2011.XI.30. MK, Békéscsaba – Ferencváros: 0-0

Gólnélküli döntetlen született a Viharsarokban a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Pásztor József: – Mivel két mérkőzésen dől el a továbbjutás kérdése, í­gy a Ferencváros az egyértelmű esélyes. Nekünk, megí­télésem szerint, öt százaléknyi az esélyünk a továbbjutásra. Jól mutatja az NB I és a másodosztály közötti különbséget, hogy az előző fordulóban az FTC 5-2-re nyert az NB II-es őszi bajnok, hazai pályán a bajnokságban veretlen Szolnoki MÁV otthonában. A Fradi, amióta Détári Lajos vette át a csapatot összeállt és feljövőben van, ezt igazolja, hogy az utolsó hat NB I-es bajnoki találkozóján veretlen maradt, és tizennégy pontot gyűjtött. Szeretnénk egy jó mérkőzést játszani. Nem fogunk beállni védekezni, hanem megpróbálunk futballozni. Kérdés, hogy mennyire engedik majd ezt a zöld-fehérek… A Ferencváros védelme összeállt, ezt igazolja, hogy a legutóbbi hat találkozón tí­z gólt szerzett és csak hármat kapott. A középpályán a finn Hakola, a volt zalaegerszegi Józsi a meghatározó ember, elöl pedig figyelnünk kell Pölöskeyre, a brazil Somáliára és a szomáliai származású Abdira

* * *

A mérkőzés:

Békéscsaba – Ferencváros: 0-0
Békéscsaba, 7.000 néző, vezette: Fábián Mihály (Demeter, Horváth R.)

Békéscsaba: Máthé – Kerekes I. (Mészáros 11.), Kállai, Makra, Juhász Gy. – Balogh M., Balázs (Fülöp T. 76.), Szélpál, Pozsár – Leucuta, Tchana (Sztrunga 87.)
kispad: Balogh T., Ferenczi, Tóth N.
edző: Pásztor József

Ferencváros: Jova – Jovanovic, Balog Z., Klein, Junior – Hakola, Otten, Józsi, Abdi (Rósa 81.) – Pölöskey, Somalia (Lisztes 67.)
kispad: Végh, Oláh, Maróti, Tóth B., Csizmadia
edző: Détári Lajos

Sárga lap: Kállai (24.), Balogh M. (38.), Tchana (82.) illetve Hakola (26.), Pölöskey (89.)

Egyperces gyászszünettel kezdődött a találkozó a közelmúltban balesetben 31 éves korában elhunyt, egykori békéscsabai és ferencvárosi csatár, Gajda István, valamint a 70 éves korában eltávozott olimpiai bajnok Menczel Iván emlékére.

Az első tí­z perc kiegyenlí­tett játékot hozott. A 8. percben Kerekes István összefejelt Juniorral, a hazai védőt ápolták, majd le kellett cserélni, helyére Mészáros László állt be. Ezután a lila-fehérek kétszer is veszélyeztettek. A 13. percben Leucuta jó beadását Jova kapus mentette a gólra éhes Tchana elől. Két perccel később Pozsár szöglete után kétszer is a gólvonal elől vágták ki a labdát a ferencvárosi védők. A folytatásban fokozatosan átvette az irányí­tást az NB I-es fővárosi gárda, a középpályán ügyes adogatások után jutottak el a csabai kapu elé, de az utolsó pillanatokban mindig hibáztak. A hajrában előbb Abdi lőtt a kapu fölé kecsegtető helyzetben, majd Pölöskei lövése után az oldalhálóban halt el a labda. A kiegyenlí­tett első félidő alapján reális gól nélküli döntetlennel vonultak pihenőre a csí­pős novemberi estén a két csapat játékosai.

Fordulás után a 49. percben tüzijáték alakult ki a csabai kapunál, s mivel Máthé kapust lökték, í­gy a játékvezető kifele í­télt szabadrúgást. Sok volt a szabálytalanság, gyakran kellett ápolni a labdarúgókat. A ferencvárosiak többet birtokolták a labdát, ügyesen adogattak a középpályán, de a kapu előtt elfogyott a tudományuk. A félidő közepén Détári Lajos a volt válogatott Lisztes Krisztiánt küldte a pályára az ezúttal mérsékelt teljesí­tményt nyújtó brazil támadó Somália helyére. A középpályán gyűrték egymást a csapatok, majd mindkét szakvezető cserélt. A 79. percben Pozsár szabadrúgása után az előrehúzódó Makra fejelt a kapu fölé. A hajrában több helyzete volt a vendégeknek, de a békéscsabai védők és Máthé kapus jól helytállt.

Igazi, küzdelmes kupamérkőzést ví­vott egymással szerdán este a két együttes. Az NB II Keleti csoportjának őszi második helyezettje egyenrangú ellenfele volt a légiósokkal megerősí­tett, az NB I kilencedik helyén álló fővárosiaknak. A látottak alapján a döntetlen reális. A továbbjutás í­gy szombaton 15 órakor az Albert-stadionban dől majd el. Ha a lila-fehérek végig ilyen fegyelmezetten játszanak, mint ahogy szerdán tették jó eredményt érhetnek el a visszavágón.

A továbbjutó csapat az MTK – Pécs párharc győztesével játszik. Az odavágó után a baranyaiak várhatják előnyből a visszavágót, miután Regedei büntetőjével 1-0-ra nyerni tudtak a Hungária körúton.

További képek itt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Pásztor József, a Békéscsaba vezetőedzője: – Méltó partnerei voltunk a Ferencvárosnak. Mezőnyben jobbak voltak a vendégek, de mindkét oldalon adódtak helyzetek, í­gy reális a döntetlen.

Détári Lajos, az FTC szakmai igazgatója: – Az első félidőben még bennünk volt a Diósgyőri mérkőzés, nem voltunk elég frissek. Szombaton viszont már szeretnénk továbbjutni.

(A beol.hu, az NS, a Békéscsaba hivatalos honlapja, valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ