2013.II.6. Ferencváros – MFK Ruzomberok: 3-3

Csapatunk háromgólos vezetés után döntetlent játszott a rózsahegyi csapattal.

A mérkőzést megelőzően

Csapatunk Lipótra utazott, hogy a szlovák élvonalban szereplÅ‘ MFK Ruzomberok ellen játsszon felkészülési mérkÅ‘zést. A mieinket parádés körülmények fogadták Lipóton, ahol a helyi Futball Center EdzÅ‘központ szervezÅ‘i remek minÅ‘ségű füves pályát biztosítottak a csapatok számára. Az edzÅ‘komplexum egyébként – remek infrastruktúrájával, műfüves és füves pályáival – üde színfoltja a magyar futballnak, nem véletlen, hogy több csapat is ezt a helyszínt választja edzÅ‘táborozása színhelyéül.

A mérkőzés:

Ferencváros – MFK Ruzomberok: 3-3 (2-0)
Lipót, 400 néző, vezette: Hofbauer P.

Ferencváros: Ranilovic (Kunsági 46.) – Gárdos (Simita 46.), Gyömbér, Junior Fell (Majzik 61.), Sváb – Jovanovic, Cukic – Hakola (Peszmeg 86.), Somalia, Orosz M. (Nehéz 86.) – Peric
vezetőedző: Ricardo Moniz

MFK Ruomberok: Poláček (Zich 70.) - Ondrek (Práznovský 66.), Bielák, Maslo, Jurkemik (Janso 70.) - Lupták (Serečin 66.), BartoÅ¡, Nagy (Almasky 78.), Zrel’ák (Pekár 46.), Ďubek - Mukendi (Lovás 66.)
kispad: Greššák
vezetőedző: Ladislav Šimčo

Gól: Orosz M. (10.), Somalia (33.), Peric (55.) illetve Lupták (63.), Serečin (66.), Lovás (76.)
Kiállítva: Jurkemik (70.)

A rózsahegyiek tiszta fehérben, míg a mieink az idegenbeli zöld mezben léptek pályára. A csapatkapitányi karszalagot ezúttal Vladan Cukic viselte. A találkozót csapatunk kezdte. Az elsÅ‘ percekben ellenfelünk egy veszélyes szabadrúgással, majd egy gyenge átlövéssel próbálkozott, de egyikbÅ‘l sem alakult ki nagyobb baj a kapunk elÅ‘tt. A 9. percben a mieink egy gyors ellentámadással lódultak meg Somalia vezetésével, amit követÅ‘en Orosz lekészített labdáját Cukic lÅ‘tte a kapu fölé belsÅ‘vel. Egy perccel késÅ‘bb támadósorunk ismét könnyedén átfűzte a rózsahegyi védelmet, Hakola keresztlabdája Oroszhoz került, aki a tizenhatoson belülrÅ‘l a kapuba lÅ‘tt (1-0). A játékosok életét nem könnyítette meg a húsba hasító fagyos szél, de szerencsére a szép számú fradista szurkolóhad megtalálta a hideg elviselésének módját. A 19. percben Peric vett mellre egy elÅ‘reívelt labdát, majd a tizenhatoson belülre érve a jobb alsóba lÅ‘tt – a találatot ugyanakkor a játékvezetÅ‘ les miatt érvénytelenítette. A félidÅ‘ felénél Mukendi lÅ‘tt tisztán, hét méterrÅ‘l a kapunk fölé, majd pár perccel késÅ‘bb Hakola 17 méterrÅ‘l megeresztett szabadrúgását fogta a vendégek kapusa. A 33. percben Cukic végzett el gyorsan a félpálya környékérÅ‘l egy szabadrúgást, a jobb oldalon meglóduló Hakola levette a labdát, majd a legjobb ütemben indította a védÅ‘falból kimozduló Somaliát, aki a tizenhatoson belülrÅ‘l, kissé jobbról a hálóba lÅ‘tt, a kapus csak belekapni tudott a labdába, de hárítani már nem (2-0). Nem sokkal késÅ‘bb Gárdos lÅ‘tt kapura szinte az oldalvonal mellÅ‘l, a tizenhatos sarkának környékérÅ‘l, de a rózsahegyi kapus szögletre tudta tolni a labdát. A játékrész hajrájában Somalia hozta magát lövÅ‘helyzetbe egy testcsellel, majd 18 méterrÅ‘l a jobb alsó mellé lÅ‘tt laposan.

A szünetben Kunsági Roland és Simita Gergő állt be. Az újrakezdést a rózsahegyiek egy átlövéssel indították, ami az oldalhálónkban landolt. Az 55. percben Hakola és Jovanovic játszott össze csodálatosan, majd Jovanovic egy elérhetetlennek tűnő labdát adott Somaliának, aki azonban rástartolt, és hatalmas hátrányát ledolgozva egyszerre ért oda az ellenfél kapusával a labdához. A tizenhatoson belül megvívott csatából Somalia jött ki jobban, aki ügyesen elkanalazta a labdát, Perichez tálalt, aki a bal felsőbe lőtt (3-0). Pár perccel később Jovanovic szólalkozott össze a nála két-három fejjel magasabb Mukendivel. Bár szerb légiósunk nem szorult védelemre, pár másodperc alatt négy-öt csapattársa termett a helyszínen védelmére. A 61. percben a második csapatunkban futballozó fiatal Majzik Adrián állt be. A 63. percben egy jobb oldali ferencvárosi labdavesztés után ellentámadás indult, amelynek végén a belőtt labdát Lupták juttatta a hálóba (3-1). Három perc múlva Martin Jurkemik kevergetett, kicselezett több védőt is, majd Serečin elé tálalt, aki 10 méterről a kapus mellett a kapuba helyezett. Ez volt a támadó első labdaérintése, másodpercekkel korábban állt be (3-2). A 70. minutumban Jurkemiknek kényszerűségből kellett elhagynia a pályát, a bíró zavarta le egy Somalia elleni fault után cserével. A 76. percben Janso passzolt az ötös előtt érkező Lovashoz, aki a jobb alsóba belsőzött (3-3). A 80. percben Sváb mentett a gólvonalról egy fejesnél, majd a túloldalon Orosz lövését blokkolták. A következő támadásnál Somalia veszélyeztetett fejjel, majd Orosz lőtt távolról a kapu fölé. Az utolsó percekre újabb két fiatal: Peszmeg Viktor és Nehéz Máté álltak be. A hajrában még mindkét oldalon akadtak ígéretes akciók, de a védelmek a helyükön voltak. Nagy mentések is kellettek ahhoz, hogy maradjon a 3-3.

További képek itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Ricardo Moniz: – A legfontosabb tanulsága az volt a mai mérkÅ‘zésnek, hogy a fiataljaink még nem állnak készen az elsÅ‘ csapatban való szereplésre. A mai meccs megmutatta, hogy néhányuknak ez még túl nagy lépés. A csapat összeállítását befolyásolta, hogy rengeteg alapemberünk sérült, jelenleg ez a legnagyobb problémánk. Rendkívül csalódottak vagyunk, hogy nem tudtuk megtartani az elÅ‘nyünket. A meccs után az öltözÅ‘ben mindenki szótlanul ült, mert sok drukker eljött erre a mérkÅ‘zésre, és szerettünk volna nekik örömet okozni. Pozitívum volt ugyanakkor Vladan Cukic, valamint Somalia játéka.

(A Ferencváros és az MFK Ruzomberok hivatalos honlapja valamint a csakfoci.hu alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111011101ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

OLDALAK