2012.X.10. LK, Ferencváros – Szolnoki MÁV: 2-1

A labdarúgó Ligakupa 3. fordulójában a Ferencváros 2-1-re legyőzte a másodosztályú Szolnokot és továbbra is százszázalékos maradt.

Ferencváros – Szolnoki MÁV: 2-1 (1-1)
Albert stadion, 500 néző, vezette: Radványi Ádám (Bozó, Butkai)

Ferencváros: Ranilovic – Menyhárt, Otten (Beliczky 86.), Grúz, Sváb – Busai (Gyömbér 60.), Cukic – Somalia (Máté 66.), Jenner, Orosz M. – Peric
kispad: Gyenes, Gárdos, Nyilasi B.
vezetőedző: Ricardo Moniz

Szolnok: Tóth Z. – Pintér, Kiprich, Mile (Tamási 75.), Rokszin – Bohner, Tisza, Lengyel B., Kállai – Kocsis (B. Tóth 57.), Szepessy (Vári 86.)
kispad: Rézsó, Nagy D., Nagy I., Demeter
vezetőedző: Bontovics Ferenc

Gól: Peric (20.), Máté (90. – 11-esből) illetve Szepessy (3.)
Sárga lap: Cukic (12.), Jenner (61.), Máté (90.)
Kiállí­tva: Rokszin (19.), Kiprich (89.)

A hazaiaktól Jova az U21-es, Besic a bosnyák válogatott összetartásán vett részt, í­gy nem számí­thatott rájuk Ricardo Moniz. A holland mester először szavazott bizalmat Menyhártnak, aki első tétmeccsén lépett pályára a zöld-fehéreknél.

Rögtön a 3. percben megszerezték a vezetést a vendégek: Szepessy (az egykori ferencvárosi csatár fia) egy labdaátvétel után lövésre szánta el magát mintegy 25 méterről, és a labda a bal felső sarokban kötött ki (hatalmas bombagól volt, 0-1).  A 14. minutumban Jenner lépett ki a vendég védők között, de emelése az alapvonal mögött landolt. Öt perc múlva Somalia tört be a 16-oson belülre, Rokszin hátulról buktatta, ezért a játékvezető kiállí­totta a szolnoki védőt és büntetőt í­télt. Peric a kapusba rúgta a tizenegyest, de szerencséjére visszapattant elé és ekkor már nem hibázott (1-1). A 39. percben Peric lépett ki Somalia labdájával, Kiprich hátulról szabálytalankodott a ferencvárosi csatárral, Radványi játékvezető sí­pja azonban néma maradt (a vendégek egy újabb kiállí­tást ill. büntetőt úsztak meg ezzel). Öt perc múlva Jenner ballal tekert kapura 17 méterről, lövése azonban célt tévesztett.

A folytatásban előbb Orosz emelt a kapu fölé, majd az 54. percben lemásolta előző helyzetét Jenner, de 16 méterről leadott lövését védte Tóth kapus. Az 57. percben változtattak a vendégek, támadó helyett (Kocsis) védőt (B. Tóth) hoztak be. A 63. minutumban Cukic ugratta ki Pericet, középre tartó lövését azonban ki tudta ütni a kék-feketék kapuvédője (nagy helyzet volt). A 72. percben Jenner jobboldali beadását az üresen álló Peric fejelte 8 méterről a kapu mellé (ez is nagy helyzet volt). Öt perc múlva Máté került helyzetbe: előbb átemelte Tóth kapust a 16-os vonalán, majd saját lehulló labdáját továbbfejelte ami a kapu mellett hagyta el az alapvonalat. A hajrában Otten helyére Beliczky állt be, aki első helyzetéből majdnem gólt szerzett. A 89. minutumban Kiprich védte kézzel a kapuba tartó labdát, í­gy kiállí­totta a játékvezető és újabb büntetőt í­télt. Ezúttal Máté állt a labda mögé, és magabiztosan értékesí­tette a 11-est (2-1).

Alacsony szí­nvonalú mérkőzésen, megérdemelten tartotta otthon az FTC a három pontot és továbbra is vezeti a D-csoportot a Kecskemét előtt.

További képek …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Ricardo Moniz: – Keveset nyújtottunk ma.

Bontovics Ferenc: – Szervezettek és fegyelmezettek voltunk. Nem vallotunk szégyent.

(A Sport TV, a Ferencváros és a Szolnok hivatalos honlapja, az nso.hu, a pepsifoci.hu valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15. M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ