2012.IX.30. Ferencváros – Diósgyőr: 2-0

A Ferencváros kettő nullára legyőzte a DVTK-t a labdarúgó NB I kilencedik fordulójának vasárnapi játéknapján. A vezető gólt Böde Dániel szerezte meg egy szabadrúgást követően a 71. percben, majd a 92. minutumban Milan Perics döntötte el végleg a három pont sorsát. A mérkőzést a vendégek tí­z emberrel fejezték be Vági András kiállí­tása miatt.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Sisa Tibor, a DVTK vezetőedzője: – A Ferencváros egy nagy múltú csapat, amely otthonában senki sem mehet biztosra és nyáron azonnal bevethető, kész játékosokkal erősí­tették meg keretüket. Ez í­gy nem í­gér könnyű mérkőzést. Nálunk többen sérüléssel bajlódnak, ezért vannak hiányzóink, de nagyon bí­zom azokban a játékosokban, akik eddig is hétről-hétre mindent megtettek a csapatunkért, szí­vüket-lelküket kitették, hogy jól szerepeljünk. Remélem, vasárnap is látom a tüzet a játékosok szemében és látom azt az odaadást, amit ebben a mezben mindig meg kell mutatni.

A mérkőzés:

Ferencváros – Diósgyőr: 2-0 (0-0)
Albert stadion, 5.400 néző, vezette: Becséri Dániel (Kispál, Kelemen A.)

Ferencváros: Jova – Alempijevic, Besic, Klein, Sváb – Gyömbér (Cukic 73.), Józsi – Somalia, Hakola (Peric 4.), Orosz M. (Jenner 66.) – Böde
kispad: Ranilovic, Otten, Ionescu, Grúz
vezetőedző: Ricardo Moniz

DVTK: Ribánszki – Vági, Hanek, Rakovic, Gohér – Takács P., Elek – Gosztonyi (Seydi 61.), Fernando (Jeff Silva 77.), Bacsa – Tisza (Csirszki 85.)
kispad: Tajti, Nagy T., Vadász, Bogáti
vezetőedző: Sisa Tibor

Gól: Böde (70.), Peric (92.)
Sárga lap: Sváb (59.), Peric (87.) illetve Gosztonyi (7.), Bacsa (11.), Takács P. (26.), Vági (66., 82.), Gohér (70.)
Kiállí­tva: Vági (82.)

A Ferencváros hazai zöld-fehér csí­kos mezében lépett pályára, a DVTK pirosban. A vendégeknél a válogatott támadó, Rudolf Gergely ezúttal sem lépett pályára, mivel kisebb sérüléssel bajlódik.

A Fradi számára szerencsétlenül kezdődött a találkozó, hiszen a 4. percben aláfordult Juha Hakola bokája, í­gy le kellett őt cserélni, Milan Perics váltotta. A hazai szurkolók rendületlenül biztatták már az első percekben csapatukat, a kezdés előtt zöld füstköd födte a pályát – a hangulatra ezúttal sem lehetett panasz az Üllői úton. Az első tí­z percben helyzet még egyik kapu előtt sem alakult ki, ám mindkét együttes nagy mezőnymunkát végzett, az utolsó passzokba azonban rendre hiba csúszott. A vendégek keményen odaléptek a hazaiaknak, az első negyedórában két sárgát is kiosztott a játékvezető a DVTK játékosainak. Az első kapura (vagy legalábbis annak közelébe leadott) lövést a 20. percben láthatta az Albert Flórián Stadion közönsége, amikor a válogatott kerettag Gyömbér Gábor 30 méterről a bal alsó mellé lőtt néhány méterrel. A 25. percben Tisza Tibor gyenge szabadrúgását simán fogta Jova Levente. A 30. percben Böde Dániel lövését védte Ribánszki László, a kipattanót Somalia az oldalhálóba vágta. Éledeztek a csapatok. A 32. percben egy eladott labdára Gosztonyi András csapott le, ám 18 méterről épphogy, de fölé lőtt. Ez volt az eddigi legveszélyesebb DVTK-lehetőség. Két perccel később Somalia elől szedte fel a labdát Ribánszki, majd a túloldalon Bacsa Patrik lövését blokkolták a hazaiak, s szabadí­tottak fel. A hajrában mindkét csapat jelentős erőfeszí­téseket tett, hogy veszélyeztesse ellenfele kapuját, ám sem a Fradi, sem a DVTK nem járt sikerrel, í­gy az első félidő gól nélküli döntetlennel zárult.

Bekezdett a második játékrész elején a Fradi: Somaliát ugratták ki remekül két védő között, ám a visszaérő Rakovics becsúszva blokkolni tudott. A szöglet után előbb Orosz lövése akadt el egy diósgyőriben, majd Józsi kí­sérlete is levágódott. Az első percekben aktí­vabb Ferencvárosnál Böde és Orosz is átlövéssel próbálkozott, amikor beléptünk a mérkőzés 50. percébe, ám egyik hazai játékos sem találta el a vendégek kapuját. Az 56. percben az előrehúzódó Sváb Dániel kí­nálta meg Ribánszkit, lövése a bal kapufán csattant. Egy perccel később Perics akrobatikus mozdulata után Alempijevics elé került a labda, aki 14 méterről zörgette meg a hálót – oldalról. A 60. perc környékén Sisa Tibor és Ricardo Moniz is cserékkel próbálta frissí­teni csapatát, többek között L’lmam Seydi és Julian Jenner is pályára lépett. Utóbbi bizonyult jobb húzásnak, ugyanis Jenner szabadrúgását a bal oldalon érkező Böde Dániel a hosszú alsóba vágta öt méterről. 1–0. A vezető gól érezhetően megnyugtatta a hazai csapatot, amely aktí­vabban is futballozott. Somalia csent el egy labdát a DVTK térfelén, majd középre gurí­tását Böde tűzte kapura azon nyomban, ám a blokk ezúttal jött, és szögletre pattant a labda. Jenner sarokrúgásait azonban rendre kifejelték a vendégek. A 83. percben nagyon nehéz helyzetbe került a DVTK, mivel Vági bevágott a nála jóval gyorsabban meginduló Perics elé, ezért sárgát kapott, ám neki már volt egy, í­gy mehetett zuhanyozni. A hajrában tehát emberhátrányban kellett futballoznia a diósgyőri alakulatnak. A 89. percben végleg eldönthette volna a találkozót a Fradi: Böde kényszerí­tőzött Somaliával, előbbi végül 15 méterről mellé gurí­tott. A 92. percben biztosí­totta be a három pontot az FTC: Somalia ugratta ki a leshatárról kilépő Milan Pericset, aki 13 méterről lőtt, Ribánszki ugyan belekapott, de hárí­tani tudott, í­gy a kapuba pattogott a labda. 2–0.

A Ferencváros a második félidőben mutatott játéka alapján megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. A zöld-fehérek harmadik bajnoki győzelmüket aratták, í­gy feljöttek a hetedik helyre a tabellán, egy pontra a legyőzött DVTK mögé.

További képek itt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„Úgy érzem, az első félidőben is mi domináltunk, mi irányí­tottunk. Jenner fantasztikusan elvégzett szabadrúgása jelentette ezen a zárt találkozón azt, hogy meg tudtuk nyerni a mérkőzést – mondta a mérkőzés után a Sport Televí­zió kamerái előtt Ricardo Moniz. – Fontos, hogy az elejétől kezdve felszabadultak legyenek a játékosok, az edzőn van a nyomás, nem rajtuk. Egy ilyen fantasztikus közönség mellett az első perctől kezdve felszabadultan kell futballozni. Nagyon örülök a megszerzett három pontnak, amit úgy érzem, megérdemeltünk.”

„Úgy gondolom, hogy nem volt rossz mérkőzés, küzdelmes volt. Nem biztos, hogy ebben kettő null volt, talán még az ikszhez is közel állt a meccs, bár hozzáteszem, amikor már tí­zen voltunk, akkor már ki is nyí­ltunk, sokkal könnyebb dolga volt az ellenfélnek – értékelt az összecsapás után Sisa Tibor, a DVTK vezetőedzője. – Azt hittem, hogy pontrúgásból fogunk gólt rúgni, az ellenfél rúgott belőle gólt. így alakult, többet érdemeltünk volna sok szempontból és sok embertől.”

(Az nso.hu, a Ferencváros és a Diósgyőr hivatalos honlapja, valamint az MLSZ adatbankja alapján, képgaléria: focinews.com)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ