2011.XII.3. MK, Ferencváros – Békéscsaba: 2-2

Nagy meglepetés a labdarúgó Magyar Kupában: a másodosztályú Békéscsaba 2–2-es döntetlent ért el az Albert Flórián Stadionban a Ferencváros ellen, í­gy idegenben szerzett gólokkal továbbjutott a legjobb nyolc közé. Volt minden: kiállí­tások, sérülések, Rósa Dénes pedig a hajrában kapusként is szerepet kapott …

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Pásztor József: – A mérkőzés esélyese a Fradi, amely hazai pályán játszik, és mindent elkövet majd a továbbjutást jelentő győzelem megszerzéséért, hiszen csak í­gy lehet sansza a későbbiekben arra, hogy kijusson a nemzetközi kupaporondra. Nekünk akkor lehet esélyünk ha az első tizenöt percben rúgnánk egy gólt, mert akkor a zöld-fehéreknek legalább két gól kellene a továbbjutáshoz. Sajnos a szerdán a találkozó elején megsérült Kerekesre nem számí­thatok, a védő arccsonttörést szenvedett, a jövő héten meg kell műteni. Leucuta rúgást kapott a lábára szerdán, í­gy az ő játéka is kérdéses. Szeretnénk egy jó meccset játszani, bí­zom abban hogy a fiúk az egész mérkőzésen odateszik magukat majd az év utolsó tétmérkőzésén.

* * *

A mérkőzés:

Ferencváros – Békéscsaba: 2-2 (1-1)
Békéscsaba, 2.100 néző, vezette: Miquel Alvaro Garcia (dr. Varga Zs., Pápai)

Ferencváros: Jova – Jovanovic, Balog Z., Klein, Junior – Otten – Abdi (Tóth B. 60.), Józsi (Rósa D. 46.), Lisztes – Somalia (Oláh 55.), Pölöskey P.
kispad: Végh, Zsivóczky, Maróti, Csizmadia
edző: Détári Lajos

Békéscsaba: Balogh T. – Mészáros L. (Ferenczi M. 71.), Kállai, Makra, Juhász Gy. – Szélpál (Sztrunga 83.), Balázs J., Balogh M. (Fülöp T. 71.), Pozsár, Leucuta – Tchana
kispad: Máthé, Tóth N.
edző: Pásztor József

Gól: Junior (5. – 11-esből), Otten (55.) illetve Makra (31.), Leucuta (76. – 11-esből)
Sárga lap: Jovanovic (41.), Otten (55.), Pölöskey (90+2.) illetve Balázs J., (35.), Mészáros L. (43.), Makra (82.)
Kiállí­tva: Jova (74.) illetve Tchana (77.)

Junior először szerzett gólt zöld-fehérben

A Ferencváros igen jól kezdte a találkozót, a 4. percben Júnior tört be a tizenhatoson belülre, átesett az elé belépő békéscsabai védő lábán, Miguel Álvaro Garcí­a pedig befújta a büntetőt, amelyet a sértett magabiztosan lőtt a bal alsó sarokba (1–0). A zöld-fehérek kézben tartották a mérkőzést, mezőnyfölényben játszottak, és helyzeteket is ki tudtak alakí­tani: a 25. percben Pölöskey Péter került a balösszekötő helyéről kilépve ziccerbe, de nagyon csúnyán kapu fölé lőtt, majd Klein és Jovanovic kí­sérletét is védte a vendégek kapusa. A Békéscsaba 31 percig a hazai tizenhatos közelébe sem került, amikor aztán igen, akkor egyből egyenlí­tett. Pozsár í­velte be a szabadrúgás balról, a hosszú oldalon lopakodó Makra Zsolt üresen érkezett, és Jova kapujába lőtt – 1–1, és ezzel már a viharsarkiak álltak továbbjutásra! A félidőben is a lilák álltak jobban, Liban Abdinak volt ugyan még egy jó kí­sérlete szabadrúgásból, de Balogh Tamás lábbal hárí­tott.

Otten góljával másodszor is nálunk volt az előny

A Fradi-tábor „Harcoljatok!” felkiáltással küldte ki a zöld-fehéreket a második félidőre, és a játékosok „engedelmeskedtek”: az 54. percben Júnior lőtt nagyon távolról kapura, a labda elakadt Mark Ottenben, a holland játékos kapura fordult és értékesí­tette a váratlanul előtte adódó ziccert(2–1). Nem volt les, bár a lilák nagyon integettek… A gól után az indulatok kapták a főszerepet, durva belépőkből (és ennek következtében durva lelátói rigmusokból) nem volt hiány, játék nem volt sok. Klein megsérült, és a cserelehetőségeit már kihasználó Ferencváros megfogyatkozott. A 74. percben aztán óriási esélyt kapott a Békéscsaba: Juhász György lépett ki a bal oldalon, a rosszul kijövő Jova elütötte – tizenegyes, kiállí­tás, és a Ferencvárosnak már nem volt cserelehetősége! Rósa Dénes állt a kapuba, Leucuta a büntetőpontra letett labda mögé – a légiós a kapu jobb oldalába lőtt (2–2) – megint a csabaiak álltak továbbjutásra! A Ferencvárosnak időhiánnyal és emberhátránnyal is meg kellett küzdenie, bár a piros a másik oldalon is villant, Jimmy Tchana ugyanis rossz ütemű és felesleges becsúszás után megkapta második sárga lapját. A hajrában rendszeresen összeugrottak a játékosok, a Békéscsaba foggal-körömmel (Balogh-védésekkel és sok időhúzással) tartotta a 2–2-t – sikerrel.

A Ferencváros kiesésével valószí­nűleg lemarad a 2012–2013-as európai kupákról, Pásztor József csapata pedig a negyeddöntőben folytathatja – a Baja után második NB II-es csapatként. A Ferencváros egyébként a klub 111. születésnapján esett ki a kupából – nem egy jól sikerült évforduló.

További képek itt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Détári Lajos, az FTC szakmai igazgatója: – Becsületesen dolgoztunk egész héten, mint mindig. Mi tükörbe tudunk nézni, remélem, mindenki meg tudja ezt tenni. Nem tudom, mások, hogy látják ezt a mérkőzést, de ez valami pankráció volt. Ezért nem biztos, hogy Chiléből ide kell hozni ilyen játékvezetőket. Körülbelül hat kiállí­tásnak kellett volna lenni. Ez most már a tizedik mérkőzésünk volt az Üllői úton, amelyen szétrúgtak minket, és a játékvezető nem tesz ellene semmit. Felháborí­tó!

Pásztor József, a Békéscsaba vezetőedzője: – Néha elég egy százalék esély is. Két mérkőzés alapján a Fradi ellen nem volt sok sanszunk. Örülök, hogy Békéscsabán és itt is jó találkozót játszottunk. Természetesen a Fradi számára sokkal nagyobb volt a tét, de az a csapat, amely ellen az Üllői úton tizenegyest í­télnek az első percekben, és nem omlik össze, annak van tartása.

(Az nso.hu, a beol.hu, a Békéscsaba hivatalos honlapja, valamint az MLSZ adatbankja alapján, fotók: Lendvai Róbert)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ