2013.I.12. Ferencváros – Paks II.: 4-0

(fotó: üllői129.hu)

A 2013-as év első mérkőzését játszotta csapatunk a Népligetben és magabiztos győzelmet aratott

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Csapatunk ma délelőtt 11 órakor a Paks II ellen játszotta le első téli felkészülési mérkőzését. A mieinknél két próbajátékos is pályára lépett Junior Fell és Milos Zeravica személyében. A mérkőzést megelőzően egy órával már gyülekezni kezdtek a drukkerek, a kezdésre megközelí­tőleg 800 drukker állta körbe a népligeti műfüves pályát.

A mérkőzés:

Ferencváros – Paks II.: 4-0 (2-0)
Népliget – műfüves pálya, 800 néző

Ferencváros: Jova (Ranilovic 46.) – Jovanovic (Alempijevic 46.), Besic, Junior Fell, Bönig (Sváb 46.) – Otten (Batik 46.), Cukic (Busai 46.) – Somalia (Gárdos 46.), Böde (Beliczky 46.), Zeravica – Peric (Hakola 46.)
kispad: Kunsági
vezetőedző: Ricardo Moniz

Paks II.: Csoknyai (Máté 46.) – Galambos (Horváth M. 62.), Berkó, Szalontai, Blatt (Kovács M. 46.) – Cziráki (Kvanduk 75.), Szekszárdi, Czinger, Feil (Steinbach 58.) – Pintér (Kesztyűs 58.), Laták (Bagó 46.)
vezetőedző: Lengyel Ferenc

Gól: Böde (26.), Junior Fell (45.), Batik (55., 74.)

A mieink az idegenbeli zöld mezben, a vendégek tiszta fehérben léptek pályára. A csapatkapitány karszalagot a mai találkozón Böde Dániel viselte.

A találkozót a Paks II kezdte. Az első percekben Milos Zeravica lőtt nem sokkal a kapu mellé. A 9. percben egy szöglettel felérő szabadrúgást követően Peric fejelt a kapu mellé. Az első negyedórában a Paks II nem jelentett veszélyt Jova kapujára, a mieink a tolnaiak térfelén játszottak. A 17. percben Jovanovic vett mellre egy beadást, majd 18 méterről a bal felső sarok fölé lőtt. Két perccel később Pintér Norbert 19 méterről, jobbról elvégzett, és a bal felső felé tartó szabadrúgását védte Jova, majd az ellentámadásból Besic lőtt a kapu fölé. A 25. minutumban Zeravica szögletét Otten fejelte a kapu fölé 10 méterről. A 26. percben a vendégek kapusa, Csoknyai készülődött kirúgáshoz. Az ifjú kapus a lövés pillanatában elcsúszott, a labda a tizenhatos körül ólálkodó Bödéhez került, aki pár méteren keresztül vezette a játékszert, majd a kapu közepébe bombázott laposan (1-0). Az első félóra vége felé Böde életerős lövését blokkolták a paksi védők, majd Bönig remek beadását mentették a vendégek a gólvonal, valamint Böde elől. Nem sokkal később ismét Böde veszélyeztetett, támadónk Jovanovic beadását fejelte a kapu fölé. A 34. percben Zeravica lőtt 21 méterről, szabadrúgásból, jobbról nem sokkal a bal felső fölé. Otten átlövése tört meg egy hosszabb csendet a 42. percben. A következő támadás végén Somalia fejelt a kapu bal oldala mellé a hosszún. A félidő hajrájában Zeravica szabadrúgását Cukic fejelte centikkel a kapu fölé. A játékrész utolsó másodperceiben egy remek bal oldali beí­velést követően Junior Fell lőtte alig pár méterről a hálóba a labdát (2-0). A középkezdésre már nem maradt idő.

A második játékrész első lövése Gárdos nevéhez fűződött: szélsőnk éles szögből lőtt a kapu fölé. Az 55. percben Batik érkezett remekül egy bal oldali beadásra, és a bal alsóba fejelte a labdát (3-0). A második félidő ezen szakaszában kiegyenlí­tettebb lett a játék képe, de még í­gy is a mieink domináltak. A 74. percben Zeravica szabadrúgását Batik fejelte a hosszúról a rosszul kimozduló paksi kapus mellett a hálóba (4-0). Pár perccel később Gárdos robbant be egy lapos, bal oldali beadásra, de kí­sérlete a jobb alsó kapufa mellett suhant el. A meccs vége is a miénk volt: előbb Alempijevic ollózását blokkolták, majd Batik fejelt a jobb felső mellé. A találkozó eredménye nem változott, csapatunk 4-0-ra győzött.

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

A meccs kapcsán a legfontosabb, hogy senki nem sérült meg – mondta Ricardo Moniz. – A felkészülés ezen szakaszában, ilyen talajon ez mindig nagyon fontos. Örömteli, hogy védekezésben is nagyon szervezettek voltunk, a Paks második csapatának nem nagyon akadt helyzete. Nagyon jó volt látni, hogy közel ezer drukker kilátogatott a találkozónkra, ez fantasztikus! Junior Fell, valamint Zeravica tesztelését tovább folytatjuk, mindketten utaznak velünk Spanyolországba. A marbellai edzőtáborban a Basel, a Dinamo Kijev, valamint a Steaua ellen kemény tesztek várnak ránk.

Lengyel Ferenc: – Mi még csak most kezdtük az alapozást, í­gy igazán nem tudtunk még felkészülni erre a mérkőzésre, de a Ferencváros kérésének örömmel tettünk eleget. Bár nem igazán jutottunk  el a Fradi kapujáig, mégis azt mondom, hogy helyt álltunk, mivel a négyből három gólt pontrúgásból, illetve egyet eladott labdából kaptuk. Mezőnyből egyet sem. Óriási öröm volt fiataljaink számára a találkozó, hiszen több száz ember előtt játszhattak a Ferencváros ellen.

Batik Bence: – A mérkőzés alatt látszott a csapaton, hogy fáradt, de azt gondolom, hogy a felkészülés ezen szakaszában ez í­gy természetes. Sikerült két gólt fejelnem, ami természetesen nagyon jó érzés, de nem tulajdoní­tok neki nagy jelentőséget. Remélem, hogy a jövőben elkerülnek a sérülések, és hasznos tagja tudok lenni a Fradi NB I-es csapatának.

(A Ferencváros és a Paks hivatalos honlapja valamint a csakfoci.hu alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ