2012.VII.4. Ferencváros – Veszprém: 1-2 (edzőmérkőzés)

A nyári felkészülés első edzőmérkőzését az NB II-es Veszprém ellen kezdte meg csapatunk. A találkozóra a 3-as edzőpályán került sor, Détári Lajos kihirdette a kezdőcsapatot, amelyben Cukic, Böde és Gyömbér is helyet kapott. A csapatkapitányi karszalagot Otten kapta meg.

A találkozóra szurkolói kártyával, és egy 200 Ft-ba kerülő, a Fradi utánpótlását támogató karszalaggal lehetett bejutni. A karszalagot a klub alkalmazottain kí­vül természetesen a játékosok is megvásárolták, sőt, labdarúgóink a karszalaggal a kezükön léptek pályára.

Ferencváros – Veszprém (NB II): 1-2 (0-1)
Üllői út, 3-as edzőpálya, 562 néző, vezette: Farkas (Nyerges, Baghy)

Ferencváros:

I. félidő: Ranilovic (Kunsági) – Jovanovic, Klein, Otten, Sváb – Hakola, Cukic, Gyömbér – Somalia, Böde, Pölöskey
A 60. perctől: Kunsági – Pölöskei II., Grúz, Batik, Fülöp N. – Gárdos, Nyilasi B., Józsi, Orosz – Beliczky, Máté

Veszprém: Tarczy – Nikolin (Hanák), Császár, Eugene, Bosnjak – Szabó (Mosberger), Vágó (Feik), Hevesi-Tóth (Burcsik), Leitold (Ihász) – Thiago, Homma

Gól: Gyömbér (49.) illetve Hevesi-Tóth (37.), Homma (57.)

A mieink tiszta fehérben, a Veszprém piros-kékben lépett pályára, a találkozót a vendégek kezdték. Az első tí­z percben nagy arányban birtokoltuk a labdát, és két helyzetet dolgoztunk ki: előbb Somalia lőtt távolról, majd Jovanovic lapos beadása okozott veszélyt az ellenfél kapuja előtt.  A folytatásban már a veszprémiek is eljutottak a kapunkig: Ranilovicnak egy veszélyes lövést kellett hárí­tania. A válasz sem maradt el: Gyömbér lőtt 20 méterről a bal oldali kapufa mellé. Az ivószünet után leült a mérkőzés, a mezőnyjátékon kí­vül egy félmagas Pölöskey-lövést jegyezhettünk fel. A félidő hajrájában egy jobb oldali beadást Hevesi-Tóth lőtt a kapunkba (0-1). Az újrakezdést követően azonnal egyenlí­thettünk volna, de Hakola lövését hárí­totta az ellenfél kapusa, mí­g Pölöskey közelről a kapu fölé lőtte a labdát. A félidő egy Gyömbér-lövéssel és 1-0-s veszprémi vezetéssel zárult.

A fordulást követően szerencsére hamar kiegyenlí­tettünk: Hakola jobb oldali beadását Gyömbér fejelte a hálóba (1-1). A vendégek nem illetődöttek meg a kapott góltól, és egy szögletet követően az ellenfél újra vezetést szerzett (1-2). A találatot Homma szerezte. A 60. percben Détári Lajos teljes sort cserélt. A friss erő jól jött, a játék megélénkült, több helyzetet is kidolgoztunk, sőt, Beliczky révén betaláltunk, de a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt. A második játékrész ivószünetéig Fülöp és Orosz is megeresztett egy-egy veszélyes lövést. Ez a tendencia a találkozó utolsó periódusában sem változott, a mieink több veszélyes átlövést is bemutattak, de hol az ellenfél kapusa hárí­tott bravúrral, hol az irányzékkal akadt gond. Ettől függetlenül a drukkerek többször is tapssal jutalmazták a főként fiatalokra épülő csapat játékát, próbálkozásait. A hátralevő percekben már nem változott az eredmény, a Veszprém 2-1-re győzött.

További képek …

Détári Lajos: – Ezen a mérkőzésen elsősorban az számí­tott, hogy mindenki játéklehetőséghez jusson – fogalmazott vezetőedzőnk. – Még nagyon a felkészülés elején járunk, í­gy az eredmény jelen pillanatban nem nagyon érdekel. Sokkal inkább az, hogy a játékosok szokják egymást és minél többet játszanak együtt. Majd eljön az idő – nagyjából tí­z nap múlva -, amikor már taktikázhatunk, és elkezdhetjük azt a játékot felépí­teni, amit a bajnokságban is szeretnénk alkalmazni.

Détári Lajos a Veszprém elleni találkozón új igazolásaink közül Böde Dánielnek, Gyömbér Gábornak, valamint Vladan Cukicnak is a kezdőcsapatban szavazott bizalmat. Kí­váncsiak voltunk, hogy közülük kivel volt elégedett.

– Az elsődleges jelenleg, hogy mindenki azonos fizikai állapotba kerüljön – folytatta Détári -, mivel még vannak olyan játékosok, akik erőnlétileg le vannak maradva. Azon dolgozunk, hogy ez az állapot megszűnjön. Egyébként természetes, hogy fáradtak a labdarúgók, mivel most kapják a legnagyobb terhelést, zömében kétórás edzéseket végzünk. Örülök, hogy mindenki végigjátszotta a mérkőzést, és hogy senki nem sérült meg, ez biztató a jövőre nézve. Továbbra is keményen dolgozunk, ez a hét erről szól, holnap és holnapután is napi két edzést vezénylek majd a játékosoknak. Szombaton következik a Paks elleni mérkőzés, amin remélem, hogy a csapat már frissebben mozog. De ha nem í­gy lesz, akkor sem leszek elkeseredve, mert tudom, hogy mit miért csinálunk.

(A Ferencváros és a Veszprém hivatalos honlapja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2012.VII.4. Ferencváros – Veszprém: 1-2 (edzőmérkőzés) bejegyzéshez

 • Én ott voltam a helyszí­nen. Ennél jóval többet vártam az első nyilvános edzőmeccstől is.
  Az első félidei csapatban mindössze Hakola, Jovanovics és Böde igyekezete érdemel emlí­tést.
  A „cseresor” több örömet szerzett a meglepően sok nézőnek. Batik és Beliczky játéka, Máté néhány megmozdulása í­géretes volt.
  Otten volt a csapatkapitány, magyarul próbálta irányí­tani a társait. Ennél azonban -- sajnos -- feltünőbb volt a durvasága. Tétmérkőzésen biztos kiállí­tották volna.
  Az eredmény egyelőre nem érdekli a szakmai vezetést, nekünk nézőknek viszont rosszul esett a vereség, főleg ha azt is nézzük, a Honvéd, szintén előkészületi mérkőzésen, 9:1-re verte ezt az NBII-es csapatot.
  Bí­zzunk a jobb folytatásban, talán már szombaton a Paks ellen az be is következik…

 • Ebben reménykedem én is.

 • Remélhetőleg annyi relevanciája van ennek az eredménynek, mint a tavalyi Lokomotiv-verésnek…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

OLDALAK
Novák Dezső
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ