2012.I.26. Ferencváros – Azerbajdzsán U21: 1-1

Csapatunk 1-1-re végzett Azerbajdzsán U21-es válogatottja ellen. Gólunkat Pölöskey szerezte.

Ferencváros – Azerbajdzsán U21: 1-1 (1-0)
Belek,

Ferencváros:
I. félidő: Kunsági – Fülöp N., Balog Z., Klein, Junior – Otten – Lisztes, Rósa, Józsi – Pölöskey, Oláh
II. félidő: Kunsági – Grúz, Vattai, Busai – Jovanovic, Batik, Morales, Zsivóczky – Gárdos, Pölöskei II., Varga B.

Gól: Pölöskey illetve ?

A mérkőzés első harminc percében kiegyenlí­tett játék folyt, a két csapat közel azonos mértékben birtokolta a labdát. A védelmünk stabilan állt a lábán, a kapunkat megközelí­teni sem tudta az ellenfél. Első lehetőségünk Pölöskey előtt adódott egy kapu előtti kavarodás után, de végül különösebb veszélyt nem okozott. Néhány perccel később Lisztes Krisztián volt szemfüles, a kezdőkörből próbált meg átemelni a kissé kint álló kapus felett, de próbálkozása néhány centivel elkerülte az azeri kaput. A folytatásban mi irányí­tottunk, jóval többet birtokoltuk a labdát. Játékosaink folyamatos nyomás alatt tartották az azeri fiatalokat, már a 16-osnál letámadták őket, legtöbbször hatásosan. Ekkor ellenfelünk képtelen volt kiszabadulni saját térfeléről. Kisebb helyzeteink is akadtak, de igazán nagy lehetőséget nem jegyezhettünk fel. Sőt az egyik ellentámadásból, majdnem az ellenfél alakí­tott ki egy veszélyes helyzetet, de Klein és Rósa közös erővel megállí­tották az ellenfél támadóját. A félidő végén érett góllá mezőnyfölényünk. Pölöskey kapott egy pontos, mélységből érkező passzt és mintegy 15 méterről kilőtte a hosszú alsót. 1-0. Nem sokkal ezután a bí­ró véget is vetett az első félidőnek, í­gy megérdemelt előnnyel vonulhatnak pihenőre a srácok.

Kiemelendő, hogy az első játékrészben a legtöbb és legveszélyesebb akcióinkat a bal oldalon vezettük. Az ellenfél láthatóan nem tudott mit kezdeni Junior felfutásaival.

A második játékrészben, hasonlóan az előző mérkőzéshez  ismét “sort” cserélt Détári Lajos. Alig telt el néhány perc a 2. félidőből és máris egyenlí­tettek az azeri fiatalok. Egy, a kapu elé í­velt beadásra érkezett egy támadó, aki Grúz és Vattai között kibújva közvetlen közelről a kapuba kotort, Kunsságinak esélyt sem adva a védésre. Első valamire való helyzetük gólra váltásával 1-1-re alakult az eredmény. A bekapott gól szemmel láthatóan meglepte a srácokat, í­gy játékunk nagyon óvatossá, tapogatózóvá vált. Továbbra is mi irányí­tottunk, de egy-egy azeri kontrában már benne volt a veszély. A 70. perc környékén újra elkezdett esni az eső, ami nagyon csúszóssá tette a talajt, í­gy lapos passzos játékunkba is több hiba csúszott, az ellenfél rombolómunkáját azonban nagyban megkönnyí­tette. A folytatásban is sokkal óvatosabban játszottunk, kevesebb veszélyt jelentettünk az ellenfél kapujára. Az azeriek a gólon kí­vül nem tudtak helyzetet sem kialakí­tani, kontráikat csí­rájában elfojtottuk.

A második félidőben a csapat legaktí­vabb tagja egyértelműen Batik Bence volt, aki szemmel láthatóan bizonyí­tani akar Détári Lajosnak. Küzdött, hajtott, nem ismert elveszett labdát.

További képek …

(A Ferencváros hivatalos honlapjának közvetí­tése alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ