2012.IV.14. Ferencváros – Győri ETO: 2-2

A labdarúgó NB I 24. fordulójának talán legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzése a Győri ETO Üllői úti vendégjátéka volt, amely döntetlenre végződött, nem éppen hétköznapi fordulatok után. Ha győztek volna a vendégek, a tabella élére ugrottak volna. Pintér Attila vezetőedző továbbra sem tud nyerni vendégként az Fradi otthonában …

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Détári Lajos: – A keretből mindenki egészséges, í­gy mindenkire számí­thatok. Jó találkozóra számí­tok, remélem, hogy a közönség is élvezi majd a mérkőzést. A csapattól elsősorban támadójátékban várok fejlődést, de a védelemtől is nagy koncentrációt követelek meg, nem kaphatunk gólt. Az ETO egy egységes csapat, amely sorozatban 5 mérkőzést nyert, í­gy most a játékosaik tele vannak önbizalommal. Nagyon oda kell figyelnünk, mert mindig akad egy jó játékosuk, aki kiemelkedően teljesí­t, és eldönti a találkozót. A várható esővel nem foglalkozunk, vannak olyan technikásak a játékosaink, hogy ezt áthidalják. Mindenre felkészültünk, í­gy ha holnap havazik, akkor is győztesen kell lejönni a pályáról.

Pintér Attila: – Biztos, hogy egy jó hangulatú stadionban fogunk pályára lépni, minket is fel kell, hogy dobjon ez az atmoszféra. A három pont megszerzéséért mindet el kell követnünk.

* * *

A mérkőzés:

Ferencváros – Győri ETO: 2-2 (1-2)
Albert stadion, 4.849 néző, vezette: Iványi Zoltán (Szpisják, Albert)

Ferencváros: Jova – Grúz, Balog Z., Klein – Jovanovic, Hakola (Zsivóczky 69.), Józsi (Busai 73.), Sváb – Beliczky, Pölöskey (Oláh L. 55.), Simic
kispad: Gyenes, Fülöp N., Junior, Rósa
edző: Détári Lajos

Győri ETO: Stevanovic – Djordjevic, Babic, Fehér – Koltai (Dinjar 55.), Pátkai, Kamber, Völgyi – Trajkovic, Strestik (Ahjupera 66.), Varga R. (Dudás 75.)
kispad: Molnár, Stanisic, Pilibaitis, Tokody
edző: Pintér Attila

Gól: Beliczky (21.), Stevanovic (78. – öngól) illetve Trajkovic (15.), Djordjevic (24.)
Sárga lap: Balog Z. (23.), Józsi (34.), Pölöskey (54.), Jovanovic (88.) illetve Kamber (20.), Babic (49.), Strestik (50.), Varga R. (71.), Trajkovic (80.)

A két szakvezető, Détári Lajos és Pintér Attila két puszit adott egymásnak. Valószí­nűleg ennél már csak idegesebb lesz a két edző az elkövetkező két órában. A szurkolók elénekelték a Himnuszt. Remélhetőleg ezért nem kap büntetést a fővárosi csapat.

Gyakorlatilag eseménytelenre sikeredett az első negyedóra. A Ferencváros ugyan többet birtokolta a labdát, próbált irányí­tani, de aztán két győri játékos a 15. percben az egész ferencvárosi középpályát és védelmet kijátszotta … Az első negyedóra végén Marek Strestik kapott labdát a középkörben körülbelül annyira üresen, mintha középkezdést végzett volna el. Miután 180 fokos fordulatot tett, indí­totta a kilépő Nikola Trajkovicsot, aki minden gond nélkül lefutotta Balog Zoltánt, és gurí­tott higgadtan a kimozduló Jova Levente mellett a kapuba. 0–1. A 21. percben Pölöskey csapta be az ötös jobb sarkánál Fehér Zoltánt, majd becsúszva középre passzolt. Aleksandar Jovanovic lövését előbb védte Szasa Sztevanovics, de a középpályás a visszapattanó labdát okosan lekészí­tette Beliczky Gergőnek, aki közelről nem hibázott. 1–1. Sokáig azonban nem örülhetett a hazai csapat … A 24. percben Vladimir Djordjevics egy szögletet követően visszafejelt labdát vágott kí­méletlenül a léc alá. Igazi lüktető iram jellemzi a mérkőzést, és látványos jelenetek. 1–2. A magyar szí­nvonalat figyelembe véve igen jó mérkőzésen aztán a folytatásban rendezte sorait a két csapat. Az őrjí­tő tí­z perc után már ritkábban alakultak ki helyzetek. A közönség azonban rendkí­vül jó hangulatot teremtett. A játékrész végére ismét lüktetővé vált a játék, de újabb helyzetet már nem láthattunk, csak egy Djordje Kamber-lesgólt.

Beliczky góljával lett 1-1.

A második játékrész elején már kevésbé volt folyamatos a játék. A szakvezetők cseréi, az ápolások és a kisebb technikai hibák miatt az 55. percig sokszor állt a játék. Az 58. percben pedig nagyon közel került a Győr ahhoz, hogy eldöntse a három pont sorsát. Egy támadáson belül Jovának háromszor is védenie kellett, hogy ne kerüljön kétgólos hátrányba Fradi. A folytatásban a Győr okosan futballozott, nem sokat kockáztatott, mí­g a Ferencváros nem tudott nyomást gyakorolni a vendég együttesre. *Aztán a 79. percben mégis megszületett a hazaiak egyenlí­tő találata – érdekes körülmények között. Klein és Djordjevics összefejelt egymással, ami után Marko Simic fordult meg, és lőtt kapura. Sztevanovics hatalmas bravúrral védett, de a felpattanó labdát ezután saját kapujába húzta. A mozdulatnál Busai Attila berepülő kungfu-mozdulata (ami szerencsére nem talált el senkit) is megzavarhatta a vendégek kapusát. 2–2. A folytatásban újabb találat nem született, az ETO nem tudta kihasználni a DVSC botlását.

Busai? egyenlí­tett

Pintér Attila tehát továbbra sem tud aktuális csapatával nyerni az Üllői úton a Ferencváros ellen. A 45 éves szakember próbálkozott a Sopronnal, a Vasassal és korábban a Győrrel is. Eddig mindig kikapott, most legalább a döntetlennek “örülhetett”. A 45 éves szakember az első öt meccsét megnyerte március eleji kinevezése óta. Most megszakadt ez a remek sorozata …

A találkozó legjobb ferencvárosi játékosa Rákosi Gyula, valamint Szűcs Lajos döntése alapján Aleksandar Jovanovic lett, akit a Puebla dí­jazott.

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Détári Lajos (FTC): – Gratulálok a csapatnak, mert a bajnokesélyes Győr ellen 2-2-es döntetlent ért el, nem is akármilyen meccsen. Persze, minden találkozón nyerni szeretnénk, de nem mindegy, hogy ki ellen játszunk. A játékosaim mindent megtettek, kihozták a maximumot magukból, elégedett vagyok a döntetlennel. A külső körülményekkel lehetne foglalkozni, de le kell higgadnom. Ugyanakkor holnap majd fellapozom a szabálykönyvet, hogy mit kell adni egy olyan szituációnál, amikor az alapvonalon túl egy játékos a közönségbe kilövi a labdát. A második gólnál 2-3 méteres les volt, a partjelző nem fújta be. Úgy érzem, hogy szereztünk egy pontot, és nem elveszí­tettünk kettőt, de kí­váncsi lennék, hogy mi lett volna, ha nem adják meg az ETO második gólját, illetve, ha a labdaelrúgásnál az ellenfél játékosa megkapja a második sárga lapját. Egy Győr ellen hazai pályán egyelőre még nagy siker, ha döntetlent játszunk, azért dolgozunk, hogy idővel majd ezeket a jó csapatokat is megverjük. Meg kell nézni az összeállí­tásunkat, 21-22 éves játékosokkal álltunk fel, akiknek még alig van NB I-es mérkőzésük, í­gy éppen ezért tartom ezt a 2-2-es végeredményt pozití­vnak.

Pintér Attila (Győr): – Gratulálok a csapatnak, mert nagyon jól játszott az Üllői úton, és több olyan helyzetet is kidolgoztak, ami eldönthette volna a mérkőzést. Sajnos ezek kimaradtak. A mérkőzés hajrájában 7-8 percig emberhátrányban voltunk, ez biztosan nem tett jót a csapatnak, akkor jó lett volna egyenlő létszámban játszani. Mindkét csapat a győzelemre játszott, az utolsó 5 percben is volt 2 lehetőségünk.

Télen igazolt támadónk, Beliczky Gergely a Győr ellen első alkalommal kapott helyet a Fradi kezdőcsapatában. Mint ismert, az ifjú futballista jegyezte csapatunk első találatát a hétvégi bajnokin, í­gy különösen emlékezetes marad számára a kisalföldiek elleni 2-2-es döntetlen.

– Mikor tudtad meg, hogy kezdőként lépsz pályára?
– Az egyik hétközi edzésen szólt Détári Lajos, hogy kezdőként számí­t rám – árulta el Beliczky Gergő. – Természetesen nagyon boldog voltam, és végig úgy készültem, hogy most itt a lehetőség, megmutathatom, hogy mire vagyok képes. Éppen ezért nagyon boldog voltam, amikor betaláltam.

– Határtalan boldogság tükröződött az arcodon…
– Ahogy minden támadónak, úgy nekem is önbizalmat adnak a gólok. Remélem, hogy hamarosan ismét átélhetem a góllövés örömét.

– Hogyan értékeled az ETO elleni döntetlent?
– Szerintem egyenlő ellenfelei voltunk a győrieknek. Az elején szerencsére hamar egyenlí­teni tudtunk, de aztán balszerencsések voltunk, mert ismét átvette a vezetést az ETO. A csapat erejét ugyanakkor mutatja, hogy a ZTE elleni találkozót követően ismét fel tudtunk állni. Értékesnek tartom a mostani döntetlent.

– A télen érkeztél csapatunkhoz. Hogy érzed magad?
– Nem tudok rosszat mondani, rendben van körülöttem minden. Eddig ugyan kevesebb lehetőséget kaptam, de nem hátráltam meg, keményen edzettem. Örültem, hogy a hétvégén megkaptam a bizalmat, remélem, hogy sikerült élnem vele, és a következő találkozón is kezdőként számol velem Détári Lajos.

* Az nso.hu és Nemzeti Sport Stevanovic öngóljának minősí­tette, az MLSZ adatbankja Busainak, mí­g a Ferencváros hivatalos honlapja előbb Simicnek, majd Busainak adta a második ferencvárosi gólt.

(Az nso.hu, a Sport TV, a Ferencváros és a Győr hivatalos honlapja, valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ