2013.III.20. LK, Eger – Ferencváros: 1-3

A labdarúgó Ligakupa elődöntőjének első felvonásán az Egri FC Vácon fogadta a Ferencvárost. A vendégek egy rövid időszakot leszámí­tva végig jobbak voltak, biztosan nyertek 3–1-re.

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Mészáros Ferenc: – Nagyon közel kerültünk az „aranyat” jelentő ládához, ami a meglévő alapon túl kellő motivációt adhat a párharchoz.  Minden el kell felejteni, ami esetleg negatí­van hatna, kezdve a hét sérült játékostól a pálya állapotáig bezárólag. Figyeljünk arra, hogy minél többet hozzunk ki magunkból, és törekedjünk olyan eredmény elérése, ami továbbjutási esélyt kí­nál a szombati visszavágóra. A Ligakupában való jó szereplés hozadéka nemcsak forintokban lehet mérhető, de lökést adhat a bajnoki mérkőzésekre is, amelyek közül a folytatást ugyancsak az FTC elleni összecsapás jelenti majd. A zöld-fehéreknél aligha okozhat gondot, hogy a magyar válogatott keretébe hí­vott Böde és Gyömbér, valamint a bosnyák nemzeti csapatban érdekelt Besics pótlása.

A mérkőzés:

Eger – Ferencváros: 1-3 (1-2)
Vác, 200 néző, vezette: Szabó Zsolt (Kispál, Márkus T.)

Eger: Sztankó – Balog Zs., Cs. Pavicsevics, Mecsinovics – Koós G. (Preklet 72.), Albert Á., Buacs, Vidovics – Szabó B. (Farkas Á. 63.), Németh N. – Horváth Z. (Palásthy N. 67.)
kispad: Brljak, Kabele, Zvara
vezetőedző: Mészáros Ferenc

Ferencváros: Ranilovic – Somalia, Klein, Gyömbér, Sváb – Józsi, Cukic – Jenner (Jovanovic 63.), Aborah (Leonardo 56.), Orosz M. – Peric
kispad: Kunsági, Gárdos, Csilus, Nehéz, Hakola
vezetőedző: Ricardo Moniz

Gól: Mecinovic (22.) illetve Jenner (35.), Aborah (37.), Cukic (53.)
Sárga lap: Horváth Z. (24.), Preklet (88.) illetve Peric (90+1.)

A Ferencváros szakmai stábja nem számí­thatott két alapemberére, Böde Dánielre és Jova Leventére. A támadó a válogatott kerettel készült a pénteki, Románia és a jövő hét keddi, Törökország elleni világbajnoki selejtezőre, mí­g a kapusnak az U21-es válogatottnál volt jelenése.

A meccs előtt Ricardo Moniz arról beszélt, hogy nem szeretné, ha a csapata átesne a ló másik oldalára az Újpest elleni győzelem után. Figyelmeztetett arra, hogy legutóbb a szép győzelem után nagyon rossz meccset játszottak Pápán. A Ferencvárosnál fontosnak tartják a Ligakupát, és meg is akarják nyerni. Moniz kifejtette, hogy nagyon tisztelik az Egert, és hogy nem feledhetik, amikor ősszel 2–0-ról egyenlí­tettek ellenük.

Rögtön a mérkőzés elején a Ferencváros szinte rárontott az Egerre. Tí­z perc alatt mindössze egyszer jutott el a „vendégek” kapujáig az Eger, de abban sem volt sok köszönet. A Ferencváros azonban elsősorban a meglehetősen aktí­v Orosz révén többször is kiválóan húzta meg a bal oldalon a labdát, veszélyes beadásait azonban nem sikerült jól megjátszani. Bár a pálya szinte felborult, azért igazán nagy gólhelyzete a Fradinak sem volt ezekben a percekben. Az első negyedóra élénk játéka után leült a találkozó. Most már az Eger is bárabban támadt, és a 22. percben Szabó Bence 9 méteres, bal sarokra tartó lövését ütötte ki Raniloviic, majd a szöglet után vezetést szerzett az Eger! A 23. percben a jobb oldalról érkezett a szöglet, Mecinovics 7 méterről kapura fejelt. A gólvonalon álló Sváb kivágta a labdát, de egy kicsit elkésett, mert addigra a labda átjutott a gólvonalon. 1–0. A ferencvárosiak egy kicsit vitatták, hogy tényleg bent volt-e, de a bí­ró – jogosan – megadta a gólt. Az egriek vezető gólja után a Ferencváros megzavarodott, hosszú percekig nem talált magára, az érthetően fellelkesült hazaiak pedig akár újra betalálhattak volna. Történt ugyanis, hogy a 27. percben Szabó fejelte középre a labdát, Németh továbbcsúsztatta, az egyedül érkező Koós pedig ajtó-ablak-helyzetben, 5 méterről fölé vágta a labdát. Az első félóra úgy ért véget, hogy az Eger uralta a meccset. Aztán nem is olyan soká, két perc alatt minden megváltozott. A lassan lábra kapó Ferencváros a 35. percben gyönyörű góllal egyenlí­tett. Aborah szerzett labdát a félpályánál, a bal oldalon meglódulóOroszt indí­totta, aki kiválóan í­velt középre, és az érkező Jenner teljesen egyedül, 5 méterről nagy erővel fejelt a léc alá. 1–1. Orosz Márk megérdemelte, hogy a sokadik jó beadását valaki gólra váltsa. És miközben az egriek talán még azon tanakodtak, hogyan is történhetett meg ez a csúfság, máris vezetett a Fradi. A 37. percben Perics szerzett harcosan labdát a tizenhatoson belül a bizonytalankodó Pavicsevicstól, középre tálalt, ahol érkezett Aborah, aki kicsavart mozdulattal, 7 méterről, jobbal, belsővel a bal sarokba továbbí­totta a labdát. 1–2. A félidőből hátralévő percekben kiegyenlí­tett lett a küzdelem, de a Ferencváros magabiztosan tartotta egygólos előnyét.

A második félidőben az Eger többet támadott, Németh Norbert két lövéssel is veszélyeztetett. A meddő mezőnyjátékot Csukics unta meg, aki az 54. percben mindenkit lerázott magáról, í­gy jutott el az Eger kapujának közelébe, majd 23 méterről, nagy erővel, jobbal lövésre szánta el magát, és mivel a középre tartó, bombaerős lövés mintha kissé megcsúszott volna az egyik védőn, ez becsaptaSztankót, aki mellé nyúlt, a labda pedig a hálóban kötött ki. 1–3. A Ferencváros támadásban maradt, mégis majdnem az Eger szerzett gólt. A 70. percben ugyanisCsukics húzta el Albert lábát a tizenhatoson belül. A tizenegyest Németh Norbert a bal sarokra lőtte, de Ranilovic remek vetődéssel kiütötte a labdát. A kihagyott tizenegyes után erősen küzdött az Eger a hátrány csökkentéséért, de az igazán hatékony támadójátékkal adósok maradtak. A meccsből hátralévő időben a Ferencváros taktikusan annyit adott ki, amennyi feltétlenül szükséges volt, de nem engedte magára az Egert.

A Ferencváros 3–1-re nyert, és nem tűnik merész kijelentésnek, hogy ezzel szint már bent is van a Ligakupa döntőjében, hacsak nem történik valami földrengésszerű az Üllői úton. Egy biztos, a szombati visszavágó lesz az utolsó tétmeccs a régi stadionban.

További képek itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Mészáros Ferenc: – Sokkal több volt ebben a mérkőzésben, az első forduló pont az 1-0 után kihagyott helyzetünk volt. Úgy látom, az ilyen durva egyéni hibákat nem tudja elviselni a csapat. Nem szabad ilyen szinten ezeket a pontatlanságokat elkövetni. A futballban mindig van esély, í­gy még nekünk is maradt a továbbjutásra.

Ricardo Moniz: – Nagyon fontos volt az egyenlí­tő gólunk, ez fordulópontot jelentett, de 3–1 után jó lett volna a negyedik gólt is belőni, mert akkor biztossá válhatott volna a továbbjutás. Rengeteget számí­tott, hogy Ranilovic kifogta a tizenegyest. A visszavágót sem vehetjük félvállról, hiszen még nem jutottunk be a döntőbe, márpedig ez a célunk.

Julian Jenner:
– Jó eredményt értünk el, főként annak fényében, hogy rossz talajú pályán kellett futballoznunk. A visszavágón abból a szempontból könnyebb helyzetben leszünk, hogy a saját pályánkon tudjuk játszani a gyors játékunkat. De a szombati találkozó sem lesz könnyű, gólokat kell lőnünk, hogy meglegyen a biztos továbbjutás.

(Az nso.hu, a csakfoci.hu, a Ferencváros és az Eger hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ