2012.IX.5. LK, MTK – Ferencváros: 0-1

A labdarúgó Ligakupa 1. fordulójában a Ferencváros Somália góljával idegenben 1–0-ra legyőzte az MTK-t. Ricardo Moniz első sikerét aratta a zöld-fehérek kispadján.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Máté Csaba, a Ferencváros pályaedzője: – A napi forma fogja eldönteni a mérkőzés kimenetelét, én bí­zok a győzelemben.

A mérkőzés:

MTK – Ferencváros: 0-1 (0-1)
Hidegkuti stadion, 300 néző, vezette: Böcskei Balázs (Kelemen, ifj. Varga G.)

MTK: Groppioni – Poór, Djuric, Kelemen, Hidvégi – Zsidai, Ladányi (Balajti 46.), Nikházi (Pölöskei Zs. 70.), Vass P. – Tischler (Vadnai 46.), Rácz
kispad: Hegedüs, Baki, Tóth F., Hajdú
szakmai igazgató: Garami József

Ferencváros: Jova – Jovanovic, Otten, Gyömbér, Grúz – Józsi, Cukic – Böde – Somalia (Gárdos 80.), Orosz M. (Ionescu 61.), Máté
kispad: Kunsági, Batik, Menyhárt, Nyilasi B.
vezetőedző: Ricardo Moniz

Gól: Somalia (12.)
Sárga lap: Cukic (28.), Gyömbér (62.)

A 6. percben Ladányi próbálkozott egy lövéssel 20 méterről, de Jova résen volt. A 12. percben Cukic ugratta ki Somaliat, aki a balösszekötőnél megtolta a labdát Kelemen mellett és nyolc méterről a kapus mellett a hosszúba gurí­tott. (0-1). Két perc múlva kis hí­ján egyenlí­tettek a hazaiak: Jova nem túl szerencsésen ütött bele egy középre tartó beadásba, í­gy Nikházi kis hí­ján gólt fejelt, de a kapus bravúrral hárí­tott. A folytatásban óriási helyzetek adódtak  a Fradi előtt. Előbb Somalia vezette kapura a labdát, de Groppioni nagy bravúrral szögletre tisztázott. A sarokrúgás után Otten veszélyeztetett, de centiméterekkel a kapu mellé gurí­tott. A 30. percben Jovanovic tekert a jobb oldalról középre, Groppioni alászaladt a beadásnak, Mátét azonban ez nagyon meglepte, és í­gy a kapu mellé fejelt. A 38. percben Vladan Cukic szövegelés miatt sárga lapos figyelmeztetésben részesült.  Az első játékrész végén két MTK helyzetet jegyezhettünk fel egymás után: egyiket Jova védte, a másik a kapu fölé szállt.

A hazaiaknál két cserét is végrehajtott a szünetben Garami József: Ladányi Tibor helyett Vadnai Dániel, mí­g Tischler Patrik helyett Balajti Ádám érkezett.

A második játékrész egy vendég és egy hazai helyzettel indult. Előbb Somalia oldalhálót lőtt kissé kiszorí­tott helyzetből, majd Vass Patrik tornáztatta meg Jova Leventét. A 61. percben Andrei Ionescu debütált a csapatban, Orosz Márkot váltotta. A 62. percben újabb sárga lapot jegyezhettünk fel: Gyömbér Gábor veszélyes belépője után kapott figyelmeztetést. A 72. percben Somaliát ütközték le a tizenhatos előterében, a megí­télt szabadrúgást elvégző Józsi pedig nem sokkal tekert a bal oldali kapufa mellé. A folytatásban kissé leült a mérkőzés.

A találkozót végül megérdemelten nyerte a fölényben játszó Ferencváros.

További képek …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Garami József (MTK): – A Ferencváros sokkal jobb volt nálunk. Több helyzetet dolgozott ki és végig fölényben futballozott. A csapatom ma nem volt elég agresszí­v. Az ellenfél megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, ugyanis többet tett a sikerért.

Ricardo Moniz (FTC): – A csapatom fegyelmezetten játszott, és ezzel elégedett vagyok. A játékosokról magabiztosság sugárzott. Örülök, hogy amit az öltözőben megbeszéltünk, azt betartották a fiúk, és a játék nagy részében az ellenfél térfelén tartottuk a labdát. Az eredményt tekintve a lefújásig nyí­lt volt a mérkőzés, de sikerült megőriznünk az egygólos különbséget és megnyertük a találkozót.

(Az nso.hu, a pepsifoci.hu, a Ferencváros és az MTK hivatalos honlapja, valamint az MLSZ adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2012.IX.5. LK, MTK – Ferencváros: 0-1 bejegyzéshez

  • Én annak örülök, hogy végre van egy edző, aki a Ligakupában nem azt látja, hogy játszani kell, hanem, hogy játszani lehet. Nagyon fontos a továbbjutás, hogy tavasszal ne csak 13 bajnokink legyen, hanem annyit tudjunk játszani, amennyit csak lehet. Az sem hátrány, ha az első csapatban játszani kiváltság és nem a 2., 3. “garnitúra” húzza magára az első csapat mezét.

  • Ez a meccs számomra kellemes meglepetés volt. Végre – legalább hat éve nem láttam ilyet – észre lehetett venni, hogy mit akar játszani a csapat, illetve hát mi az edző elképzelése.
    Hogy a végrehajtás nem volt tökéletes? Persze hogy nem volt. A játékosoknak össze kell szokniuk, a csapatnak meg kell szoknia az edzőt, fejlődni kell erőnlétileg és technikailag. Hogy lesznek még visszaesések? Persze, hogy lesznek.
    De most már végre észrevehető volt az út, amin haladni szeretnének.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
02.01. 18:30 m4 Sport
02.05. 17:30 M4 Sport
Categories
02.11. 17:00 M4 Sport
02.18. 17:00 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső