2012.X.7. Videoton – Ferencváros: 1-2

A Ferencváros legyőzte idegenben a Videotont a labdarúgó NB I 10. fordulójában. A zöld-fehérek Józsi György büntetőből szerzett góljával szereztek vezetést, majd a házigazdák szintén 11-esből egyenlí­tettek Nemanja Nikolics révén. A mindent eldöntő találatot Böde Dániel jegyezte.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Paolo Sousa, a Videoton vezetőedzője: – Azzal kezdeném, hogy nagyon örülök, a Ferencváros jó formában van az utóbbi időben, hiszen ők a magyar labdarúgás egyik legfontosabb klubja. Jó látni, hogy eredményesek. Ugyanakkor ez azt is jelenti, hogy nehéz meccs lesz számunkra a vasárnapi. Szoros mérkőzésre számí­tok. Mindössze egy napunk van a felkészülésre, de tudjuk mire számí­thatunk a Fraditól, í­gy próbáljuk a lehető legjobban felkészí­teni a játékosokat, hogy meg tudjuk szerezni a győzelmet. Ez egy másik sorozat, teljesen más mérkőzés, más körülményekkel, de itt is ugyanúgy 3 pont jár a győzelemért, mint az Európa Ligában, ezt a 3 pontot pedig szeretnénk megszerezni.

Ricardo Moniz, a Ferencváros vezetőedzője: – Fontos meccs előtt állunk, mindenképpen hoznunk kell legalább azt a formánkat, amellyel a hétvégén nyerni tudtunk. A szurkolók számára élvezetes és látványos meccset várok. Mindenkit megviselt, hogy kiestünk a Magyar Kupából, ezért szerettük volna nagyon gyorsan elfeledtetni a szurkolókkal azt a bizonyos fekete napot. Remélem, hogy ott tudjuk folytatni, ahol a Diósgyőr ellen abbahagytuk.

A mérkőzés:

Videoton – Ferencváros: 1-2 (0-1)
Székesfehérvár, 5.000 néző, vezette: Iványi Zoltán (dr. Varga Zs., Márkus T.)

Videoton: Bozovics – Brachi, M. Caneira, Viní­cius, H. Sanchez – Neto (Mitrovic 24.), Tóth B. (F. Oliveira 78.) – Gyurcsó, Kovács I., Haraszti (Nikolics 67.) – Paraibá
kispad: Tujvel, Sándor, Kaká, Szolnoki
vezetőedző: Paolo Sousa

Ferencváros: Jova – Alempijevic, Besic, Klein, Sváb – Gyömbér, Józsi – Somalia, Böde (Otten 90+3.), Jenner (Orosz M. 66.) – Ionescu (Cukic 51.)
kispad: Ranilovic, Máté, Busai, Grúz
vezetőedző: Ricardo Moniz

Gól: Nikolics (68. – 11-esből) illetve Józsi (6. – 11-esből), Böde (74.)
Sárga lap: M. Caneira (5.) illetve Gyömbér (12.), Jova (30.), Böde (39.), Klein (68.)

A Sporting elleni, zajos sikert követően a Ferencvárost fogadja bajnoki mérkőzésen a Videoton, amelynek edzője, Paulo Sousa nehéz meccsre számí­tott a szerinte jó formában lévő ellenféllel szemben. Az egyik legnagyobb kérdés az volt a rangadó előtt, hogy az európai vitézkedést követően melyik arcát mutatja a Videoton, hiszen a fehérváriak a genti bravúr (3–0) után ugyanúgy képesek voltak megbotlani (0–1 a kispestiek ellen), mint a genki vereséget (0–3) követően (ismét 0–1 a győriekkel játszott rangadón).

A Videoton Sporting elleni kezdőcsapatából öten maradtak erre a mérkőzésre, magyar zöld-fehéreknél pedig Julian Jenner és Andrei Ionescu is kifuthatott a pályára; a két gárdában pedig összesen 13 légiós kapott helyet a kezdőben (a hazaiaknál hét, a vendégeknél hat). A találkozó egy szép gesztussal indult (a hazaiak a lábát tört Stopira 22-es mezszámával a hátukon vonultak ki a kezdéshez), no és egy kellemetlen meglepetéssel: még fél ház sem volt a Sóstói Stadionban, pedig a ferencvárosi kemény mag szép számmal tette tiszteletét.

Marco Caneira pedig hideg zuhanyt okozott jobb kezével társainak, pedig messze volt még a mérkőzés vége: az 5. percben Somalia jobb oldali beadását kézzel elütötte az érkezők elől, a jogos büntetőt pedig Józsi György váltotta gólra. 0–1. Nem esett össze a hazai csapat, sőt, Caneira „támadás-fordultával” kis hí­ján egyenlí­teni tudott – de mindez csak a mezőnyjátékra vonatkozott, mert a visszaállt vendégek könnyedén verték vissza a korántsem huszáros Vidi-rohamokat. Egy – immáron menetrendszerű – borzalmas Mladen Bozsovics-kifutás után Józsi lövésénél Tóth Balázs egyértelműen és szándékosan kezezett a 16-oson belül, de a játékvezető, Iványi Zoltán egy pillanatnyi gondolkodás után továbbot intett. Az első fél órához közeledve egy a bal sarok mellett nem sokkal elsuhanó Jenner-lövés jelentett felüdülést a monotonitásból, majd Tóth Balázs másik keze is főszerephez jutott: jobbal versenyfutás közben orrba verte Alekszandar Alempijevicset. A jogos büntetés ezúttal is elmaradt, pedig ez már a szűrő második sárgája is lehetett volna. De nem lett… A Fradi kapusa, Jova Levente is használta a kezét, amikor kikapta a bal felsőből Álvaro Brachi szabadrúgását, és ez volt a hazaiak legnagyobb helyzete a szünetig.

A fordulás után a hazaiak kezdtek jobban, a még az első félidőben a megsérült Renato Netót váltó Nikola Mitrovics tekert az oldalhálóba egy szabadrúgást, amoda Józsi lőtt a kapu mellé ordí­tó helyzetből. A következő helyzet is a ferencvárosiaké volt, de Somalia egy az egyben képtelen volt megverni a kapust. A 69. percben egyenlí­tett a Videoton: a 16-os jobb szélén Martin Klein elképesztően fölöslegesen meglökte Paraibát, aki okosan azonnal elesett (egyáltalán nem volt gólveszélyes helyzet), a megí­télt büntetőt pedig a frissiben beállt Nikolics Nemanja értékesí­tette. 1–1. A gól előtt egyébként ismét Somalia, majd Böde Dániel hibázott hatalmas helyzetben, tehát csakis önmagukat okolhatják azért a vendégek, hogy ez egyenlí­tő találat lett, nem pedig szépí­tés. Hat perc múlva Böde Dániel javí­tott: Somaliától hozzá pattant a labda a 16-os előtt, ő lőtt egy csel után, a Héctor Sánchez lábán megpattant labda pedig, becsapva Bozsovicsot, a kapu középébe csapódott. 2–1. Azon pedig már meg sem lepődtünk, hogy gólt ziccer követ: ezúttal Józsi rontotta el a soros lehetőséget. Arra is volt már precedens, hogy viharosra sikeredett a hajrá Székesfehérváron, ezúttal azonban a Teremtő gondoskodott erről, Iványi pedig az öltözőbe irányí­totta a csapatokat a stadionra rátört í­téletidő elől. A Fradi veszélyesebben futballozott a folytatásban, Bozsovicsnak két bravúrt is be kellett mutatnia. A Videoton játékosai mintha az öltözőben maradtak volna – a vihar időközben „átköltözött” Budapestre. A rendes játékidő utolsó percében Filipe Oliveira teljesen üresen lőtt kapura egy labdát kapásból, Jova Levente azonban bravúrosan lábbal hárí­tott, szöglet. A sarokrúgást kivágták a vendégek, majd Sváb Viní­cius elől mentett. Paraí­ba okozott fejfájást a Fradi-védelemnek a hosszabbí­tásban, ám Jova kapujából kimozdulva fejjel tisztázott. A Videoton nem tudott egyenlí­teni a hosszabbí­tásban, í­gy a Ferencváros kettő egyes győzelmével begyűjtötte a három pontot Székesfehérváron.

További képek ittitt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Paulo Sousa: – Gratulálok a Ferencvárosnak, a mai meccsen jobbak voltak nálunk, megérdemelték a győzelmet. Elég eseménydús mérkőzés volt és nem csak a vihar okozta szünet miatt. A sorozatos terhelés miatt jó pár játékosnál nagy volt a sérülés veszélye, ezért az összeállí­tásnál ezt is figyelembe kellett vennünk, hiszen nagyon fontos, hogy sérülés miatt ne kelljen nélkülöznünk senkit. Többeknél észrevehető volt, hogy mentálisan fáradtak, nem mindig hoztak jó döntéseket. Az Európa Ligában jól teljesí­tünk, a bajnokságban is több olyan meccs volt, amikor jobbak voltunk ellenfelünknél, de nem nyertünk, ma azonban jobb volt nálunk a Ferencváros. A szünet természetesen a koncentrációt, a lendületet egy kicsit megtörte, de ilyen bármikor megtörténhet, ahogy ma meg is történt.

Ricardo Moniz: – Nagyon fontos győzelem volt a mai, a Haladás elleni kupavereség után fontos volt, hogy nyerjünk. Szurkolóink segí­tségünkre voltak ezúttal is. Tudtuk, hogy olyan csapat ellen játszunk, amely előttünk jár, amit bizonyí­tott hét közben a Sporting ellen is. Megérdemelten vezettünk, mert jól kezdtük a meccset, sőt, volt még egy tizenegyesgyanús eset az első félidőben. Jól akadályoztuk meg, hogy a Vidi a saját játékát játszhassa, elöl pedig Böde, Somalia és Jenner révén veszélyeztettünk is. Egy ilyen támadás eredménye lett a gól a második félidőben, és Böde annak ellenére, hogy nem játszott jól, végül eldöntötte a meccset. A szünet nem jött jól a csapatnak, de még a végén is volt lehetőségünk újabb gólt szerezni.

Jova Levente, Böde Dániel, Gyömbér Gábor:


(Az nso.hu, a Ferencváros és a Videoton hivatalos honlapja, a hatharom.hu valamint az MLSZ adatbankja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2012.X.7. Videoton – Ferencváros: 1-2 bejegyzéshez

  • Ebben a bajnokságban két ilyen eredményt várok a Videoton ellen.
    Ha a Magyar kupában összekerülünk, jöhet a már bevált 4:0…

  • Furcsa meccs volt az biztos!
    Egy pozití­v-azaz kettő-momentuma volt a meccsnek.1-nyert a csapat, 2-végre hajtottak ,ahogy egy Ferencvárosnak,mint csapat kell(ene).Már régebben is í­rtam,hogy ebből a társaságból Bődén ésSomálián látom az igazi akaratot-más kérdés,hogy a helyzetkihasználás főleg ziccereknél még mindig nem a legjobb,de remélem lesz jobb is…!Ki szeretném emelni most Jovát is,mert most Ő is megmutatta mit kell egy igazi kapusnak tenni!-jó kifutások,szép védések.Bí­zom benne,hogy Balog Tonó egyre jobban “gatyába rázza”,hamár Ő az első számú kapus.És egy kis kritika a végére….
    Ez a védelem még nagyon gyenge,nahy nyomás alatt képes nagy hibákat véteni. Martin Klein teljesí­tménye siralmas volt ,Sváb megint átlagos…Itt van ez a tinédzser Besic és a futásával ,harcosságával már most elismerést mutat.De bí­zom benne, hogy itt is javulni fogunk.
    Néztem a tabellát 7pont minusz a Győrtől-Kecskemét itthon+2 Újpest sima iksz+1(sajnos),Eger- és Siófok+2 idegenben és máris vezetnénk a tabállát…!Bár 1995/96os idényben is le voltunk maradva 8 ponttal még a tavaszi szezonban!!!! a Bvsc-től.Igen tudom az a CSAPAT “egy picit”más volt.De bí­zakodom.
    Balingu hozzászólására reagálva:Igen ilyen szép mondatokat az én 4éves Kisfiam is tud már mondani…!De Nekik a pályán kell teljesí­teni igazán ez legyen a legnagyobb baju(n)k!

  • Hatalmasak vagytok a fotóval! Az előbb a fotelszurkolonál azt í­rtam, hogy a végét az örömtől megkönnyeztem, most meg a nevetéstől könnyezem. Ez elégtétel is egyben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ