2013.I.28. Ferencváros – Vác: 3-0 (edzőmérkőzés)

Csapatunk 3-0-s győzelmet aratott a másodosztályú Vác ellen.

Ferencváros – Vác: 3-0 (1-0)
Goldball-pálya, 200 néző

Ferencváros:
I. félidő: Ranilovic – Jovanovic, Batik, Junior Fell, Sváb – Otten, Gyömbér – Somalia, Cukic, Peric – Böde
II. félidő: Ranilovic – Simita, Lelo, Batik, Sváb – Busai, Aborah – Hakola, Zeravica, Orosz M. – Holman
vezetőedző: Ricardo Moniz

Vác: Palásthy D. – Farkas P., Pál S., Szatmári, Gulyás M. – Rása, Tóth G., Gulyás G., Király P. – Sorecz, Palásthy N.
vezetőedző: Mózner János

Gól: Böde (25.), Holman (53.), Batik (80.)
Sárga lap: Holman (62.), Busai (72.) illetve Pál S. (63.)

A találkozó hóesésben, de gondosan letakarí­tott pályán kezdődött meg. A mieink a fehér hazai mezben, mí­g a vendégek piros-feketének léptek pályára. Az első percekben csapatunk dominált, a váciak egy megpattanó lövésből tudtak veszélyeztetni. A 10. percben Somalia lépett ki a védői közül a jobb oldalon, Bödével kényszerí­tőzött, de lövésébe kissé beleléptek, í­gy a bal alsó felé tartó labdát a kapus hárí­tani tudta. Nem sokkal később Cukic beadását Böde fejelte a hálóőr kezébe. Az ellentámadásból a Vác lódult meg, Ranilovicnak bravúrral kellett hárí­tani, de a 15. percben már ismét mi veszélyeztettünk: Peric közeli lövése kipattant a kapusról, Otten lövését Böde levette, majd tüzelt, de ezúttal a bal felső mellé célzott. A 18. minutumban Peric belsőzött közelről kapufára, a kipattanót Somalia akarta rálőni, de védője nyújtott lábbal rácsúszott… A labda a hátvédet érintve hagyta el a játékteret, a szögletet követően Gyömbér tüzelt a jobb alsó mellé. A folytatásban Peric lőtt a kapu mellé, majd Cukic lövését blokkolták. A 25. percben megtört a jég: Sváb bal oldali beadását Böde juttatta a kapuba, amivel csapatunk megszerezte a vezetést (1-0). A gólt követően a Vác térfelén játszottunk – helyzet nélkül. A 37. percben aztán Böde kerülte meg a védőjét, majd remekül tálalt a jobb oldalon felfutó Somaliához, akinek passzát Cukic a bal kapufa mellé lőtte. A félidő hajrájában Böde fejelt közelről egy élesen belőtt labdát a kapu fölé.

A folytatásban több helyen is cserélt Ricardo Moniz, í­gy pályára lépett három próbajátékos: Zeravica, Lelo és Aborah. A félidő első helyzeténél Batik blokkolt az utolsó pillanatban egy váci elől, aki egyébként tisztán lőhetett volna a tizenhatoson belülről kapunkra. Az 53. percben Simita indí­totta kiválóan Hakolát a jobb oldalon, aki tanárian adott középre, í­gy Holman a kapuba tudott fejelni (2-0). Nem sokkal később Orosz beadását Holman lőtte a tizenhatoson belülről estében a kapu fölé. A 65. percben Hakola ment el a jobb oldalon, Zeravica elé tálalt, aki egy cselt követően a jobb alsó sarkot vette célba, de a kapus hárí­tani tudott. Öt perccel később Busai beadását Hakola fejelte kapura, de a váciak hálóőre a helyén volt. Egy ügyes, sokpasszos támadás végén Hakola remek beadását Batik kapásból a kapu bal oldalába lőtte a 80. percben (3-0). A mérkőzés hajrájában Hakola beadását Holman fejelte kapura, de egy védőről szögletre pattant a labda, majd a következő támadásból Hakola lőtt a jobb felső mellé.

További képek…

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Ricardo Moniz: – A második félidei játékkal elégedettebb voltam, és nagyon örültem a fiatalok – Simita, Batik és Holman – jó teljesí­tményének. Utóbbi kettő gólt is szerzett, ami rendkí­vül fontos, egy előkészületi mérkőzésen is. Természetesen nagyon örültünk annak, hogy neves csapatokat megelőzve megnyertük Marbellán az Impact Cup-ot, azonban egyetlen percre sem lehet megnyugodnunk. A magyar együttesek teljesen más futballt játszanak, mint a kinti ellenfeleink, hiszen itt sokszor beállnak védekezni a csapatok, ezt ma is láthattuk. Tudjuk tehát, hogy sosem lehetünk elégedettek és minden alkalommal száz százalékot kell nyújtanunk, hiszen ez a Ferencváros. Nincs már sok időnk a felkészülési időszakból, í­gy próbálunk arra törekedni, hogy minél előbb a lehető legjobb formába kerüljenek a futballistáink. A holnapi összecsapáson szeretném, ha még jobban összpontosí­tanánk, a próbajátékosainknak ismét lehetőséget adunk, akik í­gy újra bizonyí­thatnak a szakmai stábnak.

Holman Dávid és Batik Bence:

(A Ferencváros és a Vác hivatalos honlapja valamint a csakfoci.hu alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ