fordulást követően újra előtérbe került egy göröngy, amelyre vádlón mutogattak a hazaiak, ám ezúttal teljesen jogtalanul: Vadász Viktor egyszerűen hagyta lepattanni Balog Zoltán hatalmas előreí­velését, Pölöskey Péter pedig előí­rásszerűen fordult le róla a 16-oson belül és a rövid sarokba lőtt. 2-2. Egyáltalán nem játszott meggyőzően a Diósgyőr, sőt, a védelem összehozott egy újabb gólt a Ferencvárosnak, és ismét a jobb oldalon: az 58. percben a vendégek végeztek egy szabadrúgást a térfél közepéről, két támadót öten fogtak a kapu előterében a hazaiak, mí­g Somaliára senki sem jutott– a légiós megkapta a labdát, majd a kimozduló kapus lábai között a hálóba lőtt. 2-3. Az újabb bekapott gól tovább rombolta a diósgyőri játékosok önbizalmát, a korábbiakhoz képest is több lett az általuk eladott labda; a közönség egy része pedig elkezdte számon kérni rajtuk a lelkesedést, pontosabban annak hiányát. Az sem hajtott a Benczés Miklós-legénység malmára a vizet, hogy sérülés miatt lesántikált a pályáról a gólszerző Luque. A rohamosnak semmiképpen nem nevezhető hazai támadások a 70. percben kis hí­ján gólra vezettek – az előzmények ismeretében nem nehéz kitalálni, hogy ehhez is egy védelmi hiba kellett, ám Jova hiába jött ki rosszul egy beadásra, a csereként beállt Bacsa Patrik szorongatott helyzetből az üres kapu mellé fejelt. A védők becsületét a gólpasszt kiosztó Balog mentette meg, aki a kapura törő Seydit pár centiméterrel még a 16-os előtt buktatta – sem büntető, sem gól nem született, sőt, meglepő módon még sárga sem villant. A hibázókhoz még csatlakozott Liban Abdi is, aki egy sárgával a háta mögött sí­pszó után elrúgott egy labdát, í­gy aztán a tervezettnél pár másodperccel korábban baktathatott le a gyepről, ugyanis a pálya mellett már ott toporgott az a Lisztes Krisztián, aki éppen őt váltotta volna. Az utolsó percekben már ügyesen játszott az idővel a Ferencváros, a hazaiak pedig nem támadtak fel emberelőnyben sem. Öt gól ide vagy oda, a futball nem volt méltó a két szurkolótáborhoz. Győzelmével a Ferencváros a gyászos idénykezdet után a kilencedik helyen telel, mí­g a Diósgyőr kora délután még abban reménykedett, hogy a dobogóról várja a tavaszt, ám meg kell elégednie az ötödik pozí­cióval.

További képek itt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Benczés Miklós, a DVTK vezetőedzője: – Változatos volt a mérkőzés, szerintem a nézők jól szórakoztak. Nagy ostobaságokat követtünk el, többet tettünk a Ferencváros győzelméért, mint maga a Ferencváros. Abszolút nem volt ránk jellemző eddig, hogy ennyit hibázzunk. Ránk jöttek egyből a gól után, előtte nem tudtak mit kezdeni a letámadásunkkal. Minden gólunkat hiba előzte meg. Nem volt egy jó mérkőzés ez, de gólokban gazdag.

Détári Lajos, az FTC szakmai igazgatója: – A csapat tartotta magát ahhoz, amit a mérkőzés előtt mondtam, azaz mi fogunk támadni idegenben. Nagyon szép időt töltöttem eddig a csapatnál, szeretnék köszönetet mondani a játékosoknak és a szurkolóknak is. Sok munka áll még előttünk, és idén még a Magyar Kupában is győzni akarunk. Kialakult egy olyan csapat, amely ütőképes lesz tavaszra, ez a keret nagyobb feladatokra is képes. Azért az jelent valamit, ha egy csapat három gólt szerez Diósgyőrben…

Pölöskey Péter: – Megérdemelten nyertünk, a második félidőre úgy jöttünk ki a pályára, hogy csak mi nyerhetünk. Sikerült is átvenni a vezetést, érzésem szerint utána már nem forgott veszélyben a győzelmünk. A gólomnál érzés alapján lőttem el a labdát, csak sejtettem, merre van a kapu. Nagyon jó hangulatú mérkőzés volt, valóban nagyon jó szurkolók vannak Diósgyőrben, de csak a második legjobbak, mert a mi táborunk az első. Fontos találkozó volt, de nem misztifikálnám túl ezt a sikert, mert mindig az épp aktuális a legfontosabb meccs, ez a Ferencvárosnál főleg “kidomborodik”, itt egy hét alatt elfelejtődik a győzelem, mert mindig csak előre lehet nézni. Most például már fontosabb a Békéscsaba elleni kupameccs a vasárnapinál

* * *

Tabella:

1. DVSC-Teva 17 12 5 – 35–11 +24 41
2. Győri ETO 17 12 1 4 30–18 +12 37
3. Videoton FC 17 10 2 5 32–13 +19 32
4. Budapest Honvéd 17 8 5 4 32–21 +11 29
5. Diósgyőri VTK 17 8 4 5 28–23 +5 28
6. Pécsi MFC 17 7 7 3 27–26 +1 28
7. Kecskeméti TE 17 7 4 6 28–24 +4 25
8. Paksi FC 17 6 6 5 31–32 –1 24
9. Ferencváros 17 5 4 8 16–17 –1 19
10. Újpest FC 17 5 2 10 22–31 –9 17
11. Haladás 17 4 5 8 17–24 –7 17
12. Vasas SC 17 3 8 6 16–24 –8 17
13. Kaposvári Rákóczi 17 2 11 4 20–25 –5 17
14. Siófok 17 3 7 7 15–24 –9 16
15. Lombard FC 17 4 3 10 17–26 –9 15
16. Zalaegerszegi TE 17 – 6 11 16–43 –27 6

Góllövőlista:

14 gólos: Danilo (Honvéd)
12 gólos: Alves (Videoton)
11 gólos: Peric (Kaposvár)
10 gólos: Coulibaly (DVSC)
9 gólos: Bajzát (Pécs)
8 gólos: Nikolics (Videoton)
7 gólos: Böde (Paks), Luque (DVTK), Rajczi (Újpest)
6 gólos: Ahjupera (Győr), Dudás (Győr), Maric (Pápa), Melczer (Siófok), Seydi (DVTK)
5 gólos: Bódi (DVSC), Budovinszky (DVTK), Foxi (Kecskemét), Lencse (Kecskemét), Nikolic (DVSC), Trajkovic (Győr), Vayer (Paks), Vujovic (Haladás)
4 gólos: Bartha (Paks), Ferenczi (Pápa), Horváth Zs. (Pécs), Kamber (ZTE), Kulcsár T. (DVSC), Nagy O. (Pécs), Somalia (FTC)

(Az nso.hu, az MTI, a Sport TV, a Ferencváros és a DVTK hivatalos honlapja, valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ