2012.VII.18. Ferencváros – Vasas: 1-0 (edzőmérkőzés)

Csapatunk egygólos győzelmet aratott az angyalföldiek elleni felkészülési mérkőzésen.

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

„A Vasassal játszunk szerdán, habár ez a meccs eredetileg nem szerepelt a programban – mondta Détári Lajos a Nemzeti Sportnak. – De egyáltalán nem bánom, sőt örülök neki, í­gy legalább az eddig sérüléssel bajlódó játékosok is több meccsen léphetnek pályára. Ezen a mérkőzésen elsősorban nekik szeretnék lehetőséget adni. Az edzőmeccseken egyébként sem az eredmény a legfontosabb, számomra az az elsődleges, hogy a játékosok fizikai teljesí­tménye elérje az elvárt szintet. Először csak egy félidő, aztán hatvan perc és í­gy tovább, szép fokozatosan. Legyen elég annyi, hogy elégedett vagyok a társasággal, nem lehet panaszom az elvégzett munkára. Még azok a játékosok is, akik a nyáron csatlakoztak a kerethez és rosszabb fizikai állapotban voltak, mostanra behozták a lemaradásukat.”

A tréner elmondta: számára minden egyes, sérülésből felépülő játékosa olyan, mintha igazoltak volna. A Vasas ellen ezek szerint Pölöskey Péter, Busai Attila, Józsi György, Alekszandar Alempijevics és Somália is sok időt tölthet a pályán.

Fiatal csapat megy az Üllői útra

A Ferencváros elleni mérkőzés előtti napon is kétszer gyakoroltak a Vasas labdarúgói. Délelőtt és délután egyaránt a labdáé volt a főszerep, ám ennek ellenére kapkodták a levegőt a játékosok a gyakorlatok során. Az első edzés amely kilencven percig tartott, a párharcok jegyében telt el, vagy egy az egy, vagy kettő a kettő elleni játékok követték egymást futószalagon. A második tréning „csak” hetven perces volt, de a bemelegí­tő klasszikus cicázás után már nem sok idő jutott szusszanásra, hiszen az öt csoportra osztott keret, 30 méteres sávokban, forgószí­npadszerűen váltotta egymást az intenzí­v egyérintős játék során.

Az edzés után Tóth András megbí­zott szakvezető kijelölte az Üllői útra látogató keretet: Halasi, Horváth A. – Görgényi, Reidan, Füredi, Ferkó Á., Kocsis, Mundi, Boda, Csoór, Balogh B., Balla, Tóth M., Venczel, Illés, Lázár, Polényi, Uche, Németh B.

Öten, az izomsérüléssel bajlódó Mileusnic, Merczel és Mehmedagic, valamint a térdét fájlaló Papizsanszkij nem léphet pályára a zöld-fehérek ellen, csakúgy mint a derékproblémával küszködő Kárpáti, ő azonban csütörtökön valószí­nűleg újra bekapcsolódhat a munkába.

A mérkőzés:

Ferencváros – Vasas (NB II): 1-0 (1-0)
Üllői út, 3-as edzőpálya, 600 néző

Ferencváros: Ranilovic (Kunsági 46.) – Fülöp N. (Gárdos 46.), Grúz, Batik, Sváb (Pölöskei II. 46.) – Orosz M. (Nyilasi B. 58.), Alempijevic, Józsi, Beliczky – Hakola (Birtalan B. 46.), Markovic
kispad: Máté J., Králik

Vasas: Halasi – Görgényi (Polényi 55.), Reidan, Németh B. (Tóth M. 75.), Füredi – Ferkó Á. (Uche 81.), Kocsis (Venczel 46.) – Babos (Balogh B. 46.), Mundi (Balla 69.), Boda (Illés 60.) – Csoór (Lázár 69.)
kispad: Horváth A.

Gól: Grúz (18.)
Sárga lap: Reydkn (16.)

A mieink tiszta fehérben, a vendégek piros-kékben léptek pályára. Détári Lajos a kezdőcsapatba jelölte a próbajátékon levő montenegrói Bozo Markovicot. Az első pár percben nem alakult ki nagyobb helyzet, a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, a játékot mi irányí­tottuk. A 8. percben Beliczky lőtt a kapuba, de a játékvezető szerint lesről, í­gy a találat nem érvényes. Az első negyedóra végén a vendégek egy átlövéssel veszélyeztettek, mí­g csapatunkból Orosz eresztett meg egy bal alsó felé tartó í­géretes szabadrúgást, de a Vasas kapusa hárí­tott. A 18. percben Orosz tekert be fantasztikusan a kapu elé egy szögletet, Grúz kiharcolta magának a helyet és a hosszúba juttatta a labdát (1-0). Csapatunk végig a Vasas térfelén tartózkodott, a 26. percben Orosz beadását Beliczky fejelte a jobb alsó sarok mellé. A 30. percben egy egyéni akció végén Hakola lőtte telibe a jobb oldali kapufát, a kipattanót Orosz nem találta el rendesen, í­gy nem sikerült a hálóba juttatni a labdát. Nem sokkal később Orosz lőtt centikkel a kapu fölé, majd Alempijevic veszélyeztetett egy távoli kí­sérlettel. A félidő zárásaként ismét Orosz villant meg, de lövését hárí­tották. 1-0-s előnnyel vonulhatott csapatunk a szünetre.

A szünetben Détári Lajos négy poszton változtatott. Az újrakezdést követő első percekben Gárdos lőtt a bal alsó mellé. Továbbra is a Vasas oldalán zajlott a játék. Az 55. perc környékén Birtalan lőtt í­géretesen kapura, de a kapus a léc fölé tudta paskolni a labdát. Beliczky már a hálóba emelt, de a játékvezető les miatt ismét érvénytelení­tette a találatot. A 65. perctől kezdve kissé leült a meccs. A kezdeményezést továbbra sem engedtük ki a kezünkből, de a helyzetek száma lecsökkent. A következő nagy helyzetre a 80. percig kellett várni. Ekkor Birtalan lőtt 19 méterről a bal oldali kapufára egy szabadrúgást. A találkozó 1-0-s győzelemmel ért véget.

További képek itt és itt …

Csapatunk felkészülési meccsen Grúz góljával 1-0-ra legyőzte a tavaly még NB I-es Vasas csapatát az Albert Stadion hármas edzőpályáján. A mérkőzés után Détári Lajos értékelte a találkozót.

– A csapatban nem a megszokott nevek szerepeltek. Mi szerint állí­totta össze a kezdőcsapatot?
– Ezen a mérkőzésen azok a játékosok kaptak szerepet, akik eddig keveset bizonyí­thattak sérülés, vagy egyéb okok miatt. Jól mozogtak a pályán a fiúk, többen is bí­ztató teljesí­tményt nyújtottak. Természetesen még csiszolódni kell, de fontos, hogy nem csak edzésen, hanem mérkőzésen is bizonyí­thattak. Az újak közül többet is játszattam, mert fontos az összeszokás, és azért itt mégiscsak más az iram, mint edzésen.

– Az eredménnyel vagy a mutatott játékkal volt elégedettebb?
– Engem abszolút nem érdekel felkészülési meccsen az eredmény. Természetesen a győzelem az mégiscsak győzelem, de inkább a játékosok mozgására voltam kí­váncsi. Tetszett a csapatnak a harcossága, és a sokpasszos összjáték is. Azért dolgozunk, hogy a Kecskemét elleni nyitómeccsen a jó játék megfelelő eredményhez és győzelemhez vezessen.

– A taktikai utasí­tásokat mennyire sikerült megvalósí­tani a játékosoknak?
– Azt játszotta mindenki, amit kértem tőlük, tehát a taktikai utasí­tásoknak eleget tettek. Nyí­lván nem ott tartunk, hogy minden megmozdulásunk sikeres legyen, de azért ebből is le tudom szűrni, hogy ki melyik poszton érzi jól magát, hol tud jobban teljesí­teni. A széleken változtattam a szünetben, de az idegen poszton sem teljesí­tettek rosszul a játékosok. Mindenki odatette magát, Orosz Márk pedig kiválóan lőtte a szögleteket, ezt edzésen is gyakoroltuk, és ebből született a gólunk.

– Szombaton újabb két edzőmeccsre kerül sor. Ott kik jutnak szóhoz?
– Mivel két meccset is játszunk, fel lesznek osztva a játékosok. Az egyik részük a délelőtti, a másik a délutáni találkozón lép majd pályára. Arra törekszem, hogy mindenki elegendő időt kapjon a bizonyí­tásra. Ezek a meccsek a felkészülést, az összecsiszolódást szolgálják, számomra pedig abban nyújtanak segí­tséget, hogy a fejemben össze tudjam állí­tani azt a csapatot, amelyet pályára küldhetek a Kecskemét elleni bajnoki nyitányon.

Tóth András, megbí­zott szakvezető (Vasas): – Másfél hét edzés után, és úgy hogy ebben az összeállí­tásban még sohasem szerepelt együtt ez a csapat, bizakodásra okot adóan játszottunk. Nagyon fiatal a csapatunk, de a fiúk megpróbálták megvalósí­tani azt amit kértem tőlük, az tény, hogy jóval kevesebbet birtokoltuk a labdát annál, mint ahogyan azt előzetesen terveztük. Az is egyértelműen kiütközött, hogy a Fradi jóval előbbre tart a felkészülésben, mint mi.

(A Ferencváros és a Vasas hivatalos honlapja továbbá a pepsifoci.hu alapján)

2 hozzászólás a(z) 2012.VII.18. Ferencváros – Vasas: 1-0 (edzőmérkőzés) bejegyzéshez

  • Nehéz mit mondani, mert nagyon felemások az észrevételeim. Voltak biztató dolgok, nekem Birtalan és Alempijevics tetszett az újak közül és talán Orosz sem képvisel olyan szintet mint Pölöskey. A régiek közül meg Józsi és Hakola. Mind az öten számomra ott vannak a kezdő csapatban, talán Orosz lenne kispados.
    Emellett meg ezt a Vasas nagyon ki kellett volna tömni,de látszik, hogy nagyon nem értik egymást a játékosok. Persze ha Döme állandóan váltogatja az összeállí­tást akkor nem is várható más.
    Ha nem lesznek sérülések, még ki is alakult egy ütőképes csapat.

  • Ez a Vasas II. játékoskerete volt, akik tavaly a Mátra csoportban a harmadik helyen végeztek a Maglód mögött.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ