2013.II.6. Ferencváros – MFK Ruzomberok: 3-3

Csapatunk háromgólos vezetés után döntetlent játszott a rózsahegyi csapattal.

A mérkőzést megelőzően

Csapatunk Lipótra utazott, hogy a szlovák élvonalban szereplő MFK Ruzomberok ellen játsszon felkészülési mérkőzést. A mieinket parádés körülmények fogadták Lipóton, ahol a helyi Futball Center Edzőközpont szervezői remek minőségű füves pályát biztosí­tottak a csapatok számára. Az edzőkomplexum egyébként – remek infrastruktúrájával, műfüves és füves pályáival – üde szí­nfoltja a magyar futballnak, nem véletlen, hogy több csapat is ezt a helyszí­nt választja edzőtáborozása szí­nhelyéül.

A mérkőzés:

Ferencváros – MFK Ruzomberok: 3-3 (2-0)
Lipót, 400 néző, vezette: Hofbauer P.

Ferencváros: Ranilovic (Kunsági 46.) – Gárdos (Simita 46.), Gyömbér, Junior Fell (Majzik 61.), Sváb – Jovanovic, Cukic – Hakola (Peszmeg 86.), Somalia, Orosz M. (Nehéz 86.) – Peric
vezetőedző: Ricardo Moniz

MFK Ruomberok: Poláček (Zich 70.) – Ondrek (Práznovský 66.), Bielák, Maslo, Jurkemik (Janso 70.) – Lupták (Serečin 66.), Bartoš, Nagy (Almasky 78.), Zrel’ák (Pekár 46.), ÄŽubek – Mukendi (Lovás 66.)
kispad: Greššák
vezetőedző: Ladislav Š imčo

Gól: Orosz M. (10.), Somalia (33.), Peric (55.) illetve Lupták (63.), Serečin (66.), Lovás (76.)
Kiállí­tva: Jurkemik (70.)

A rózsahegyiek tiszta fehérben, mí­g a mieink az idegenbeli zöld mezben léptek pályára. A csapatkapitányi karszalagot ezúttal Vladan Cukic viselte. A találkozót csapatunk kezdte. Az első percekben ellenfelünk egy veszélyes szabadrúgással, majd egy gyenge átlövéssel próbálkozott, de egyikből sem alakult ki nagyobb baj a kapunk előtt. A 9. percben a mieink egy gyors ellentámadással lódultak meg Somalia vezetésével, amit követően Orosz lekészí­tett labdáját Cukic lőtte a kapu fölé belsővel. Egy perccel később támadósorunk ismét könnyedén átfűzte a rózsahegyi védelmet, Hakola keresztlabdája Oroszhoz került, aki a tizenhatoson belülről a kapuba lőtt (1-0). A játékosok életét nem könnyí­tette meg a húsba hasí­tó fagyos szél, de szerencsére a szép számú fradista szurkolóhad megtalálta a hideg elviselésének módját. A 19. percben Peric vett mellre egy előreí­velt labdát, majd a tizenhatoson belülre érve a jobb alsóba lőtt – a találatot ugyanakkor a játékvezető les miatt érvénytelení­tette. A félidő felénél Mukendi lőtt tisztán, hét méterről a kapunk fölé, majd pár perccel később Hakola 17 méterről megeresztett szabadrúgását fogta a vendégek kapusa. A 33. percben Cukic végzett el gyorsan a félpálya környékéről egy szabadrúgást, a jobb oldalon meglóduló Hakola levette a labdát, majd a legjobb ütemben indí­totta a védőfalból kimozduló Somaliát, aki a tizenhatoson belülről, kissé jobbról a hálóba lőtt, a kapus csak belekapni tudott a labdába, de hárí­tani már nem (2-0). Nem sokkal később Gárdos lőtt kapura szinte az oldalvonal mellől, a tizenhatos sarkának környékéről, de a rózsahegyi kapus szögletre tudta tolni a labdát. A játékrész hajrájában Somalia hozta magát lövőhelyzetbe egy testcsellel, majd 18 méterről a jobb alsó mellé lőtt laposan.

A szünetben Kunsági Roland és Simita Gergő állt be. Az újrakezdést a rózsahegyiek egy átlövéssel indí­tották, ami az oldalhálónkban landolt. Az 55. percben Hakola és Jovanovic játszott össze csodálatosan, majd Jovanovic egy elérhetetlennek tűnő labdát adott Somaliának, aki azonban rástartolt, és hatalmas hátrányát ledolgozva egyszerre ért oda az ellenfél kapusával a labdához. A tizenhatoson belül megví­vott csatából Somalia jött ki jobban, aki ügyesen elkanalazta a labdát, Perichez tálalt, aki a bal felsőbe lőtt (3-0). Pár perccel később Jovanovic szólalkozott össze a nála két-három fejjel magasabb Mukendivel. Bár szerb légiósunk nem szorult védelemre, pár másodperc alatt négy-öt csapattársa termett a helyszí­nen védelmére. A 61. percben a második csapatunkban futballozó fiatal Majzik Adrián állt be. A 63. percben egy jobb oldali ferencvárosi labdavesztés után ellentámadás indult, amelynek végén a belőtt labdát Lupták juttatta a hálóba (3-1). Három perc múlva Martin Jurkemik kevergetett, kicselezett több védőt is, majd Serečin elé tálalt, aki 10 méterről a kapus mellett a kapuba helyezett. Ez volt a támadó első labdaérintése, másodpercekkel korábban állt be (3-2). A 70. minutumban Jurkemiknek kényszerűségből kellett elhagynia a pályát, a bí­ró zavarta le egy Somalia elleni fault után cserével. A 76. percben Janso passzolt az ötös előtt érkező Lovashoz, aki a jobb alsóba belsőzött (3-3). A 80. percben Sváb mentett a gólvonalról egy fejesnél, majd a túloldalon Orosz lövését blokkolták. A következő támadásnál Somalia veszélyeztetett fejjel, majd Orosz lőtt távolról a kapu fölé. Az utolsó percekre újabb két fiatal: Peszmeg Viktor és Nehéz Máté álltak be. A hajrában még mindkét oldalon akadtak í­géretes akciók, de a védelmek a helyükön voltak. Nagy mentések is kellettek ahhoz, hogy maradjon a 3-3.

További képek itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Ricardo Moniz: – A legfontosabb tanulsága az volt a mai mérkőzésnek, hogy a fiataljaink még nem állnak készen az első csapatban való szereplésre. A mai meccs megmutatta, hogy néhányuknak ez még túl nagy lépés. A csapat összeállí­tását befolyásolta, hogy rengeteg alapemberünk sérült, jelenleg ez a legnagyobb problémánk. Rendkí­vül csalódottak vagyunk, hogy nem tudtuk megtartani az előnyünket. A meccs után az öltözőben mindenki szótlanul ült, mert sok drukker eljött erre a mérkőzésre, és szerettünk volna nekik örömet okozni. Pozití­vum volt ugyanakkor Vladan Cukic, valamint Somalia játéka.

(A Ferencváros és az MFK Ruzomberok hivatalos honlapja valamint a csakfoci.hu alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111011101ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ