2013.IV.13. Ferencváros – Siófok: 4-2

A mesterhármasig jutó Böde vezette győzelemre a Fradit

A labdarúgó NB I 23. fordulójában a három gólt szerző Böde Dániel főszereplésével a Ferencváros a Puskás Ferenc Stadionban 4–2-re legyőzte a Siófokot.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Ricardo Moniz: – A Haladás ellen láthattuk, hogy mennyire nehéz egy agresszív, kemény ellenféllel szemben játszanunk . Főként akkor, ha a játékvezető sem védi meg a futballistáidat. A Siófok is igen egységes, kompakt csapat, amely szintén nagyon megnehezítheti a dolgunkat. Sokszor könnyebb egy Videoton, vagy Győr típusú gárda ellen szerepelni, amelyik nyitottan futballozik, mint egy kilenc emberrel védekező, zárt csapat ellen. Nekünk azonban sok technikás, klasszis játékosunk van, akik remekül tudnak támadni. Ezt hasznosítanunk kell, folyamatosan nyomást kell tartanunk az ellenfélen, ebben az esetben a saját előnyeinket tudjuk érvényesíteni.

Horváth Károly: – Nagyon negatívan ítélem meg az eddigi szereplésünket. Az eredménytelenségünkben nagyon komoly szerepet játszott, hogy sok meccsen volt kiállításunk, valamint több alkalommal is tizenegyesből kaptunk gólt. Ezeken a jövőben mindenféleképpen szeretnénk változtatni, mivel ezek nélkül több esetben is lett volna lehetőségünk pontot szerezni, vagy az eredményünket megtartani. Ilyen volt például a Haladás elleni találkozónk is. Több új, főként a támadásban bevethető játékost igazoltak a zöld-fehérek. A Haladás ellen ugyan nem tudtak gólt lőni, de ettől függetlenül eredményesen játszanak, majdnem mindig gólt szereznek, illetve hátrányból is képesek fordítani. Egyértelmű, hogy a mérkőzés esélyese a Ferencváros, de szeretnénk erre rácáfolni. Fegyelmezett, taktikus játékkal szeretnénk előállni szombaton. Mindkét csapat számára plusz motivációt jelent, hogy a Puskás Stadionban rendezik meg a találkozót.

Máté János: – Az edzőnk, Horváth Károly több taktikai variációt is gyakoroltatott velünk a héten, van, amelyikben szerepelek, van, amelyikben nem, meglátjuk, melyiket választja. Visszatérve a kérdésre, folyamatosan tartom a kapcsolatot Ricardo Monizzal, a Ferencváros vezetőedzőjével, ő pedig biztat, hogy nyáron várnak vissza, úgyhogy bizonyos szempontból valóban nehéz terhet cipelek. Persze minden siófoki drukker megnyugtathatok, szombaton minden erőmmel azon leszek, hogy gólt rúgjak a Puskás-stadionban. Nemrég kaptam üzenetet egy Fradi-szimpatizánstól, azt írta, rúgjak mesterhármast, de kapjunk ki négy háromra… Már csak kilenc mérkőzés van hátra, tizenhárom pont a lemaradásunk a Pápával szemben. Nem túlzás, csodának kell történnie ahhoz, hogy megragadjunk az NB I-ben. Persze ezt akkor is tudtam, amikor Siófokra érkeztem. Ennek ellenére nem adjuk fel.

A mérkőzés:

Ferencváros – Siófok: 4-2 (1-1)
Puskás stadion, 5.500 néző, vezette: Erdős József (ifj. Tóth II. V., Márkus T.)

Ferencváros: Jova – Jovanovic (Peric 4.), Gyömbér, Besic, Sváb – Józsi, Cukic – Somalia, Leonardo (Birtalan 90+1.), Aborah – Böde
kispad: Kunsági, Csilus, Orosz M., Klein, Hakola
vezetőedző: Ricardo Moniz

Siófok: Kurucz – Fehér Zs., Tímár, Takács Z., Fejes – Pál, Windecker (Kiss Z. 76.), Kecskés (Gál 54.), Nagy T., Melczer (Menyhárt 82.) – Dajic
kispad: Heinrich, Máté, Fodor M., Mokánszky
vezetőedző: Horváth Károly

Gól: Böde (11., 54., 65.), Leonardo (89.) illetve Tímár (27.), Melczer (72.)
Sárga lap: Gyömbér (4.), Leonardo (62.), Peric (90+2.) illetve Kecskés (32.), Windecker (49.), Melczer (63.)

A Puskás Ferenc Stadionba beköltöző Ferencváros egyik legnagyobb mumusát fogadta a Siófok képében, hiszen a Balaton-partiak furcsa hobbiként mostanában nyerni jártak az Üllői útra – statisztikák ide vagy oda, azért a remek formába lendült Ricardo Moniz-legénység számított a mérkőzés egyértelmű esélyesének. És nem csak azért, mert ezt a mérkőzést a Puskás Ferenc Stadionban rendezték…

Ahol csak a 17. másodpercig kellett várnunk az első kapura lövésre (Vladan Csukics próbálkozását védte Kurucz Péter), és az első cserét is hamar megejtették: a meghúzódott Aleksandar Jovanovicot Milan Perics váltotta. Az első találat sem sokat váratott magára, egy szöglet után Böde Dániel volt eredményes – a labda egyébként a gólvonal előtt menteni igyekvő siófoki Jusuf Dajicról került a hálóba. Dajic nem sokkal később mindörökre beírta magát a magyar futballtörténelembe, de talán a magyar szótárba is, mert egy borzalmas Jova Levente-megmozdulás után a gólvonaltól egy fél méterről az orra elé eső labdát két próbálkozásból is képtelen volt a hálóba juttatni! (Dajic a ziccerelhibázás országos bajnoka, az „eldajicolta a helyzetet” terminus technicus keresztapja – írtuk róla már egy évvel ezelőtt is, és a légiós csak tovább erősített minket ebben a hitben). Timár Krisztián pedig azt a közhelyet erősítette meg, hogy egykori csapatuk ellen sűrűn eredményesek a futballisták, lévén a zöld-fehéreknél is megfordult védő egyenlített szöglet után, a 26. percben. Természetesen viharos támadásokkal válaszolt a Ferencváros, de Böde félfordulatból leadott lövésénél Kurucz bemutatta élete egyik legnagyobb védését, majd az igen aktív Leonardo, valamint Stanley Aborah dajicolt el két-két ziccert.

A félidő utáni újrakezdést követően Kurucz kis túlzással több időt töltött a levegőben, mint a földön állva, de az 54. percben kifogtak rajta védői: a kapus hárította egy bátor vetődéssel Böde Dánielközeli próbálkozását, de a labda némi flipperezés után visszajutott a csatárhoz, aki az üres kapuba gurított. Ugyancsak cserben hagyták emberei Kuruczot jó tíz perc múlva is, amikor az előtte a harmadik ziccerét is elpuskázó Aborah egy gyönyörű csel után pontosan adott be balról, Böde Dániel pedig ballal az ötös elől a kapuba lőtt – az őt körülvevő kék mezesek érdeklődve figyelték az eseményeket. Azonban ezt a Siófokot nem olyan fából faragták, hogy feladta volna, még ki sem örülhették igazán magukat a fradisták, amikor Melczer Vilmos egy – kissé szerencsés – szabadrúgásból szépített, így ismét lángra kaptak a vendégremények. A hajrában is támadott tovább a Fradi, Böde azonban kihagyta következő helyzetét, majd a kapu mellé pattant róla a Kurucz által rábombázott hazaadás (reméljük, a góllövőlista élére ugró támadó Budapest helyett Bukarestre tartogatott még egy duplázást). Így sem kellett a lefújásig izgulniuk a zöld-fehérek híveinek, ugyanis miután Bödét akasztotta Kurucz,Leonardo az üresen maradt kapuba gurította a kipattanót – Erdős József játékvezető helyesen alkalmazta az előnyszabályt.

Győzött tehát a rengeteg helyzetet kidolgozó Ferencváros, a Siófok pedig ismét emelt fővel veszített. Ha vasárnap legyőzi a Győr a Videotont, a zöld-fehérek lehetnek a forduló nagy nyertesei.

További képek ittitt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„Sajnos hátul koncentrációs hibák miatt megint nehézzé tettük magunknak a mérkőzést, egy élcsapat ellen végzetes lehet ez. A világ legjobb szurkolótábora nekünk van, zöld-fehér a vérük, nagyon fontos, hogy még több nézőt csalogassunk ki, ha kell a falon is átmegyünk értük. Az is egy tehetség, hogy a kapu előtt valaki higgadt tud maradni, tegnap edzésen is sokat hibáztunk sajnos, de összességében a 4–2-es győzelem az szép eredmény” – nyilatkozta a Sport1 televíziónak a Ferencváros vezetőedzője, Ricardo Moniz.

„Volt tartása a csapatnak, az első gól talán elkerülhető lett volna, de dicséret illeti a játékosaimat, hogy hátrányban is volt lelkierejük egyenlíteni, majd szépíteni. Sajnos megint nem tudtam minőségit cserélni, így a végén a Fradi felőrölt minket. Reálisan nézve megérdemelt a Ferencváros sikere, mivel több helyzetük volt, sokat ki is hagytak, de végül a játékosaimat is meg kell dicsérni, hiszen volt tartásuk” – értékelte a mérkőzést a Siófok szakmai igazgatója, Horváth Károly.

„Elég jó állapotban vannak a szurkolók, pedig holnap nekik is mérkőzésük lesz. Viccet félre téve, messze van még a vége, de persze örülök a három gólomnak, és remélem a csapat folytatja majd jó sorozatát” – mondta a mesterhármast szerző Böde Dániel, akihez Madocsáról is érkeztek szurkolók a stadionba.

Böde Dániel, Sváb Dániel:

Góllövőlista:

14 gólos: Böde Dániel (Ferencváros)
12 gólos: Adamo Coulibaly (DVSC)
11 gólos: Nikolic Nemanja (Videoton), Kabát Péter (Újpest), Varga Roland (Győri ETO)

(Az nso.hu, a Ferencváros és a Siófok hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2013.IV.13. Ferencváros – Siófok: 4-2 bejegyzéshez

  • Böde Dani a Király!

  • Sajnos igazat kell adjak, Peric ügyetlenkedéseit még hozzátenném a kritikai észrevételekhez, Jova Leviért pedig nagyon-nagyon vérzik a szívem, mert ezer százalékig, ízig-vérig fradista, na de hát én is, mégse állok be a kapunkba, szóval nagyon komoly gondok vannak vele, a többi leíratott már előttem. Jenner nagyon hiányzott, a Józsi-Aborah páros pedig ügyesen alibizett, hát ilyen soha, semmilyen körülmények között nem fér bele. Dani istencsászársága szerencsére mindent vitt, de összességében…

  • Sziasztok!
    Elöl Leo és Madocsai Dani ügyeskedtek, de a védelem -- élén a szigorúan alapvonalkapus Jovával -- borzalmas. A Honvéd-meccsen ilyen hibákkal esély sem lesz. Remélem Jenner felépül, mert Aborah -- a 3.gól előtti pazar cselétől eltekintve -- rettentő volt. Cukic és Joe George (Józsi ) ezúttal is légüres térben hibázgattak, míg Soma gyors , de láthatóan nem védő. Jovanovic sérülését sajnálom, bízzunk a gyors javulásban. Jova Levi helyett pedig keresni kell végre egy vérbeli kapust, aki nem kap gólt a Keleti pályaudvartól úgy, hogy nem lép az érkező labda felé, hanem zuhantában kapirgál,aki nem lövi telibe a védőnket és aki egy egy beadást azért lehúz a pontrúgásoknál. Ezt a rendkívül gólképes védelmet csak Eger és Siófok szintű gárdák ellen lehet 4 góllal kompenzálni, a Hali ellen pl. már komoly gondjaink akadtak a befejezéssel és a bajnokság nehezebbik fele sajna még hátra van. Moniz jó edző, ezeket látnia kell és reagálni a problémákra hosszabb távon, én bízom benne! Hajrá Fradi!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 02.22. 19:30 Mezőkövesd-FTC (TV:M4 Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST