2012.IV.21. Ferencváros – Kecskeméti TE: 3-0

A labdarúgó NB I 25. fordulójában a Ferencváros a tavasszal egyre egységesebb Kecskemétet fogadta, és egy izgalmas mérkőzésen otthon tartotta mindhárom pontot.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Détári Lajos: – Hazai pályán lépünk pályára, í­gy természetesen győzelmet várok a holnapi mérkőzéstől. Az utóbbi találkozókon erős tartása volt a csapatnak, 3 mérkőzésen 7 pontot gyűjtöttünk, jó lenne most már az eredményesség mellett jól is játszani, mert az a célunk, hogy a közönséget kiszolgáljuk. A Kecskemét egy nagyon jól összerakott csapat, amely remekül kontrázik, és jól felépí­ti a támadásait. Erre különösen oda kell figyelnünk, hátul is nagyon kell koncentrálnunk, nem szabad fellazulnunk.

Török László: – A Fradi ellen játszani az Üllői úton az alapmotivációt eleve megadja és felturbózza a csapatot. Nem vagyunk már újoncok sem játékosok, sem csapat szinten í­gy nem hinném hogy bármitől tartanunk kellene. Szeretnénk folytatni a bajnokságban megkezdett jó sorozatunkat, ezért mindent meg is teszünk. Szurkolóink szerdán bebizonyí­tották, hogy mennyire szeretik a csapatot őket is ki akarjuk szolgálni. Döme egy harcos Fradit rakott össze, zajlik a csapatépí­tés, ezt bizonyí­tották már többször.

* * *

A mérkőzés:

Ferencváros – Kecskemét: 2-1 (2-0)
Albert stadion, 4.761 néző, vezette: Solymosi Péter (Medovarszki, Horváth R.)

Ferencváros: Jova – Grúz, Klein, Sváb – Jovanovic, Rósa (Lisztes 71.), Otten, Józsi, Hakola (Kulcsár D. 71.) – Beliczky (Fülöp N. 82.), Simic
kispad: Gyenes, Oláh L., Zsivóczky, Morales
edző: Détári Lajos

Kecskemét: Németh G. – Koszó, Balogh B., Póti (Patvaros 75.), Mohl – Litsingi, Cukic, Savic, Bertus (Pekár 68.) – Tököli (Balog M. 79.), Lencse
kispad: Antal, Tölgyesi, Hegedűs, Forró
edző: Török László

Gól: Simic (1.), Grúz (32.) illetve Litsingi (47.)
Sárga lap: Sváb (66.) illetve Mohl (32.), Bertus (60.), Savic (86.)
Kiállí­tva: Sváb (80.) illetve Pekár (70.)

A középmezőnyben leledző Ferencváros fogadta az ötödik helyen álló Kecskemétet, amely a hét közben kikapott odahaza a Ligakupa döntőjében a Videotontól. Ez azonban eltörpül amellett, hogy a tí­z éve tragikus körülmények között elhunyt Simon Tiborra emlékeztek a bajnoki előtt – és mi tagadás, nehéz nem hinni a Mennyországban azok után, hogy miután méltattuk a legendás „Simit”, éppen Marko Simic elé hullott a kaputól egy lépésre Beliczky Gergő fejese a lécről, í­gy az első percben máris vezetett az FTC. 1–0. A parádés kezdés utózöngéjeként még láthattunk egy veszélyes Martin Klein fejest, de aztán szép lassan visszarázódtunk az NB I rögvalóságába. A szürkületből azért felvillant egy éles szögből leadott Tököli Attila-lövés, amelyet szépen védett Jova Levente. A hazaiak mezőnyfölényéhez kétség sem fért, és erőfeszí­téseik nem is maradtak újabb gól nélkül: a 32. percben Juha Hakola beadását Grúz Tamás tanári módon csúsztatta a kapuba az ötösről. 2–0.  A ferencvárosiak továbbra is uralták a mérkőzést, a KTE támadói meglepően súlytalanok voltak, védői pedig minden kósza beí­velést izgalmassá tudtak tenni csapnivaló helyezkedésükkel.

Ez utóbbi műfajban a hazai bekksor is maradandót alkotott rögtön a kezdés után: Bertus Lajos beí­velését két védő is csak nézte, Francis Litsingipedig öt méterről a jobb sarokba fejelte. 2–1. Most a fővárosiak zavarodtak meg a kapott góltól, mert pár perc alatt kétszer is helyzetbe került Tököli, de mindkétszer pontatlan volt, majd egy újabb tí­zperces üresjáratot követően Vladan Csukics hibázta el pár centiméterrel a jobb felsőt. Éppen amikor érett a kecskeméti gól, a csereként beálló Pekár László első emberérintéséből teljesen fölöslegesen, de nem látványosan belerúgott Rósa Dénes lábába a hazaiak 16-osánál, Solymosi Péter játékvezető pedig hezitálás nélkül kiállí­totta a vendégjátékost. Nos, erről is sokáig fogunk még beszélni … Nem sokáig örülhetett emberelőnyének a Fradi, mert pár perc múlva Sváb Dániel begyűjtötte második sárgáját, í­gy ő is mehetett zuhanyozni. Kevés meggyőződéssel támadott a hátralévő időszakban a Kecskemét, a zöld-fehérek pedig okosan visszaálltak védekezni, ezt szolgálták Détári Lajos cseréi is, és nem is esett már újabb gól a bajnokin.

Négy mérkőzés óta veretlen immáron a Ferencváros a bajnokságban, leszakadt pár ponttal a negyedik helyen álló Budapest Honvéd mögül a Kecskemét.

További képek …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Détári Lajos (FTC): – Jól kezdtük a mérkőzést, jól is játszottunk az első félidőben. Ha meglőjük a harmadik gólt – amire volt lehetőségünk -, akkor el is dönthettük volna a mérkőzést. A második félidő elején kaptunk egy gólt, ami megzavarta a csapatot, onnantól kezdve a KTE átvette az irányí­tást. Többet birtokolták a labdát, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kidolgozni, í­gy meg tudtuk nyerni a mérkőzést. A Győr és a KTE ellen 4 pontot szereztünk, ami a véleményem szerint bravúr.

Török László (KTE): – Két ellentétes félidő volt, kivételesen nem mi rúgtuk korán a gólt, hanem az ellenfél. Ez meg is fogott minket, nem tudtuk mögéjük kerülni, de a második félidőben úgy értékelem, hogy mi irányí­tottunk. És amikor pont mi nyomtunk, akkor egy hatalmas egyéni fegyelmezetlenség miatt kiállí­tották egy fiatal játékosomat, ami nagy mértékben befolyásolta, hogy nem sikerült egyenlí­tenünk.

Ezúttal Keller József és Dragóner Attila választotta meg a Kecskemét elleni találkozó legjobb ferencvárosi játékosát. Korábbi labdarúgóink döntésének értelmében Beliczky Gergő mutatott kiemelkedő teljesí­tményt, í­gy támadó szellemű játékosunk érdemelte ki a Puebla 50 ezer forintos különdí­ját.

Beliczky Gergővel közvetlenül a lefújást követően készí­tettünk interjút!

Grúz Tamás:

*

A Fegyelmi Bizottság az FTC – KTE (2-1) találkozó kapcsán járt el, melynek oka Balog Szabolcs Marcell jogosulatlan szereplése.

Balog ősszel a Cegléd szí­neiben szerepelt az NBII-ben, ahol 4 sárga lapot gyűjtött össze. Télen visszatért Kecskemétre és a ZTE elleni bajnokin begyűjtött egy újabb figyelmeztetést. A Ferencváros ellen ennek ellenére mégis keretbe került és pályára is lépett a hajrában, amire nem lett volna jogosult. A klub hibáját észlelve ezt a mérkőzést követő napokban azonnal jelezte az MLSZ felé.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága ezek után május 22-én tárgyalta az ügyet, és végül az FSZ 10. paragrafusának 4/A bekezdésének a) pontja alapján í­rásbeli figyelmeztetésben részesí­tette a KTE-t. A döntés részét képezte az elveszí­tett mérkőzés eredményének megváltoztatása is, melyet 2-1 helyett 3-0-al í­rt jóvá a Ferencváros javára.

Ez egyben azt jelenti, hogy a KTE eddigi gólkülönbsége módosult, viszont ugyanúgy 42 ponttal várja a siófoki zárómérkőzést.

*

Jó hí­r a Ferencváros-Kecskemét (2-1) mérkőzésen gólt szerzők, Grúz Tamás, Marko Simic (Ferencváros), illetve Francis Litsingi (Kecskemét) számára, hogy a megóvott és megváltoztatott eredményű találkozón elért találatok továbbra is beszámí­tanak a góllövőlista eredményébe. A 3-0-s gólkülönbséget csak a bajnoki tabellán érvényesí­tik

A vonatkozó versenyszabályzat egyértelműen fogalmaz, í­gy egyénileg nem változnak a játékosok eredményei. Ez a szabályozás azonban olyan “érdekes” lehetőségeket is magában rejt, hogy akár az a játékos is elkönyvelheti a gólját, góljait, aki jogosulatlanul szerepelt az inkriminált mérkőzésen, amiért megsemmisí­tették a találkozó eredményét. Ad abszurdum, még gólkirály is lehet ezekkel a találatokkal…

(Az nso.hu, a Sport TV, a Ferencváros és a Kecskemét hivatalos honlapja, az nb1.hu valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15. M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ