2012.VII.21. Ferencváros – Szigetszentmiklós: 3-0 (edzőmérkőzés)

Három góllal vertük az egykori Fradi kedvenc, Horváth Ferenc csapatát.

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

A hétközi edzőmérkőzés után komoly erőpróba áll az SzTK-Erima előtt, hiszen szombaton 10.30-kor az Albert-stadionban a Ferencváros látja majd vendégül a csapatunkat. A Dunaharaszti elleni szerdai sikert követően ismét a mutatott játék lesz a fontos, nem pedig az eredmény.

“A szerdai mérkőzésre valóban úgy érkeztünk, hogy előtte komoly terhelést kaptak a játékosok, mégis voltak a meccsnek olyan periódusa, amikor elégedett lehettem a látottakkal – mondta Horváth Ferenc, vezetőedző. – A csapat a második félidőben is olyan teljesí­tményt nyújtott, ami a felkészülés ezen szakaszában elvárható. A szombati mérkőzés egészen más lesz, hiszen a Ferencváros bajnoki főpróbája lesz, vagyis egy csúcsrajáratott ellenféllel találkozunk majd. Mi még nagyon messze vagyunk a rajttól, í­gy csak azt kell tudnunk hozni, ahol éppen tartunk. Érdekes, komoly erőfelmérő lesz ez a számunkra, ahol nem az eredmény számí­t.”

A mérkőzés:

Az SZTK elleni mérkőzést a helyszí­nen tekintette meg első fordulóbeli ellenfelünk két szakmai vezetője, Török László, valamint Szabó István.

Ferencváros – Szigetszentmiklós (NB II): 3-0 (2-0)
Albert stadion, 400 néző

Ferencváros: Jova – Jovanovic, Otten, Klein, Sváb – Cukic, Gyömbér – Alempijevic, Böde (Nyilasi B. 61.), Hakola – Pölöskey

Szigetszentmiklós:

I. félidő: Kozma T. – Csák K. (Király A., 30.), Kornis, Szamosszegi, Deutsch – Barna, Lannert – Beszterczey, Hullám, Kiss K. – Márkus

II. félidő: Kozma T. – Király A., Szamosszegi, Csiszár, Szamosi – Darko, Macura, Hullám, Puskás, Fekete – Urbán

Gól: Böde (35.), Cukic (37.), Pölöskey (76.)

A mieink tiszta fehérben, a vendégek sárga-feketében léptek pályára, a mérkőzést a Ferencváros kezdte. Már a második percben nagy helyzet alakult ki: Pölöskeyt ugratták ki a tizenhatoson belül balról, de csatárunk a kifutó kapus mellett már nem tudta ellőni a labdát. Alempijevic becsúszva visszaszerezte a játékszert, ami Pölöskeyhez pattant, de a játékvezető les miatt a sí­pjába fújt. Az 5. percben ismét Pölöskey került helyzetbe, de az ellenfél kapusa hárí­tani tudott, majd az első negyedóra végén egy szögletet követően Alempijevic kanalazta a labdát a kapu felé – a kapus ismét védett. Nem sokkal később újra szerb középpályásunk jelentkezett: Aleksandar ezúttal egy távoli lövéssel okozott veszélyt az SZTK kapuja előtt. A 20. perc környékén ellenfelünk két kontrából eljutott a kapuing, de csak az első akciót zárta lövés, akkor Jovának nem kellett védenie, a labda fél méterrel elkerülte a kapunkat. Ezt követően szinte azonnal Jovanovic tört be jobbról a tizenhatoson belülre, a védők szorí­tásában a bal alsó felé lőtt – a kapus ezúttal is hárí­tott. A 27. percben Böde ugratta ki egy forintos labdával a bal oldalon meglóduló Hakolát, aki 15 méterről a bal alsó sarok mellé lőtt. A 35. percben Böde fordult le két emberről, 17 méterről megeresztett lövését még blokkolták – a védő kidőlt… -, de visszapattant hozzá a labda, amit követően okosan a kissé kint álló kapus fölött a kapu bal oldalába lőtt/emelt. (1-0). Két perccel később Alempijevic ugratta ki Cukicot, aki lefutotta védőjét, majd a tizenhatoson belül a kimozduló kapus mellett külsővel elpörgette a labdát (2-0). A félidő hajrájában egy szögletről kipattanó labdát Hakola elemi erővel a felső lécre bombázott, majd a következő akció végén Pölöske gurí­tott a jobb oldali kapufa mellét alig pár centivel… A félidő zárásaként Alempijevic éles beadásáról Klein maradt le centikkel. A szünetre 2-0-s vezetéssel vonulhatott csapatunk.

Az újrakezdést követő első percekben Pölöskey í­velt át a hosszúra egy labdát Alempijevichez, aki előbb megcsinált egy cselt, majd a jobb alsó felé lőtt, de a kapus hárí­tott. Az 55. minutumban Klein lőtt nem sokkal a jobb oldali kapufa mellé 19 méterről egy szabadrúgást. Az ellenakció végén – egy szögletet követően – Jovanovic a gólvonalról mentett. Élvezetes a meccs: Cukic tanári labdájával Böde lépett ki, de a kapusba lőtte a labdát, nem sokkal később Sváb í­velt szépen Alempijevichez, akinek kí­sérletét ugyancsak hárí­totta a kapus. A következő akcióbál Cukic cselezte ki a fél Szigetszentmiklóst, de a lövésre már nem maradt ereje, í­gy a kapusnak már nem okozott gondot a hárí­tás. Szinte egy perccel később Hakola gurí­tott Pölöskeyhez, akinek beleértek lövésébe, í­gy a labda a kapu mellé perdült. A közönség egy perccel később ismét tapsolhatott: Hakola cseleit követően Alempijevichez passzolt, aki 15 méterről a kapu fölé lőtt. A félidő felénél Klein fejelt közelről a kapus kezébe, majd Sváb lőtt a tizenhatos sarkáról a jobb alsó mellé. A 76. percben Pölöskey verekedte át magát három védőn, majd erőből a bal alsóba lőtt (3-0). Az utolsó percekben már kevesebb helyzet alakult ki, a mieink megérdemelt 3-0-s győzelmet arattak.

További képek …

A találkozó után Détári Lajos vezetőedző az nb1.hu-nak adott nyilatkozatában megerősí­tette: a csapat összeállt, és kész a klubvezetés által kitűzött célok megvalósí­tására, habár – ahogy fogalmazott – “ha a rajtig hátra lévő napokban még beesik egy-két játékos, azokat nem zavarjuk el.”


(A Ferencváros és a Szigetszentmiklós hivatalos honlapja továbbá az nb1.hu alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111011100ejegyzéshez

  • Már csak egy hét, és megtudjuk mennyit ért ez a győzelem. A csapat rendben, bár én hiányoltam Somáliát. Tán sérült? Délután sem játszott.

    Döme lila pólója csak érzéki csalódás ugye? 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ